標題: 人間兇器 多啦A夢 [打印本頁]

作者: ff12    時間: 2008-1-29 12:51 AM     標題: 人間兇器 多啦A夢

公元2100年以後,人類的壽命已可到達200歲。由於能源短缺、溫室效應導致天災連年、恐怖分子抬頭、人種歧視、外星生物入侵等等,各國開始互相侵略、互相吞併的時代開始了。由於戰亂不斷,很多科技落後的國家便成了眾矢之的,很多人類流離失所,饑荒四起,全球人口只剩下20億,而有很多文明社會的人也遷往外太空尋求新的資源和生活,目前太空可以供人類居住的有月球、火星和數十個人造殖民衛星。有很多國家,由於種種原因分裂成幾個軍閥、政權,經過長年的互相吞併。目前很大的帝國是為「布里塔尼亞」,她擁有整個北美洲的控制權,在歐洲、非洲也有她的勢力
作者: 衰貓    時間: 2008-1-29 01:21 AM

借問聲‧‧‧‧‧‧以上呢篇故事同"人間凶器"或"多啦A夢"呢兩樣嘢有咩地方可以扯上關係呢?
作者: jackylo9319    時間: 2008-1-29 11:28 AM

....唔係好明tim
作者: B計劃    時間: 2008-1-30 12:52 AM

係咪未寫完架 ?
作者: 蕃薯    時間: 2008-1-30 12:10 PM

哩一個好似係iq題o甘喎,定係我iq太低理解唔到呢?
* N  U) U" F4 ~8 _9 Q$ m& V! _& L7 ]. C0 p; x* ?' t
人間兇器 多啦A夢 ??
作者: 艾力克    時間: 2008-1-30 12:53 PM

因為依度係吹水版, 所以佢講d唔關事o既野
作者: kuru    時間: 2008-1-30 10:59 PM

都唔知佢講乜, 以我分析, 係咪想講多拉a夢就係人間既空氣?
作者: edalok    時間: 2008-1-31 12:00 AM

rosebud...
作者: alanfcw    時間: 2008-2-3 03:30 PM

唔係好明~~~~~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0