標題: 去飲定唔去飲抵d? [打印本頁]

作者: 阿感    時間: 2008-2-6 02:15 AM     標題: 去飲定唔去飲抵d?

一d唔係太熟o既人請飲,人情市價一般為到就$500,唔到就$300
  q7 S) N! G+ t( V$ |如果酒席一圍約$4000,當o係美心擺先算
- U' a, A7 v3 V# q, \- ?噉,大家覺得唔去畀$300抵d,定係畀多$200食埋抵d?
作者: oz2    時間: 2008-2-6 02:21 AM

Originally posted by 阿感 at 2008-2-6 02:15 AM:1 E! E( p2 ^$ J3 N1 G5 }
一d唔係太熟o既人請飲,人情市價一般為到就$500,唔到就$300
( ^  o8 K) I/ |4 Z, y如果酒席一圍約$4000,當o係美心擺先算
, E& v& v2 i3 u3 `噉,大家覺得唔去畀$300抵d,定係畀多$200食埋抵d?
, Y( z: I2 T0 G" D* Y6 g
我試過唔去又冇畀
% \# f: N( n7 q. ]; k3 B" W
) H% U' B/ T! O( \+ A' O  L但係如果唔去都要畀300,不如去好過
作者: SWK    時間: 2008-2-6 02:29 AM

唔係太熟既  就唔好去喇 坐底慳番200蚊先 0 v0 ?( y# Z* x9 A" }, z) f4 N  z4 H
攞200蚊去食其他野 分分好過去飲個餐
作者: lastwing    時間: 2008-2-6 07:48 AM

Originally posted by SWK at 2008-2-6 02:29 AM:
9 Q0 x, [% f, M# C! ]+ j+ |- Q唔係太熟既  就唔好去喇 坐底慳番200蚊先 " \6 L2 R& \5 T" c' ^: O, ?. G
攞200蚊去食其他野 分分好過去飲個餐
/ C" ~+ z1 T, ~" B5 a9 Y- s

- O3 r/ V- N/ [: g, `) N, H9 D
3 Z0 _2 o3 l5 K- v' K. z# ~' ?( k: k無錯,去到十個有九個都唔識...又要應酬5 t& x- n4 M# ^
不如約班FD去食返餐好過
作者: wong_hing_pan    時間: 2008-2-6 09:28 AM

唔係太熟 ... 我就當咩野都記得囉!
作者: 12d3    時間: 2008-2-6 01:31 PM

仲有兩個計算因素, 一係酒水, 二係伴娘質素
. t, g. b9 W/ O你能夠由呢兩樣野攞返$200?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0