標題: 我地點樣教育下一代? [打印本頁]

作者: alan123boy    時間: 2008-2-15 09:57 PM     標題: 我地點樣教育下一代?

突然覺得香港既傳煤好吾掂,口口聲聲話d網民,市民吾道德!5 ~+ i$ r/ ^5 q& Y
4 R6 Q+ z+ N' W$ \
電臺:兩臺聯播乜9裸照公審,吹撚到大一大,為乜?>收聽率,$3 t" s: b; i/ y9 t1 r3 n5 z3 K
3 |, ], [2 v" G' L( U
. y; r( x& X0 [# F% g: V
電視:疲勞轟炸,日吹夜吹,為乜?>收視率,$$$$$$$$$$$$
2 |+ Z% v$ @/ t' F1 X. j  9 Y) S& P+ Q. f4 S
報纸:日日頭版,樂此不疲,為乜?>收視率,$$$$$$$9 d* f1 p- Z4 K+ \/ o! p: S3 e
# ~* K: F7 h/ K2 Q
雜誌:尤如鹹書,送埋專輯,為乜?>收視率,$$$$$$$<(請原諒複製)
% F, n/ b* X* R9 [4 u3 J: b" y. [6 {2 m! T: R8 e* D  j
我覺得佢地揾食就冇話吾啱,但係部份傳煤仲懒撚仁義道德!
; N$ G5 J  ~8 Y; `7 q$ K
; X% s, v# w( M. t2 v7 o1 f喂,我地睇下姐,你地牟利,仲要話9我地吾道德!咪撚玩啦!7 K. }. P( q& _7 Y6 k
' d2 T9 N/ ~* Z' C5 u
學成龍大哥話齋,你地點樣教育下一代?8 }/ W. ~! g, S" F

& C. t0 ~! _$ T我如果學成龍大哥咁樣教育下一代,就含得撚橡皮糖啦!!!!!
  \  D8 n; @/ g4 N+ P! Z
* n( ~/ P9 s2 S4 @3 x(有感而發發up風,各位大哥有咩得罪多多包涵,不喜勿插!)
作者: ironcross    時間: 2008-2-15 10:59 PM

冇得教, humanity is collapsing...
作者: john01daly    時間: 2008-2-15 11:33 PM

Don't watch TV, just listen to radio.
作者: mtf08420842    時間: 2008-2-16 12:18 AM

香港呢個地方冇將來
, W- F* `, ^7 p# O6 e' a% l包括中國大陸  m, Z6 @1 O& }7 P2 p8 p
大部分人都只向錢看
/ Y: ?1 p0 V! ?/ r自私自利$ D5 L) ~* {5 q
做好人根本無法生存3 _& w  H' ]/ N- b  [
搬去深山隱居7 Q' B. z, G- \: k
歸隱田園
作者: capicapi    時間: 2008-2-16 01:12 AM

唔好咁天真同咁傻
作者: tassog52    時間: 2008-2-16 04:46 PM

對, 我也覺得香港呢個地方冇將來同往唔得落, 我也會在一年內決定返回澳洲結緍兼落地生根. 起瑪在澳洲起瑪容易教育下一代.
作者: ruf    時間: 2008-2-16 09:21 PM

That's what we called "The Human Beings" sign......
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-17 03:12 AM

我都覺香港..唉.如期人的惡性侵食嚴重..倒不如去美國有槍保護自己..閒時睇波食漢堡包

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0