標題: 投訴無線 損害觀眾尊嚴 [打印本頁]

作者: lizard    時間: 2008-2-22 11:12 PM     標題: 投訴無線 損害觀眾尊嚴

譬如說:『我某天在食晚飯時,無線不停播一些狗食屎的節目,
. j7 E4 k3 A! f; M雖說無線有權播放狗食屎的片斷,但卻絕對影響觀眾的胃口吧!』
8 O3 T2 ]5 m& h  T  n
1 I  u9 {9 s% |如果我投訴不想看這『狗食屎』片斷就是野蠻行為嗎?
% w: l* |, g* k) P3 m7 y9 P$ d無線自己本身,是不是先要看清楚,甚麼時間播放『狗食屎』,才不今觀眾反胃嗎?
8 E) M* V( n: w  F& L) Q* ~& p7 P: m' ~* G) E3 b8 }
1 r  j# w4 ?) r! ~
另外一個『狗食屎』事件,就是' |: p  s! W6 H
明明觀眾早就預告,不想看阿嬌上籌款節目,這種少少要求,為何被打成無理?
: c4 {6 s( a( \$ y# ]因為觀眾在近期內,一看到阿嬌有厭惡的感覺,無線為何硬著要請她做幕前!3 n; L% |4 M5 ^6 i# c  a
現在的我,一看見她,我就反胃!這就是另外一個『狗食屎』的例子一樣
7 ]: F8 R, L% h4 v5 b, x0 e" h* ?( q( b
無線怎的有沒有尊重觀眾的感受?$ A8 j# D# d/ M* D' V( J3 ?% ?
沒有阿嬌,籌款演出就搞不成嗎?又甚麼原因一定要在這個時間呢?' P% r( _( V. J4 C( F
無線這時刻找阿嬌出來演出,決定絕不會是正傕!
$ y5 K0 \. {- w6 f, ^! ^: R- [從歷史性數字的2000個投訴,觀眾真的不想看阿嬌,無線怎就反而與觀眾對立。% S$ N7 U( K6 }; w8 v9 j
! y; u( s8 h/ `2 U$ E
5 l) m- M" \- m) V: b! v/ S2 m  j

: N! c) m" h# M. j! _4 I/ Q+ z又如果說:
' S& J4 T# j7 w- H# H: G- F阿嬌的裸照是她的私隱,她不想別人看到,因為是對她尊嚴的一種侮辱!' }* o& q+ j' T8 S  J/ _( \+ C
但觀眾不想看到阿嬌,無線卻又不尊重觀大多數眾的意願,就不是對觀眾選看電視的擇權,另外一種尊嚴的侮辱嗎!
; ~6 V) N. [* }( ?. q  `0 }( ^6 z0 g5 [一個女明星的尊嚴就要尊重,一班群眾的意願就要踐踏嗎?* L5 M( t( ?: ~: X) A( O5 O/ {* }

. Q) {6 A3 M9 ~  w1 o3 o上次〔秋天的童話〕,只是一句俗語「仆街」。無線這個廢柴機構,原本說翻播足本的,反過來就又了。一個沒種機構!
/ e/ g/ J3 M2 F今天,觀眾們不想看的,無論如何,也要表達。
: g' G0 ^0 r0 I* L7 q有2000個投訴,就是反影無線漠視觀眾,事件嚴重性為歷史最強,本人才不涉對阿嬌作人生攻擊!" u4 W8 ?$ |. U8 a  W
7 |. R1 q8 b0 _! i4 R! n
[ Last edited by lizard on 2008-2-22 at 11:15 PM ]
作者: 阿感    時間: 2008-2-22 11:37 PM

就算不喜阿嬌,歪理總不能變成道理
& P/ L% _- A# e8 L! K食屎同阿嬌o既演出根本就係兩碼子o既事
" n7 L) U: v$ s
4 {4 A4 [" `0 Q呢種投訴根本唔合理,繼續在網上人身攻擊罷啦
作者: 約望保祿    時間: 2008-2-23 12:05 AM

娛樂圈本身就好偏袒藝人,不論道德是非,跟紅頂白,就算犯法都照橕,唔紅嗰啲藝人,就一沈百踩。3 f) ]3 c2 a' D$ z. O$ _+ p
: D% T( c$ o. M, U6 p$ J" H
TVB從來就唔會理觀眾意見,明明觀眾唔鍾意欣宜,係都要觀眾硬食。
作者: 約望保祿    時間: 2008-2-23 12:09 AM

淫照事件,受害嘅係社會,受害嘅係香港藝人在外的形象。
& b  A  x' q- U% Z我唔明點解要橕淫照女主角,唔通一個藝人的前途重要過整個社會?/ ~( A% M8 {& T( L( V: t) d3 Y
點解要橕凶手?如果D相唔爆出嚟,你估佢會唔會話自己『好傻好天真』?會唔會停止濫交落去?- L  e9 d1 Q* W1 _# q
* F$ P$ d  Z: A* ]# A
[ Last edited by 約望保祿 on 2008-2-23 at 12:12 AM ]
作者: 大優勢    時間: 2008-2-23 12:24 AM

我無唔想睇佢喎' c+ A5 b0 b* k  M/ ~* p5 g  g
6 l% g# w% x- r$ k" W4 |  n
你而家真係 [侮辱]緊我呀
作者: lizard    時間: 2008-2-23 12:34 AM

Originally posted by 阿感 at 2008-2-22 11:37 PM:6 s& O- ^9 f8 S, F4 }, ^$ _3 o
就算不喜阿嬌,歪理總不能變成道理8 @  b8 Q* F( B1 C8 {/ H
食屎同阿嬌o既演出根本就係兩碼子o既事
3 Z# I$ G( Y9 `& Z0 [
8 _  E: x% }8 F. h  G0 @呢種投訴根本唔合理,繼續在網上人身攻擊罷啦
9 O7 x4 n' X( A- {( z: V- P% a! r9 Z' M- }
* }$ N3 Y$ E. {5 i* y; s& H( A
你睇清楚我講乜野未先?
/ j5 A8 U+ G" i# v- f& w我完全無講過任何阿嬌、人品等等....佢既個人行為!8 K" H' O' E9 Y9 r

( l) r0 F9 M* z8 E  V
) D6 m& U7 V, G0 O4 J6 v! d無論係「狗食屎」,「阿嬌」都只係一件事件!
* v/ w. L/ Z0 I但無線係這事件上,點解係要推阿嬌出o黎?
: F  w+ j! T; |係將事件降溫,還是加熱?
) a% q; ^) D0 @( m' o/ h( L" K  U3 E( I4 D1 d" ]& y5 b5 K+ q
觀眾吾想睇既野,無線又以乜野理由,一定要sale阿嬌先?
1 H7 X* I) C* k, W阿嬌當晚係可有可無既其中一個演出者,& X: X: P4 p# |$ L3 b& {3 G) w+ [
少一個人,對籌款有決定性關係嗎?
: h; \! t" t3 Y8 ]& Z點解係都要令觀眾們不快先!
作者: athkabd    時間: 2008-2-23 12:37 AM

家陣香港咁多個電視台, 你點解唔去轉台???0 [, a$ `' c! w1 H8 f. \+ x
駛乜鬼投訴, 總之一見"佢"出現即刻轉台, 個收視得番個位數時我唔信無記會繼續死撐落去!
作者: ckyckk    時間: 2008-2-23 12:40 AM

Originally posted by 大優勢 at 2008-2-23 12:24 AM:
0 l. N0 L7 Z7 R我無唔想睇佢喎
* T4 f& T, J! \" h& E% e! J& \5 N' v& d2 N3 x/ Y
你而家真係 [侮辱]緊我呀
; w  U4 j9 i+ ?5 N( [& _1 r2 f1 H" c% H. P9 p- R
呀樓主
  y5 h- R4 ?0 q& G! r5 w4 J+ \+ u乜原來全香港得 2000 個電視觀眾 ?' @2 f  {! u2 g( z! n
2000 個投訴就可以代表所有人意願 ?
作者: lizard    時間: 2008-2-23 01:02 AM

Originally posted by ckyckk at 2008-2-23 12:40 AM:8 r; f5 {1 I$ g3 i) o

) m6 ~2 g" m- @3 e% _+ t7 S1 c  G' z  f9 {6 _* Q8 Z% e9 O
呀樓主
( Q2 `9 c# D1 q  I! W3 W乜原來全香港得 2000 個電視觀眾 ?% _+ b/ F) y* h$ N+ S3 n
2000 個投訴就可以代表所有人意願 ?
8 J3 f9 ^3 X3 p8 z( b' ^) E

6 }; r6 O2 L, ~4 t1 f2 K原來有人文盲, |8 q1 P. _& l/ n7 J$ E

3 j. z4 B2 t1 h將投訴者/同觀眾都未識分別
作者: 阿感    時間: 2008-2-23 01:08 AM

Originally posted by lizard at  00:34:  z3 t4 e5 n; M4 v& R- `

3 ~( O0 [( Q. G# y# C, v
4 E, Y/ C% B0 M0 y- u1 v5 }0 R5 M  n+ ], B: W* w* {3 l
你睇清楚我講乜野未先?2 [+ y( N# b2 L% H( S" G  G
我完... 5 k5 H  f4 `9 T2 c( x7 }$ Q

" a  V5 Y5 x' X0 s& w' g* q, v觀眾吾想睇既野,無線又以乜野理由,一定要sale阿嬌先?1 o% F' e% _7 U; I
阿嬌當晚係可有可無既其中一個演出者...
/ s6 t1 w% o( G
$ x1 q% U: z8 F4 t* W
在合乎情理及法例的情況,電視台有權自行決定節目內容- o3 S# w' g7 Q5 S2 i" g5 i
請一個歌星在節目中演唱並無不妥
) X3 z2 E% ]; F; s你可以向電視台反映不滿,但電視台不一定要接受$ A) J+ @$ V5 O- k0 K, x
" 投訴無線 損害觀眾尊嚴 "這個指控都幾無理7 ~  ^7 g+ i% o; [, W+ o
將唔想畀人睇自己o既裸體同部份人唔想睇到佢劃上等號點講都唔通$ j4 j1 O4 @  K" ]5 o9 j
前者主動權不在自己手,後者有自由選擇權,不一定要自甘"受侮"(我唔認為呢d叫受侮)4 P5 I& C2 j. }$ b
話唔接受部份人o既意見就等同損害那些人仕尊嚴,邊有咁o既道理
+ n# w% e( ?# d4 f- H- O* J如果咁都成立,你這種言論也是在損害部份人的尊嚴. |3 `8 s# q0 n- p

. d1 l+ P4 s* M; q3 E: }6 X捉下字蝨,你都話阿嬌可有可無啦,既然你都認為可有,仲使乜講咁多, ^( Z' D: j8 Z: g1 ^; c/ F0 B7 z

0 w1 h0 x$ r4 W[ Last edited by 阿感 on 2008-2-23 at 01:31 AM ]
作者: clkgtr    時間: 2008-2-23 01:10 AM

其實呢d 投訴可以代表到d 咩呢? 又反映到d 乜呢? % z8 D" C- j5 V. q$ u6 _; |

) B+ d, K; w( L/ W* q8 O* G. i有2000個投訴, 但係係唔係真係可以反映到事件呢? 0 k: z% b9 y/ g. ?0 |
7 z: K# z: L* }
最起碼我所有friend裡面冇一個係有對阿嬌有反感
2 V- |( |8 c+ w& L, @" {
( L1 L, s" W2 bd 人投訴佢令人引起不安, 咁佢究竟有d 咩野會令人引起不安呢?; T# d# R; e5 f
佢又唔係冇著衫
# h. ?: T) X& _  J. F& l9 m1 I基本上我覺得呢d 所謂既投訴, 就只係純粹為咗投訴而投訴
2 x# v: o  Y+ ^只係針對人, 而唔係針對件事8 C& u, ~2 V1 v9 t

7 U  S) O  M& }) M" X1 H再講返之前欣兒同肥姐既投訴事件
9 _5 u  q. Y' q1 s5 L8 A, G( T首先攞欣兒嚟講, 雖然佢減肥之後唔係話變咗做超級大美人2 B- O+ E' f/ e3 B$ n1 X
但係又有冇去到令人引起不安既地步呢?
& ]4 T# F) r: i! w2 p! S而再講肥姐, 佢扮一條金魚, 又比人投訴令人引起不安. N: Z8 _* f) p! ?# E
但係各位問心個句, 佢又係唔係真係去到令人引起不安既地步呢?2 V2 a. F" K; \+ [) r2 g4 l
, Y6 ?4 n# I4 C: H- q2 W. h$ w
所以我覺得呢d 所謂既投訴, 根本就只係無中生有, 完全反映唔到個事實
作者: d228216    時間: 2008-2-23 01:16 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-22 11:12 PM:
5 c/ b. F7 o) R+ x$ i譬如說:『我某天在食晚飯時,無線不...
* z' _" K  N2 o# ]/ ?  x  E, v唔好傻啦...欣兒當年全民投訴咁都冇事, 志雲愛將24小時不停出鏡都冇事, 呀嬌果d算得乜!!!
作者: ckyckk    時間: 2008-2-23 01:29 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-23 01:02 AM:, \5 @2 z7 A) r! Y: F* D: J
! B; c) l+ C1 u

; e3 a3 i/ {2 l0 A原來有人文盲; Q! j/ v2 a! D6 Y8 H: N
/ [- Q* s( Q" R
將投訴者/同觀眾都未識分別
: a0 w1 L: k3 c# x" U1 U" m

' n1 Z0 x6 [3 h* \$ |睇完你個回覆8 M' K# |4 v0 K7 V9 u: \" G
: Q: A4 V, b% W& |' Q- [: e; f
原來閣下理解能力連反問句都未識分辯! C/ H9 p' i( ]8 r/ l- K

# B. c: {$ g: F+ C6 b( w難怪會將該 2000 個投訴主觀地套入成為"大多數眾"
作者: lizard    時間: 2008-2-23 01:30 AM

我平時真的吾睇電視,
  U' F$ S/ Q* O% R- I; B& o5 W只會在周未日,返父母家吃飯,他們例把電視開著。! t# b/ n$ Y# G0 R# }0 X) K8 @% K
! p+ D( Z( Y% f, f. |0 N1 r
我才沒法子看到我不想看的東西。
作者: clkgtr    時間: 2008-2-23 01:31 AM

Originally posted by ckyckk at 2008-2-23 01:29 AM:
* l6 s* P' {, z' P
0 g  Y; K" {# ~% U1 d& u7 d4 e睇完你個回覆
* @( r/ \  Q, x2 B3 v: E8 s3 L! w* h# l! W2 |: c
原來閣下理解能力連反問句都未識分辯
* c6 z9 z2 L* t6 ~+ I$ u
* W8 A4 ]8 K- z: P9 Z' z* f難怪會將該 2000 個投訴主觀地套入成為"大多數眾"
7 A- V" s5 @; h, H* O
$ j; o8 d& f4 w* O4 A成屋得幾個人睇電視, 有成 2000個 投訴
( N/ C- d0 i) f/ G- k$ I咁重唔係 "大多數眾"
作者: lizard    時間: 2008-2-23 01:59 AM

Originally posted by ckyckk at 2008-2-23 01:29 AM:
$ F. @$ T# E' U9 N9 b5 U; s
# V% N5 [5 v- s/ S/ ?1 a' O
, G5 }' g; j1 H4 t睇完你個回覆
5 ?" v% X* s, e1 ~8 P
; l8 y7 b: N% ^. I8 P( p0 h" U原來閣下理解能力連反問句都未識分辯* A: w% G6 E8 q) O* n! D5 c
4 P) P. ?$ x4 S) J' M3 M$ B) b
難怪會將該 2000 個投訴主觀地套入成為"大多數眾"
' B# j0 s: l3 ^* ?: m
6 y) [) @+ L& E
. `" u" H" W+ @% ?
我用歷史最多既投訴2000個,對比上次最多700多個。套入為大多數點解叫做理解力有問題?, u+ l* F) c5 F0 B: t
a) 連投訴等同總觀眾數,就係理解力問題!
4 A5 P) ^6 J( I, C  P+ ab) 將歷史數引為大多數,你可以說我以偏蓋全,或者數據誤差大!1 L" Z0 J7 f" A' k2 H

) I3 M" L9 F$ r; t1 ]. B但閱讀理解力這樣野,係你無既,真為你為你悲
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-23 04:15 AM

爭咩呀~渣埋一齊做瀨尿牛丸呀笨 % b6 w& i; a) ?% O& k3 G% }
如果真係食飯時間播狗食屎 就真係好大機會即時反胃..投訴得過..
! C' C2 d+ |) N. t/ g但嬌出現最多咪唔想見到佢 想轉台..無屎咁嚴重..
1 r( A5 e1 V& n" z電視台同公司有聯絡..有關係..大家都係搵錢..互相利用..觀眾唔係直接塞錢落佢袋所以佢彩你都傻5 _; `  b. Z( M3 U
想no.2 取代no.1 妄想..不知何年何月先有咁既機會1 }  H! Z4 O# n! Z
大眾既力量最多迫虎(嬌)跳牆(龍)
作者: lywv5    時間: 2008-2-23 09:01 AM

Originally posted by 阿感 at 2008-2-22 11:37 PM:
8 q0 `; {& G3 r/ n% K, k就算不喜阿嬌,歪理總不能變成道理
6 Q9 C* e, _1 n0 c) w# ?食屎同阿嬌o既演出根本就係兩碼子o既事
* \, l8 L; d4 i( D* Z8 W) p$ T# }% `6 |7 w0 h% Y
呢種投訴根本唔合理,繼續在網上人身攻擊罷啦
* r$ X: m: q5 ^$ M# b
chan chi wan the gay man
& [0 u0 o6 A$ g* `1 z$ P% X9 T0 N
作者: kinz    時間: 2008-2-23 10:12 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-23 01:30 AM:
% {) i1 M4 v. b. b2 I我平時真的吾睇電視,
) m8 O' N) K" J. K- Q2 }7 g& G只會在周未日,返父母家吃飯,他們例把電視開著。
' \5 a+ u; Y0 [) A# b% x9 q
- s, W. M7 X* N' d* q2 R2 @; F我才沒法子看到我不想看的東西。
3 @& }* b0 s3 E: j  p$ }) Q: G2 R

* z; ?% q5 N- S4 ]全香港電視頻道唔係只得無線翡翠台一個, 仲有亞視, 有線, NOW, 衛線....或者可以關電視, 係有人有選擇權唔用, 就去自己迫自己睇食屎 * I, t* Z5 O/ g2 D- ?& M  ~; A: D2 w2 o; U
2 y2 D& r) P# n* ]( H, J/ S5 P0 v
[ Last edited by kinz on 2008-2-23 at 10:13 AM ]
作者: 勇勇    時間: 2008-2-23 10:19 AM

Originally posted by lizard at 2008-2-23 01:59:# v2 P, g2 p7 g  R! m

B3 j! h- ~- \: k+ R
' L- T* E1 d) W) K+ J
- C: i4 v& K. Z& f6 `1 v, R  }我用歷史最多既投訴2000個,對...
' C6 n1 N/ x+ [' D: c
算吧啦!你一把口點夠佢地3把口咬!更何況佢地係版主
& m. n0 T# a$ s+ N' E5 G+ a# L8 L8 z; ]. y
雖然我現時都好唔like"阿嬌",不過你個比喻真係有D硬入
作者: akakak777    時間: 2008-2-23 11:50 AM

Originally posted by ckyckk at 2008-2-23 12:40 AM:  x+ K) ~. u9 F, u6 ]) f

5 D0 t& T, E! i7 P/ ^4 \0 \/ l6 {9 }/ G8 w1 K0 ?$ ~9 ]
呀樓主
/ _+ k/ j) k4 f3 b7 e/ D" c+ p乜原來全香港得 2000 個電視觀眾 ?
! j' R! w0 L9 H: j/ V( t2000 個投訴就可以代表所有人意願 ?
6 v9 y  X* d: o' U
& ?2 q6 m( p! n  s4 @6 y不如學n 件前"中庭要" 事件咁 樣~~ 搵tvb 內部做番個問意調查la
作者: hubingandtvb    時間: 2008-2-23 11:59 AM

我只想提醒樓主 睇下此類投訴 對於TVB來說 到底有無效果
作者: spareman4    時間: 2008-2-23 12:56 PM

根據小弟小小統計, $ F& J4 E7 w0 c# N. E9 k2 x0 t+ n
唔計樓主, 係呢個帖發過言既 13 位老友,- l# d) N: z$ ~; ?+ i, M* r  ~
有 9 位唔認同你既睇法 (另外果 4 個唔知佢想講咩);
: i' {. @+ I7 ]6 j4 M! c
咁請問將呢 9 位老友既睇法,9 J% Z3 `; p! W8 c8 o: S* P5 b1 s3 @
可唔可以代表晒 18 萬幾個 ef 會員呢 ???

* Y5 z) o6 |6 R5 j% D& B, y& ^1 x0 D, Y8 A# o  W
( @7 a4 U8 d6 g# G5 U
在晚飯時間播狗食屎, 咁樣叫做野蠻行為;
0 o  J+ |! [( y2 b8 Q在觀眾反對下播阿嬌, 咁樣叫做損害觀眾尊嚴;
* a* A2 _7 |+ G$ N8 y
咁請問將 2 個九唔搭八既錯誤推理,
% i) ~8 P' ~" G$ U% |% v夾硬串連埋一齊然後迫 18 萬幾個 ef 會員去睇,
% p" O1 J* R& D; M咁樣可唔可以話你強姦緊我地隻眼睛 ?

作者: sakura310    時間: 2008-2-23 01:54 PM

小生物好久沒發言了
. r' }' I8 [* w) f+ z! J3 J# f2 w4 }因為早排考試,最近nds入手...(感動的說)
& l3 u8 J3 n3 u$ E; a* v
0 [1 U/ w5 v1 ^7 F如果電視是播「狗食屎」的話
$ e* T% x# |& j( `  ^( |請無視是在何年何月何日何時播放  u' M" K: t7 P& e
我想這都會使人有負面情緒吧(可能是不安,也可能是不滿等等的)
6 B# a$ O6 \4 k9 Q: f* w- ]+ @因為「食屎」呢個行為不論在何時已經在大家心目中定為負面的行為
3 E. N4 W; p% P(可能有些變態看到有生物食屎會很高興吧 XD,不過那是少數人,想反駁的話請找出幾個這樣的變態給我看)
+ j# t1 `  W7 s* w- D4 p
. l8 W1 D! g+ s4 k4 C, O8 C但如果電視播亞gill呢?3 T; X' F0 N) Y& G, Q% e+ F* i7 _
用返上面的情況: J# k9 J! F1 Y; [
無視播放時間
; K% f* i: }9 f8 r6 P+ x比著是去年,會有人睇完後去投訴嗎?
- q6 g+ [& z$ ?2 v% R- \8 J/ G而今年,在樓主提及的電視節目播出後,卻有樓主口中所說的2000宗投訴(我印象中好似是1900多一點...)
. O3 l5 B$ q$ V% K4 K( D5 Z% |( A9 x
我想這就是樓主所說的兩個事例的其中一個分別
2 Z, F" D! [1 O4 n6 o雖然我唔敢講「狗食屎」係大家公認的負面鏡頭
: T& l6 f, f& Z( I/ x* p4 e但我諗絕大部分人都唔想在電視上睇到吧(特別是進餐時間 XD)
1 T' ~* s- r* y  T, |8 S0 K2 {& u反觀亞gill事件,光論全hk,到底有幾多人係感到反感?全hk人數的50%?60%?# R; N6 S' |0 `  Q4 v1 ]% J! G% K
定還是只有投訴的2000人?老實說,我實在說不出% v& v) N, u2 I

# b0 a/ ?. I. }; N: f& M樓主不滿還不滿,無必要用些「狗食屎」的例子吧= =
% J- w0 }3 h' {: O5 j再者,唔喜歡咪唔睇lor
* h9 ]% P# |" t: g樓主屋企人想睇節目,得樓主一個唔鐘意睇亞gill,咁咪少數服從多數lor+ p' W" I: g+ F/ m8 X
再者,樓主也有權出聲同屋企人講唔想睇亞gill,想轉台or唔睇- @3 f* S( m3 K& U
而家講到你好似俾人迫咁樣,有無諗過係係你自己放棄你自己的權利?
: u) a# x8 i% E- f+ b" G總不能因為自己當時唔出聲,而事後說自己被迫睇吧8 V6 [3 W2 Q% }) d
0 F" s6 O* y& S* R
算了,一次過打咁多字,我諗樓主都有排睇: `( b% W6 C" f$ l8 p2 ~
啊~對了~要反駁任何內容的話請隨便,我都不知還會不會有時間回來看這個topic XD
作者: Edgar_Davids    時間: 2008-2-23 02:10 PM

Originally posted by sakura310 at 23-2-2008 13:54:
3 |8 h( I% H4 W  B, H小生物好久沒發言了
2 {, N4 U* F" Q, X因為早排考試,最...
  E7 d2 r9 n8 t3 R" u* V

o: I0 P( T- V+ S% i5 d& ]) S
3 P& R) A. S- p考完試好多D發言,多D分享喇... (+6的說 )
作者: Edgar_Davids    時間: 2008-2-23 02:12 PM

Originally posted by spareman4 at 23-2-2008 12:56:! }/ U  Z$ m* x7 n. |9 K
根據小弟小小統計,
$ c9 u8 \7 S8 [  P: ^1 h0 M
/ J7 y1 j5 s' ]+ q9 Q8 m4 o6 Y
第 10 位 唔認同 is  here ...
作者: hung414    時間: 2008-2-23 09:33 PM

我個人認為
' u" r* ]  c$ s一個楊生既主意
, P& u+ h( @9 y- c6 j7 y# n  ~( {6 N比二千個普通人...點有得比呀
作者: lizard    時間: 2008-2-24 07:48 AM

Originally posted by spareman4 at 2008-2-23 12:56 PM:
4 ]4 J$ Z2 \% Q1 N" u根據小弟小小統計, 2 R* O& v9 O6 A2 k
...
. P5 k3 ]- J- G* f+ c( }' S" m9 O, H! u8 F
* s8 W1 x+ E; H) m+ ~# V" @! I* Y

% I# ?% l" V$ \  k* f7 j( l
, Q) v, y/ U5 n% ma) 睇電視就有收視點,可以約知人數。投訴無線人數我又無亂作野!
+ A: [$ t7 J- _" G7 F5 E' D+ ^4 q: H  不過這只題目,有712個人睇過,同18萬個會員數,只係.039%會員睇過我寫既野。咪作大啦!
5 \7 P$ u! Z5 P' C/ |7 r  未曾睇過我寫乜既會員,都俾你強姦!即係你去強姦18萬個未入o黎睇過既會員,你搞清禁錯資料先好講啦,強姦18萬會員既犯9 R: q" d. ^$ M

8 s; }1 ~& a1 F1 H7 s4 Mb) 你個統計,能夠證明,係Efun歷史性地,有咁多人反對我咩?! K0 X4 |9 t. D. Y; L; W2 @2 |! }

, z0 @/ }: s5 s# }) p+ Oc) 無線個節目,我寫個題目,係這裡投訴!
: J3 O& ^, g: r  G& s- h3 J1 v% s/ D   你吾滿意我個題目,你一樣係度投訴我!你同我係投訴動機上面,有乜分別?你吾係又係強姦緊人眼睛既強姦犯!1 G9 d( ^7 D& Y$ d; @/ ]/ h7 j. N' _

7 }2 w8 {0 J, d( N. Q5 d' F5 q+ D; y& k0 p你每寫一樣野,都只證明你強姦犯* {% \8 r: o' _' c! |7 J

( B  p) o- h0 B) |- R[ Last edited by lizard on 2008-2-24 at 07:52 AM ]
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2008-2-24 12:47 PM

你唔想睇可以唔睇,免費電視,你又無比$0 J5 v$ D9 |! i3 N$ T
就係你d衣種人,攪到電視節目既尺度愈來愈窄,; h6 Y/ b  Q6 X: w$ S3 W# U6 d
暴力d又話教壞細路,著低胸衫又話色情,- n. n) n( u" @* a+ Q* @
影響你食飯?早餐午餐下午茶晚餐宵夜,
7 S# e2 D! Q% j5 B不如全部播晒得得b啦,夠晒健康9 z! A2 o9 D6 N% a3 ?( o1 c
2000個投訴唔想睇阿驕?又係呢堆守舊派,
0 Z  v' G+ I8 h$ ?" P3 [0 @7 W* o個個睇完果set裸照之後,緊係再想望多佢幾眼啦9 y7 V0 N8 I7 E' A
9 M1 q1 A- S! ^8 i. {  E0 [  ~+ W
守舊派攪到無記咩動畫都唔敢播啦,
" C- J1 q* X6 H$ Z$ [# ]以前幽遊白書,低死泰山,都唔知幾好睇,/ H$ i, N/ e/ \! T
衣家連重播都無ar+ }! p7 {8 X, f) K% s
一係就斬晒d精彩鏡頭. r: Q! d: M3 q. o
就連播星爺d電影對白粗俗d又cut
作者: 阿感    時間: 2008-2-24 01:58 PM

Originally posted by lizard at  07:48:& Y% N, E/ b- d8 Q- O, ^
" S1 V! L, V# S2 R- I

( x4 i# {0 m3 h* h' n8 fc) 無線個節目,我寫個題目,係這裡投訴!
: p2 L- @! |$ x% H4 M& G- A; B& H   你吾滿意我個題目,你一樣係度投訴我!你同我係投訴動機上面,有乜分別?你吾係又係強姦緊人眼睛既強姦犯!- f7 s2 p6 I; n' x' h- F

$ Q% x9 _' r# K你每寫一樣野,都只證明你強姦犯
  B- H! u! m- [9 Q0 E
- `/ z; R; N; Y" N
他不是在投訴,是反駁你的論點,而且他是在反問你你的理論是否合理,是否定句式,他本身就不認同這個說法) J% s! g0 b0 f. d
不過奇怪你會認同自己係.......
作者: 王晶    時間: 2008-2-26 01:55 AM

如果無線莫視觀眾 咁理應地位早就被 ATV 搶去: x: J* A7 S" O- G5 ]7 |  ]5 P) m
無線 就係衰在太過迎合觀眾 為求撐收視  拍一大堆師奶劇去迎合D師奶
( i- [4 H; u$ }1 z0 X搞到男性觀眾叫苦連天
4 A( x* a% s. K1 k2 Q, d% a0 w2 v7 K. l! s
正如樓上幾位人兄所言 如果樓主唔鐘意睇 大可轉台3 O# t# m& J% @% `8 ~( Q: p1 q$ f
因為某人的私生活照片被公開 就覺得此人不雅又反胃 要投訴兼永久封殺
; H! B5 Z0 O5 }4 n" x十足盲光社班旦散一樣

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0