標題: 有無同朋友嘈吵完可以繼續朋友? [打印本頁]

作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-26 11:01 PM     標題: 有無同朋友嘈吵完可以繼續朋友?

如果有又重可唔可以和好如初..重拾舊好..當無事發生過?" S5 S5 d0 o/ y/ k% ?9 _# o
無既話真係永遠斷絕來往?1 m% u: C, y( {
我過往試過斷絕來往..亦試過相隔幾年網上突然講返幾句野..再過幾日再講野..條友竟然問我係邊個..
1 l: J% t) P5 ~+ ]5 R亦試過講返野但就無咁close..
作者: 七星天使    時間: 2008-2-26 11:02 PM

試過..不過仲FD左% F# f8 ~( M0 ^
我果次係打機發火 <~回想起好低B- c" g/ y+ x6 L) I3 M9 H
不過而家仲FD左9 J1 l. Q' K5 k; b+ k
更加了解大家,,哈哈
作者: 17317328    時間: 2008-2-27 01:13 AM

有次試過一次過同2個fd嘈  最後 我覺得唔應該為左少少野冇左2個好重要既朋友) b1 K5 Y3 W; P2 [' d+ W- y
所以我唔理係咪我錯 我say sorry 之後 我2個fd都話冇野  2位 都係我知己
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-27 01:14 AM

Originally posted by 七星天使 at 2008-2-26 11:02 PM:
5 m  E7 N( e3 L9 {4 b試過..不過仲FD左( O6 |- |  |. K) a8 I2 O# G
我果次係打機發火 <~回想起好低B% P/ D" J! l% ~" ]% t, x
不過而家仲FD左- S! A* ]& H: L4 Z, e
更加了解大家,,哈哈
" K& M* v5 l  k" d1 }& V& K, F
可以詳細d小小當時情形嗎?仲fd左..患難見真情就話係真言姐
& V0 I& x  P2 R# D. A( o: m  E3 I乜真係會有不打不相識..愈打愈熟既咩5 t: N2 y& }7 b2 n4 z* D
你句野令我諗起曾經個fd用火機燒我腳毛..痛到我即刻一巴掌車埋佢度
作者: yeung hiu he    時間: 2008-2-27 10:04 AM

我本身無咩朋友, 就算有都是超唔CLOSE的朋友!
0 s$ ~# F% z, o4 O! S" v3 E' B7 E0 v但是我有一個識左差不多二十年的朋友, 我同他由小學
+ o7 ?  F$ c8 ^識到現家, 自從分開左出左來工作, 就少左聯絡囉!
/ I& R  ^0 v! j* ]% q# L我同他小學發生左一件小事, 其實真是好少好少的事,' C2 R- R2 y9 {# {( z2 E  }
果時有一個女仔, 我同他同時地喜歡她, 因此我同她為
  C, {9 d3 d- K了她而傷左感情, 但最終我和他都先後放棄左呢個女仔,
% u. f- j$ r( L+ x" g因為可能果時我地兩個重細啦, 而且拍拖對於我地來說. X/ ^6 S% k8 E3 V# [. H7 j; X
不是太重要, 故最終和好, 其後我地都KEEP到一個好的
5 e& q0 o) i( @0 n0 J# p& Q2 z3 RRELATIONSHIP, 但可惜人大左出左來工作, 而現家各有
5 a/ K$ X5 G  q" t4 O各忙, 都好少找對方囉, 只是間唔中約出來傾計飲下野!: k8 H$ ^, c( _1 U5 D* Z0 R
但現家我地兩個出來都會傾番小學這件事, 我地兩個都覺得; E) K9 F% }6 Z: m; M& _; y2 K
果時我地兩個好百痴, 哈哈!
作者: 七星天使    時間: 2008-2-27 03:13 PM

冇..其實係大家EQ低
. S+ X2 k/ {; C  g5 t打打下機..果隻game係合作 (game名就唔講啦-v- online的)6 a+ u: n; o, E
大家傾住電話打果時, `' d# y3 B7 b! i3 [3 G7 {% R
兩面講野都有D骨.." M" j/ a, H6 H$ Z
之後大家都火..互cup線..
; o/ B# Q+ k( k: M7 u" L哈哈,,諗起真係勁傻仔
作者: 大家樂1234    時間: 2008-2-28 12:42 AM

試過一次# A1 c0 |% o, a) K" J4 s
最後不想失去一位好朋友
) p9 b# y  e9 i1 \  N& g- ]" \最後我做主動先
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-28 12:48 AM

Originally posted by yeung hiu he at 2008-2-27 10:04 AM:1 |: X$ q1 v* b5 ]. G9 c
我本身無咩朋友, 就算有都是超唔CLOSE...
% |0 H6 F9 h$ n2 l& ^# g! s
出來都會傾番小學這件事咁有話題性...
5 J, a+ k9 M6 Z勁!大家都放棄真係難得..
9 c- S6 p7 `1 N6 n  T# J( y係囉..大個左要返工就少左好多時間聚會..唉!幾多年後世界會有所改善呢個問題..
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-28 12:51 AM

Originally posted by 七星天使 at 2008-2-27 03:13 PM:. v  ]- e& E" E7 o. v0 \  [
冇..其實係大家EQ低
" [4 W6 H1 m& \, b) W打打下機..果隻g...
+ W; n" Z3 i) Y3 c哈..打機引致口角之爭..大家cut線?肯定有一方cut線唔肯妥協先吧?最後句係咪"我同你再無野好講la"就cut
& V( q+ G' V2 R/ r# v比著我真係沉住氣..唔出聲..但就少左同個個人打機..街機# Q' g8 j  h( l, @
因為本性呢家野唔係一朝一夕可以改..一次就足以睇穿個人係點既人..
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-2-28 12:52 AM

Originally posted by 大家樂1234 at 2008-2-28 12:42 AM:
- \6 W% {3 a! n9 W6 Q. Y試過一次! N! U9 ]5 \0 J+ A
最後不想失去一位好朋友
* y0 k1 f; b: W) n) t) w最後我做主動先
7 J) d- K/ v( b3 o. j; `more details??你講中左我最近做係你呢個情況..唔記得係咪自己人生第1次同人道歉
作者: tbafei    時間: 2008-2-28 11:51 PM

美人一颦一笑 一掠鬓一回眸 一举手一投足 乃至衣袂微扬 裙幅轻舞 都予人如诗如画美
作者: singlovewu    時間: 2008-3-1 11:13 AM

我無試過  我好記仇
作者: 0000001    時間: 2008-4-24 09:32 PM

嘈完就算# w$ @: j2 y0 x8 k- C6 g
轉頭咩都唔記得哂
作者: 代仔    時間: 2008-4-29 12:08 AM

中學有個frd係因為同佢打過交黎 先開始一齊玩
作者: playbr2    時間: 2008-4-29 01:18 AM

超! 有個四寶飯少年,直頭反轉豬肚就係屎添拉!! 指鹿為馬真係見鬼,佢加埋個屈機達人屈到我O嘴,好人好姐都寧願潛水,閃去其他地方避佢,正一豬扒港男港女堆堆
8 F* Q0 {( M* l7 a& B: S  i: x) F# q2 s  E. I6 N& x9 Q
http://hk.news.yahoo.com/080427/12/2t3b3.html
作者: 新AV學賤人    時間: 2008-4-29 04:53 AM

Originally posted by playbr2 at 2008-4-29 01:18 AM:
% e6 D5 a. H: ]. R9 ^) _超! 有個四寶飯少年,直頭反轉豬肚就係...
5 q3 S* m: l. {! n, P& L  D7 [快快~~~祝我們兩個友誼永固
作者: 新AV學賤人    時間: 2008-4-29 04:56 AM

Originally posted by playbr2 at 2008-4-29 01:18 AM:
: r  q* _9 D5 x/ A5 K超! 有個四寶飯少年,直頭反轉豬肚就係...
( U6 U: |: n- b" d* X7 v
好掛住你呀 失去你~~~先知咩叫做生不如死  快快 我~愛~你~
作者: clkgtr    時間: 2008-4-29 07:58 PM

Originally posted by 新AV學賤人 at 2008-4-29 04:53 AM:
1 r' e: b( ?! g$ c$ B8 l' R9 V( b) f$ g/ G) ]
快快~~~祝我們兩個友誼永固
7 z7 a( ~, U  G% o
2 Z% }8 ]( t& k! x0 Q
祝你同巨人永結同心
作者: Miz    時間: 2008-4-30 04:20 PM

試過好幾次同my fd 嘈 , 為左少少野嘈都幾白痴.... _7 a2 T1 M; F0 T9 ?7 P: D. Y
最後次次都係約打波 好番 ( 基本上出黎傾計...)
( C2 E& [; ?: h8 Y: g9 j1 ?' z
8 H8 j, J0 [( E" J3 y) w我朋友不多 , 所以我都很重視呢@@" 沒聯絡就有 反晒面就冇
; L1 T& b+ _5 F) w7 i3 u如果係嘈完就要斷絕來往 , 唔重視你這朋友的話...咁就各有各吧
作者: HunterFighter    時間: 2008-5-1 12:30 AM

I have no idea.
作者: HunterFighter    時間: 2008-5-1 12:30 AM

Testing.
作者: DILLDILLDILL    時間: 2008-5-1 02:08 AM

睇下係咩朋友啦! 由細玩到大既朋友或相識八, 九年以上既朋友, 通常嘈完之後都會冇咩野!
) v* R4 s0 H; B' d. l$ L0 g如果係識左一兩年果D通常感情都唔及相識八, 九年既好, 所以嘈完之後都好難再做朋友.7 `4 Z' c3 Y7 _& u! X/ v

0 E9 \) I  r8 d: \8 ^0 P3 X最主要都係睇下為咩事而嘈交, 嚴重既事, 肯定冇得救. (如: 撬長腳, 勾人老公/老婆, 借錢唔還..... )
作者: 三叔公    時間: 2008-5-1 04:02 AM

好簡單!打番牌就乜q事都冇,做人邊處有隔夜仇架!後生仔

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0