標題: 關於朋友間是非問題一問(投入d諗清楚) [打印本頁]

作者: 迪達拉姑    時間: 2008-3-12 01:57 AM     標題: 關於朋友間是非問題一問(投入d諗清楚)

假設A訴說B做既衰野..聽到都睇唔過眼..咁會否向CB既是非??(四人都熟的)
! |. z3 w' s* M. M. d* f: v6 e; M___________________________________________
0 _: x. i6 g+ l; H% n我就第3選擇結果比A屌返我轉頭..話我揚比C聽..我巳經保守少少叫C想知詳情自己問返A..但A就話知有衰野發生巳經唔得掂..因為C可能直接問B究竟發生咩事..B到時就會問佢點知呢件事..到時就知係A到處揚出去..
作者: head    時間: 2008-3-12 02:06 AM

其實我覺得 A講叫揚出去~先揚囉
9 O* M6 S2 F/ G, {如果A無講揚唔揚既 你應該問清楚佢想唔想揚囉
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-3-12 01:41 PM

Originally posted by head at 2008-3-12 02:06 AM:
9 F( L5 X4 a* ^% q$ o其實我覺得 A講叫揚出去~先揚囉
2 V2 r6 Q0 Q8 o1 D1 Z3 t- V( [/ A如果A無講揚唔揚既 你應該問清楚佢想唔想揚囉
2 ]4 Y5 K' l6 q4 }6 J
嗯...我都知自己錯左..當時一味只諗住個B既惡行..所以沖勳左頭腦..: @9 D0 q: y! J4 X+ X2 ?
有時覺得自己有d女仔性格& D2 y& w0 ^9 @
100人點擊..得兩票+ S8 U" m) F# Z: [
兩個人對自己守得秘密有信心
作者: manqeq    時間: 2008-3-12 07:25 PM

A話唔好揚出去先唔講9 w# f# x9 t1 y8 C
我份人都幾多口orz
作者: qqwqqwqqw1    時間: 2008-3-12 07:45 PM

呢d講人衰野既行為緊係唔好揚啦......
; r% h. H- g+ A$ z; e4 @0 o; ~a自己同你講係信你唔講出去,
, [* `  r! |3 Y8 P( u4 c- t你講左出去,人地會點睇a呀?# u% C6 O6 @" a9 g( T! t0 g
你講左出去,c會覺得a講人壞話同會覺得你口疏,a都會覺得你口疏,7 W7 M  M, h5 ]& `7 s
b同c可能仲可以保持關系,你同a已經唔可以係呢group到保持關係,. d6 R2 H- {  ]( U3 W& }8 u
原本你唔講既話,你同a既關係會更進一步,最多個心唔妥b,
, D1 C. [; |0 t. k. Z同b對a唔好,唔代表b對其他人唔好,你根本唔係當事人唔清楚成件事,1 a/ e; ]+ T/ H; `3 W; s  D" P9 V
係第3者就只需要聆聽,最多係比d建議咁大把,揚出去唔到你,: X  g1 n% z' \5 j
仲有真係衰d講句,你係唔係傻嫁,要講比c聽又講唔晒,重要叫佢去問a?0 J5 r& E  v' i
咁咩野都穿晒啦,即刻知係你爆大獲嫁啦
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-3-13 04:39 AM

Originally posted by qqwqqwqqw1 at 2008-3-12 07:45 PM:
, g2 ^& I1 d+ H* n& ~5 {呢d講人衰野既行為緊係唔好揚啦.........
; I/ k2 K' l$ r% _8 A+ u嗯..你講得岩..我畢業完之後愈來愈傻..渾噩+糊塗..係時侯搵社工..
作者: kem    時間: 2008-3-13 08:32 PM

基本上都唔會亂爆朋友是非
作者: QuiGonJinn    時間: 2008-3-14 01:06 AM

A無話,so你成件事一五一十講哂比C聽
( _9 _! H% }: M5 i8 W/ y4 D: s1 B7 ]8 Z: ~+ \$ s4 W  f6 D
基本上,事無不可對人言(當然只係理想)
作者: gn00987333    時間: 2008-3-14 07:00 AM

俾我一定唔會講俾其他人知
& l/ K/ g* ~* x) y5 ?首先,a講俾你聽,係對你信任的証明,覺得你係朋友
) k4 k1 o; q4 |2 S但你冇必要講俾其他人聽嫁
作者: 迪達拉姑    時間: 2008-3-14 02:19 PM

Originally posted by gn00987333 at 2008-3-14 07:00 AM:
$ e" c9 T0 G' w# h俾我一定唔會講俾其他人知
* L+ k4 ?' B; j/ j首先,a講俾你聽,係對你信任的証明,覺得你係朋友
# F, s) I6 r: j6 n但你冇必要講俾其他人聽嫁
  h( D  O) U# m. F! r2 \+ q+ E, P
我太機械化..覺得要人講聲唔好揚出去先唔揚..平時做野都係..要人推一步先郁一步..
$ R& p4 @) t- p& \係呢..你頭像乜黎..咁funny既

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0