標題: 點選擇好?呢兩份工 [打印本頁]

作者: 迪達拉姑    時間: 2008-4-17 12:43 AM     標題: 點選擇好?呢兩份工

A:而家做梗呢份
6 N. X# g* W) F5 F, j2 x優點:接近9k薪高% P5 ~: T6 }# [1 C3 d
缺點:企,搬野(有時); Q- {& j) g5 @) x6 l
       自己表現唔好' f2 ]; M2 I  C5 b
       自己同同事關係唔好  D7 O0 v# h* R' i6 Q
       因為以上兩點所以預計多數過唔到試用期* U1 A* Y: a! z" ]' p3 Q
       遲d要返夜
. Q9 w2 A! i# K5 l: u' ~B:呢份要盡快決定因為巳請(學校文職類)
$ J9 n- M( F# d9 i缺點:4.5K薪低5 y, B7 m+ K, w' q: @: _; O! Z
優點:無咁大壓力6 x; ~. Q% ?$ }4 k/ i( L# j
       識d異性溫柔d" i1 u* a. J, \* A
       坐多d
作者: wcchan886    時間: 2008-4-17 12:50 AM

A
* z5 v+ c8 e# [3 V! j, z原因好簡單~~~人工高D
作者: chong2002    時間: 2008-4-17 01:29 AM

Originally posted by wcchan886 at 2008-4-17 12:50 AM:% H* g1 P: J6 x; B7 q- Y. ]
A
/ l; Q, a/ q- |1 j5 i+ d+ a原因好簡單~~~人工高D
: X) h* b1 R) P( q; ~# I% x
     因為以上兩點所以預計多數過唔到試用期  r- N0 w% o1 d9 ^5 b( `1 ^5 Y
過唔到揀A 黎做咩?
0 v2 n0 |" ^6 \9 r! u4 d其實你自己都有左ANS啦
作者: 你好呀    時間: 2008-4-17 01:39 AM

4.5K 會唔會少d呀-.- 車錢飯錢都冇哂啦....你番工係咩先..咪係搵錢law~4.5k 少到冇朋友!!!!
作者: specificness    時間: 2008-4-17 07:49 AM

如果b可以令你有多啲時間,同時你又會以呢啲時間進修,改進日後的狀況,當然是b。就算不是,如果你覺得過唔到試用期,a其實不需考慮。當然,再嘗試去找c,d和e……
作者: catdogdog    時間: 2008-4-17 10:27 AM

冇7500唔可以轉工!
作者: 衰貓    時間: 2008-4-17 03:32 PM

自己表現唔好?!自已同同事關係唔好?!可否講清楚發生咩事?!如果係自己無心機令表現唔好,加上差勁人際關係既話,就好有機會令四千五嗰份都做唔長啦‧‧‧‧‧, N- |  j/ |4 T' E! F
依家啲年青一代搵工原來仲要計埋識異性呢點,真係‧‧‧‧‧為咗一份壓力少,有得坐?!又可以識啲屍文女既工而放棄高薪?!真係要寫個服字‧‧‧‧‧
作者: confidential    時間: 2008-4-18 12:03 AM

how much do you spend each month?
作者: 艾力克    時間: 2008-4-18 12:20 AM

我可以話Bo既缺點說不上真係缺點% H& t2 I$ }# s# \9 ^- R# x3 G( e3 s

, t7 ?1 I$ ~1 |我係你的話, 我會積極d改善自己, 改善同人之間o既關係! _! K9 h9 W1 q! Z

& ^) q% |1 z: U+ X; t! s# NBo個份工我睇唔倒幾有前景, 人工低, 做野少(i guess)+ V; H( x5 I7 ?
如果你真係唔想改善自己去做A, 我勸你搵份C啦

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0