標題: 點解要比我撞返佢!!!! [打印本頁]

作者: 神岸明    時間: 2008-5-25 02:57 AM     標題: 點解要比我撞返佢!!!!

抱歉想係度發下up風...8 M# i8 y9 }  Q5 P
真係激死,昨日撞到一個我好憎既女仔.
/ V* f  p! [/ G' c4 k% L! V( h8 V) c係以前既中學同學.
$ R/ U; x8 h9 e$ M7 w9 Z8 ?, T0 ^因為大家都好耐冇見冇聯絡,咁岩撞到,本來可以唔使接觸.
) V9 K  w3 O* }' r3 g( ~只可惜身邊有一位朋友都識佢,都係同佢係舊同學.所以搞到成程車都同佢一齊.
. {$ u: P8 Y# s+ N* @其實我都唔太理佢,不過佢問我我都會答佢既,.因為我覺得就算幾憎佢,人地問我野,係應該應人地,我覺得呢個係禮貌黎...% M' E9 B( ]; K9 B+ k6 J1 g
佢問我既野都係不外乎:而家做緊咩工呀?之前讀d咩?係邊度讀之類的.$ L2 z: O7 s( G. ]! k# j
咁我都有答佢,因為我覺得我冇咁既必要去呃佢/唔答...& w3 ?( h; u' G; ]/ N3 P: r* W5 V
咁因為之前係大一讀度art.咁我咪答:大一.之後佢: 哦~~~(一聽語帶不屑既語氣,就好似話:哦~仲以為你讀邊間tim~)
/ ]+ o% S/ u, `  J* z9 A因為佢而家讀緊城大, 覺得係大學生,所以就好似好巴閉咁lor~(咁我畢竟個d唔係大學黎既).! O* |% q9 M& L/ G5 ]
仲係度話:你讀呢間牙?你都好有錢wor~
- G# s/ Z( w# z0 W: x% ^4 |同埋仲叫我個fd叫佢做師姐(因為我既朋友正打算入城大)等等.......
' }9 ^3 }2 P2 E) e% A. v7 C* s8 _% F7 X
聽到真係火都黎埋.而家係唔係讀到大學就好巴閉?好叻先?" E+ e- k5 A3 u1 y* z
有必要咁樣咩?好似好睇人唔起咁...
3 o! J' m" ~6 B' {我覺得每人都有自己想揀既路,對於我,我覺得我而家搵岩左自己想行既路,
6 S) m3 \: {1 `/ g/ c我亦都唔覺得自己而家有咩咁令人'睇唔起',咁不屑lor~
' b2 }! d( f  [& P% F( D搞到我成日個心都好唔舒服.諗起會愈諗愈激氣~2 M& [# R2 M8 r1 i* m& i! O" y
所以我決定要係度發洩
0 b9 L1 h! A& c/ F1 V1 d( ]6 J) ]7 J- G7 m1 \8 V2 }) t
% h9 h6 V: y7 j7 b! E& y( H7 w
有時真係唔明我得罪佢d咩野,中學時一直比佢針對.整我.* |0 j+ o" O! I* G& s
以前佢可以走黎同我做fd,扮fd,之後就暗地裡唱我~話我呢樣個樣.; O  m8 Z8 l$ I+ M4 M  J7 L# @8 k& L6 f6 _
最經典係:話我一放學就周識男仔,溝仔...5 x4 ~- \. u" ?4 ~
我同某幾個男仔傾多幾句就比佢話/周圍同人講話我同個個男仔拍拖...隔左一排就傳我被個男仔飛左.: K# a2 Y" w9 L% S' ?
佢可以利用一個好鍾意佢既男仔,因為我同個個男仔好fd,佢可以利用呢個男仔去套我口風,套左知道我鍾意某某時,就傳到全級都知,仲加鹽加醋...其實個d事都已經過左好耐.而咁岩個男仔同我同班同學既一個女仔拍拖,唔知同佢講左d咩,總之令我成日都比個女仔仇視....
" R, ]3 Z( P' D4 V7 M亦都知道我個時同某幾個女仔好好朋友,就特登離間我地...=.= 等等..真係好多...多到講唔哂...3 ^' w6 O' [2 ?0 x: A7 b$ X
/ F1 i6 L# u- a. S! P( E% }
唉~我真係完全唔明我得罪佢d咩,搞到佢一直都咁樣針住我.
* L) L6 G2 H! u- d不過幸好我人緣唔差,還好,所以都未至於有太大問題...9 h6 p$ z; Q% Y! Y# _  U3 X: f4 m: N
不過講真,我係一個愛恨分明既人.對我好,對我有恩既我呢一世都會記住,對我唔好/對我唔住既人,我亦都會一世記住.....
% r5 w6 o+ J8 D, K2 X& |1 F( I; i  @3 R9 N, v. B
你地可以話我執著,但無計,呢個係我性格~我想改,都改唔到~,~$ o" R: N$ d" O  _( e# X
點解要比我撞返佢,對多佢一陣?
7 ]' I( s3 M" i* `0 W每一次見到佢,就令我諗起以前既事,就會好憎佢.今日同佢相處既一少少時間,又令我對佢更不滿~1 \: C" h' z; I7 Z+ r
其實我唔係一個小氣既人,有時候有人激我/同人爭吵,我頂多嬲個一陣,嬲個幾個鐘,之後又冇事...但對住佢,我就真係做唔到,唔可以咁寬容,總係好似心胸好窄咁.....
" E4 |4 y) x' W, ]" e5 A見到佢,對住佢,總係令我覺得我人性最醜.最黑暗既一面都會浮現出黎....
# b7 M" _; n0 ^) G, i. f對住佢,我真係恨,好恨好恨佢.....9 u5 p3 G. [9 D% q6 o6 w6 P

* g& A0 r; a* Z% `7 {/ ?6 q
3 N& j* P0 r6 n+ f5 B3 P  p& X' a你地又有冇遇到好似我呢d咁既事?+ K+ ^5 k" ?' I- p; p! F/ s2 C$ J
大家分享下,.分擔一下大家受過既冤屈氣,不平~9 o# P$ k3 U: M' g3 I
' H& D3 h1 D, X- f% `% }

1 X6 C$ G4 H4 R0 P0 ]; Q6 y0 o6 ^p.s  呢d野,都係呢頭講完呢頭散好啦~
7 l0 y; l9 i! H7 ~0 e: {不過一次過講左一大堆不滿出黎,呢d怨氣可能谷得太耐,尋晚令我諗返實在訓唔著,因為覺得好激氣,無論係諗起之前定係尋日發生既事.但而家講完又真係舒服左少少~
作者: kalos    時間: 2008-5-25 03:26 AM

唔洗理佢啦, 佢有咩咁叻? 城大又唔係難入...+ q- f& r# j4 @$ l9 ^0 F, P
Michael Lau 又係讀大一, 仲上埋times magazine o添~
6 h) j$ o' t7 |" ]7 H3 S; D- f佢讀城大上唔上到times magazine先?
1 H6 @! {( J4 }0 Y我之前讀大一, 而家咪又喺澳洲讀大學~2 D3 T. ?! \# J0 Y! Q
呢d嘢睇你讀唔讀o既嗟~7 }+ T" }8 [/ B: ?* {6 T1 |
佢呢d人咁膚淺, 咪鬼嘥氣理佢啦~
$ f0 X) \' a3 c( v( i+ `我覺得, 你一定有出息過佢!!!
作者: 神岸明    時間: 2008-5-25 03:48 AM

Originally posted by kalos at 2008-5-25 03:26 AM:- j2 U3 Z; n# E6 c8 B* c" n
唔洗理佢啦, 佢有咩咁叻? 城大又唔係...
2 O0 O2 ~  Z% O& r9 [/ `4 a$ V! u7 y) R3 ]: n' m2 ?
多謝你安慰我
  p' G* @1 f1 Z: P9 O發洩後好好多
1 @* O& g8 M7 E多謝你
作者: kalos    時間: 2008-5-25 03:59 AM

Originally posted by 神岸明 at 2008-5-25 05:48:4 c! F1 E( h# y: f' H$ S
0 s2 m. r* r4 f4 {6 V. v* V

3 a8 \0 H2 Q6 Z0 F; B6 D多謝你安慰我
$ L# C6 R9 Z2 i" T# z: B發洩後好好多$ j% z1 B# @7 }3 q& _2 \" c; d! m1 u
多謝你
! ~* X1 W9 l) K7 O  I, `- T/ Q$ c/ P! n9 C# Q) O* Z  E& v
咁你記住要努力喇~ 5 I1 {/ L' u# Q9 @0 _& e8 h
要學tvb - 全力以赴, 做到'超'好~
作者: Chenjinnan    時間: 2008-5-25 11:36 AM

哇哇... 校園生活超開心呀傻女...& t% j$ j8 q/ n) H
第日冇呢 d 野玩架喇!
作者: Triangel    時間: 2008-5-25 12:28 PM

Originally posted by 神岸明 at 2008-5-25 02:57 AM:0 N3 l8 o7 m# T& u+ }) ?/ g
抱歉想係度發下up風...- j7 F# r( U, ~- G  m; b
真係激死,昨...
6 F- K9 y7 L7 w, b

* y2 P  R5 M8 z& t多謝分享,
# }0 z; l# B8 v+ i0 X, w: D' r你一定比佢靚,
  W$ J& u) J# V1 a或有野比佢多,比佢好,
& S* d' ?6 Q6 L% Y* Q5 k# \所以佢先咁對妳!9 k2 J: s# R9 A  [
我唯一建議: 一笑置之啦, 話之佢.... x" Q9 }) c" x1 \$ J7 {% m* h

/ X  z2 i. S4 h
你地又有冇遇到好似我呢d咁既事?
3 {) j  l5 l( `' I. O <-- 多的是, 我住響我格離己經有兩件
! N) E2 N& y9 D& V- R( N. m5 U  O# J1 J+ j. u$ Q: k4 v
[ Last edited by Triangel on 2008-5-25 at 12:31 PM ]
作者: 0000001    時間: 2008-5-25 12:50 PM

第時揾個讀港大既bf+ g/ b. \' D$ k, F# @
喺佢面前show her
6 Q( x) t1 N9 ?& u! p你活得比佢好
作者: QuiGonJinn    時間: 2008-5-25 01:02 PM

Originally posted by 神岸明 at 2008-5-25 02:57:/ W1 V+ r# p# d# g! `6 i7 r3 Q& o
抱歉想係度發下up風...
6 x8 S3 d. j3 l3 ~9 D真係激死,昨...
  I; l- p- h% @( L. J
有乜好激氣?學無前後,達者為先.. J1 i% o% R& T  _: U$ i2 J( i
人生路咁長,一時一地得失何用介懷.
作者: a00b00    時間: 2008-5-25 01:06 PM

Originally posted by 0000001 at 2008-5-25 12:50 PM:
. K; }$ D; K! u4 X- A第時揾個讀港大既bf1 S# e6 h1 O0 D$ N
喺佢面前show her2 M; m! m0 |; J' [; K
你活得比佢好
! B7 F& \% `0 g, ?, U% ~
3 P. A8 c; u5 n8 I7 E
冤冤相報何時了-
作者: 費事高    時間: 2008-5-25 05:05 PM

一樣米養百樣人,放開一點,自己心情會好過一點
作者: belibala    時間: 2008-5-25 07:34 PM

入到大學唔等如畢到業嘅........冇需要勞氣吖, 等天收佢啦
作者: jen01    時間: 2008-5-25 08:38 PM

自己攞氣黎激
) Q3 i: |  U8 [: _1 m$ \+ A) n1 p  l
你仲記著呢件事,(咁著緊呢年事), `8 s+ D; B8 ]( u
係咪因為你心裡面覺得人地講中左你死穴 ??
' n( M; D7 _! u' B: O: ]  @係咪因為你心裡面覺得人地講得無錯 ??& ~9 [# e) q& W" t* Z+ _! J3 R
定係人地讀到大學,你已經妒忌人地,所以人地講咩你都覺得佢挑釁你 ??
. z4 o0 Y5 F' x" _$ S$ F: n) ^又抑或是中學時的新仇舊恨,導致你覺得佢係你敵人,佢講咩,都係攻擊緊你 ??
3 W7 \; c. u  d4 d
4 H/ B3 v3 h% U. ~下次係街見到呢個人,就唔好理佢啦,當見佢唔到,
9 C+ I# {& Y. j! o9 r  J+ F! C4 b如果佢真係行埋黎,而且你覺得佢係串緊你嘅,
7 M! y7 {  |; ^當面就嘈啦 !!!! 嘈唔代表無禮拜,只係爭取番一口氣 !!!!: G" F# K. I( U/ L( ^6 O  |
好似你依家咁係屋企發悶氣有咩用 ??
- r# Z4 X1 D9 ?
/ f+ v8 L9 [3 G[ Last edited by jen01 on 2008-5-25 at 08:43 PM ]
作者: Issac1115    時間: 2008-5-25 09:52 PM

唔鍾意佢未唔好理佢lo
4 c* ~/ M# W7 {: ^唔主動同佢講野- n& R: d% l3 m! W- A
佢都未必會同你講野! ]3 y' `! ?* g
放鬆d 啦
作者: 月月鳥    時間: 2008-5-27 10:41 PM

http://www.copycat2u.net/bbs/v ... &extra=page%3D1
2 P" Y0 ]4 ]' s5 X, C: k: ?! {5 J. P8 @7 ]( Q/ R
[ Last edited by 月月鳥 on 2008-5-27 at 11:00 PM ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0