標題: 有無人又係搞左有線寬頻上網而電視接收好差,有乜辦法??..... [打印本頁]

作者: hongkongpeople    時間: 2008-6-12 01:05 AM     標題: 有無人又係搞左有線寬頻上網而電視接收好差,有乜辦法??.....

我用了有線寬頻上網差不多一年了,初初看tvb and 明珠台時電視時都很清,亞視比較差但勉強看到, 但最近電視收得很差,亞視完全看不到, tvb and 明珠台也變得很多雪花,和有線的解碼器有關嗎???
作者: terryng2    時間: 2008-6-12 01:42 AM

我都係,在10年前裝過,後來無用,的確差了好多
: w9 p, @- k& L5 b* f# T$ }我亞視or 國際最差
作者: harry_cfc    時間: 2008-6-12 11:57 AM

樓主要 OUT 番 CABLE 條天線,
! \: P7 D' C" d然後再裝番入大廈公共天線就 OK!
作者: c神    時間: 2008-6-12 01:57 PM

Originally posted by harry_cfc at 2008-6-12 11:57 AM:. R% P. U7 M5 b/ {; z! S+ Y
樓主要 OUT 番 CABLE 條天線,
: j- W( f6 }' r然後再裝番入大廈公共天線就 OK!
* z* Z. v2 ^- _1 Q' O# ^難唔難out架?- D" q" k) f+ Q( ?! T: h
唔係好識out( x) U1 \3 u, J! i# ^
而家裝左放大器。都唔得
作者: terryng2    時間: 2008-6-14 12:10 PM

Originally posted by c神 at 2008-6-12 01:57 PM:) X+ s6 b+ Q8 Y: N1 p7 E

' z5 r  ?* L9 e8 a' t難唔難out架?3 L7 p8 y' T' A/ x9 p
唔係好識out# C7 e3 g, ~; y  z5 u* p5 j6 h
而家裝左放大器。都唔得
' D; H/ A9 X( P+ J
! d9 ]& w8 L6 z. z4 U! j8 k+ b你係什麼樓,公屋定私樓
: @' s- f9 u7 J0 z; W: \6 v  ~+ F公屋可能容易搞d
1 J( J: J# F5 m) ~& h: v0 K私樓會在電錶房可能要找有線搞,要150元

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0