標題: 佩con一問 [打印本頁]

作者: 呀傑    時間: 2008-6-18 02:36 PM     標題: 佩con一問

我想佩con請問有冇d咩要注意o既事架?
0 d% y6 j7 q' T/ i我住荃灣o既....想問有冇邊間鋪頭介紹??
作者: mk政    時間: 2008-6-18 06:38 PM

佩con其實無話邊到好o的
+ y0 X. v2 }+ L! R. ~/ s最緊要注意隻cono既清潔7 [9 k7 ]5 D5 ~# x, P
唔係對眼影響好大
作者: 衰貓    時間: 2008-6-18 10:29 PM

師兄想揀長戴定One Day?揀長戴既話就要好似樓上既師兄所講,需要留意每天清潔,否則會越戴越辛苦,若果唔想做每日清潔咁煩,就可以揀One Day,啱晒懶人,但會比長戴con貴,而且散光度數有限制,超過某度數既One Day會做唔倒(約為百零度,唔記得太清楚),不過還要視乎自己雙眼是否適合戴隱型眼鏡,如果眼精敏感或者淚水分秘過少都不適宜。。。。。。
作者: 呀傑    時間: 2008-6-18 10:35 PM

Originally posted by 衰貓 at 2008-6-18 10:29 PM:3 X/ s, M9 G3 X. K. ~
師兄想揀長戴定One Day?揀長戴既話就...
  u7 Y3 q+ _% N
我3xx度散光..我上星期去過幾間格過價....,但係d價錢由 520蚊至850蚊=v="真係好大對比...唔知會唔會平野冇好野....
: ]' Q! Z, F* Y+ Z+ ?3 o順帶一問如果帶1年個d係咪要日日洗架?洗con水大約幾錢到...用到幾耐?% `6 S8 b: Y- V  X  [+ e+ s
% u& [4 R5 `( y9 n
[ Last edited by 呀傑 on 2008-6-18 at 10:40 PM ]
作者: 阿感    時間: 2008-6-18 11:53 PM

Originally posted by 呀傑 at  22:35:
* y1 e/ o7 S. g2 ]" `4 W1 f! z
2 ]1 ]2 _1 n+ r, |) v我3xx度散光..我上星期去過幾間格過...
+ M- X/ n% K+ f
% `, k1 a1 j- y: m1 ^, a$ _# [1 b/ P
唔係即棄o個d你o個日戴過就要洗,冇戴就可以隔幾日先洗
作者: iversonruls    時間: 2008-6-19 12:51 AM

有諗過帶 con. |8 k4 L5 e- _0 t0 d  m7 r
不過一諗要洗就覺得煩
作者: QuiGonJinn    時間: 2008-6-19 01:07 AM

condom都要配嘅咩. p! i" e  |! `3 r7 Y5 G$ Y
3 {1 @( l2 _5 ]$ b4 ]9 s
七仔有得試帶架?& R' h, e8 u! T" v0 W1 R4 ?
" P: k/ |9 X# [
[ Last edited by QuiGonJinn on 2008-6-19 at 01:09 AM ]
作者: siusu    時間: 2008-6-21 01:31 PM

荃灣城市二樓5 q$ Q0 H1 Z) ?+ t' G; {$ S7 L
波菲隔離有間眼鏡鋪不錯的
7 F1 r' G. x- @( p1 y我都係o係個度配~
  x: Y1 M, A1 V1 L6 ]) Q- Z! Z" L$ g1 p, }& K
兩星期棄(三個月)+ @! d- X( k" U3 m  h0 |
我也有散光, 還蠻深的7 L! {7 O! u! g( s. ~
因為兩隻眼睛的度數有差
" R, l+ K$ i% h# C! J& l所以要配兩副% V6 Z0 j: m  u. }3 h% i7 }! a2 m! P2 r
$480
( r$ h) E* |- H0 u8 W如果你兩隻度數一樣就$240

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0