標題: 考會考 但唔讀中5 當唔當中5畢業?見工有冇問題? [打印本頁]

作者: tkc314    時間: 2008-7-7 09:25 PM     標題: 考會考 但唔讀中5 當唔當中5畢業?見工有冇問題?

考會考 但唔讀中5  當唔當中5畢業?/ x8 p8 ^+ D( b" X: ^

2 O4 o& _4 U/ i( f6 V5 M( n見工有冇問題?
作者: 托迪仔T    時間: 2008-7-7 10:17 PM

考完你只係得會考証書 -.- 但係冇畢業証書...所以理論上你冇中5畢業 -.-
' j' w! t: H  d3 l' J/ B1 ~見工就因情況而異...有d老細見你有會考証書都當你有中5以上學歷...
作者: 自由神    時間: 2008-7-7 10:24 PM

你成績如何先?
1 p5 I3 _4 k0 P( s* {2 c會考0分同8分都差好遠啦
作者: tkc314    時間: 2008-7-7 11:57 PM

Originally posted by 自由神 at 2008-7-7 10:24 PM:
' ?. L" m; X. _; }% ~3 L2 G/ \8 c# ~你成績如何先?5 o* V. A: N0 j1 k5 [1 h
會考0分同8分都差好遠啦
* Z" g/ I1 z! k% F; f/ n2 P% _1 c5 f1 K' a- T/ S
, b9 V+ w, f6 p  [1 t. K" X8 ^4 z
問問而已 哈哈
作者: YUEN_LOUIS    時間: 2008-7-8 12:02 AM

好似唔知幾歲就可以自己報會考
# w7 ^* D+ s0 P' K* H9 m8 K咁即刻假計你今日行年30啦,但你又未讀過中五or考過會考,但因為上面講過果點,所以你都可以報會考,咁,你算唔算有中五畢業
9 q: W- ~4 Y6 W5 V/ r
* t& p; J0 q/ u7 O( T0 g私人公司就唔知啦,但政府就會覺得會考同中五係2樣野

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0