標題: F1 German Grand Prix Qualifying Result [打印本頁]

作者: woooot    時間: 2008-7-19 11:54 PM     標題: F1 German Grand Prix Qualifying Result

Hamilton又顯神威,得下崗位。看看Massa如何拼了
作者: pakho    時間: 2008-7-20 12:09 AM

HEIDFELD真係慘...主場都入唔到Q3

排位賽不嬲都MCLAREN佔優我相信MASSA會反勝, FERRARI始終係最強的....
希望KUBIC爭氣D啦~唔好輸俾FERRARI同MCLAREN啦

BARRICHHELLO一唔落雨就跌哂WATT.....Q2都入唔到.....
我都係鍾意睇雨戰多D...變數大

作者: ringo1969    時間: 2008-7-20 03:16 AM

Hamilton Win完英國後~~~~~~~I HOPE 再接再厲WIN
作者: hubingandtvb    時間: 2008-7-20 10:19 AM

Hamilton 昨天看直播 很多人 最後一個彎都沒走好(終點線之前的16-17連續彎) 多少都有沖出去一點
Hamilton基本是沒有 所以這桿位 我也沒話說(挺法拉利超過10年)

今日賽果 很難說 這條賽道不確定因素頗多(本來F1 不確定因素已經夠多)
只希望kimi今年不會繼續在本賽道的R6記錄(退賽)

另 得益于論壇搬到26F 以後討論F1方便很多 還請諸位多關照了
作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-20 10:22 AM

原帖由 pakho 於 2008-7-20 12:09 AM 發表
HEIDFELD真係慘...主場都入唔到Q3

排位賽不嬲都MCLAREN佔優我相信MASSA會反勝, FERRARI始終係最強的....
希望KUBIC爭氣D啦~唔好輸俾FERRARI同MCLAREN啦

BARRICHHELLO一唔落雨就跌哂WATT.....Q2 ...
天氣預測今日德國站可能又係一場雨戰,可能又係Hamilton既個人表演
作者: pakho    時間: 2008-7-20 11:13 AM

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-20 10:22 AM 發表

天氣預測今日德國站可能又係一場雨戰,可能又係Hamilton既個人表演
原來呢到咁多Hamiltion fans...不過雨戰隨時殺出一個程咬金  咁就好睇啦
作者: pakho    時間: 2008-7-20 11:35 AM

原帖由 hubingandtvb 於 2008-7-20 10:19 AM 發表
Hamilton 昨天看直播 很多人 最後一個彎都沒走好(終點線之前的16-17連續彎) 多少都有沖出去一點
Hamilton基本是沒有 所以這桿位 我也沒話說(挺法拉利超過10年)

今日賽果 很難說 這條賽道不確定因素頗多(本來F1 不確定 ...
Hamiltion技術真係一流, 人有後生, 相信過多兩年就是他天下
Kimi係唔係Raikkonen呀?.上年做咩退賽既?
McLaren今年俾BMW暫時爬左佢頭....我想問點解McLaren既Constructor standings是第三, 主要因素係咩?
我係睇F1既初哥 ..請多多指教

作者: 也媽嗲    時間: 2008-7-20 12:22 PM

黑帝壯態返哂黎
我反而有興趣佢拍檔高華拉倫既表現 排到第三位 ~ very good
作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-20 12:30 PM

原帖由 pakho 於 2008-7-20 11:13 AM 發表
原來呢到咁多Hamiltion fans...不過雨戰隨時殺出一個程咬金  咁就好睇啦
ha,我係McLaren fans,邊個開McLaren我都會support
原帖由 pakho 於 2008-7-20 11:35 AM 發表

Hamiltion技術真係一流, 人有後生, 相信過多兩年就是他天下
Kimi係唔係Raikkonen呀?.上年做咩退賽既?
McLaren今年俾BMW暫時爬左佢頭....我想問點解McLaren既Constructor standings是第三, 主要因素係咩?
我 ...
主要係BMW季初表現較穩定,但近兩站觀察McLaren同Ferrari既
發展進度又再拋開左BMW

作者: woooot    時間: 2008-7-20 06:58 PM

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-20 10:22 AM 發表

天氣暫時是看來不會下了,還是晴朗
作者: pakho    時間: 2008-7-21 10:04 AM

今次McLaren真係好離哂譜囉......Kovalainen竟然放水俾Hamilton..真係丟臉...贏都贏得唔光彩...希望會有秋後算帳啦.... 氣死我...呢d賽事..簡直蒙污F1 小喇叭呀
反而Piquet仔令我眼前一亮...我覺得佢先係今站既冠軍....戰術運用得太好啦...恭喜哂
作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-21 11:54 AM

原帖由 pakho 於 2008-7-21 10:04 AM 發表
今次McLaren真係好離哂譜囉......Kovalainen竟然放水俾Hamilton..真係丟臉...贏都贏得唔光彩...希望會有秋後算帳啦.... 氣死我...呢d賽事..簡直蒙污F1 小喇叭呀
反而Piquet仔令我眼前一亮... ...
ha,ferrari都有咁玩,不過ferrari就玩得高明d,
ferrari都成日利用pit stop,令Raikkonen係
Massa出pit時o岩o岩係Massa前面,最佳例子係
舊年巴西站!!!
作者: pakho    時間: 2008-7-21 12:45 PM

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-21 11:54 AM 發表

ha,ferrari都有咁玩,不過ferrari就玩得高明d,
ferrari都成日利用pit stop,令Raikkonen係
Massa出pit時o岩o岩係Massa前面,最佳例子係
舊年巴西站!!!
McLaren真係明顯到爆囉.....放哂油等佢過
咁你記唔記得佢個P STOP用左幾耐HAHA 10秒???
仲有想問下下一站係邊舉行~同幾時做

作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-21 01:47 PM

原帖由 pakho 於 2008-7-21 12:45 PM 發表

McLaren真係明顯到爆囉.....放哂油等佢過
咁你記唔記得佢個P STOP用左幾耐HAHA 10秒???
仲有想問下下一站係邊舉行~同幾時做
係兩次pit stop都慢少少,另每當massa就快入pit,車隊就叫raikkonen
不斷做快圈儲時間!!

下一站8月3匈牙利站

8月有兩站賽比賽,8月24仲有歐洲站,今年歐洲站有全新比賽
場地--西班牙港口城市華倫西亞街道賽,係蒙第卡羅之外,歐洲
地區第二場F1街道賽!!!

Valencia City Circuit :

圖片附件: [Valencia City Circuit] circuit_map_eur.jpg (2008-7-21 01:47 PM, 103.5 KB) / 下載次數 3
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1267490&k=effea7d8dc78dd7439fa7ce601c5ea2c&t=1727897383&sid=G3gV15

圖片附件: [Valencia City Circuit] f1-2008-gen-xp-0860.jpg (2008-7-21 01:47 PM, 207.9 KB) / 下載次數 4
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1267491&k=a37db388c440aae1417e6af9afaf308b&t=1727897383&sid=G3gV15

圖片附件: [Valencia City Circuit] f1-2008-tes-xp-2694.jpg (2008-7-21 01:47 PM, 168.8 KB) / 下載次數 4
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1267492&k=43bd7011691dcdbe4f54099d071c9291&t=1727897383&sid=G3gV15

作者: hubingandtvb    時間: 2008-7-22 11:05 AM

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-21 01:47 PM 發表

係兩次pit stop都慢少少,另每當massa就快入pit,車隊就叫raikkonen
不斷做快圈儲時間!!

下一站8月3匈牙利站

8月有兩站賽比賽,8月24仲有歐洲站,今年歐洲站有全新比賽
場地--西班牙港口城市華倫西亞街道賽,係蒙第卡 ...
似乎提過要夜戰?(同新加坡) 現在有消息么?
作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-22 01:09 PM

原帖由 hubingandtvb 於 2008-7-22 11:05 AM 發表

似乎提過要夜戰?(同新加坡) 現在有消息么?
歐洲站唔係夜戰,新加坡夜戰係26-28/9,e家為左歐洲地區
既商業利益同電視收視率,Bernie Ecclestone不斷威脅亞
太地區既賽站加裝照明設備舉辦夜賽,以配合歐洲地區既
時差問題,好似最初唔肯妥協既澳洲墨爾本,e家都妥協由
09年開始將開跑時間改係墨爾本時間黃昏5點!!!

作者: woooot    時間: 2008-7-22 03:00 PM

很期待夜賽,難度一定很高
作者: pakho    時間: 2008-7-22 04:21 PM

如這次舉辦夜賽是首次的嗎? 那就精彩啦
希望這樣可相繼地配合本地時間, 讓更多亞洲人受惠....
作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-22 05:17 PM

原帖由 pakho 於 2008-7-22 04:21 PM 發表
如這次舉辦夜賽是首次的嗎? 那就精彩啦
希望這樣可相繼地配合本地時間, 讓更多亞洲人受惠....
新加坡係F1史上首次夜賽,e家Bernie Ecclestone正
游說馬來西亞,中國同預定係2010年加入既南韓舉辦夜賽!!

作者: pakho    時間: 2008-7-22 07:39 PM

原帖由 fairykingprawn 於 2008-7-22 05:17 PM 發表

新加坡係F1史上首次夜賽,e家Bernie Ecclestone正
游說馬來西亞,中國同預定係2010年加入既南韓舉辦夜賽!!
夜賽是否對McLaren佔天氣上優勢呢
因Ferrari車輪受熱才發揮最佳的 只是個人推測...有錯勿怪

作者: fairykingprawn    時間: 2008-7-22 08:27 PM

原帖由 pakho 於 2008-7-22 07:39 PM 發表

夜賽是否對McLaren佔天氣上優勢呢
因Ferrari車輪受熱才發揮最佳的 只是個人推測...有錯勿怪
新加坡對McLaren有優勢,因為McLaren已經獨家取得新加坡夜賽模擬資料,
因為今年早前新加坡賽會邀請左McLaren98,99年世界冠軍Mika Hakkinen
用舊年既McLren MP4-22係新加坡賽道做左場road show試跑,McLaren既
技術人員親眼見過開左燈既實況,仲完整拍攝左所有細節既畫面,呢d資料都已經
輸入McLaren既模擬訓練裝置裡面,所以新加坡站McLaren兩位車手已經有先機

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0