標題: 好熱呀~ [打印本頁]

作者: honeyfei    時間: 2008-7-29 06:21 PM     標題: 好熱呀~

依個post我都諗唔到quote篇咩文出黎好..
4 }+ B; @9 c  b, O1 T只係有感而發...香港家陣熱到痴線..前排又落雹(諗起六月飛霜)
4 \- L5 ~+ N  ?2 Q3 f澳洲又落雪(d人仲有心情出街玩雪...未知死到臨頭); z9 M1 p% e, |, \% ^

' g$ b, U4 I$ W/ _我已經知死..所以開始多做d環保野...
& X! \* s: p7 N3 B
8 n( m" S: |  f$ r( ^好想好想地球人能夠加強環保意識...' Z$ J, W$ b9 H+ ]0 K4 g8 ^
# [3 m; `% a, }" {" s& @3 g
(不喜勿插,謝!)
作者: kk311    時間: 2008-7-29 07:17 PM

agree
作者: solonely    時間: 2008-7-29 07:53 PM

太遲啦~~中國有十幾億人步緊你後塵
$ D; h. @3 M, o1 x6 Y" \4 ?5 p' c               到死前先知驚
作者: loklok117    時間: 2008-7-29 08:12 PM

...........<-------------我都唔知講咩好; c! M3 r! E9 t9 _
熱=41度既旺角
作者: honeyfei    時間: 2008-7-29 08:26 PM

原帖由 solonely 於 2008-7-29 07:53 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
1 j- x4 R; E  y* U# h' k, L 太遲啦~~中國有十幾億人步緊你後塵
$ j$ Z7 }" t) ]6 z. O# q: F2 B               到死前先知驚
6 a* b5 a5 G! K: U6 V) o3 q: `1 m
. ]. a3 d$ e* m4 R* @咁又係..恐怕到d同胞有我既思想既時候..香港都已經沉左..
作者: tottifung    時間: 2008-7-29 09:39 PM

咁又唔好怪晒國內嘅同胞,
3 {9 R3 c( N2 d" Z, p5 ]個問題根本就係由發明冷氣同膠袋嘅朋友引起,
. F1 z& f" v* h% \$ O9 o要怪就要怪罪魁禍首‧‧‧/ B# x- y3 d9 n3 n+ i1 B! {

: H  k; [. `" N. H3 l0 P1 y香港政府又叫人停車熄匙,$ e* k$ }( O. Y( p
自己就匿喺冷氣房嘆世界,
. N& z3 D! r8 x6 C& W0 D6 f+ @" j咁就叫環保嗎?!
作者: 自由神    時間: 2008-7-29 09:49 PM

原帖由 tottifung 於 2008-7-29 09:39 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif4 `# P6 Q9 W% D
咁又唔好怪晒國內嘅同胞,. {( h! r8 U" I& `8 l
問題根本就係由發明冷氣同膠袋嘅朋友引起3 \! K1 W9 S& x! }
要怪就要怪罪魁禍首‧‧‧2 z) n/ q: j  S

5 r: G! Z* |9 m: r& q9 \6 _香港政府又叫人停車熄匙,1 x: r/ `, n$ W2 F' s2 R, L7 @
自己就匿喺冷氣房嘆世界," M( A/ Y: l+ _& @' g* P
咁就叫環保嗎?! ...
. _3 p7 j" w* o4 v6 M- C
咁既諗法.........會唔會有D過份呢?
' u. e- X" @5 L* v: F倒不如話發明“電力”果個錯啦2 J4 q+ {( K  J* e2 I9 T
無電邊開到冷氣呢?
5 Y$ m9 [9 ]2 R8 _( c; w: U2 `其實一切都係在於大家要適可而止
: ]1 o9 n, u4 U: k( m( ]世界上無一樣野係絕對性好; v$ I5 {' l' {1 I7 E( J$ H9 s
一過左量無論咩野都會出現問題既
作者: trunks    時間: 2008-7-30 12:40 AM

越熱越開多d冷氣, 越開多d冷氣越熱....
作者: benny1219    時間: 2008-7-30 12:43 AM

原帖由 tottifung 於 2008-7-29 09:39 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
0 e( ]( P6 X: R. B" h' K咁又唔好怪晒國內嘅同胞,& @; L) x0 y# R, V" @$ y
個問題根本就係由發明冷氣同膠袋嘅朋友引起,; D+ s  `/ w' {& B
要怪就要怪罪魁禍首‧‧‧7 |5 t, H: c4 A5 R3 i

- S9 J- w  z" @0 i香港政府又叫人停車熄匙,7 i, U) Y/ z! V8 y' P8 X
自己就匿喺冷氣房嘆世界,# J) \. |3 G3 \8 v5 S( s* ?: d( `
咁就叫環保嗎?! ...
1 s5 Z# b9 {9 l" u; M極度同意- \5 X2 Q6 m+ V* V3 x; a3 j( ~
& x1 e$ l! v7 ^( S9 Z0 G) @7 ]
高官唔識以身作則 同市民一同迫交通上班下班  下下都要有專車接送 所以佢地未必知交通費猛加的生活壓力
" v* O9 o4 V4 W) M" Q) Y5 R; }食環署職員仲離譜 早排被方向報爆料 有食署職員疑似蛇王  每日坐小巴出去巡遊  明明只係幾條街 不足十幾分鐘車程  行路紛紛鐘仲快過坐車  巳經唔環保啦
3 O3 Y+ D9 C6 i
4 o6 m( K7 l9 K: }3 L- ?5 n! f( a曾生果架新特首專車所謂的環保車 唉....若他真心環保 一定唔應該買哩架車  大馬力的豪華車 再環保都係唔環保
  Z" V7 _2 n7 y, o8 }) Q8 E( s8 `4 z: N( v, J* ~. e7 O
最後 香港愈來愈多超高犘天大廈  政府成日無啦啦被大集團成機突襲成功 都唔知係有心定無意  高度限制有時形同虛設- D% v. C! w* T0 V

* v8 T3 D' {: e/ y9 _政府好多環保項目停留口號式 講多做少 曾生邀選連任特首是搞的藍天計劃 係威係勢 現在都唔知有乜下文
作者: fabric    時間: 2008-7-30 09:44 AM

快d落雨就好了, 真係熱死人
作者: asfggaas    時間: 2008-7-30 03:09 PM

其實我都同意-0- 因為真係好熱...
作者: kuru    時間: 2008-8-1 03:37 PM

咁岩台灣打風所以令到香港咁熱, 呢幾日都好左好多~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0