標題: 模擬放榜??? [打印本頁]

作者: oz2    時間: 2008-8-2 11:55 PM     標題: 模擬放榜???

剛剛看到新聞,有間學校辦了"模擬放榜",  H5 t; X* o' q& x6 P2 M) c
) R. Z) [/ e/ R% M$ V0 s/ U- t
我真的想知道怎樣"模擬"?這學校已經知道所有學校的會考成績嗎?! P' t8 _, B5 z- n
或是這學校統一式估計所有學生是同樣分數,那麼所有學生[出路]和[命運]咪完全一樣?還需要"模擬"嗎?
/ c0 \" ^. W* f/ `0 k. @; a8 O" t9 q! q3 [3 {
如果有會員讀學校有舉辦"模擬放榜',. K/ e1 `! T6 N- c
請告訴給我是怎樣的,謝!
作者: sang50    時間: 2008-8-3 12:16 AM

我以前間學校就有呢樣野...
3 o5 X! b! ]6 M  ~6 C! `唔知同唔同出面既一樣
, e4 m- e% y, [/ s+ V( Q+ b
# n# I2 J/ N7 Q. w% ?1 `佢係你會考前幫你考試..* K! ~' P6 C! M0 S, y. {
出既野會好似會考形式咁出* |, }) j. E, y. \) D. g
全部野都好似去左會考咁
& K0 H" b3 g; [3 b& e2 U6 M& F: w$ I2 g9 g0 j& Q' m/ M0 ?
出到黎既成績... 學校會幫你計下你黎緊可以有幾多分
作者: oz2    時間: 2008-8-3 12:34 AM

原帖由 sang50 於 2008-8-3 12:16 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
+ [% D; y, H) }7 S' R5 d, C0 x我以前間學校就有呢樣野...
0 E& Z1 R$ A( p0 b唔知同唔同出面既一樣3 n# i$ Z0 f1 t7 _* G! U  |0 x4 \: q
6 O0 O3 Q3 {$ F1 V
佢係你會考前幫你考試..
+ w' C$ |+ W1 ~出既野會好似會考形式咁出
, o6 x- B+ N* @3 z$ b: m+ Q1 m全部野都好似去左會考咁
* K! u5 I. W; |, |' C4 y  k) q9 c8 n. |
出到黎既成績... 學校會幫你計下你黎緊可以有幾多分 ...
; v# C4 `6 h6 {% o7 [: h
& E. V% z4 e# E"模擬會考"我校都有,但在會考前就會在班中公佈討論,再而加強補習。( [3 f4 J; A$ }$ L% L) U- Q/ g
但這學校在會考完結及放榜前一天才舉辦"模擬放榜",我就未聽過及未試過。
作者: kaikai886    時間: 2008-8-3 12:54 PM

我學校都有搞模擬放榜...用平時考試既成績黎作個會考分數出黎...
5 b. x  t! o9 {模擬放榜既目的..唔係估你會考有幾多分..目的係想你知道 你拎個果個分 可以有咩出路姐
5 s4 V" Z2 P( s; ]/ t模擬你放完榜之後 點搵出路
作者: SCM    時間: 2008-8-3 01:59 PM

原帖由 oz2 於 2008-8-2 11:55 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
$ X  p' L8 R7 w' ~* S4 }% d剛剛看到新聞,有間學校辦了"模擬放榜",
* B6 o. y% o9 r8 a
6 }8 j4 B/ t6 x. e9 |4 ^我真的想知道怎樣"模擬"?這學校已經知道所有學校的會考成績嗎?
# q6 S( I( K' ^8 r1 x或是這學校統一式估計所有學生是同樣分數,那麼所有學生[出路]和[命運]咪完全一樣?還需要"模擬"嗎? " i/ E& L* O. Z( B5 p: o+ ^  o
...
! V( l0 N; _6 u基本上好多學校都有搞0 h5 Q0 L# v3 j3 v
我前兩日都玩過; N& @% G% \* D+ V: j
比張A貨成績表你 之後就會模擬見工& F! f8 F( X1 _3 {' X
其實都係訓練你點搵出路

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0