標題: 帶con一問~~ [打印本頁]

作者: 呀傑    時間: 2008-8-6 02:48 AM     標題: 帶con一問~~

我帶左con 2個星期到( o3 D; m, u8 I# B( S
但係唔知點解右眼睇野時時都係好清楚,,但係左眼就有時好鬼清..有時又化開晒,,好模咁...咁係咪個(胡)度唔岩,,?
  b! b- y3 v2 t7 W5 k+ \' P順帶一問以家d 1day con有冇3xx度散光架??
作者: slwong3    時間: 2008-8-6 07:13 AM

I doubt that there is anyone on here is able to answer your questions.
* C5 a" ^0 T  ^* c1 J- S. k8 f' D* T6 ?# \& E" |" a; d/ l
For the sake of your eyes, I suggest you to ask the doctor or the professional from the optical clinic
作者: kalos    時間: 2008-8-6 11:15 AM

你去驗眼嘅時候佢會幫你check(胡)度o架喎~ 我哋就算答o左你都未必啱啦~ 你不如返去問清楚啦~
作者: ronald711    時間: 2008-8-6 01:15 PM

點化開晒先?好似冇左散光功能咁??; D8 W2 f+ W2 r* b. ^
係既話  有可能左右con掉轉左~
作者: 衰貓    時間: 2008-8-6 04:12 PM

"一時好清楚,一時就蒙晒化開晒",眼太乾及清洗得不夠徹底就會出現以上現象,樓主有無試過一有此情況就滴眼藥水?現在用的是長戴CON對不對?如果是的話可以介紹你用一隻滴劑,每日洗完CON再加一滴連同藥水一起浸會有好大改善。。。。。! d8 {9 j. F+ t% g& t% H6 ?
"Alcon" OPTI-FREE SupraClens Daily Protein Remover5 h7 X# B6 j0 j& H7 V' P
One Day Con 既散光度數最大上限約是160度。。。。。
作者: 呀傑    時間: 2008-8-7 01:36 AM

Alcon" OPTI-FREE SupraClens Daily Protein Remover
& a8 z$ M) T6 @4 D2 R係洗con水??; Q. \4 [9 |) T7 y. u9 m1 r  S; }
大約幾錢到呀?
作者: sage    時間: 2008-8-8 02:13 PM

try not to wear cons
作者: 衰貓    時間: 2008-8-8 02:22 PM

原帖由 呀傑 於 2008-8-7 01:36 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif# u$ o1 U0 T) X9 @# [
Alcon" OPTI-FREE SupraClens Daily Protein Remover
& A- H( x2 s5 B1 c! \' X( m係洗con水??
  h4 s  E' e: H- C! a3 E! h( L大約幾錢到呀?
/ x& x0 `! `/ `) {1 L/ j+ {
& k& ~/ {, z! |是洗完con後用,每日滴一滴連浸con水一齊浸,主要功能係除蛋白,我記得近期萬寧好似賣緊$46.一支,有啲眼鏡舖會平啲,$40.我都見過,好似眼藥水咁既大細。。。。。+ w$ x3 t' c0 C; o( X2 |
但長戴con其實需要著重個人平日護理,洗con一定唔好懶,兩面都要捽,起碼一面捽十秒,捽完先浸,我依家長戴con日日戴,而且我都屬於淚水少既人,但戴con其間好少需要滴眼藥水。。。。。返到屋企就盡快除con,俾眼精多啲時間休息,除con嗰陣先用少少水濕濕雙眼,咁會易除好多兼唔會咁易因眼乾而整親雙眼,最後,千其唔好相信嗰啲咩免捽藥水,唔洗con最後只會搞壞你自己對眼。。。。。
4 U: p6 d9 J) _# @2 z# Z* m  `( p2 ^. Q) w% m
作者: 呀傑    時間: 2008-8-9 12:59 PM

原帖由 衰貓 於 2008-8-8 02:22 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
7 @3 |" c+ F& j6 V
) b! N* i' L/ q- @; E. ~& s9 E
* O7 q6 S. U0 |& [2 S: c是洗完con後用,每日滴一滴連浸con水一齊浸,主要功能係除蛋白,我記得近期萬寧好似賣緊$46.一支,有啲眼鏡舖會平啲,$40.我都見過,好似眼藥水咁既大細。。。。。$ `  f/ q) R- W  A- \
但長戴con其實需要著重個人平日護理,洗con一定唔好懶,兩面都要 ...
4 A- q5 _, C  I: ^* E; H
哦~唔該晒你丫,,

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0