標題: ~香港比雀仔咬啊~ [打印本頁]

作者: 勇勇    時間: 2008-8-20 07:13 PM     標題: ~香港比雀仔咬啊~

忽然間又掛1號波
3 f5 W1 H  H  ]' L- P/ o大家想唔想打8號啊 1 ]% ?  R  l9 q3 r  ~/ M$ k
我就直頭想掛10號波,因為今年未掛過10號
* s& `; n( G2 [% ^( \+ y打風就可以唔洗返工,o個日又有糧出,都不知幾鬼開心
作者: seafireson2    時間: 2008-8-20 07:19 PM

唔想,有好多人打風都要返工,甚至戶外工作,好危險....
作者: 勇勇    時間: 2008-8-20 07:26 PM

原帖由 seafireson2 於 2008-8-20 07:19 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif' V8 _& {" _, J8 v( s% T- Z  g
唔想,有好多人打風都要返工,甚至戶外工作,好危險....
6 I: t5 j/ O, @5 Z8 Z4 P& p一半一半啦,不過應該有80%人唔洗返工
. d, p2 C# c# B$ l( w" b4 N4 F咁.......你又洗唔洗返工啊
作者: seafireson2    時間: 2008-8-20 07:31 PM

原帖由 勇勇 於 2008-8-20 07:26 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif- s$ t- Y% ?0 \; o

( F& W4 u- c% `# E5 H3 E" u: }一半一半啦,不過應該有80%人唔洗返工
1 J6 D, D# m  u咁.......你又洗唔洗返工啊
5 Q- y2 u$ I  A. T2 v( W; }& \1 ]) R放暑假中~
$ }2 x5 [( E  C2 S; _$ ]' T本身打風唔關我事~~0 f) j* I- r5 ^% B9 i, L  Q* P" r
但屋企人要戶外工作....所以有d擔心...
作者: kuru    時間: 2008-8-20 08:39 PM

一半一半, 打風係屋企好悶架~
作者: 也媽嗲    時間: 2008-8-20 08:50 PM

一定唔打得 3 F3 J/ B/ B- T6 K  Q! f# S
/ N* C7 u8 H% R3 M0 y4 J3 P
点可以為左一己私慾咁樣唸架
% B8 M3 [7 N+ }. z3 l) B5 D4 b10号風球  ~ 想將香港吹殘咩??7 T. I8 i3 }2 Y* z" v3 o
又山泥傾瀉...好多人住响d舊式村屋好危險架
作者: easy_man    時間: 2008-8-20 10:41 PM

原帖由 也媽嗲 於 2008-8-20 08:50 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
# v) W8 E8 k8 _. s一定唔打得 5 u  H! G4 C6 y3 R
: P" l* _; C, r
点可以為左一己私慾咁樣唸架 9 E) ^3 L: [3 ~2 J
10号風球  ~ 想將香港吹殘咩??& c5 Y* x4 v7 r9 z( m
2 d, c" |  E% ^2 N. i! f8 z+ F
; B* E3 j8 n4 l8 Y9 Q! |

0 x: ~3 ?1 U- d+ b
' o# A  c' U2 c無錯,7 s1 I+ w( O1 O) v  G3 }
其實一個颱風真係影響好多人ge 生計以及生命,) L% t$ y+ j6 V
山泥傾瀉, 交通意外等大家都應該知,  s$ W+ f( Y6 W4 e( U* A
而係中國個面ge 人民更加受影響,/ x  c5 w! E9 c& `9 X- r
要知, 中國始終都有好多人靠塊田黎搵食
$ s& r  |) a( l2 m所以希望打唔成啦
作者: 勇勇    時間: 2008-8-21 05:50 PM

原帖由 也媽嗲 於 2008-8-20 08:50 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif1 U7 n6 ~! ]" C( \
一定唔打得 , ?% A3 d" t- {7 i) P
& }9 i7 V7 b! Z3 ~& ]  b6 x$ D
点可以為左一己私慾咁樣唸架 4 u2 ]& `: E+ U2 _
10号風球  ~ 想將香港吹殘咩??* X8 C* A8 a8 M; I
# l/ ]1 x. l1 ]* I$ j. o" V我知道因為你10號都仲要返工 ! O, g+ ?1 X- \# L# h9 \
所以你唔低得我放假
作者: shehboy    時間: 2008-8-21 09:41 PM

而家啲人, 你咁唔想返工寧願你詐病攞假.
; J9 H1 F& o4 S" M: J
; T2 d0 q5 j2 b你睇下過往十號風球幾多人死幾多人傷幾多人無家可歸, 仲做少好多生意.7 [- A9 x* j" v2 e7 B% t  P
' o" B, Z. x& K' x: ]$ W/ V5 _
天文台掛八號目的唔係想大家放下假, 而係一項天氣警告.
作者: 勇勇    時間: 2008-8-22 12:11 AM

原帖由 shehboy 於 2008-8-21 09:41 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif/ s* f4 O( l  f4 a8 A: N
1)家啲人, 你咁唔想返工寧願你詐病攞假.3 Z& f0 q7 p/ U. O

; W! I0 k$ c. G" L( L2)睇下過往十號風球幾多人死幾多人傷幾多人無家可歸, 仲做少好多生意.% Q% P7 y8 [) j; P& k& Z6 \/ [. V) D
2 a) ?6 r/ E" q2 s5 K1 C5 P3 B. p( M
3)文台掛八號目的唔係想大家放下假, 而係一項天氣警告. ...
& A: I, F% {# x' f) j% R# R
唔該用下個腦啦 2 m; {" g+ ^: r+ {/ Q; e7 r
第1>>
. b* M' F+ Y) ^5 q% N, Q打風唔洗返工係有糧出,病假冇糧出!
/ s# F8 q/ W- a' m10號波唔雖要返工係勞工法例之一,防止工友發生意外!; r& G/ [( q7 l' y) b$ R( a
現時嘅香港有冇台風,都係生意不景氣架啦!% W, y, O+ h5 [& R( a( A# j
第2>>$ n7 L  C6 N/ w7 Y1 v
約克"o個次都係死2個人,o個2個人仲要係攞黎死,因為佢地10號風球出海玩水!
% F; }: {2 r. K10號風球冇人出街,又點會有死傷啊,你估仲係80年代周香港都係木屋咩
+ G- h# v1 ^4 n第3>>
, G5 w5 Q  i8 g! B* S1 C+ l6 H5 F天文台就係知道10號風球好危險,所以就發出警告叫市民留在安全地方唔好外出,以免發生意外會有死傷! 4 m- [. U5 f# S9 B* x

r: S" t# A; L. [0 Y# B" a) |啊先生!!我一真講緊10號風球喎!!# j( V8 ^1 V) X$ _* ~/ R( H. ~
仲有我要話聲你知,8號波係要返工,法例10號波先唔洗返工,你唔好搞錯喎!
作者: 也媽嗲    時間: 2008-8-22 12:20 AM

原帖由 勇勇 於 2008-8-21 05:50 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif+ j& v# f  T  A1 m+ h
, R3 d4 j: Y: a8 _& f9 {
我知道因為你10號都仲要返工
  d$ P" ]) V, G所以你唔低得我放假
0 k9 N# m- w* I  d9 N2 I

# R( Z" G3 P7 g" E小拿巴 俾你条小丙講中左 : }3 B# Y& \) D  @
賭波又唔見你咁叻 9 s- V3 X, k- C% X( v9 o8 Y9 |

4 R2 r  F: x& C' q" ~走牙 走牙 個風同我屎番去菲律賓度牙
作者: 勇勇    時間: 2008-8-22 06:43 AM

原帖由 也媽嗲 於 2008-8-22 12:20 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
! M; h9 Z- e6 K9 z/ ?. v4 n
4 D6 j1 X- \# R2 J& i1 ]4 V3 g5 B
1 n/ d5 I0 t3 _) S/ k小拿巴 俾你条小丙講中左
2 a% l- [8 U, c1 v- e賭波又唔見你咁叻 # F) N" B" d+ [# g' ^8 Z, e: F/ x0 }( p
6 ~& `% L- z0 u
走牙 走牙 個風同我屎番去菲律賓度牙
0 b/ N/ }$ W9 G. ]  Y" S; g: [
哈~哈~哈~哈~~8:00前會掛喇 ! u+ [% N( t$ \" ?2 A
你小心好似o個個s..boy咁講,8號風球會死啊
作者: 藍熊    時間: 2008-8-24 12:40 AM

我唔理八號定十號, 始終掛風球係人為決定, 一切都要睇實際風力為準(因為八號波都有機會出現難以置信風力), 有時打下風其實冇壞, 可以令空氣清新好多, 當然人命傷亡呢家野真係睇d人識唔識做, 否則天文台掛咩風球都冇用.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0