標題: 颱風津貼 [打印本頁]

作者: 17317328    時間: 2008-8-22 11:31 AM     標題: 颱風津貼

大家如果8號風球都要返工 會唔會有颱風津貼?
* Z- y$ y7 T6 A% Q% D1 R$ C我返7仔係私人鋪 所以唔知有冇颱風津貼 (公司鋪有)
) ^4 f4 {" Z9 n8 v7 c& S我又唔敢問   如果佢話冇 我係咪都冇計   但係我行返工都幾危險 ) v& h0 a+ P7 W: |4 f( u- ^
要過一條好大風雨既橋
作者: ktwu2007    時間: 2008-8-22 12:27 PM

原帖由 17317328 於 2008-8-22 11:31 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif9 q+ {' ?$ y% M" K
大家如果8號風球都要返工 會唔會有颱風津貼?8 ?" e. x1 l7 y' v$ w4 l: N
我返7仔係私人鋪 所以唔知有冇颱風津貼 (公司鋪有): v& F. u+ @+ E" D) x: R: t8 J) d
我又唔敢問   如果佢話冇 我係咪都冇計   但係我行返工都幾危險 ) B1 H. C  B. _$ P! {
要過一條好大風雨既橋 ...
( _  n5 i+ E/ B3 H0 b9 Y) H
  f2 y% i. r2 b& m
係無架!
) k. Y4 o/ O+ x( \, t因為我都做過 7 仔
作者: 小小康    時間: 2008-8-22 01:00 PM

原帖由 17317328 於 2008-8-22 11:31 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
$ p$ ~+ e6 L- a* ^大家如果8號風球都要返工 會唔會有颱風津貼?' K1 N7 x, ~5 K5 |3 D' t  ]
我返7仔係私人鋪 所以唔知有冇颱風津貼 (公司鋪有)
2 M% Z. ^9 d" m6 d# |% Y我又唔敢問   如果佢話冇 我係咪都冇計   但係我行返工都幾危險
* k* j$ R; u; W0 A要過一條好大風雨既橋 ...
$ e- y: A4 M, Y" |/ e0 [; ~" \
& n$ O# v9 t8 a$ c% G7 x
如果佢話冇,當然係冇計啦......因為勞工處呢方面都無指引
3 L' m3 E/ o& T, R. F# y/ g有的都只係叫啲內受雇人士留喺安全地方暫避咋
8 J# p/ G( q" a6 H  ^7 j. {9 N# u$ O
其實呢樣嘢都唔一定有,只視乎公司策略。3 [) ~/ H: K# r1 g* D
不過以宜家嘅經濟環境,多數都冇
& u* e& O, d9 s: N) U# E$ W但情理我覺得一定要有,因為好多車都已經停駛,而且風大雨大,俾番少少錢個員工都好應該。
作者: 17317328    時間: 2008-8-22 01:21 PM

原帖由 小小康 於 2008-8-22 01:00 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif( D& N" R. g! d( Y' H

- b1 c, `3 H0 d$ }6 l
, `  e* X- c6 U& T: M( S
' c+ ^5 ^" M8 ]* z如果佢話冇,當然係冇計啦......因為勞工處呢方面都無指引 ) ~5 E! @' {4 p
有的都只係叫啲內受雇人士留喺安全地方暫避咋
; D6 ?, V: X& c, A. P6 p
& u6 ]! M: }* @" r其實呢樣嘢都唔一定有,只視乎公司策略。
2 s  e9 j  j2 E9 U不過以宜家嘅經濟環境,多數都冇
. B: [5 h' \8 q! h$ B; }6 o# W但情理我覺得一定要有,因 ...
7 J& N9 i+ q) `" s* E/ D( `我老細係一個超計算既人- -一定冇啦咁...
, Q6 q# l% _7 X- \( R# @7仔公司鋪 一定有!!  我都做過公司鋪 係有0 T; ~/ C- b; U% D& ?
但私人鋪就真係冇計
作者: 小小康    時間: 2008-8-22 01:31 PM

原帖由 17317328 於 2008-8-22 01:21 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
0 ?3 e+ a7 E& Y. I' w# e' b+ E% z# ?3 l2 a# O' L7 L
我老細係一個超計算既人- -一定冇啦咁...8 D1 k) M5 [+ |, S" w$ p7 b
7仔公司鋪 一定有!!  我都做過公司鋪 係有
* A0 X# d) C4 j# N% r/ C6 ^" \% U但私人鋪就真係冇計
: l0 V' i; ]! _; e2 E6 _2 D2 J- y* u4 V2 m" B5 [9 h7 ~4 J# B
1 o! W" p) G1 s' y6 ]  k  W5 Y2 d* U  w
我幫到的....只可以同情你6 A7 k  J, s: H+ f
啱啱呢個月6號同樣都是掛8號風號。
作者: ktwu2007    時間: 2008-8-22 01:32 PM

原帖由 17317328 於 2008-8-22 01:21 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
6 t9 |6 t" ?2 l+ c' N: T! v: `) s% |$ n( Z  s& f
我老細係一個超計算既人- -一定冇啦咁...
. L7 a$ D4 `/ q# n2 {/ @6 `- p7仔公司鋪 一定有!!  我都做過公司鋪 係有# ^6 v4 n  b& k" U- ^2 q* s3 H7 E$ D
但私人鋪就真係冇計
8 C- S" I! A2 `" _$ T( e3 Q+ U7 x/ N0 ~& A- O
唉........
: W% C* q* j- u. `' i% w& H( J萬一有咩時, 真係死左都無人可憐
作者: rogertu    時間: 2008-8-22 02:18 PM

没有,唉,只有taxi钱可以报销罢了。
作者: hongshiu    時間: 2008-8-23 12:24 AM

問下啦.依d係你福利+ M' U- t: V% @- F/ G4 r) B  ?
公司都應該同你解釋清楚..間間公司做法都5同
作者: ThomasKoon    時間: 2008-8-23 12:35 AM

我公司8號或以上唔使返工........
作者: chanchuen    時間: 2008-8-23 06:49 PM

看行業而定吧
作者: loklovexxx    時間: 2008-8-24 01:50 AM

無聽過呢樣野...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0