標題: 經常思想消極悲觀既人應睇下 [打印本頁]

作者: 0000001    時間: 2008-11-17 12:34 AM     標題: 經常思想消極悲觀既人應睇下

Nick Vujicic-Hong Kong Tour( L& _7 n, f  U# t1 ~- p
& N# M# @, u9 n

3 ?# \" o- v3 e' ~& }; Chttp://hk.youtube.com/watch?v=mu9FPb-TZuk
" Y0 K9 Z& Q( Z0 y! d: B+ n. m! ~
, E# Y; @( n8 ^; R
; E' G' m7 v, f: @1 l) b5 k6 ^6 y5 R! C. K7 j: d! ~
我睇完都覺得好感動, 好勵志鼓舞
作者: 自由神    時間: 2008-11-17 12:56 AM

性格、態度決定生命
作者: e_e    時間: 2008-11-17 11:57 AM

咁多囡囡擁我都積極拉(講笑咋)
5 ^2 n. ?( @- D0 o. h
  O4 M, g7 b6 A1 E或者佢係最有資格消極既人 , 但我覺得消極既人並唔係個個好似你地唸咁~~
7 O) p" E4 W, f: E7 k有d人其實好想去積極 , 但佢地唔知點樣去積極 , 因為佢地唔知咩係岩 .... Y& m+ Q7 L7 f, X8 A2 y
美國70年代的嬉皮士其實唔係消極 , 而係佢地果陣認為咁做先係正確 ,
- W1 n/ E  z( Y1 a8 F1 ]' |8 A但有一定既人 , 係過左好多年回想 , 就覺得咁係錯既 ; 其實談甚麼是對是錯 ,
3 s3 k3 |  r( D是非常繁複既問題 , 而答案亦不可能有定論 , 所以最重要既係相信自己那一套 ,
2 y' A: j5 ^' G9 X8 q, `1 ]最慘的人唔肯定自己信邊套 , 或唔肯定自己那一套是否真的 , 咁佢就會成日都驚 ...
作者: 0000001    時間: 2008-11-17 04:58 PM

原帖由 e_e 於 2008-11-17 11:57 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
0 H7 D# Q$ @7 J7 z2 v咁多囡囡擁我都積極拉(講笑咋)
4 g% M3 x& u( a  P6 s! V4 i* H5 |9 J( O3 {. ?; c& `
或者佢係最有資格消極既人 , 但我覺得消極既人並唔係個個好似你地唸咁~~
2 R! D! s4 U+ z! E$ s( U% N& ]有d人其實好想去積極 , 但佢地唔知點樣去積極 , 因為佢地唔知咩係岩 ...7 b7 o3 M4 A" R' r5 L1 q
美國70年代的嬉皮士其實唔係消極 ,  ...
* L! ]( k8 }* m/ @7 B5 y/ m6 [9 T/ z+ j* y* f9 E
好玄bor
4 G2 O. A5 `7 }6 Y+ o' @
; s- j7 p: m. j$ T6 I! C6 bbut agree with you& u# D9 ^4 Z% i7 e2 w! [" w
# C! [/ h0 z* D/ j+ {4 \0 r

作者: bblee    時間: 2008-11-17 08:59 PM

美國70年代的嬉皮士其實唔係消極 , 而係佢地果陣認為咁做先係正確 ,- T: E9 T# s, d
但有一定既人 , 係過左好多年回想 , 就覺得咁係錯既 ; 其實談甚麼是對是錯 ,9 V: x7 n6 ?; s
是非常繁複既問題 , 而答案亦不可能有定論 , 所以最重要既係相信自己那一套

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0