標題: 年輕一代,是否生活太好,所以特別死蠢? [打印本頁]

作者: 費事高    時間: 2008-12-21 04:31 AM     標題: 年輕一代,是否生活太好,所以特別死蠢?

岩岩係yahoo睇到一段新聞,內容係:
% J- L, _7 m) g, I% ?/ C$ ~0 X: q0 N% Y; Z7 h8 w
旺角3男童高空擲玻璃被捕
1 i4 O' ^) Z7 X$ L: ~: h6 L% a3 q7 dhttp://hk.l.yimg.com/hk.yimg.com/i/nws/partner/mp.gif (明報)12月20日 星期六 23:15
- e* _. p+ _& U3 P7 b
+ U! ~" m: n  h- W2 {3名男童在[url=]旺角# Y, l6 X# a# T7 E, f
[/url]一幢唐樓的天台,擲下玻璃碎片,被警方發現及拘捕,他們與擲腐蝕性液體案無關。6 [3 W  E* V1 O; P3 v4 ?+ \! ~
警方表示,他們在晚上8時在旺角進行反高空擲物行動期間,發現3名年齡介乎13至14歲男童,在通菜街56至62號一幢唐樓的天台,將玻璃碎片從高處擲下,散落至通菜街及奶路臣街交界,幸沒有人受傷。
$ c- v7 k' V! K% S. @探員拘捕3人,帶返警署通宵扣查,初步調查顯示,與上周六的擲腐蝕性液體案無關。
) S1 u2 \2 D% B
9 \4 ]. }4 u: H' f" d6 o9 x2 a' v  [, G& B5 }1 C. j- ^$ W
=================================================================
2 p: n+ R2 d5 C5 a! ]9 `
  v& ~% |- F4 p7 b( h3 K0 ^$ c$ C! K9 x! }& M/ p
, ^) \, w  ?2 w6 D
" b! v5 C6 m) M. b1 Y7 o1 g
& d( ]1 G* _1 Y8 H- d9 ?
依家新一代,係咪真係用個屎狒來諗野?呢個風頭火勢時間,仲諗住叉"能厨"警方?曾蔭權今次已經行出來做場show出我地市民睇架啦,有少少腦既人都唔會係呢時間挑戰警方啦,呢幾條白痴仔真係傻到上心口狒上腦,如果警方搵你幾條契弟做替死鬼的話,你地真係自己攞來衰,呢個世界上,唯一會多謝你幾條傻仔既人,我諗只係得上星期擲腐蝕性液體個條契弟,好彩警方知逆唔係你地做,否則的話...
作者: 勇勇    時間: 2008-12-21 05:09 AM

又係d雙失青年
作者: 費事高    時間: 2008-12-21 05:15 AM

原帖由 勇勇 於 2008-12-21 05:09 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif# z6 C" U, G& u6 A- A
又係d雙失青年
2 J& m6 |9 ^0 V- a/ m4 d  W
; F5 v# y, y' c# c+ ^: k$ d係三失青年:3 T8 F0 b, ?; i, K; w% R

T# u9 I$ b6 L8 K失業,失學,失腦
作者: Thomp    時間: 2008-12-21 07:00 AM

咁 ... 可能佢地冇睇報紙同聽新聞卦!
作者: kuru    時間: 2008-12-21 10:37 AM

13至14歲, 中一, 二年級, 仲係未知死幾年紀?
作者: hwkeung    時間: 2008-12-21 11:58 AM

其實莫講話13,4歲, 而家好多18,9歲o既年輕一代,  \; c; W7 n$ `2 B1 B# e# r
新聞報紙唔會睇, 日日剩係識得做三樣野,2 w* }6 x8 Z4 Z* `
打機, 打jj同埋活塞運動.
作者: cheery    時間: 2008-12-21 02:22 PM

九十年代人恥辱!!!
作者: 費事高    時間: 2008-12-21 08:27 PM

原帖由 Thomp 於 2008-12-21 07:00 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
/ E+ n4 {' i3 k咁 ... 可能佢地冇睇報紙同聽新聞卦!
- c" a% b) w) c+ i4 f2 o8 B
9 S# a- D3 F3 C1 D% |- K6 n
如果無睇報紙新聞,又點會19區都唔楝?偏偏走去楝旺角區?時間又咁巧合?真係咁橋?我就唔係咁信喇?
  |( ~  ~% X  Y# X8 T9 a; Y# v
! [7 ]0 t* v' a2 b呢d咪叫做自己打紙申請,想做替死鬼囉 咁多替死鬼都唔楝,硬係要楝大大鑊既來做,真係戥佢地雙親痛心,
+ P4 E. w  q1 G4 _! N7 S- M* \* ^0 N% n2 x* }$ q7 n
生咗個傻仔出來
作者: 邪鬼    時間: 2008-12-22 11:01 AM

真系白痴無得救,又無腦
作者: abc123sa    時間: 2008-12-22 04:23 PM

d人日日打機.唔蠢先奇

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0