標題: 【nbn 的心底話】我想自殺 !! [打印本頁]

作者: 漆黑のnbn    時間: 2009-3-6 04:17 AM     標題: 【nbn 的心底話】我想自殺 !!

廿五年來一個朋友都無
2 E$ w. B) v) |6 q, F" o日日返工放工回到家面對四棟牆......* P% m! o) |0 l! h
每天期待有識既人來電, 可惜電話全部都係推銷員
  G5 M" U- m! e  V係街見到男男女女一雙一對卿卿我我 in in un un個心好難受
+ _! _* g! a5 c) M$ R- K5 x7 p莫說拖手仔, 連一個女性朋友都冇2 F& v8 ?% X, L  i0 }
現在每天到 KFC 都希望遇到之前常常碰面嘅女經理, 希望有天能跟她聊天問好
9 Z8 F- C: `$ U1 |: Y) Q" O可惜近個月已不見了2 J+ L& J5 k3 P- q8 h2 H
msn facebook 全部人物陌生, 說話聊天都係一句起兩句止, 連網友都跟我沒話題 ( 只得頭及雞 )3 y* s( w4 _- E: M, E; C% s
做事提不起勁, 覺得自己浪費左很多很多光陰同時間2 Z+ _4 r) c4 _3 U
在某年紀有很多應該發展/發生的事情都沒有發生到1 F0 c' p  [  i" f" \5 F+ |
其實我好想拍拖, 好想要一個女朋友, 但我知自己應該都係孤獨終老, 不善交際溝通是我的死穴
7 _! N. {- [' M& a4 D常常告訴自己, 最好的還未到, 但要等到幾時?
( q) c. V. B6 M" i7 T8 ~! ~; h0 V3 f從未爭取過, 但失去已很多, 真的遺憾已過了廿五年) d/ \4 F9 |8 L0 q" }
我真的有想過一死了結餘生
作者: benson00    時間: 2009-3-6 05:48 AM

25歲很年青而已,機會多得很!何必動不動說生說死?孤家寡人又如何?你現在走去死,那怎能遇見你的另一半?可能她在26歲出現啊,老弟!!
; L2 d# X0 Y1 `+ F1 W  q  e不善交際溝通都可以有朋友,找些時間做義工吧,可以幫人,也可訓練自己怎去付出而不問回報,一種滿足感,一些友誼,許許多多的事情,都可以在活著的候,用自己的努力去找。死了,只是入棺材,等家人為你傷心!
, _0 O9 h1 b9 c好好睡一覺,明天會是神奇的一天,只要是活著,任何事都有可能!
作者: vv1668vv    時間: 2009-3-6 10:49 AM

成長崎嶇路各有不同,天生我材必有用,樂觀 積極 面對問題!/ g: n  A& M) U, a4 A

c& a0 J( \( o5 k( v  _快樂源于 無悔 ,
. m" L2 f1 d  m: i積極面對,盡力做好,你一定可以得到快樂。朋友!
作者: 勇勇勇    時間: 2009-3-6 03:20 PM

我30幾歲都未結婚
* W5 A! N, j, U% [# o不如我地約會一齊死丫
作者: nbn    時間: 2009-3-6 06:14 PM

原帖由 勇勇勇 於 2009-3-6 03:20 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
% a) D# R: G8 u* R& _! P. a! o我30幾歲都未結婚 2 V+ ~# y% O) \8 k
. l1 Q. s2 k3 t7 v% H1 \
' b$ p0 \  |- O, B& V+ v你約埋衰雞一齊既話 7 J7 R2 [" X0 I0 K. l1 T4 k
甘你D錢米冇人洗   |' @; M3 }9 ~2 v9 c6 d  M; \: G
一場兄弟我抵諗D你過晒黎我幫你洗
作者: Lee3    時間: 2009-3-7 07:14 AM

http://www.youtube.com/watch?v=dv1I15ytkYE
. d4 l6 P! O0 k
3 Z5 `7 A0 ^( k# s: N7 H你符合嗎?
作者: e_e    時間: 2009-3-7 07:36 PM

我覺得你唸下你其實唔知死左之後去邊 ,
, ?) l- r7 X: A$ w. H  q- ~5 m你再唸真d就只會驚死 ... e種驚死法 , 我己經維持一年了
作者: 角都    時間: 2009-3-7 08:25 PM

講真,我同你年紀未差不多,之前都試過好似你禁,無咩朋友,又係一個女性朋友都無
- ~7 T$ V  [9 X) D我夠諗過想死,當發現自己所認識的model,原來可以話完全唔識我的話,唔當我係一回事,仲同佢"好bf"成日曬恩愛,當男的fans係死,打擊沉重
1 z1 x5 d5 u' i0 v; L% y" ?5 A加上失業,日日係屋企被父母罵,又無錢,真係想諗過死左一了百了8 M+ N) t  D% d4 f7 q
你覺得死左就解決了問題,死左就有fd,有女朋友& w$ w. c' c' b# O0 H5 b9 h5 G
識朋友不需要刻意,參加多d活動,如影女,主動同人吹下水就自然有,當然你覺得個個人唔合channel,就無必要再吹啦
- v( I& t- a* l- M3 g& C香港係一個好細的地方,睇到d人拍拖有咩出奇? 我夠唔服d男仔可以拖住件索女出街,未當睇唔到low,唔好覺得無女就等於無本事,唔好被朋友,家人,社會影響,諗野要客觀d,好多人無女係因為唔識令女人開心,唔鐘意人悶,但全世界d男人個個都禁風趣咩?  我自認係唔識媾女,但禁樣就要無心機6 d% S6 A% @3 E+ ^% J( X8 b
想接觸多d女,可以出fun同game show識下d model, 吹下水,不必認真,日積月累,自然就識點同女人溝通, KFC女經理想識的話,最好方法就入去做,以顧客身份去識人,機會好微
; X) k8 |, D) b8 M. j1 b( Q當你發現心情down,想自殺的話,最好就盡力去玩,上大陸,影女,落Nightclub,等自己個人唔好屈住,千萬不要留係屋企  見人地好sweet個陣,心就xyz佢地,睇佢地幾時分手, 禁樣就唔會被佢地影響/ o" ]4 W" w& @! ~7 p

2 d- A( b" P6 U[ 本帖最後由 角都 於 2009-3-7 08:28 PM 編輯 ]

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0