標題: 無█推銷員又出新招 [打印本頁]

作者: 17317328    時間: 2009-7-25 06:00 PM     標題: 無█推銷員又出新招

話說今朝出過街 晏就係屋企訓緊覺
$ s+ W' C4 B' a- h8 o4 T訓到5點幾  聽日廳 有對話
: c/ Z' [' T6 ^& M5 y- I一名推銷員 係門口 話 只要禁去第5台就可以睇到 無█收費電話既頻道/ k" ?, W2 [/ k9 w, @
(心諗 高清台 得11個台 唔通依家出左新台?) 2 b. I& m2 Q4 j2 {) W3 S) s$ z
之後我啊媽問 邊到第5個台  跟住佢開始入門口 ( x+ Z' Y. S# F" B) _, u* t& e8 ]
我幫你睇睇啦    入到黎 講   依家一連18個月都唔洗比錢
# O- _$ Z& s  A1 q免安裝免機頂盒費免費試睇  18個月 可以睇晒志雲飯局劇集台電影台睇足球呀
6 R% p, u% ?/ N37個台任你睇  一陣師傅會上黎安裝 你地唔洗比錢嫁  免安裝免收費只係要租返個
7 y9 V- k: Y2 }/ Z; p1 j7 Y) ^. C控制器就得嫁啦  S- R/ X9 P2 q
之後 我啊爸今日放假係到問    18個月後係你地黎拎返定我地拎走
6 e& ?" C! B/ h9 Q" R推銷員話 我地黎拎走既  你地呢到咁多人都話黎拎走
! b1 V+ R% a  F4 f# B- h* I' p因為18個月之後  就到第2條村免費  我地有車會黎拎走晒
7 u8 h5 Q( M" m, F/ U8 a之後我啊爸醒水 問 租幾錢
# ]4 [# o: J, B! s  x推銷員 一日都係4蚊  係咪好抵呀              (聽到  心諗 咪上次我啊媽中招個單囉)
; F" t* p4 j$ o& a4 |1 s( t我啊爸:咪姐係一個月百2蚊?
0 |# H; T9 R3 U" f& {. \8 e& \3 O推銷員:百2蚊可以睇晒37個台啵 係咪好抵呀 一陣有師傅上黎 安裝嫁啦
: @+ T( u# c/ F我啊爸話唔洗  唔該      
$ U6 u3 f' _# E. M* F
+ p! {- v0 U2 e% v0 {, P
. o$ f5 @9 k3 X! \, k2 s無█今次又有新手法....佢講到好似真係比你睇年半免費咁$ _- b3 M1 \/ y3 V6 k
但係其實咪又係收錢
, h# {0 ?7 O+ L* O7 [# j淨係個控制器 百2蚊一個月!?   咁本身幾錢一個月?8 j& t( j) o) S/ q  Q. X4 d2 \
3百蚊?       各位兄弟唔好中招!!
作者: eric1874    時間: 2009-7-25 06:06 PM

唔開得無線個名ga咩?
作者: benny1219    時間: 2009-7-25 06:56 PM

原帖由 eric1874 於 2009-7-25 06:06 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif" B+ a, f4 a# ^: J: h* l
唔開得無線個名ga咩?
/ z$ [! J9 T; a
其實大家明就得0 {6 i5 k5 ^  R' D

. {7 K% ]# {5 _! _4 x, F- C, C因為收費電視台同無線係獨立運作  
$ j' L8 k/ a0 e( c其次推銷員好似係外判 唔關收費電視台或無線事. i* A% A6 r' Y8 k/ u( \$ _
7 f5 U# Z" l5 K  U8 M( A
若有乜事真係要上法庭告 都係告推銷員外判商
作者: 禾確特    時間: 2009-7-25 11:17 PM

佢地o黎我屋企都係咁講!! sell o野咪 sell lor, 做乜係度呃人啫??!!
作者: 17317328    時間: 2009-7-25 11:44 PM

原帖由 benny1219 於 2009-7-25 06:56 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
/ O' _& t2 ~; _2 k/ A/ i6 W* X4 S& F3 G6 W  a
其實大家明就得. S# I5 J7 s0 k0 z
; j1 E: Z+ ^9 ~( c' S
因為收費電視台同無線係獨立運作  * d$ q8 h+ M. o; r! b1 T2 R+ Q8 N
其次推銷員好似係外判 唔關收費電視台或無線事
  A' ]9 m- r: O4 R
0 E3 ?4 J$ ^$ H( i0 b若有乜事真係要上法庭告 都係告推銷員外判商 ...
/ J0 N* f! r5 [, x' n6 k: F+ I原來係咁
6 u7 v4 A: Z/ a/ H樓上位人兄講中個point  點解要用d咁既手法
作者: pcm12345    時間: 2009-7-26 12:36 AM

咁易俾陌生人入屋既???
作者: iris99    時間: 2009-7-26 12:50 AM

佢搵埋d 令妹仔拍門....仲要幾索
作者: shamanking19    時間: 2009-7-26 01:03 AM

佢地又點止得一招咁少# }& o, O5 c" c( Y* B3 ?0 h0 V8 N
我都有收到電話,都係免費睇無線收費台18個月4 [2 h, Z) ]4 R+ n5 }- o  x$ L
仲送埋張無線生活咭俾你先
" L7 q& v: c2 C4 n* u只要用返now果個解碼器就睇曬咁多個台,除左成人台
, w1 x/ z4 u) o; E. x: q4 P( Z但係now果面會收返每日$3.8唔知乜野地底傳輸4 B0 q8 ^: r* B" a; W2 R% X( P$ V
但就免兩個月錢9 w3 O" }; Y+ R! r- i
咁根本唔係免費
作者: 天使塵    時間: 2009-7-26 03:54 AM

在香港搞收費電視根本是死路一條【冇波睇果隻】
作者: poneil    時間: 2009-7-27 03:24 PM

我都有收到電話,話可以睇番D咩咩劇集,贱人飯局咁
! d$ p- v4 {" l* _又係話用返now果個解碼器
- [1 G0 y3 I3 @. r& f2 _" B但我心諗上MSNxTVB都睇得番,咁我點解仲要俾錢!?; ^6 _" @2 ?0 \2 d5 l4 r: ^  t
每日$3.8,一個月又要再俾多舊幾!都有病架!!

作者: 乂小林乂    時間: 2009-7-29 09:53 PM

佢地如果係咁sell 講無記就無記
) @1 T! D9 ]- s4 y- F5 [/ L" Z  ~洗乜█左佢
作者: 68833888    時間: 2009-7-30 03:50 AM

都有病架!!

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0