標題: 髮泥或者GEL [打印本頁]

作者: shamanking19    時間: 2009-8-14 02:22 PM     標題: 髮泥或者GEL

唔知大家係用開邊一隻髮泥或者GEL呢?
7 b. k( s# Y; v1 w( r2 V  f  E* G6 y* ^/ n; w0 a1 w. H
因為我宜家用開果隻真係好唔掂,唔知各位有咩好介紹呢?
作者: kaing    時間: 2009-8-14 04:39 PM

其實係點唔得法呢?
! a+ b  P5 ?5 y  B0 H因為髮泥都有好幾種....真係要睇下你想要d 咩
作者: shamanking19    時間: 2009-8-14 04:49 PM

我宜家係用緊gatsby六角盒﹐但係完全唔夠力,都定唔到形,好快dul返落來
) K( P% w" V1 g  C' N之後洗頭,洗好耐都洗唔甩,重勁傷頭髮
作者: 151350132    時間: 2009-8-14 05:20 PM

用""紅ice""整成個頭再用""紫faddy""重點定形
. G6 b* M+ ?" b# k8 E2 n呢兩隻都好易洗~around$40就有一支: |5 K8 A/ e6 `" V& m
好快dul...就要用定形噴霧) E% x' Q- y2 ?- E8 T* w/ }) K
gatsby六角盒....只係初心者先會用
5 v/ ]% ~1 r1 y& b' E又"肥林林"又難洗7 |0 J" V8 h: ]. y! X; e; ^
多數d人岩岩開始學整頭就用佢入門....
, h5 U5 s* f6 a8 u我都冇用呢隻成5年...
作者: andyho    時間: 2009-8-14 06:05 PM

原帖由 shamanking19 於 2009-8-14 04:49 PM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
  q, a# Y3 v% g  S' @/ i' K6 x! i我宜家係用緊gatsby六角盒﹐但係完全唔夠力,都定唔到形,好快dul返落來
" W! N4 d7 A: \之後洗頭,洗好耐都洗唔甩,重勁傷頭髮
  C" _$ V7 I9 K- g: p1 p
9 c& c" }/ e% ~- W+ U3 @9 f% k
gatsby現時的新系列,即是木村做代言人那種其實不錯,比你所講的六角盒好好多,) Z' u. Z+ Q/ r7 r8 G/ |
我以前在日本買過及用過資生堂出的GERAID男用髮泥,OK而且不太傷髮。
' p3 s! Z% g6 y5 |' n9 q0 T" o& X在銅鑼灣時代地庫那家賣很多日本水貨髮型及護膚用品店,有許多日本水貨髮泥,  Z4 K7 t6 V: ~3 R; S
你可試試UNO系列,好像也是資生堂出的。
6 t) x) B8 @/ W) b2 p0 J# b3 G. g- u+ X( }) m7 q) f! p( K- ^
你覺得不夠定型力,會不會是髮型的問題?如果髮型師夠功夫,視乎你髮質及長度剪出合適髮型,3 g4 m; i0 W8 C  q# M& |; b
理論上用市面上大部分髮泥都SET到頭。
作者: nowziki    時間: 2009-8-14 08:28 PM

唔好再用GATSBY,太難洗,我髮型師試過有個客長期用GATSBY,洗頭用洗頭水洗唔掂,最後要用洗潔精洗先得...
作者: eric1874    時間: 2009-8-14 09:05 PM

gasby係以前6角盒o個d先難洗,而家木村圓形盒其實ok,可以買合迷你版試一試lor
作者: shamanking19    時間: 2009-8-15 12:45 AM

我唔係專業髮型師,所以想揀一啲比較好既泥或者GEL
# {3 m; L8 ?" K1 f+ N5 I  _2 CGATSBY好多人都話唔好用,所以我想轉其他
5 N9 X( n& t5 }0 [8 `8 R宜家各位提供既有紅ICE、紫FEDDY同UNO呢三隻
作者: infjlam    時間: 2009-8-15 04:59 AM

原帖由 shamanking19 於 2009-8-15 12:45 AM 發表 http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif2 b7 v5 H. [2 F3 o, Z, Z3 h8 W2 `
我唔係專業髮型師,所以想揀一啲比較好既泥或者GEL' z# h, {9 R) F: I
GATSBY好多人都話唔好用,所以我想轉其他$ P# D. j7 K9 @1 M  t
宜家各位提供既有紅ICE、紫FEDDY同UNO呢三隻
' H$ e3 n2 V. ~. q; P2 P1 c$ f- X0 i' G1 D
你試下問下D髮型師,好多都推薦用Feddy. j  w! ~: s  E0 D, q" s7 c
幾隻我都用過,都係覺得Feddy平靚正

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0