標題: 據悉困擾甘乃威的女助理是王麗珠 [打印本頁]

作者: tlkwan    時間: 2009-10-7 11:22 AM     標題: 據悉困擾甘乃威的女助理是王麗珠

據悉,令甘乃威神魂顛倒的「女主角」,是前亞洲電視的女主播王麗珠(Kimmie)。王為前資深新聞從業員,93年在香港樹仁學院(現升格為大學)畢業,92年被校方派往亞視新聞部任實習記者,由於工作表現備受賞識,畢業後順理加盟亞視,主要在中午及晚上的新聞時段擔任新聞主播,後再轉職商業電台等,在電子傳媒知名度相當,以採訪房屋新聞為主。她曾留學倫敦,在英期間曾任駐當地特約記者。據友人稱,本身是基督徒的Kimmie,未婚,樣貌娟好,頗受男士歡迎,但她未有憑姿色隨處向男士「放電」,工作勤奮。她為人雖較講原則,但性格隨和,不難相處,且多才多藝,曾習芭蕾舞,舞藝出眾。上屆立法會期,獲前會計界立法會議員譚香文聘為議員助理。譚香文去年未能連任,王麗珠獲聘為甘乃威的助理。前僱主譚香昨日接受香港電台節目《千禧年代》訪問時不點名讚揚王麗珠「她幫過我做事,很盡責、很忠心,作為僱主,她工作表現很好」。譚香文又說,王麗珠是虔誠基督徒,不會接受有婦之夫。

圖片附件: 王麗珠.jpg (2009-10-7 11:22 AM, 24.6 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1400475&k=55bac023c365583d0e38ba569091c46d&t=1726961351&sid=yiFMyS

圖片附件: 王麗珠於亞視.jpg (2009-10-7 11:22 AM, 35.3 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1400476&k=2e193be7ebb43c7ffbadb91b916a14d5&t=1726961351&sid=yiFMyS

圖片附件: 成報.jpg (2009-10-7 11:22 AM, 12.9 KB) / 下載次數 0
http://26fun.com/bbs7/attachment.php?aid=1400477&k=b8b70a426666303e961913b89fdf7ae0&t=1726961351&sid=yiFMyS

作者: tongsl2    時間: 2009-10-7 01:51 PM

原來係佢@@! P* D6 S$ y  m9 s) x8 Q
我記得佢果陣
作者: chunchunchun    時間: 2009-10-7 02:26 PM

"樣貌娟好,頗受男士歡迎"
+ H' [7 {! j6 M( S8 e' O+ E9 @3 w+ I/ x! v' _. u5 }
佢個樣唔稱得上靚窩.....
作者: adada    時間: 2009-10-7 08:29 PM

甘乃威今次行錯左,政途係咁大: M' j3 k& v* A. o" B2 y' R1 h1 E
色字頭上一把刀呀
作者: Unfair    時間: 2009-10-7 08:39 PM

D議員插人嘅時候就大大聲,衰咗又入人數,拎我地D辛苦錢去搞搞震。
作者: 大優勢    時間: 2009-10-7 09:19 PM

成報正賤報4 Y( M: V8 @) b/ N- d0 q
個個唔想出相% R  Z# ^& ^, o; @& U
佢偏要出
作者: VIIV    時間: 2009-10-7 09:30 PM

wow..............so "beautiful".....
作者: mycar422    時間: 2009-10-7 09:44 PM

件事我個人認為那個甘生可能有點問題!佢話助理幫得手又能幹,但為何那助理有條件都要被抄呢﹖這係咪前後矛盾呢﹖如因有掙拗,為何給人咁多補償金﹖是否又係一個疑點呢﹖( N, a8 P* l( N7 Q1 `; y5 H
佢又話有表示好感但沒有求愛﹖那怎樣表示好感呢﹖仲乜無端端表示好感呢﹖那好感的說話係乜野內容先﹖真係可圈烈點,那是否又係叫做自打咀巴呢﹖
3 S$ ^7 [' ]% Q1 \6 A總之重重疑點啦!
作者: 大優勢    時間: 2009-10-7 09:53 PM

那助理有條件都要被抄呢% C7 h6 b$ ?( M, [/ w
..............................
# Y, I. E8 O- M% s2 I# n& X叻人就代表完美嗎
6 T' e8 d5 M0 l( ~7 C/ ~9 }2 I* Q真正公主做你老婆: b+ B: p3 z3 d. D8 D: S
但你又唔滿足到佢9 ~- z9 C: B( Z# S/ L; \
你地會幸福嗎 ???
作者: bobo21    時間: 2009-10-7 10:00 PM

件事我個人認為那個甘生可能有點問題!佢話助理幫得手又能幹,但為何那助理有條件都要被抄呢﹖這係咪前後矛盾呢﹖如因有掙拗,為何給人咁多補償金﹖是否又係一個疑點呢﹖
3 K0 }! `2 M8 Y4 K; W6 o佢又話有表示好感但沒有求愛﹖那怎樣表示好 ...4 d5 R1 \0 [; F  O8 G6 ^
mycar422 發表於 2009-10-7 09:44 PM http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
) c0 z( B" m: L5 h: j% {' k8 g
) o6 {5 U. N! H1 Q/ ^9 ^# w矛鍺啵,以上多個疑點, 甘生都無正面回答過, 或者是誤會, 不用回答, 又或者當私人行為, 他作不需回應大眾吧.
作者: piccs    時間: 2009-10-7 11:00 PM

表示有好感不等於求愛
作者: pomp    時間: 2009-10-8 11:17 PM

甘乃威今次行錯左,政途係咁大" w; Q+ T2 I9 ]7 g: o3 p- ?+ ?
色字頭上一把刀呀
+ _6 ]' r! W/ w  Z' p4 p8 z( nadada 發表於 2009-10-7 08:29 PM http://www.26fun.com/bbs/images/common/back.gif
2 G0 T/ a# u# J' q7 j* i& Y
) z2 y, v6 c4 `/ y: p) j. S0 o男人係咁架喇!!!
作者: DOG9922    時間: 2009-10-11 12:27 AM

多謝!如果冇你、我都唔知邊個係女主角
作者: DOG9922    時間: 2009-10-20 07:54 PM

甘乃威正人渣
作者: CAT8833    時間: 2009-10-30 02:11 PM

She is very beautiful. Thanks for your information.

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0