標題: 老公打機不陪老婆令她變心究竟邊個錯﹖ [打印本頁]

作者: mycar422    時間: 2009-10-20 11:21 AM     標題: 老公打機不陪老婆令她變心究竟邊個錯﹖

朋友話我知佢日日一放工回家食完飯就打機,通常一打就是深夜1-2點先瞓,佢話佢不能自拔,佢又話妻子好悶好想佢晚晚陪佢睇電視傾計並對他講,要求他唔好打機,叫佢陪佢,因為老公打機令佢太得閒無野做,無奈跟網友晚晚傾計,傾傾下發生感情,妻子怕泥足深陷,於是多番叫老公救佢,只要老公肯陪佢就不會再同男人傾計,亦斬斷情絲,那就不會婚變,但由於老公無法控制,情願讓老婆跟別人發生感情都不肯不打機!一個不陪老婆並晚晚打機0既男人;一個晚晚跟別人傾計談心0既老婆,終於妻子變心,仲諗住跟老公離婚,究竟邊個錯﹖這種情況下其實仲可以補救,因老公話愛妻子不想離婚,但似乎他愛打機多d,因佢話無法放下打機,咁點算呢﹖
作者: 12d3    時間: 2009-10-20 11:28 AM

咁點算呢﹖+ Q' Q5 `2 I9 @* \
. `4 j( {2 l2 h' V# a
離婚, 繼續打機.. L9 I7 y4 X/ _6 f0 x9 N$ |
反正你朋友都已經選擇打機, 不陪老婆.
5 A# B9 H( z! t! V7 x就算叫返老婆回來, 你朋友可以不打機, 陪老婆嗎?6 f7 e. ]0 s7 i& A

" Z" P3 M* D/ ^8 b2 M: f我記得樓主你年紀不輕, 你朋友的年紀呢?
作者: mycar422    時間: 2009-10-20 11:33 AM

咁點算呢﹖8 {4 s! D# D3 y
" j; o& F7 w: s  Z& w  O
離婚, 繼續打機.
: n# T7 i) S; \- f反正你朋友都已經選擇打機, 不陪老婆.: m& H& A  \5 w3 ]2 w; N$ H* T
就算叫返老婆回來, 你朋友可以不打機, 陪老婆嗎?
& p4 Y5 _, J$ h0 q+ f; W+ k% `) Y
我記得樓主你年紀不輕, 你朋友的年紀呢? ...
: n1 f6 U4 f; q6 w" k3 |12d3 發表於 2009-10-20 11:28 AM
) Z% V5 }8 O. ?4 e# V
我朋友54歲,今次是剛剛再婚2年!
作者: infjlam    時間: 2009-10-20 12:59 PM

得罪講句,呢D叫打機成癮,不能自拔,! P; X2 p- o" E$ G. Y, ^
幾廿歲人都唔識自制,分配時間,我係佢老婆都走佬
作者: aerodusty    時間: 2009-10-20 01:46 PM

that husband really got problem like that.... game only also can be like that....
" y7 b6 L8 B2 H1 ]' [3 b; M& M0 Gdon't marry if like that~
作者: 守望者    時間: 2009-10-20 03:31 PM

病態games徒,無法自控,要睇醫生或輔導先得,否則家毀妻離!朋友或太太要鼓勵他見輔導或看醫生!
作者: DOG9922    時間: 2009-10-20 05:59 PM

都好難講!
作者: ado777    時間: 2009-10-22 01:27 AM

我認為佢老婆應該帶佢睇醫生
作者: sssyyy    時間: 2009-10-22 02:13 AM

冇話邊個錯,9 h2 |! ~- d5 d9 v, E
但係做老公應該體貼d..
作者: vv1668vv    時間: 2009-10-22 02:32 AM

有時真系一家唔知一家事。。。曾經呢。。2 b2 _% I( W$ H" v5 P
有個朋友既老婆,系某某,什麽“巨星”后援會(即系乜水FANSCLUB)會長。
7 G' i: N8 K$ r% e; K1 v9 O) @3 t5 u: e5 f0 U* J
距每一日花盡所有時間去做聯絡,打E貓。打電話。2 z1 T3 D" H9 u% p9 a/ I
每個月花錢,買CDDVD,相片,買機票,組團外景探班,睇演唱會。多不勝數。
: G; }5 O% k2 E- t8 h: S過左5年,結果距老公頂距唔順同另外一個女人一走了之。% u& h2 W9 b7 {& Z" }3 T
個老婆仲走去同周圍既人講,話被老公拋棄。。!?
8 ^7 L& X- C% F! T
! t! J4 l; g7 Y( X4 QD又算什麽??
作者: chikai_haha    時間: 2009-10-22 01:24 PM

2個都錯吧~~
作者: winson0321    時間: 2009-10-22 11:35 PM

老婆錯4 p/ H$ `$ j9 T. l& B1 p( E, h
應該同老公一齊打機
作者: kuru    時間: 2009-10-23 01:22 PM

冇話邊個錯, 合則離, 不合則去
作者: Dicksonlam    時間: 2009-10-24 11:09 PM

得罪講句,呢D叫打機成癮,不能自拔,
5 B+ m' P5 D/ l# e) X幾廿歲人都唔識自制,分配時間,我係佢老婆都走佬
作者: CAT8833    時間: 2009-10-30 11:57 AM

都好難講!
作者: 魚佬    時間: 2009-10-30 12:22 PM

朋友話我知佢日日一放工回家食完飯就打機,通常一打就是深夜1-2點先瞓,佢話佢不能自拔,佢又話妻子好悶好想佢晚晚陪佢睇電視傾計並對他講,要求他唔好打機,叫佢陪佢,因為老公打機令佢太得閒無野做,無奈跟網友晚 ...
' W! {2 j1 o0 r7 I. I5 h6 C5 H7 Jmycar422 發表於 2009-10-20 11:21 AM
3 q8 E/ r: h" o- f* a' Z8 I
) E9 K! A, |& `$ J  t+ Q同老婆一齊打機囉
作者: kch123    時間: 2009-10-30 12:53 PM

兩個都冇岩,冇錯吧!
作者: chunchunchun    時間: 2009-10-30 01:51 PM

得罪講句,呢D叫打機成癮,不能自拔,
  D/ o* R& Y1 U# N( a6 T幾廿歲人都唔識自制,分配時間,我係佢老婆都走佬, O3 v7 c6 L+ F4 K
Dicksonlam 發表於 2009-10-24 11:09 PM
; G9 u5 Z6 b# [- J! O7 R
5 W% \1 E- b2 p, v  H
你個copy cat 有無懶d 呀, 改都唔改下

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0