標題: 許文彪講得好 !!! [打印本頁]

作者: wai0818    時間: 2009-10-27 07:08 PM     標題: 許文彪講得好 !!!

[youtube3]8CpDJArf6NI[/youtube3]
$ ]6 h4 n! D% a5 d, W8 |$ o# t7 p. v  Z
呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?呢個世界公平咩?
作者: wai0818    時間: 2009-10-27 07:15 PM

[youtube6]Z408F0PqOJc[/youtube6]6 W+ f3 z# Z5 U) \5 e' ~# }

a1 g0 Y( |, `) c" d再加一個純聲改圖版
作者: goodnicelady    時間: 2009-10-27 08:32 PM

呢個世界真係唔公平!莫講話供一層檈,有好多人窮一世都未必可以供一層樓!
作者: infjlam    時間: 2009-10-27 10:22 PM

本帖最後由 infjlam 於 2009-10-27 10:24 PM 編輯 * d* O* q4 E" @( O6 J

/ a6 L6 g0 o6 R好似我咁,公屋居屋又冇資格,逼住買私樓,一供就要幾廿年,大半世人,就係為左幫銀行同地產商打工!5 @5 M# G$ `  e
除非我有日突然間發左達,否則供樓已經攞左我大半條人命,平日就要死慳死抵,冇閒錢剩!! F4 O# l- n5 g1 J
(其實我個case已經好好,起碼我之前仲俾得起首期供樓)
9 h6 ?# }) O3 Z! S+ f( m! @
9 d- V9 H% M' m0 J, x香港人搞到咁折墮,真係多得班香港無良發水地產商,同埋官商勾結o既香港政府!
作者: wai0818    時間: 2009-10-27 11:36 PM

好似我咁,公屋居屋又冇資格,逼住買私樓,一供就要幾廿年,大半世人,就係為左幫銀行同地產商打工!! j+ M$ {6 Z: j
除非我有日突然間發左達,否則供樓已經攞左我大半條人命,平日就要死慳死抵,冇閒錢剩!6 F8 b( b1 D" J1 n6 u
(其實我個case已經好好 ...' m% s) A3 [3 R# J9 a! S; S- J
infjlam 發表於 2009-10-27 10:22 PM
6 w( H- P3 o* b% f$ ?5 l$ b
7 S, Z1 ?1 D  y  I- @* l2 v
好多人真係公屋又唔夠資格申請 , 又買唔起私樓   , 不過有 D 香港人 ( 仲要係似住有錢果隻 ) 真係好鍾意同你講風涼話: "你地一定要買樓咩? 租唔得架咩?" 班有錢佬小心物極必反, 唔係樓價, 係人心, 遲早迫到香港人真係會暴動

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0