標題: [時事] 黃毓民詹培忠立法會爆粗 (有線新聞) [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-1-8 12:36 AM     標題: 黃毓民詹培忠立法會爆粗 (有線新聞)

監躉
2 B' |) n, K8 d( U+ Z  |2 N1 I; c0 W+ n4 k3 M% E
[youtube]JkADvS-zeaQ[/youtube]
作者: vbvb    時間: 2010-1-8 01:31 AM

詹培忠鬧黃毓民係黑社會     黃毓民鬧番詹培忠係監躉
作者: kuru    時間: 2010-1-8 01:58 AM

好唔鐘意[url=thread-217013-1-1.html]黃毓民[/url], 根本就係一個爛仔, 開會開到想開片咁
作者: bobo21    時間: 2010-1-8 02:29 AM

完全唔尊重立法會及其他人, 係議事堂當眾講啲噤粗皮咖說話, 直係冇品, 吊.
作者: infjlam    時間: 2010-1-8 07:53 AM

我唔介意鬧,但唔該鬧得有質素D,今次呢兩位性格巨星火遮眼,表現完全捉蟲,失分呀...
作者: 魚佬    時間: 2010-1-8 10:38 AM

我唔介意鬧,但唔該鬧得有質素D,今次呢兩位性格巨星火遮眼,表現完全捉蟲,失分呀...
! y" ~1 J0 _# F' F1 w& Dinfjlam 發表於 2010-1-8 07:53 AM
* E: o$ k$ Z; c, V$ M
! q* n6 {4 q& X  L( l5 h
都幾精彩
作者: 12d3    時間: 2010-1-8 02:56 PM

http://www.singpao.com/NewsArticle.aspx?NewsID=70711&Lang=tc, d: o2 M- _# C" ?2 K. L

8 N6 ~( o( l' _4 u8 a/ {﹙詹︰詹培忠 黃︰黃毓民 劉:劉慧卿 陳:陳偉業﹚) C/ [) h3 v: v- [, R
詹:乜啲議員可以亂咁噏嘢……
" \4 D3 K9 L: `9 x% m陳:你夠亂噏啦!
. Q, h7 _) Z: }8 |4 B# [1 G, |7 C詹:咩事呀!?
, W5 O* H8 W9 H5 l! @! u# \劉:唉……大家唔好嗌交啦……
3 q* w( J$ ]% ?. I6 ]' g( C詹: 你哋想點呀﹙拍枱﹚,依家只係得你三個(手指指着三名社民連立法會議員)惡晒?- |/ R* ~/ x2 M
劉: 喂……唉……詹培忠議員……請你返埋你嘅位置!詹議員,請你返埋你嘅位置吓!- R: z8 Q; a8 _% f  V
詹: 你以為啦!你(黃毓民)以為你黑底惡晒呀?. m7 ~% V* |5 s0 _( X! ?! U
劉: 嗱!詹培忠議員……喂你兩個做乜?喂!詹培忠議員……
' F  o& ?  R7 m詹:我講咗!我係唔會收返!6 K: \& a) |% q. a2 I6 P
黃: 你試下唔收返!主席……/ w$ y8 ^$ P5 p5 n& |% a6 p
詹:黑底……你咪告我囉……
9 G7 h- z6 y  V- F劉:喂……詹培忠議員你講乜說話?  i! r6 s8 a% Q8 [
黃: ……你呢啲×××走狗……
7 P/ I) {' o3 V$ ?8 ?" B5 W9 C劉:喂各位,依家休會。
6 m7 G: P* T/ p9 _6 _& x3 B詹:你係就係,唔係你就講唔認……
: Y3 G* Y8 U5 X2 P" a/ }1 B黃: 我梗係唔係吖!; ?% x+ |% _! E9 Q5 d" P: k
詹:你唔係就同人講你唔係!
# }! g4 U: |/ J5 B: x6 W$ A黃: 我唔係呀!
, c. {" n, V4 _詹:曾經係!: u  s7 s1 O1 M) Y) U+ r
黃: 監躉!7 t% A$ F! e1 P' Q( c9 c
詹:係!
( p' [+ J, b" T) g. j3 J1 f% X6 P3 b黃: 監躉。
; S# D$ B) ~# A詹: 係,×脹! 係! 你遲早都係!( 陳偉業插話︰你﹙詹培忠﹚搵人打我吖!)3 F" W/ S$ K4 O! D+ O# b  k
黃: 我驚咩呀?  C. i# {' |4 l, I/ h
詹:我驚咩?我驚你三個……
9 S; e6 A9 ~9 n1 ]+ i黃: 我驚你阿x……, s1 m; W+ C9 E! {4 c
陳:你咪試下囉?你咪試下搵人斬我囉!3 @* V6 ^" c& s0 E
黃: 你試下!
  s; m) ]9 Z# ]$ z$ G7 j詹:你掂我!
: q, \5 b9 U# @$ A+ Y" N. s4 e黃: 你試下掂我?我驚你試下!你掂我呀?死監躉!0 K( f. w3 W# o5 w
詹:黑底!2 b, N) T" E7 A; g
黃: ×街吖你!9 _) k6 w8 M6 H$ |0 U+ V. b' J
詹:你講㗎!( |, v; ~! K! H* Y- R- e
黃: 你×街吖快啲!3 [" F% J+ y4 {% a9 F; C
詹: 你係黑底……﹙坐下,指向劉﹚你做主席……真係……
: K+ l, _0 o3 G3 p5 E% l, [黃: 喂!你挑釁我在先!+ }+ o# i2 C" {4 n
詹: ﹙望向劉﹚佢喺度嘈,你又畀佢嘈!. h/ l/ W4 N" Y/ y' s  |
劉: 我哋依家休緊會, 如果大家仲係咁……咁大家就出去,如果大家行為不檢。
& E, f" [  q6 y+ ]詹: 我怕咩人影!如果我怕我就唔會主持公道!9 p5 Z  L( c% C  \1 X
黃: 咩公道呀你?6 p9 ]* k( @& M5 h
詹:我就係主持公道!
% D6 @6 c8 L9 ~) x黃: 你乞兒啊你!公咩道?+ E7 h& |# k% c0 M7 A. O
陳:毓民……# k; S+ X9 b3 }% u& X2 ]
詹:我乞兒我無爭人錢。
/ i5 a! L' p8 H1 V" C黃: 我欠人錢關你×事!+ f6 {' |7 o$ S- |6 w4 y& w7 H# c
詹:真係吖!你有乜資格話我乞兒?
" ]6 c0 @* A4 a. M# g1 z3 S" q黃: 絕對係乞兒啦你!
/ d* O) k+ g- _: W( Z詹:周身債……
* [* }1 X# M. j* p1 [: q黃: ×呀!$ h! ]2 k8 A; A  _
詹:睇下邊個爭得多,聽日李×飛嚟追債!( H& d# N: l, r5 D2 E
黃: 你呀、你呀,我唔同你拗呢啲嘢……& a' R6 U% v3 N* V" e' P8 K
詹:咁你又噏,你有咩資格拖我拗……
! k. N; h3 \6 I0 v# I1 D# W7 X黃: 我咩資格拖你拗……關你×事、關你×事!* U# L# g: O+ t, W
詹:你曾經爭我錢!
4 u3 J5 H4 g/ I+ ?黃: 我爭你×味?
% _: n: z9 m) N5 `0 R& o) N陳: 你夠膽你就辭職!到時縮頭烏龜唔夠膽辭職,詹培忠﹙站起﹚我正式挑戰你,你夠膽同我一齊辭職,27號你夠膽同我一齊辭職,唔好做縮頭龜。詹培忠,你夠唔夠膽喺傳媒面前,你公開講過話同我哋一齊辭職,家下詹培忠做縮頭烏龜。1 月27號,如果詹培忠唔夠膽辭職,詹培忠就係縮頭烏龜!# _9 W& }" V2 P) j( ?) i. ^1 X
劉: 我依家宣布財委會開會嘞,如果大家係繼續行為不檢呢,我作為主席,我會請職員請你出去,我哋依家繼續開會。大家知道開會的規矩係點,依家係謝偉俊議員發言,如果你哋係要嗌交,你哋行出去出面,如果再喺度擾亂秩序,就係行為不檢,就即刻攆出去!  B2 X8 G( ]8 u) S6 ?% E; P! `
( 編者按:文中用「×」字代替者為不宜見報之文字,至於是甚麼字,讀者們不妨各自發揮想像力。)
作者: vbvb    時間: 2010-1-8 03:05 PM

嚴重破壞議會秩序
作者: 魚佬    時間: 2010-1-8 03:36 PM

笑死
作者: chung11    時間: 2010-1-8 11:18 PM

遲左睇唔到片 !!
作者: vbvb    時間: 2010-1-9 02:07 AM

遲左睇唔到片 !!  V! {# b8 v& s- X2 _9 L3 V
chung11 發表於 2010-1-8 11:18 PM
刪去了嗎?
作者: 橫行霸道    時間: 2010-1-9 03:47 AM

2個加起都成百歲人,都仲咁低B $ w+ R+ O, A+ }8 t7 T
又冇IQ,又冇EQ
作者: vbvb    時間: 2010-1-9 02:42 PM

2個加起都成百歲人,都仲咁低B : ^3 o& w$ j9 |
又冇IQ,又冇EQ. ~8 |; d& z& [* a. H5 M# z
橫行霸道 發表於 2010-1-9 03:47 AM
但係有陰謀
作者: 電梯男    時間: 2010-1-9 03:43 PM

刪去了嗎?( e8 L) Z8 X* x* e
vbvb 發表於 2010-1-9 02:07 AM
/ Y2 p% ^& p/ v0 D5 k
, V; f0 A$ C- l, ^8 H
有線甘5比面牙  
作者: vbvb    時間: 2010-1-10 02:11 AM

! A" T5 w8 B1 K; z
1 W2 b2 _. R* c6 G( R; S有線甘5比面牙  
# F3 p7 h2 v1 @- j1 u電梯男 發表於 2010-1-9 03:43 PM
等睇下集囉
作者: 電梯男    時間: 2010-1-10 02:16 AM

等睇下集囉
4 P# O# u* I" u& |; Lvbvb 發表於 2010-1-10 02:11 AM
0 U/ e8 w- W* J* ~8 o+ t' F3 {
$ m7 P2 S: i( g  a4 x6 |
仲有丫
作者: jojojojoj    時間: 2010-1-10 02:17 AM

成件事最離奇係出到去竟然扮FRIEND

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0