標題: 請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情﹖ [打印本頁]

作者: goodnicelady    時間: 2010-1-20 12:21 AM     標題: 請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情﹖

我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖% p8 Z+ P- k: A
請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖
作者: vbvb    時間: 2010-1-20 01:16 AM

6   11   12
作者: 12d3    時間: 2010-1-20 10:26 AM

3.  上得床  + 4.  溫柔體貼 = 外表斯文, 內裡OPEN
作者: vbvb    時間: 2010-1-20 01:17 PM

+ 有主見
作者: chung11    時間: 2010-1-20 10:35 PM

6 , 10 , 12 我至啱 !!
作者: head    時間: 2010-1-21 12:21 AM

我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖+ n4 u& F" r, {
請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖2 W  a9 M+ V$ e2 W2 `! q& B  }
goodnicelady 發表於 2010-1-20 00:21
7 A3 P( G! f6 Q0 Y+ Y
! G% h( C. e! S8 r
唔關事
1 e% f! M0 A3 f# f- D1 @( p
% P7 a3 D( G: l9 M問題可能係出喺個樣度
作者: kuru    時間: 2010-1-21 01:00 AM

大把錢
作者: slwong3    時間: 2010-1-21 06:17 AM

( b; u; z+ R8 x0 p
: J0 `1 |1 i4 {/ \8 q
唔關事
. T5 ]3 h' P3 r# P3 _( ]
- M! }9 N+ O" Z* z% i% u問題可能係出喺個樣度
; s' Z' h: `- i1 y8 M) Vhead 發表於 2010-1-21 12:21 AM
; r2 n/ O& [) b) U7 w% P
& {( x7 n- b% U/ m

$ C5 @8 f' C& d' @don't say it out please
作者: 魚佬    時間: 2010-1-21 10:18 AM

大把錢, 又肯俾晒我駛
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-21 10:25 AM

本帖最後由 goodnicelady 於 2010-1-21 10:47 AM 編輯 ' g; D0 w- |0 `9 r  B2 k

9 r  w9 o+ l* U
" o) p4 M- V) K' ~& [+ d9 f8 z
! d4 ?1 S+ N# L9 a" Y3 f: B
唔關事4 w$ U& |& M* E0 G/ Z
2 @3 x* d$ f  D7 p3 N: K: N
問題可能係出喺個樣度  Y8 v1 n* `$ r
head 發表於 2010-1-21 12:21 AM
! H4 O. z3 O, ^坦白講,佢地個樣不太差,而且我見好多好醜樣過佢地的女仕都嫁得出,可能際遇都是其中一個問題!找一個身邊真實例子而言:她好平凡、又生得矮、身材又不好、年紀已介中年,性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男人、又不刻意打扮、又有兒有女、又無錢好窮、又深居簡出,反而現在還有多個追求者,她還已嫁二次,現在還有人向她求婚,如肯再嫁就是第三次了,而且她的前夫們還對她不離不棄,希望有一日她肯接受番佢地,你們話係咪諷刺呢﹖
作者: CK銘    時間: 2010-1-21 11:30 AM

: l* P  \* ^: D# t& _2 I! ~% c0 J3 n8 \/ ~
唔關事
8 e$ H4 d- C! g! J, o, d
* `) ?9 X& N7 Q6 t問題可能係出喺個樣度! c# T$ p1 Z' {  f% M
head 發表於 2010-1-21 12:21 AM
同意呢位仁兄嘅講法
作者: lamfung2009    時間: 2010-1-24 08:40 PM

我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖
& w7 D7 h  j# d1 b8 }  {請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖, {* u2 X# J: K9 Q& F- Z; h
goodnicelady 發表於 2010-1-20 12:21 AM
; S# g" }8 m+ [! `) y溫柔體貼;賢妻良母;溫婉嫻熟
作者: wanchonfai    時間: 2010-1-26 09:39 PM

溫柔體貼啦應該..../ I* N# B  m$ ]8 a" q
至少我中意....
作者: kuru    時間: 2010-1-26 10:53 PM

4 同 6 我都鐘意
作者: vbvb    時間: 2010-1-27 04:16 PM

其實樣靚加模特兒身材就大部份ok
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-27 06:52 PM

, T! j, F1 m; j6 Y" y
坦白講,佢地個樣不太差,而且我見好多好醜樣過佢地的女仕都嫁得出,可能際遇都是其中一個問題!找一個身邊真實例子而言:她好平凡、又生得矮、身材又不好、年紀已介中年,性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男 ...
* u8 I' E  Y: {: L8 B5 _goodnicelady 發表於 2010-1-21 10:25 AM
; d1 i1 H  c- A8 }' S" l: w
, P( v0 W$ r% L性格, 相處的感覺, 說話的用詞, 行路的姿態都係一個重點..... (趙香口膠 食到張開口習習聲的女人最恐怖)
5 t5 i- j2 X/ L0 {2 f有d女人講說話表面好像好到位, 其實好刻薄, 呢種女人, 我唔會選擇.......
; f- p4 V" ]4 m得罪講句, 閣下說: "她好平凡、又生得矮、身材又不好、年紀已介中年,性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男人、又不刻意打扮、又有兒有女、又無錢好窮、又深居簡出,反而現在還有多個追求者"
! @) `+ G  l4 D9 Z& G# T6 H2 y她好平凡、又生得矮 、同林志鈴比? 有幾矮? 有無呎吋?
+ B: x* Y1 d) k身材又不好、同周秀娜比?) \. Z' B) M0 g; U
年紀已介中年,有無真實歲數?, D) W5 b- H) x
性格又不會主動追男仕、更不會放電吸引男人、又不刻意打扮、又有兒有女、又無錢好窮、又深居簡出,反而現在還有多個追求者3 S& `( y, M9 Y3 T6 T" l2 z
一個男人如果要搵終身伴侶會要穩重一點...... 過份主動, 經常放電既女人, 對男人而言, 長期就免, 只適合"過兩刀",
& d, w  I* x- g; F另外, 一個女人本身已經好有味道  眉眼間帶著幾分嫵媚, 又可須打扮?
! [( I' L% T- f) D/ ~/ i  W深居簡出 好呀! 唔會俾人追左去, 對大部份男人來說有安全感
1 v& V, f) b% h. E 1 K6 E; h/ M: v3 `8 o
而性方面, 如果你咩都識, 個男人仲驚仲走快d
: V) W2 T- X6 g, ]% |; f5 r$ M$ e有d女人, 你同佢相處, 你會覺得好舒服, 男人自然喜歡1 _( m( n# L$ J& ^+ c: x
8 r6 @. P  e. ?1 f/ A. z: }+ M) _
男人其實好簡單同小朋友一樣兒, 係女人自己將佢複雜左...... 0 y( P: m$ i/ C1 c
如果個男人的思想 行為 and 背景都比較複雜, 女人亦不應去愛
# |/ N9 k" ^# U" n- e
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-28 03:31 PM

* C1 o8 _' V! @) }  \
+ b9 _8 x7 C) K( |性格, 相處的感覺, 說話的用詞, 行路的姿態都係一個重點..... (趙香口膠 食到張開口習習聲的女人最恐怖)
, m  Z% Q2 e& m& H! U. I有d女人講說話表面好像好到位, 其實好刻薄, 呢種女人, 我唔會選擇.......! R' r% s) y2 T5 g
得罪講句, 閣下說: "她好平凡、又 ...
3 E/ Y& Z. m: k' Z5 fhamsubboy 發表於 2010-1-27 06:52 PM
首先謝謝你的詳細回應,也正是我所期望的回覆:從字裏行間,看得出你是一個較為成熟穩重有內涵的男仕,正觀上次你對某君採取「告一狀」的以進為退就可見一斑,暗地裏對你有一種折服和欣賞!0 V  m* D4 G  j3 n& w
其實她的性格整體不俗,我認為算是賢妻良母形,溫柔體貼,相處感覺好舒服,懂得處世做人之道,言談好溫和,善解人意,通情達理,重情義,穩重有安全感,而且她做事有點勤快能幹,行路履直,堅苦卓絕,但對自己的配偶就成個小鳥依人咁…以上這不單可能就是男人最鐘意的類型,連大多數女人都會欣賞;但缺點悲觀,多愁善感,眉宇之間帶點抑鬱,有點主觀執著。  G: K; v) X& i5 J& u6 H
而樣貌及身材同林志鈴和周秀娜無得比,真好平凡矮小,但女人看女人,同男人看女人不同,有男人認為佢有點吸引有女人味,前夫們認為她樣子不差,但皮膚不白又瘀色,多病痛,得411寸高,三圍約342835,屬圓潤身材有肚腩,睇相片不覺肥,年紀下個月49歲,雖不打扮,但潔淨企理……想放她的facebook出來,但有違道義不敢此為!
% ~4 ]. H5 G5 K  X1 h: z
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-28 05:05 PM

# a' t" q, [' x: a/ g
9 x' d' Y  C( E- o0 [" B% ?
首先謝謝你的詳細回應,也正是我所期望的回覆:從字裏行間,看得出你是一個較為成熟穩重有內涵的男仕,正觀上次你對某君採取「告一狀」的以進為退就可見一斑,暗地裏對你有一種折服和欣賞!
. P# c7 ^) J0 f% Z" Q5 D' _其實她的性格整體不俗, ...; z" ^4 X) W0 Q% x
goodnicelady 發表於 2010-1-28 03:31 PM
' y4 a* _% U: o$ P3 e6 c) e# g

) e3 ]  G7 B( r2 C5 Q: z清潔!
5 _+ x4 r( k) K& A( b咁你依家有沒有男朋友呀? 等待中? 蜜運中? 還是剛剛分手? 願聞其詳- [! E; k  J% G/ R9 t  e2 X6 L$ Y
還有閣下的...... 星座呢? 工作性質? 閒時多數去哪裡? 經常去的地方或工作地點能夠經常和異性接觸嗎?
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-28 06:47 PM

7 U3 A1 `$ J2 A! |
% X; c9 z2 }2 o/ j9 n# \$ Z3 x清潔!
: u$ g$ G2 H8 p9 `" @咁你依家有沒有男朋友呀? 等待中? 蜜運中? 還是剛剛分手? 願聞其詳
, z  p( o8 K, M還有閣下的...... 星座呢? 工作性質? 閒時多數去哪裡? 經常去的地方或工作地點能夠經常和異性接觸嗎? ...) I3 ?; [+ [) t' J) m) G* Q
hamsubboy 發表於 2010-1-28 05:05 PM
1 X2 _% @. R$ U2 K
請問頭二個字用「清潔」是否有甚麼意思呢﹖同時也請問為何要問我的私事呢﹖莫非你懷疑我是當中人﹖你真是心思細密和聰明!連問我的問題都如此有技巧﹖﹖是否算旁敲側擊﹖﹖. g: h! J& z; D4 V' P% o7 K
我本人是單身,有要好的男友,如無意外五年後結婚,星座雙子座,過往工作性質是為人寻找安身之所,但現長休近一年,未來預算搞生意,閒時多留家中上網煲電話粥,朋友叫到總會間中應酬去唱k、看電影、旅行……無特定經常去的地方,由於現今休業,無甚麼機會接觸異性,大夥兒玩樂時接觸朋友的男友就有!那你呢﹖可說一二﹖
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-28 11:34 PM

) G8 _+ }6 S. K: P4 b0 J5 E8 L" v
請問頭二個字用「清潔」是否有甚麼意思呢﹖同時也請問為何要問我的私事呢﹖莫非你懷疑我是當中人﹖你真是心思細密和聰明!連問我的問題都如此有技巧﹖﹖是否算旁敲側擊﹖﹖
$ [/ n& ?2 V. G6 w% C我本人是單身,有要好的男友,如無意外五 ...$ ]1 Q+ |: x! H) t/ R; c0 U
goodnicelady 發表於 2010-1-28 06:47 PM
' a" d% g' U) h# I; I
: ~. ~( R: [" U$ C/ M7 FSorry for my late reply! 打邊爐!
9 [% p8 |5 [: m0 c4 Zsorry! not 清潔, the correct one is "清楚".
7 N. B2 J' I( g: e  q: j我絕對唔會認為閣下是"當中人", 因為你形容"當中人"的詞彙都比較貶義, 絕對唔會係一個女人形容自己, 而且在internet world, 根本唔須要花時間掩飾.
0 Z6 c+ C! G& j0 T7 G
5 r6 I4 }8 q9 \! b5年後?  有幾肯定? 過完年都唔知咩世界........ 待續.... sorry, need  to watch soccer
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 12:21 AM

0 f5 v4 O* t9 |$ r, F( J  s4 ]& t6 F
. Z/ L, `; T% y* d, e  y. |' cSorry for my late reply! 打邊爐!3 |/ ~: V& E  m7 M7 L
sorry! not 清潔, the correct one is "清楚".
7 `' c( Y* a0 I7 F* @我絕對唔會認為閣下是"當中人", 因為你形容"當中人"的詞彙都比較貶義, 絕對唔會係一個女人形容自己, 而且在internet world, 根本 ...
) U* y( E$ S  Y9 }# i' r2 Yhamsubboy 發表於 2010-1-28 11:34 PM
你所謂的貶義正是我所謂的「講事實」,因我相信自己不會言過其實,更不想醜化她人;有時一個自卑和自謙的人會鐘意諷刺及自嘲自己,而我都是這種人;網上是一個虛擬世界,真真假假有時是一種娛樂性質,本人以往領教不少,掩飾可能另有內情及目的,這亦正是本人曾有過的處境,再者未必每個人都方便或鐘意透露自己事情,又或者不想讓人誤會哂命,而後期我都有讚賞當中人的為人!以上辯駁只是以事論事,請莫見怪!謝謝!好好睇波!靜待回應!
作者: jiggss    時間: 2010-1-29 12:22 AM

3樣我覺得太小 haha. R! v# O$ f. V: e: V. n( w
1 i, |/ F2 f) }
最鍾意小鳥依人既女仔
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-29 12:40 AM

0 Z' N! ^" u, Q2 x請問頭二個字用「清潔」是否有甚麼意思呢﹖同時也請問為何要問我的私事呢﹖莫非你懷疑我是當中人﹖你真是心思細密和聰明!連問我的問題都如此有技巧﹖﹖是否算旁敲側擊﹖﹖, c% L3 ?. x  s% \( [2 `$ i/ u
我本人是單身,有要好的男友,如無意外五 ...
  S$ a. `6 j. J6 v' zgoodnicelady 發表於 2010-1-28 06:47 PM
$ q* p: L& ?( e7 u! N( F
* U: P$ M/ z5 I! M! h( Q+ e心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁 . F$ J" Q6 T: Z, W; ?
....
  v& I8 Q5 `- N- R, d至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖細佬實在不明所以......
8 H+ R; D! b& J4 d2 H& [8 D# v: i7 b9 Q
五年後結婚......你地拍左幾耐拖? 係佢承諾你5年後? 默契? or 你 plan 左之後要佢 follow 你的計劃?
4 k( Y, @6 G8 Q! Y) z# m$ s星座雙子座,.... 都花心架播..... 如果你自問有條件, 都會幾花心... 除非你好鍾意佢.....  ?* f9 |* ^0 b+ X% k. m5 r( M2 a
* x- Z% Y0 Z3 V: h  \4 P( [4 o
至於在下..... 塵世間一隻迷途小羔羊,.... 興趣觀看足球 投注足球 煮野食 同埋談戀愛
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 01:04 AM

心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁 5 h1 M0 w, |+ Y  L. z, u
至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖細佬實在不明所以......3 B6 T% R) |! U8 {+ ?3 l6 z
五年後結婚......你地拍左幾耐拖?  ...
  M1 [9 w/ X' X% Jhamsubboy 發表於 2010-1-29 12:40 AM[/quote]: n) g1 |/ K1 V) e% b
心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁 + ...sorry就當我讚錯左啦!不要面紅!哈哈!.. h. _' U! H2 H: R! `: C4 j讚" U6 {$ o  a' @1 G, f1 _5 U
至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧sorry誤會左添!..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖sorry以為你試我添,諗錯左!細佬實在不明所以......五年後結婚一齊計劃架!......你地拍左幾耐拖?拍左三年拖! 係佢承諾你5年後?因某些事情我們共同離左婚再婚! 默契? or 你 plan 左之後要佢 follow 你的計劃?8 ], 是我們共識加默契再加計劃!星座雙子座,講錯左,我是雙魚座,佢是雙子座,太了解他的為人不是花心漢子,.... 都花心架播.你如是看書定雙子座佢花心我諗那些書可以掉得了!.... 如果你自問有條件,自問無條件! 都會幾花心我相信我不是花心女子!... 除非你好鍾意佢.我愛他愛得要命!佢都一樣,有不是同年同月生,但大家有同年同月死之言,不過世事難料..& I7 L#有同 j- _& S: q1 Z& Z# X8 f# O3 _( n
( [. T( x! B4 @- i+ F9 ]
1 j5 V" t5 f2 v$ t至於在下..... 塵世間一隻迷途小羔羊,何出此言﹖是否對感情迷失﹖.... 興趣觀看足球 投注足球 煮野食 同埋談戀愛我講左咁多你知,你只草草介紹自己﹖唔制!
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 12:11 PM

/ P- t% k5 @' ]( \
$ ?4 U  w! o& ~- ]  p7 }) }我認為成功的男人背後有個好女人支持這句話在我而言,除了賢良淑德,溫柔體貼,都離不開了精明能幹咯!當然還有今天的所謂新女性的「十德」http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100105&sec_id=15335&subsec_id=15336&art_id=13593694
* b$ ]2 @' |( I. h1 c就正啦!但請要自問自己,是否都是做到現今的新男性「十得」呢﹖所以如我是男人我只需要合眼緣,溫柔體貼及善良平和就夠了!當然這點是我自以為是的諗法!
- W8 t4 B  K' v9 n註:內地新女性「十得」/ J0 T0 b+ C1 O. x; P: _
•上得了廳堂
  l: H9 P: V, }2 O" f6 g9 n2 |樣貌和打扮得宜,可出得大場面& O9 [! u% N# h3 T7 m+ C8 X
$ Y2 f3 Y7 N! q+ o" i; v8 j
•下得了廚房! |) Z3 ?& A. W. [( E
在家懂得做家務,為另一半下廚* Z' n" {/ B6 O! G* R# m" S) z# t
' o, h( t/ ~: a9 t
•寫得了代碼
0 j; X" v* [, u! \. o掌握電腦知識,可編寫電腦程式
: a  R/ v, a, m* p) G2 ~' r0 L& _7 t8 E2 `
•查得出異常
$ v) _$ p2 j: F; j) Z9 g熟練使用電腦,查出哪裏出毛病
+ q) m# F5 E# ~4 |* z
" V1 i+ ~, p2 j, ?•殺得了木馬8 e/ }8 o0 G! H/ f
電腦病毒橫行,懂自己清除病毒
: @0 @+ Q; @" ?; X' s
, F! Z# o# c8 v, u& z2 V•翻得了圍牆  \- s. W4 H3 v9 [- H0 q3 x. D
勇於挑戰當局,突破互聯網封鎖
9 Z" _. T6 }; u/ z3 V1 G, Z5 b! S# h: D: Z: K, y3 D9 J2 W
•開得起好車+ x$ j% R* j# U, Z
有錢購買名車,逍遙自在地生活! |4 o" O9 G7 [

+ ?' b& |$ c  x* r- A/ a•買得起新房
6 p( U/ l& m! A, B7 `" ?有錢購買物業,毋須過蝸居生活
* [+ b, t$ Q; x8 Z2 }- a" V/ y! U" L) u2 D
•鬥得過二奶
; B; O  P; m0 v* v: A懂得武裝自己,與二奶鬥智鬥勇: T& S/ Q. I( f# z
+ W# k$ c& e6 i' _- K$ y+ |
•打得過流氓' U' a  M* o* J/ G# T# u* Z  M8 A8 ~7 M
上街遇歹徒,懂得反抗保護自己
作者: 衰貓    時間: 2010-1-29 12:56 PM

. H  A0 W6 s! Q- V& Y! Y
我認為成功的男人背後有個好女人支持這句話在我而言,除了賢良淑德,溫柔體貼,都離不開了精明能幹咯!當然還有今天的所謂新女性的「十德」http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100 ...
7 |# G3 U! d$ o9 ^* ~( Qgoodnicelady 發表於 2010-1-29 12:11 PM
3 {5 x% Y- J  \+ D- n
5 D6 X- v7 s' Y# m' S6 [1 E+ o7 P) O
- h  j# p9 I+ Q路過多口搭兩句嗲,唔好介意。。。。。$ ?' z7 f" h8 J/ }1 D
世事樣樣好似一加一咁有數得計就可以免郤好多麻煩,尤其係感情事。。。。。) ]0 H! c9 i& r/ R1 U
即是世上真係存在擁有十"德/得"的男人或女人,都要有真正懂得欣賞的另一半,否則十"德/得"根本毫無半分價值。。。。。8 n8 l( A3 O0 r+ B0 K0 T" J2 s8 z
人與人相處,男女朋友又好,同事又好,家人又好,一般朋友都好,都要講人夾人緣,佢有十"德/得"又如何,係睇佢唔順眼就唔順眼,相處不來,親如家人都可以如陌路人。。。。。男女感情最終講求夾,相處舒服咁簡單,假如兩人性格南轅北轍,日日火星撞地球,天使般咁完美既男女都一樣唔可以放埋一齊,更加唔使再講咩十德/得,至於何謂夾?!人人要求唔同,只要對方是您的Mr./Mrs. Right,即使不刻意去適應,大家都可以相處滆合,外觀亦唔是最重要,畢竟,靚?!可以保持幾耐,到了一日大家年華老去,都係又老又巢。。。。。
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 01:02 PM

* P5 O9 Z$ }' F3 k
+ }9 N) S, z1 v2 U5 ?6 j
$ @( p8 k, D( f+ U7 B. {' g6 C: R& M
路過多口搭兩句嗲,唔好介意。。。。。4 Q/ Z8 C8 C+ z* `
世事樣樣好似一加一咁有數得計就可以免郤好多麻煩,尤其係感情事。。。。。$ g4 o& ?) i4 d% g
即是世上真係存在擁有十"德/得"的男人或女人,都要有真正懂得欣賞的另一半,否則十"德/得"根本 ...$ ~& v- T% \3 i7 Q* N
衰貓 發表於 2010-1-29 12:56 PM
8 x& k( w: p8 @) l- Y* K
高人到了!講得非常之好,認同之極!甘拜下風!
作者: 衰貓    時間: 2010-1-29 01:08 PM

' s  I- V# Z3 d% H6 U
高人到了!講得非常之好,認同之極!甘拜下風!9 U! c' M% a; Q2 B+ [! B* x6 I  I
goodnicelady 發表於 2010-1-29 01:02 PM
0 G$ a% T+ w  r$ N0 w0 l! ]
" r  d2 u2 }. H, y8 l5 _
9 {( `$ F7 `: U' Y
高人?!咪玩啦,呢啲拱既陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦。。。。。仲有,妳唔好拜禾,禾仲未死 。。。。。
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 01:49 PM

# Z+ L1 j; ?0 i$ o4 f( Z9 q% G) n5 _( y8 d! p' P- r4 o4 ^4 c0 O
# q. |- b5 R: t" T4 Q( [# {2 L7 ]- H* S. F
) I9 a% Y: u$ Q# u' K( k: a7 M7 j) ?
高人?!咪玩啦,呢啲拱既陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦。。。。。仲有,妳唔好拜禾,禾仲未死 。。。。。
: A& k( F1 v5 v7 ^衰貓 發表於 2010-1-29 01:08 PM
" Y' `- ?6 Y4 p! M高人﹖讚多人不怪!叫我咪玩﹖來此寄語都是想「愉己愉人」,找點精神寄託或娛樂,叫我唔好玩﹖唔得!一定要玩!起碼要學高人咁玩法先得!# t  t  q2 w  v8 u* c8 u
陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦﹖唔認同喎!有好多人得罪人多稱呼人少喎!內涵之言更乏,但你一句的:「路過多口搭兩句嗲,唔好介意」就足以證明你是禮貌之人,起碼我都唔識講啦!所以都要喻學習於娛樂咯!9 ~& V0 }3 \4 m8 g$ D7 A
仲有,妳唔好拜禾,禾仲未死﹖這點可以唔拜,「拜」似乎象徵走了一個「老寶」咁,咁樣會無得玩!唔得!
" O& o2 ?8 e5 j- I- f不過又好難怪你0既!咁大頂高帽冚落0黎,差點無從招架!點都要搵位過0既!hehehehe…
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-29 04:37 PM

心思細密和聰明!..... 唔好咁講la! 我會面紅嫁
, {$ E$ e; m7 R5 \' f至於我問閣下問題....都係本人日常用詞用語, 並不存有什麼技巧..... 另外, 旁敲側擊﹖﹖細佬實在不明所以......
0 Q" |& b( b4 ?+ Y' Y$ O五年後結婚......你地拍左幾耐拖?  ...
0 s1 s) Y# B* J3 ?4 yham ...
* B- @0 h& v1 ~' i2 X, Cgoodnicelady 發表於 2010-1-29 01:04 AM
6 o5 c8 N5 g6 h- J1 u+ k8 \, n
! [0 w! V) c: Y9 E  `8 o) h9 q7 t' i我無話你花心..... 睇清楚先, 係你誤導我在先 & c8 D% z' t3 s, D; Z
你唔好一句一句分開解釋, 將我篇文章意思搞錯
) [' n: y$ H- Q4 ?8 [4 q/ T雙魚座..... 好鍾意幻想戀愛, 鐘意為愛人的缺點或錯誤找藉口來欺騙自己
" G$ m2 n9 ]9 u( j7 }# R( s雙子座..... 唔花心, 不過鍾意偷食 .....
. S8 |+ s8 Q( O  V% @# Q
' \1 b  Z% ~5 e1 m, b唔洗點介紹我自己...... 我怕我○既用詞過份, 嚇親你 ....... 點解? 我叫咩名呀?
作者: 衰貓    時間: 2010-1-29 05:15 PM

O0 p. D% a% Y* n# M& u- B
高人﹖讚多人不怪!叫我咪玩﹖來此寄語都是想「愉己愉人」,找點精神寄託或娛樂,叫我唔好玩﹖唔得!一定要玩!起碼要學高人咁玩法先得!
4 `; ?+ Y) ]7 v+ s陳腔濫調有番咁上下年紀既老屎忽都識講啦﹖唔認同喎!有好多人得罪人多稱呼 ...6 u+ J% H6 W/ v" q
goodnicelady 發表於 2010-1-29 01:49 PM
' L9 s% I6 @% i! {" W5 @  N# R7 W0 }/ ^
+ x& H' V' @) b8 ^
依家啲後生女真係。。。。。咩都可以玩一餐。。。。。
  w0 Z* s/ k" O7 W* \- j/ z妳知呢樹藏龍臥虎,妳一句"高人"絕對可以致禾於死地,所以呢頂"高帽",唔使客氣,心領喇。。。。。8 C3 W' ^0 E$ ]  y9 |) t7 t( t
小弟雖則讀書唔多,但待人以禮都知道係應份既。。。。。
+ _: s9 F0 C) H# e4 }拜山/拜祭,所以並非一定係老竇先會拜既,任何人包括先人在內,身固後都可以拜祭,所以,妳放過我,唔好拜我喇,善哉善哉。。。。。
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 06:07 PM

本帖最後由 goodnicelady 於 2010-1-29 06:09 PM 編輯 ! _! w( ^/ s, k+ m! H
8 u$ [! p( Z/ y; D# T
1 h; O  v" z( E1 v/ A

; C9 t/ Z4 l* V我無話你花心..... 睇清楚先, 係你誤導我在先
, J9 F6 {4 y6 `/ q; K- B: E6 {5 L你唔好一句一句分開解釋, 將我篇文章意思搞錯
) ^# z5 }% k% L雙魚座..... 好鍾意幻想戀愛, 鐘意為愛人的缺點或錯誤找藉口來欺騙自己
- m4 o- h* O7 H. ?雙子座..... 唔花 ...' U" `: [% A. _6 Q8 b3 ?; e: E
hamsubboy 發表於 2010-1-29 04:37 PM
8 D, E  a* |% x4 l4 c8 Z) y$ w
我無話你花心..... 睇清楚先, 係你誤導我在先就算話我花心都無所謂,只要知道自己不是就得架啦!sorry無心誤導,只事前打錯字! 9 `: V& Q6 z4 S- A4 o6 |' k9 v
8 g# n" |4 C2 Z2 S/ L  Z你唔好一句一句分開解釋, 將我篇文章意思搞錯 sorry 呀!我只是清清楚給你看咋!) P" B0 s3 Q- r4 W; ~) V
$ M! a/ E' e: T- ^雙魚座..... 好鍾意幻想戀愛, 鐘意為愛人的缺點或錯誤找藉口來欺騙自己 似乎有點主觀,但以前我真是咁樣架,但現在我都唔同哂,有一個我認為太好的老公男友,都無這種情況找藉口來欺騙自己!8 z3 N2 J" N  n+ @
雙子座..... 唔花心, 不過鍾意偷食 .....這點我肯定他不是這種人,因太清楚他為人了,雖然男人好多時都會係咁樣,或許他有機會花心,但他偏偏絕不會偷食的另類的男人!
! l" ]1 ^+ {5 }% r2 @唔洗點介紹我自己...... 我怕我○既用詞過份, 嚇親你 ....... 點解? 我叫咩名呀?明白哂,留心英文的拼音,原來叫咸濕仔,但放心,不會嚇親我,見慣不怪!
作者: goodnicelady    時間: 2010-1-29 06:08 PM

[quote]0 f  [) q! b" V; o9 |

; `7 p9 z9 U+ C  g  a' E# F# n& D
依家啲後生女真係。。。。。咩都可以玩一餐。。。。。0 N4 D2 f1 m! C! j3 m5 g: X, v0 h
妳知呢樹藏龍臥虎,妳一句"高人"絕對可以致禾於死地,所以呢頂"高帽",唔使客氣,心領喇。。。。。& @# x* E+ H$ ~# ]. m) D
小弟雖則讀書唔多,但待人以禮都知道係應份既。。。。。
) b  m1 y! v% x0 {7 |...7 K  a/ i, R6 Q% c* d
衰貓 發表於 2010-1-29 05:15 PM
# _* z3 h) t+ c3 U依家啲後生女真係。哎呀!有人認為一把年紀的我是個後生女真開心!謝謝!。。。。咩都可以玩一餐。只要不是做壞事害人、不是玩命、及有違道德之事,而又可以做人開開心心,頼理幾多餐喎﹖再講文字玩笑啫!。hehehe。
( d  y  l7 w6 i# o$ W妳知呢樹藏龍臥虎,妳一句"高人"絕對可以致禾於死地,所以呢頂"高帽",唔使客氣,心領喇。哈哈!乜你咁叻架﹖咁都睇穿我的頑皮﹖佩服!佩服!但我絕不會放過每一個有資格戴帽的人,因為講事實麻!對嗎﹖。。。。5 d( I  但K+ s0 ]- n. v5 ]1 N+ m% j
- E9 t; T( q4 q) b* a: r小弟雖則讀書唔多,但待人以禮都知道係應份既。。。。。彼此!彼此!小女子亦才疏學淺,而你書少而禮待人,咁就算是好家教架啦!真乖!
5 h0 v0 l! W( i( E5 g拜山/拜祭,所以並非一定係老竇先會拜既,任何人包括先人在內,身固後都可以拜祭,所以,妳放過我,唔好拜我喇,善哉善哉。。。。。哈哈!你是否老花眼昏花呢﹖我打「老寶」噃﹖珍寶0既寶喎﹖而我都話不會「拜」咯!使乜咁驚呢﹖放過你﹖看甚麼情況先啦!睇怕有個搞笑對手都好難放得手咯!hehehe…
作者: mycar422    時間: 2010-1-31 01:37 AM

5 j# k1 E8 r. w0 Q& A9 Y/ k$ {0 f% P4 p( k$ H
我有多個朋友談論為何總未遇到男仕鐘意或追求,想知怎樣先讓男仕追她們或喜歡她們呢﹖
% S8 \3 M1 D+ J' e, Q請給個意見,邊種性格或特徵的女仕最受男人鐘情喜愛﹖' z; j: C: t* K( l' P
goodnicelady 發表於 2010-1-20 12:21 AM
8 P5 j7 S) @6 F/ `我認為最受歡迎的女人仕們是在於性格,當然美麗動人、身材標青就更好啦,但有幾多個可以有這般條件呢﹖﹖而我又可匹配嗎﹖「"寃"豬頭都有"盟"鼻菩薩…」在揀對象而言,最好就是合眼緣、投契合得來,其次乜都是假,個樣幾靚都總有一日人老珠黃,身材幾正亦總有一日會走樣……如生養孩子後更變得快,至於性格咯喎﹖如果對方深愛你,乜野條件都無太大問題,有時愛情是盲目的,有時愛情更是強心針,一打了愛情針個人就痴痴迷,一旦愛得要死要命時,他/她乜都可以為你而改變!不過,初時第一眼印象都非常重要,再接觸久了,性格先係最關鍵性,如一個成熟穩重、溫柔敦厚、體貼入微的女人就最叫人窩心……她會令你好舒服,令你好幸福、令你好陶醉……所以總括而論:溫柔敦厚、體貼入微、成熟穩重是我首選……因這種特質的性格往往就容易投緣合得來!
作者: hamsubboy    時間: 2010-1-31 01:54 AM

7 p# R4 ^$ x1 N7 v' A
我認為最受歡迎的女人仕們是在於性格,當然美麗動人、身材標青就更好啦,但有幾多個可以有這般條件呢﹖﹖而我又可匹配嗎﹖「寃豬頭都有盟地菩薩…」在揀對象而言,最好就是合眼緣、投契合得來,其次乜都是假,個樣 ...3 j$ K9 r; c5 T, _' W) T
mycar422 發表於 2010-1-31 01:37 AM
% J8 E8 G# @2 {& A0 u4 o* O+ F8 d- ], M7 q
sorry brother! 收正一下! 寃豬頭都有"盟鼻"菩薩
# k; ^9 M! r9 S個臭到寃○既豬頭, 原本臭到無人要, 點知遇著一個鼻塞的........
作者: mycar422    時間: 2010-1-31 02:05 AM

1 P  a, t; p- l  P- U
2 r5 P" k* Q- S7 j- u
  O# f/ H+ N! r' B+ K
, v+ u3 |0 h: W! ]1 F
sorry brother! 收正一下! 寃豬頭都有"盟鼻"菩薩
$ g5 ^5 I0 F# m! ~: [個臭到寃○既豬頭, 原本臭到無人要, 點知遇著一個鼻塞的......../ o  q" g5 w1 [4 e) f1 s; Y5 y, Q
hamsubboy 發表於 2010-1-31 01:54 AM
# z5 G: ]0 W& S4 |# j講得好!謝謝非常!修改了!只找不到合適字!
作者: vbvb    時間: 2010-2-3 12:39 AM

討論得好熱鬧喎,錯過咗了............
作者: wmcsll    時間: 2010-2-3 01:25 PM

溫和嫻熟,樣子端莊,簡簡單單就好好了。
作者: 偉華    時間: 2010-2-4 03:15 PM

最緊要夾人緣,善良體貼,溫柔嫻雅!
作者: vbvb    時間: 2010-2-4 10:14 PM

性同愛都配合就最理想
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-4 10:19 PM

討論得好熱鬧喎,錯過咗了............
' e0 t9 @# [( N/ c$ P% d+ Wvbvb 發表於 2010-2-3 12:39 AM
3 [- U1 _' Q9 N7 z
遲來好過無到呀,歡迎你都來趁熱鬧啊!巴打!
作者: vbvb    時間: 2010-2-5 12:23 AM

; u( f" |9 r4 x! o' i, e  R8 I
遲來好過無到呀,歡迎你都來趁熱鬧啊!巴打!
4 P' f% G3 T+ p/ x: w! P0 egoodnicelady 發表於 2010-2-4 10:19 PM
yeah
作者: 幸福男    時間: 2010-2-7 09:06 PM

懂得令我開心幸福,溫柔體貼,小鳥依人就非常好。
作者: mnbvc    時間: 2010-2-7 09:09 PM

得我一個投其它甘出眾
$ N9 o, C+ y+ U- P' V  ﹖可列出……

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0