標題: 唔通呢個世界真係唔講道德??? [打印本頁]

作者: e_e    時間: 2010-1-29 11:10 PM     標題: 唔通呢個世界真係唔講道德???

我其中一科有份期末報告 , 我地一組做 "改做人類基因" ,
' V5 r  j: K- j* Y我以為 道德 方面一定好多要做 ... 結果我錯左 , 佢地選 科技 社會 面 ,5 a9 |' \  B; P6 C
都唔選 道德 ... 唔通呢個世界真係唔講道德???
作者: skyhookii    時間: 2010-1-29 11:19 PM

中國人既世界係冇「道德」呢樣嘢…
作者: vbvb    時間: 2010-1-30 12:39 AM

中國人既世界亦都係冇「公民意識」呢樣嘢…
作者: jiggss    時間: 2010-1-30 01:18 AM

中國人既世界亦都係冇「公民意識」呢樣嘢…3 t/ K/ M& J, x& J$ B; Q
vbvb 發表於 2010-1-30 12:39 AM
# `# S" u2 m- ^9 q, r/ e) E9 q
咁又唔好話哂中國人
& i& |$ k7 n! q* I好多人都係咁嫁啦
作者: vv1668vv    時間: 2010-1-30 01:46 AM

令人感興趣的話題呢.......  G% k8 G6 \" `
0 ]- L) B0 ]/ I
會唔會系台灣 人 同 8 I  N9 h1 _  P# f/ @, O5 L
香港人 對 道德要求,價值觀不一樣  所致呢??

作者: athome    時間: 2010-1-30 02:15 PM

就咁睇公民意識
1 N# s$ y" n$ G$ g' ?你係唔會見到日本有垃圾桶
% d& U, i6 g+ E' \3 O* v不過你會見到香港周街垃圾.......
作者: kuru    時間: 2010-1-30 04:33 PM

交功課更係搵份容易既做

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0