標題: 黃毓民坐頭等車廂不補飛 [打印本頁]

作者: crazy9898    時間: 2010-2-13 11:33 AM     標題: 黃毓民坐頭等車廂不補飛

因參與「五區公投」而辭去立法會議員職務的前社民連主席黃毓民,昨早乘坐東鐵頭等車廂時,被港鐵職員揭發沒有依法「補飛」(補付頭等與普通車廂的差價),期間黃更訛稱自己仍是議員與職員辯駁。職員最後只向他發出警告信,沒有如慣常做法要他繳交罰款。有目睹事發經過的市民批評黃知法犯法、態度囂張。有立法會議員擔心港鐵為免得罪公眾人物,而未有秉公處理事件。
作者: 自由神    時間: 2010-2-13 12:47 PM

估唔到...隻手申入到黎26Fun~
$ [, Z/ K; L4 E9 t$ X% K但我地無政治版嫁喎7 R4 s' P9 Z) i
% n/ A% R$ r; D* @. X
只談風月,可能對大家都好D呢~
作者: kuru    時間: 2010-2-13 02:02 PM

佢真係成個黑社會d爛仔咁, 比唔起錢坐頭等, 咁坐返普通位囉
作者: 中國心    時間: 2010-2-13 02:52 PM

真定假呀?似抹黑多d喎
作者: 自由神    時間: 2010-2-13 02:59 PM

真定假呀?似抹黑多d喎1 R) s5 c  \& e) p& V! H
中國心 發表於 2010-2-13 02:52 PM
真有其事 ( L$ A0 c0 J: `3 E) g$ m: V

+ z, s3 J) r, \0 e3 N8 c, V但如何演譯,各有方法
作者: 中國心    時間: 2010-2-13 03:16 PM

真有其事 ' Q, D* h( k7 G8 M5 j6 {; Z

% o& ^; L$ Q: h* [但如何演譯,各有方法
3 p. d% T1 W  u% a; w自由神 發表於 2010-2-13 02:59 PM
+ \" U) C. C8 U噢!唔該哂版主!   ← 用心回應        有冇得加分? LOL
作者: iopzxc    時間: 2010-2-13 03:16 PM

似誤會la
作者: mK頭ck@G點    時間: 2010-2-14 03:20 AM

正黑衣
作者: kch123    時間: 2010-2-14 05:08 AM

洗唔洗呀,,,頭等對佢黎講都唔洗好多$姐
作者: ychj    時間: 2010-2-14 10:46 AM

之前就出post抹黑社民連年宵搗亂 http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=220528&page=1#pid3380664
  x# V' q" M. }4 E4 {家下又抹黑人黃毓民坐頭等車廂不補飛
1 V  r+ B2 i5 v6 Z1 T8 A真係攪笑黃毓民坐火車??自己無車呀.又唔係住新界,又唔返得大陸,仲要得東鐵有頭等!
% f! U6 p# }4 Z以家下既電話科技,加上閣下既政治抹黑!唔影底post出來咩!!
$ O5 U# r! V7 p; l" |( B, \' r  k! V$ p好明顯坐火車補飛係國內先得既野啦,香港一係罰款一係叫你坐返去普通卡!
: k% B4 |1 l& |3 p0 u1 d* d: f, f0 @9 C幾時都話民建聯最無恥!!!$ F/ s" a) V' d  x0 a

8 R1 o) `% ?) m. g  N. e五區公投,港人抬頭,一人一票,表達意見!!!
作者: hung307    時間: 2010-2-14 02:41 PM

真定假呀?似抹黑多d喎
  Q1 S- u# y0 H/ d' k1 ?中國心 發表於 2010-2-13 02:52 PM
4 [1 l# `& B7 W# k) J
好明顯係啦!報紙無寫,又無相睇
作者: 中國心    時間: 2010-2-14 07:06 PM

: u  H1 t0 Q* m好明顯係啦!報紙無寫,又無相睇/ B2 X; p, {; X) S6 P3 _
hung307 發表於 2010-2-14 02:41 PM
寫手

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0