標題: 新相識印度漢 闖入房施暴 [打印本頁]

作者: lamfung2009    時間: 2010-2-15 11:17 AM     標題: 新相識印度漢 闖入房施暴

明知一人孤身旅行,都無安全意識,還被人入房,自招!
5 w9 |( s* o) }, \% [+ F2 Qhttp://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100215&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=137319526 J! T7 U* _( z- Q  `! t* H3 o, x
【本報訊】一名本港女子,報稱日前獨自前往泰國芭堤雅旅遊時,在旅館被新相識印度籍工程師,藉詞為她按摩闖進房間予以施暴,事後她向當地警方報案卻未獲處理,鑑於機票到期被迫返港,女事主表示考慮向本港警方備案和向駐港泰國總領事館投訴。 ! B0 i; X0 ]4 @" z# P% I

' f" H* d' M* f/ O泰警只問金錢損失: o# Q; w" D* D' z8 U8 q* I
受害人年約 30多歲,原任職製衣行業,近期失業遂獨自前往泰國芭堤雅自由行遊玩。她聲稱本月初在深圳上機,抵曼谷坐車前往芭堤雅,與兩名在機上認識的內地女子入住同一旅館 Ice Inn,數日後兩名新友人先行離開。之後女事主認識一名印度籍男房客,他自稱工程師,並懂得按摩,曾在酒店公眾地方示範,兩人談得投契交往。
& @* ^- J' h" [本月 8日早上,該印漢敲女事主房間,藉詞替她按摩強行入房,她曾用英語表示沒有性愛,印漢答允豈料趁機向她施暴。* E; ]8 ^! o9 X9 V8 f8 J
完事後,該印漢離去,女事主驚魂甫定後前往當地警署報案,惟警署內一名便裝警員向她錄取口供時,只不停問她是否有金錢損失,對她被強姦一事顯得毫不關心及未作處理,亦沒有派員隨她回旅館調查,連口供紙亦沒有給她。其後她返回旅館時,發覺涉案印漢已結賬離開旅館。% d! v! ~' j! i2 Z- a* Q
她事後曾再在曼谷向中國駐當地領事館求助,但領事館職員了解後,發覺當地警署並未有正式接受她被施暴報案,職員建議及勸女事主折返芭堤雅再報案和驗身。
! z; \% p0 X3 L7 E% L5 q女事主稱,由於機票已到期,她被迫本月 12日離開泰國,對自己受侵犯一事徬徨無助,她考慮向本港警方備案和[url=http://hk.ndx.nextmedia.com/DFA/rdr.cfm?q=7471F300F9C102D479A5B72B443DC848E732FAAB7C3AE86D9DA096D57CA39EF565613DC8263F6B36D239645BD95458AEBFC2961EDADCC173FAC8160BA0E8469D305CD6D1A2D9A3515387185537732FA09A76794193A15EBDB3169257EA4AA102C93E2AF96820453153F3AEA3FC94711FDC58789033F6BA7F3E40D95DAA46AF78F85DFD76A725262F68A7A4150CDEFF4C676E6965CFFA851A20E541D07324A1B2&ndxRef=http%3A%2F%2Fhk.apple.nextmedia.com%2Ftemplate%2Fapple%2Fart_main.php%3Fiss_id%3D20100215%26sec_id%3D4104%26subsec_id%3D11867%26art_id%3D13731952&CFID=8330682&CFTOKEN=8a977f65cda83ef7-CF8B5E90-FE8A-55F7-EEA2C116B94EB91B&ndxDEST=http://ad.doubleclick.net/clk;221564361;45150021;n?http://www.osim.com/HKC/home.aspx]農曆# x: E' F  a- ?% O8 s$ _
[/url]
假期後前往泰國駐港總領事館投訴及尋求協助,希望有關方面能盡快將涉案印度漢繩之於法。
作者: 中國心    時間: 2010-2-15 05:51 PM

明知一人孤身旅行,都無安全意識,還被人入房,自招!% |' u5 N8 \9 ^. f
. H. _" x- z/ `0 `6 i
絕對同意
+ I+ s( p+ i- X, h& S  I9 ]4 a

作者: e_e    時間: 2010-2-15 07:05 PM

明知一人孤身旅行,都無安全意識,還被人入房,自招!9 G9 S, G& q2 _( @& W
6 ?. P2 f7 g8 [
絕對同意' @3 p. K  F8 y. E6 ~7 e( R

: T1 y+ S4 i3 {6 h中國心 發表於 2010-2-15 05:51 PM
$ X& ^- x, Q2 R; O% i' E
不能這麼說 , 佢無安全意識係一件事 , 但唔=應該比人姦 ...
作者: vbvb    時間: 2010-2-15 09:39 PM

引狼入室
作者: kuru    時間: 2010-2-16 06:53 PM

明知一人孤身旅行,都無安全意識,還被人入房,自招!+ V4 t- Q- Z  e

/ T: e% u7 t! p5 C絕對同意. s" g/ G* F+ D  z$ B" E3 x
( G+ b& g4 d" [8 X
中國心 發表於 2010-2-15 05:51 PM
2 ]" `2 y1 n! }4 {

8 y! x6 E" r3 [好同意, 明知1個人就小心d喇, 亂咁識人,
1 J3 ]6 ^$ ?! j同埋係外國好多時警察都幫唔到你
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 08:40 PM

0 ^6 M7 W. s3 U3 N9 y6 }% F. X4 R; ^
好同意, 明知1個人就小心d喇, 亂咁識人,
5 h+ w9 w2 q& Z4 F同埋係外國好多時警察都幫唔到你
, H  G! n1 s4 Gkuru 發表於 2010-2-16 06:53 PM
好明顯而家泰警唔幫啦
作者: kuru    時間: 2010-2-18 07:32 PM

好明顯而家泰警唔幫啦' r: j0 M  V+ m. [
vbvb 發表於 2010-2-16 08:40 PM
  N' H4 i; T; n& Q: k

- G  l9 t- G2 @2 w- G好明顯係唔幫
作者: smmen3    時間: 2010-2-18 07:49 PM

無其不有......
作者: £isa    時間: 2010-2-18 08:13 PM

有人獻欣勤就招人上門的蠢女人
作者: e_e    時間: 2010-2-18 09:03 PM

以下一句係幫女性同胞講既 :
1 S% |  z( P0 R* y, e4 y  R. u5 p鬼唔望你死馬蘭奴 , 比你d基佬捅爆屎眼
作者: slwong3    時間: 2010-2-19 09:22 AM

以下一句係幫女性同胞講既 :
- o/ d6 Y9 r7 A3 ]9 A/ E鬼唔望你死馬蘭奴 , 比你d基佬捅爆屎眼
6 ^+ P3 B- a; q) g4 ?e_e 發表於 2010-2-18 09:03 PM
0 l( T: b9 w* q( \! P5 q) _( F& `" U1 a: n' _
honestly....even you're a man, if you are traveling to different country, will you let an unknown woman just go into your room and do massage for you on the bed?
2 D: A5 n# t$ ?; ~5 v+ [4 v  R( A% Z' n/ T
(unless you are paying for it....)
作者: 小小種子    時間: 2010-2-19 06:56 PM

明知一人孤身旅行,都無安全意識,還被人入房,自招!
1 d* @, q3 ~& Q9 h) |$ T# L$ S2 O. s
絕對同意
' I8 z$ \# O9 P! G: l  |- a% z$ M) Q% O+ G; B( \/ J$ z
中國心 發表於 2010-2-15 05:51 PM
$ b6 S5 X" @0 A2 k& r: o, y
+ q/ ~( z: W2 ?: k6 g) v你自己睇清楚d  「係強行入房」( ]/ Z2 G. M6 G. C6 B( E
一個男人強行入房  女事主點樣阻止??
作者: 霞o青^^    時間: 2010-2-19 08:45 PM

5 e3 ^% ]* z8 H6 g6 r* F
+ w- r2 d' X2 w& h1 Z. e3 m
  b. J" b& X5 l; T3 p  d0 I$ ?) C2 k, F% ~) q! c9 J5 o* w
你自己睇清楚d  「係強行入房」
% D( o  t5 D8 l9 r( ?一個男人強行入房  女事主點樣阻止??
' a! }, d0 y) `( o5 `! }; f6 @小小種子 發表於 2010-2-19 06:56 PM
3 M( h7 W1 s0 L( O強行入房即係賊類匪徒, 難度佢就只識順哂匪徒意?唔識反抗?唔識打電話求助?
作者: 小小種子    時間: 2010-2-21 04:28 AM

' e$ A9 j# b7 B* c' A8 n- z強行入房即係賊類匪徒, 難度佢就只識順哂匪徒意?唔識反抗?唔識打電話求助?
9 @. I7 z, ^( n$ v7 o' ?. y霞o青^^ 發表於 2010-2-19 08:45 PM
5 R  Z7 r1 [; d
) O; |* i( J/ V, d- C
閣下既邏輯太強 我無言以對* S: m. \6 e  m- A( l
只係好奇問一個問題,
. x! c& K) ~  m8 _1 v! S3 O6 b! F如果個個女人都可以係危急關頭反抗同打電話求助  就唔洗咁多悲劇發生啦; c0 |0 I& c: E% E- M% |
再者  人係應該有自律  男人利用暴力強姦女人就係唔岩2 V( u( H  M, h8 h! Z& B
你咁樣講 難度個女人冇反抗就係女人既錯??
  V' Z4 ?3 {. t3 F/ k2 x你唔好反問我 話條女唔反抗就姐係順從個強姦犯呀
6 ^) F( v( E' _$ \' j* r# n) m8 X! H7 m4 M
好心d人 都唔知係咩價值觀黎 2 G. e  d' _! d2 X8 D" O
本末倒置 個腦連盛草也不如
作者: 中國心    時間: 2010-2-21 09:09 PM

. b1 y$ v9 I2 e
好心d人 都唔知係咩價值觀黎" k/ H9 W3 A3 Y4 z2 q
本末倒置 個腦連盛草也不如
" N0 P- L3 f0 y8 H% T4 k% c小小種子 發表於 2010-2-21 04:28 AM
# T$ t/ U! c' Y, M! u
! Q  Z* P5 [: Q8 N' L8 ?% @
強姦犯罪無可恕, 但這裡討論的是女事主是否自招此果...5 @* {) C% y9 O3 x' c$ E3 a
8 Y" U) `3 Y+ p% F# M4 J9 s. L
如果女事主沒透露自已的房間號碼此事就不會發生.6 e5 o0 c8 i" h% E7 O- k
專家曾經作過調查認為要成功強姦一個死力反抗的人機會幾乎是零/ ~. |4 {1 u, W! v" @; z! W
除非強暴者用武力制服(令到對方不醒入事或半昏迷狀態)
! [* C+ Y& q: F$ q: m% Q+ {才有機會完成暴力強姦行動.7 v& p2 `5 {3 @  w4 v
但案情未有指出女事主有受傷.....( m9 }. V2 ^% e4 E2 R& K+ b! S. d# m

' X4 V0 C, _/ ]! |+ V" Z5 @' `* I1 o. v
況且相信閣下並不在出事房內現場, 房內發生的真實情形你好清楚?# ^! g" H/ o8 B4 c; @- r
憑什麼用以上的說話諷刺版友呢請問?
作者: e_e    時間: 2010-2-21 09:17 PM

& f& n+ V. L5 L# r, K
7 e! d7 L" C3 o0 ^5 S/ j4 h強姦犯罪無可恕, 但這裡討論的是女事主是否自招此果...
+ D, V. W% U: p
& {. h7 k- D8 s4 Z如果女事主沒透露自已的房間號碼此事就不會發生.0 J& _% L# p* _1 j/ ~0 C
專家曾經作過調查認為要成功強姦一個死力反抗的人機會幾乎是零
9 v0 R4 N. m: r1 H3 ~# b除非強暴者用武力制服(令到對方不醒入事或 ...
1 `8 G( l4 n( e* I$ O中國心 發表於 2010-2-21 09:09 PM
  o7 P- D4 K9 J4 q
都係果句 : 祝你去旅行比基佬桔
作者: 中國心    時間: 2010-2-21 09:41 PM

* t, }, f4 Q+ @3 J" ~' G
* Q0 v- W. L* P- Q7 X. ~( i
9 X* b* X: z1 ~' b都係果句 : 祝你去旅行比基佬桔) V0 ~' ^5 ?! o9 }0 M  P
e_e 發表於 2010-2-21 09:17 PM
7 X1 N" f7 O& U$ {( c% ]4 U6 z0 a
你d意識咁污衊, 拮都拮你先la基佬& Y. ?; |$ W0 c3 K

- z9 z( a( o" Bwhat the hell is 桔?   學識打字先出聲la基佬
作者: 中國心    時間: 2010-2-21 09:53 PM

本帖最後由 中國心 於 2010-2-21 10:00 PM 編輯 - H# [  V/ B) G+ H9 a: o* }+ ^

! \, H0 G$ n3 t' s2 h) L
* ?/ U- C* I/ E8 R% j0 k4 q+ L* H都係果句 : 祝你去旅行比基佬桔
- @' `2 P+ B7 Z/ M) Pe_e 發表於 2010-2-21 09:17 PM
" ^0 v; R) l7 O- {2 H6 m- D, u
討論歸討論, 但用穢言相向非君子所為
) B. G8 C$ b+ e9 n我會向版務處投訴
作者: 小小種子    時間: 2010-2-21 11:08 PM

本帖最後由 小小種子 於 2010-2-21 11:15 PM 編輯 6 j* G1 d" ?3 S* p( T# }" k

Q- o: Y% v" o3 F: z3 l
4 u3 s; t6 Q& u! G1 {# ~! a& T  j! b- D! W9 R: ?$ |
強姦犯罪無可恕, 但這裡討論的是女事主是否自招此果...% ]9 z2 i( x8 c
/ g$ S. u! r3 T  m, R
如果女事主沒透露自已的房間號碼此事就不會發生.
/ C* `8 i3 B; y5 x/ }專家曾經作過調查認為要成功強姦一個死力反抗的人機會幾乎是零; |# `/ H  x& y* f0 N
除非強暴者用武力制服(令到對方不醒入事或 ...) l- ?7 c6 S: S6 b2 A! K
中國心 發表於 2010-2-21 09:09 PM
9 h7 s( u; {7 p: j師兄 我睇你打d字真係睇到躁躁地  J+ Y3 p% o: C7 E+ g! t% s
首先, 我唔敢相信你話個女仔「是否自招此果」3 e% |1 Z3 t& x" w3 x
個阿差要強姦佢 個女仔反而要反思自己係咪自招惡果??
% ?. S* N' Y1 R3 i) I: H* e) k你冇病呀可?  9 [9 G& w$ c- Q0 A* h$ [
我明了  可能個女仔生得靚  所以自招惡果
+ c# `" k8 e$ Q; w) n黎緊d會考通識科試題搵你改卷一流添
2 q( O3 p/ V2 v1 c" D5 o都唔知點解而家d人思維點解搞成咁
! X, K& {5 r) a! t' T) H2 D8 n係咪你比女人玩  對女人因愛成恨呀?3 Z2 N) @: i) S- C
2 w+ {0 {0 f6 ~
仲有 你問我係咪好清楚房間既情形?  你又好清楚嗎?
$ [" S- h  Z: Y* S9 T6 L我未試過強姦人 唔知道原來一定要令女仔陷入昏迷或半昏迷先可以強姦到人, m, c1 P5 z! n1 ]  J" S* m* Q; j
可能師兄你衰過老強岩岩出番黎分享自己既戰績  細佬自知呢方面經驗欠奉
8 w/ X/ @6 F! r1 }+ `
. Y% g8 ^5 J6 y) o1 U5 U+ q最後, 你話報導冇話女仔有傷  咁可以代表d乜??
6 P2 T. k0 s  T! {$ u9 _9 C- A: X可以代表條女係自願比人扑? 繼而將責任推向個女仔上面??4 k! I, W9 v3 c' @4 p8 w
你條仆街 我出得呢個post預左比人扣分  但見到你個腦殘撚到咁
5 ~" x/ N* X3 F% D實在唔忍心睇住師兄你錯落去
作者: 中國心    時間: 2010-2-22 12:11 AM

19# 小小種子 * D: J" T9 d8 w8 }# P3 L: }
哈哈哈哈,  你打一大堆廢字都唔知up乜
作者: 小小種子    時間: 2010-2-22 01:55 AM

19# 小小種子 5 e# M. x6 K& D9 \' [; ~$ C
哈哈哈哈,  你打一大堆廢字都唔知up乜 3 A3 w0 N* r+ K
中國心 發表於 2010-2-22 12:11 AM
$ y; ~0 P" l  R1 u" ~  g7 [% {唔洗知up乜
% q% C! @7 c+ w0 r重點係  我覺得你個腦有問題" i; L8 @8 Z; A1 E& G! }
明唔明?
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-23 12:36 AM

本帖最後由 goodnicelady 於 2010-2-23 01:01 AM 編輯 * y7 _6 }# i1 x# A: G

5 |- L+ U) h6 R0 J9 ?* g4 z4 e該印漢敲女事主房間,藉詞替她按摩強行入房,她曾用英語表示沒有性愛,印漢允豈料趁機向她施暴4 o2 ^) y& x7 a
& E7 ?! m- L+ }  w6 g$ X
一:以新相識來講,關鍵在於事主不應給房門號碼給印漢!從敲女事主房顯示印漢知道其地址!(那給人地址號碼是個錯誤)!9 Q/ c1 Z" ]) w% b7 W1 ]  w! E4 ]: [
二:從這句藉詞替她按摩強行入房」雖有強行入房,但當時事主肯在這刻大叫,有人聽到機會好大,他為怕人聽到一定不敢入房!(那不大叫救命是個錯誤)!
: D# t; D5 U: Y7 e5 g, k7 r1 r
三:印漢有機可成,從答允豈料趁機向她施暴」!即是事主答允,答允即是許可,豈料即是無預計,那即是疏於防範趁機即是看準時機,那顯示容讓印漢有機會幫她按摩,否則他不會趁機向女事主施暴!(那個答允和疏於防範是一個錯誤)!
5 f% @3 ~6 w9 `% s
四:一對成年男女單獨在房按摩,就算初時印漢無興奮,但正常男人按按下就會有感覺,相信這點係成人都會明白這個道理﹖難道女事主那麼單純不明白嗎﹖  就算女事主是處女未經人事,都不應容讓有氣有力的男人入房,事主為何不想想印漢為甚麼堅持入房無端端強行入房為甚麼不怕他打劫嗎﹖(那不思想他人強行和堅持入房是個錯誤)!8 q4 |. [, G6 T: ^# h4 @4 \
# L. I" G' p" Q7 p
從以上各點顯示女事主太過無安全意識,否則她會大叫而不會給印漢有機可成入房!難道她都想結交男友﹖如是的話﹖那她賭輸了!
作者: vbvb    時間: 2010-2-23 12:57 AM

該印漢敲女事主房間,藉詞替她按摩強行入房,她曾用英語表示沒有性愛,印漢答允豈料趁機向她施暴。, ~; H1 I9 o3 u0 L/ C

, ]2 B: I' y6 W3 t; S! b4 ?3 q一:以新相識來講,關鍵在於事主不應給房門號碼給印漢!從「敲女事主房」顯示印漢知道其地址!) N( f" U! G! c6 i$ R; J
二:從這句「藉詞 ...
, N7 V0 ?1 c& E1 Dgoodnicelady 發表於 2010-2-23 12:36 AM
基本上同意以上分折,況且她曾向該陌生漢子透露沒有性愛......
作者: e_e    時間: 2010-2-23 11:57 AM

該印漢敲女事主房間,藉詞替她按摩強行入房,她曾用英語表示沒有性愛,印漢答允豈料趁機向她施暴。
" ~1 b2 [+ r% h- E) n0 r1 ~, g
+ C0 _& l8 }$ p& Y6 H" R0 O* s一:以新相識來講,關鍵在於事主不應給房門號碼給印漢!從「敲女事主房」顯示印漢知道其地址!(那給人地址號碼是 ...
* k% l. n' O: g' B# W- h$ W  {, egoodnicelady 發表於 2010-2-23 12:36 AM
4 t3 o4 C' B; {$ }! e我覺得E度好多留言者都係前世比港女甩跟手自殺既,
* t9 r+ r8 }$ y0 Z+ |唔係點會咁憎港女???
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-23 03:12 PM

l# Z$ t: x' Y2 M
我覺得E度好多留言者都係前世比港女甩跟手自殺既,
- b. \( p& d1 z) ~! ]唔係點會咁憎港女???
* W( O! p5 K0 N; m$ [; T8 k; Ve_e 發表於 2010-2-23 11:57 AM
客觀而言,他們以事論事,不是憎恨港女!
作者: 中國心    時間: 2010-2-23 03:38 PM

客觀而言,他們以事論事,不是憎恨港女!
- Q6 V$ E: J) ]0 i$ i$ t, O# C  egoodnicelady 發表於 2010-2-23 03:12 PM
全對~ 正因為愛護港女才緊張她們在外的自我保護意識!
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-23 04:10 PM

8 T9 d( M, }: H7 [! r. {* L. d8 f) N  M+ w- a$ }- B: ?
全對~ 正因為愛護港女才緊張她們在外的自我保護意識!- h' r9 i$ e0 U
中國心 發表於 2010-2-23 03:38 PM
我都是百分百港女,我無理由貶低自己,正所謂愛之深,責之切!雖然做人未必時時如此清醒,但如一個女人單獨往異地,就真要好警醒,自覺性戒備心少點都萬劫不復啊!
作者: e_e    時間: 2010-2-23 05:59 PM

我都是百分百港女,我無理由貶低自己,正所謂愛之深,責之切!雖然做人未必時時如此清醒,但如一個女人單獨往異地,就真要好警醒,自覺性戒備心少點都萬劫不復啊! ...; n( \$ u5 D6 \" p/ O) w
goodnicelady 發表於 2010-2-23 04:10 PM
: F3 @( F+ [2 I, B; p0 m1 c0 V
係??? 請回小姐電話 地企 年齡同三圍係 ...
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-23 06:45 PM

0 C7 i& h4 b6 z7 k4 ?% s) t: l
係??? 請回小姐電話 地企 年齡同三圍係 ... ) ?4 u" G* @1 n" k$ y- M, H
e_e 發表於 2010-2-23 05:59 PM
作死你呀!我點解要透露我的個人資料給你知呀﹖我又唔係相睇!又唔係要結交男友!
作者: e_e    時間: 2010-2-23 06:48 PM

作死你呀!我點解要透露我的個人資料給你知呀﹖我又唔係相睇!又唔係要結交男友!
& o( l  \$ \. y; wgoodnicelady 發表於 2010-2-23 06:45 PM
7 Y! g% d& p9 g3 i; F
無 , 我以為港女好易呃姐
/ l6 L0 J9 R9 D$ A(講笑姐 , 係呢 , 你算唔算係支持女權果D???
% y2 V9 [( D3 g- A) Z# ]不過我估你唔係 ... 因為果D會話 , 點解男人咁做無事 ,; ^7 J% A* ]6 f7 o% k1 D
女人有事仲比人話抵死???)
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-23 07:15 PM

0 |3 o( \' C- P% ~/ i5 R0 a6 a1 l9 _無 , 我以為港女好易呃姐 ( J# u* L/ J2 p1 r/ _
(講笑姐 , 係呢 , 你算唔算係支持女權果D??? 0 h, v" B* H, [" M
不過我估你唔係 ... 因為果D會話 , 點解男人咁做無事 ,8 s" b5 b3 r4 ?5 A) d, p% H
女人有事仲比人話抵死???) ...
+ G5 y$ p- n1 Ne_e 發表於 2010-2-23 06:48 PM
我覺得權唔權不重要,重要是做人心安理得,有權又如何﹖無咁大個頭就唔好戴咁大頂帽!做好本份,好好保護自己就足夠!與人相處在於尊重、體諒及令人舒服……以權謀私、或大石壓死蟹都不是一個相處之道!至於你所講的:「點解男人咁做無事,女人有事仲比人話抵死﹖」除了講笑,我諗我不會真正講抵死的字眼,我個人鐘意多面睇,比較喜歡體諒他人,會從他人角度看事物,及客觀的以事論事,不太絕對的!因明白做人實在有好多事身不由己,連當事人都不知為何,當時人的痛苦未必人人會理解!相信客觀的從人角度看事物及行事,我想這樣做人會較舒服!而對以上的post亦只是以事論事!如要講女事主的遭遇,事實是個疏忽!但我不會覺得事主是抵死,有可能 事主是一個不懂得拒絕他人而又身不由己好人,以致遭逢此劫!!或者形容為一個不幸!
作者: e_e    時間: 2010-2-23 07:23 PM

我覺得權唔權不重要,重要是做人心安理得,有權又如何﹖無咁大個頭就唔好戴咁大頂帽!做好本份,好好保護自己就足夠!與人相處在於尊重、體諒及令人舒服……以權謀私、或大石壓死蟹都不是一個相處之道!至於你所講的 ...
; T% U& k4 ~5 i: v# d7 ^' tgoodnicelady 發表於 2010-2-23 07:15 PM
+ Z1 X3 V# y# L
睇完你講野 , 我就真係唔明我插果D開口 "抵死" 埋口 "犯賤" 既人 , 點解你要護架~~
$ i) _+ Q2 K0 n8 q7 D我一直無話過個女無犯任何錯 , 只係頂唔順果D人把口咁賤姐~~
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-23 08:06 PM

) f$ a# D8 ?- U7 Z
睇完你講野 , 我就真係唔明我插果D開口 "抵死" 埋口 "犯賤" 既人 , 點解你要護架~~: c* j# {1 r' S
我一直無話過個女無犯任何錯 , 只係頂唔順果D人把口咁賤姐~~2 D9 O1 v8 {( N6 d! O: C: l
e_e 發表於 2010-2-23 07:23 PM
我不是護架,我亦無講版友誰是誰非,因我覺得大家在討論上有誤會,甚至有些版友可能用錯字眼而引發掙吵,我都無責怪他們,只是講女事主犯了疏忽問題而引起危機,這是無可否應的事實,正如你所言不代表她要被人姦,但事實好無奈,有時又真是做錯少少事就萬劫不復,會被人姦又真係好慘,那些過激的言論可能會令人反感,但他們對當事人不相熟,理應不會針對事主,我認為只是版友用錯字眼而引申誤會被人罵,那令被罵者不好受而反擊,這通通都是人之常情,而且有時相罵唔好口而做成的反應更大,更會失理性,因而看不清post中的字眼,只睇到對方的謾罵!其實每個人討論都有機會觀點與角度不同!未必絕對錯或對,只希望出發點是客觀討論,而不是用粗言穢語相罵,所以我有感而發,加把口!也並沒有護誰!但與你溝通下發覺你原來都是發義怒而吐粗言啫,再強調我只是以事論事!亦希望大家和平討論!
作者: 小小種子    時間: 2010-2-24 03:56 AM

該印漢敲女事主房間,藉詞替她按摩強行入房,她曾用英語表示沒有性愛,印漢答允豈料趁機向她施暴。: x  k$ n' E1 w- {4 @) O/ G
9 m- g, P- J! R6 ?
一:以新相識來講,關鍵在於事主不應給房門號碼給印漢!從「敲女事主房」顯示印漢知道其地址!(那給人地址號碼是 ...
6 |( t7 @* v4 k2 O! C. X7 Xgoodnicelady 發表於 2010-2-23 12:36 AM
) h* T. N' z" R4 D5 L/ k+ Y0 d4 G0 E$ j
女仔意識低姐  我睇到有人係度責怪個女仔+ m3 Q; ]2 u2 R- s! U
咁樣先興  受害果個反而比人話  又唔見d人鬧下強姦人果個男人
6 u7 X' M4 X3 Z& v/ n/ N6 d8 z) f/ {
9 }. J- i8 R& c7 a- v6 P意識低  代表女事主仍然對客觀環境感到有安全感2 I2 B8 }' G2 G
但事實反映  而家實在愈來愈多風化案發生
  v% L5 o4 v# B' B" C8 u, Q( p我覺得好悲哀  d女仔出親街都要擔心被人非禮# _  o: e5 v; D
個社會搞緊乜?+ D; l3 c; k) P4 n
d變態佬係咪前世未見過女人?
作者: goodnicelady    時間: 2010-2-24 12:35 PM

, ?* A. Q* O9 K" E; L' p4 K5 g# C" p3 T; y: O( [1 p9 z
2 ]6 s/ f7 A, b1 C4 [. U
. V! e2 x3 ]' E* ~; J7 n& T女仔意識低姐  我睇到有人係度責怪個女仔2 S5 J/ ^" t0 ?$ q1 g8 I
咁樣先興  受害果個反而比人話  又唔見d人鬧下強姦人果個男人
& j; i# w% b4 o8 M# l& X( t" _( _# j, b. J  P7 K, \
意識低  代表女事主仍然對客觀環境感到有安全感
& U9 u7 R, A. h' F% E. H- L4 @% v但事實反映  而家實在愈來愈多風化案發生
8 k) [2 I0 c! a7 d) @( d3 d& v$ }$ Q( p我覺得好悲哀  d ...% B, e" T$ G. p; I
小小種子 發表於 2010-2-24 03:56 AM
那個強姦者實令人氣憤,對於我作為一個女性一定是痛恨!因我小時及幾年前都經歷過類似情況,幸好我化險為夷,只是被刀刺傷小小,這個刀傷成為我一生的印記!所以對於這種情況都會好擔心女性,所謂愛之深,責之切……將心比己,我都會較為明白那些責駡那個女仔的心情是過於緊張!當然他們有時用詞可能過火或用錯字眼,同樣你亦是對女性有種關切,所以引起吵罵!其實從字裏行間亦睇到你份人相當正義!首先多謝你對我們的女性關心!也認同這個社會愈來愈多風化案發生,真嘆句無奈……當年我十二歲,買完餸回家路中突然被人折住,除了那色狼洗劫我一空外,他還上下其手的摸我面和身體,當時我也用手擋著他指著我的刀,我都嚇得不知發生甚麼事!!幸好有人經過,但他即時擄實脅持我時被他刺傷,於是過路者再次喝走那色魔,我才得以脫險,但那種後遺症好可怕,除了經常發惡夢,亦不敢一個人出街,但可惜那條路是我回家必經的路……另外一單或者等我得閒開過post 講!
作者: 霞o青^^    時間: 2010-2-27 01:00 PM

本帖最後由 霞o青^^ 於 2010-2-27 01:25 PM 編輯 9 \1 Z& s0 V: z6 ?# E! A/ C+ [

1 h, j1 r. P  a) q% P
; J# l6 Q3 X# m: |7 R4 i好心d人 都唔知係咩價值觀黎 3 F- Q0 B) Y4 k5 P9 Z/ ~9 Z- W
4 ?! x- ~& J9 \本末倒置 個腦連盛草也不如9 ]# Y$ G  D4 N8 B$ P% b4 g" N
小小種子 發表於 2010-2-21 04:28 AM
唔識客觀分折事態的人就是滿腦草的人~
作者: 霞o青^^    時間: 2010-2-27 01:04 PM

客觀而言,他們以事論事,不是憎恨港女!9 C7 K# S# q( |' i3 Z) C$ j& \- a
goodnicelady 發表於 2010-2-23 03:12 PM
$ Z8 Y- l- P% d9 w1 n: b" R
算啦, 別浪費時間了
, Q9 l) R1 g5 \0 c# P: i永遠以為自己對的人不懂客觀分折的~
作者: yorker    時間: 2010-2-27 11:24 PM

( B0 R* l* y# Z8 n, q" ?3 W$ r4 z& K5 q* b. L6 s
女仔意識低姐  我睇到有人係度責怪個女仔3 s4 U/ }7 ?. r$ J) X. r, r
咁樣先興  受害果個反而比人話  又唔見d人鬧下強姦人果個男人, e2 K: |; C3 A# H

) r4 E, x! c, d$ \1 Z& W( T意識低  代表女事主仍然對客觀環境感到有安全感
8 U2 O5 ?4 N6 P7 L$ Y7 H' d+ j但事實反映  而家實在愈來愈多風化案發生2 E9 L* K/ t5 Q3 K, v
我覺得好悲哀  d ...
; I# L7 _0 S: K. |9 R* @小小種子 發表於 2010-2-24 03:56 AM
& q6 r7 e* ]- a  S$ e
' v" Y% k& V( o; c個女仔的確都有責任+ M5 [% L1 M6 Q6 O$ o3 q
強行入房? 點樣強行法? 間房無鎖?
' N; R4 c( V: H& @0 t孤男寡女共處一室, 你對佢又唔係咁清楚, 唔知咁樣好危險?
$ ?. V7 t" m2 d5 ]! ^/ Z; ^點解可以無防備就隨便開門?
( e3 n0 p1 R5 \$ o. r8 f8 k' v電視成日都有講,2 Q6 J" X9 Q. X
要學識點樣保護自己, 但個個都當耳邊風, 老生常談?& g. r% q# ~% w8 ~6 x
而家好多女仔都唔識咁做, 呢個都係事實: U7 M& O5 }( o: }; Z8 S

* F, R  |2 k' I* ~; p7 x1 u個男人擺明pk, 呢個仲駛特別拿出黎講架咩?
$ ?$ q( l% B1 k& }$ t5 `* o
1 R* l* g* ?" Z3 @' ^- j8 o. e7 e同埋咩野叫做「仍然對客觀環境感到有安全感」?! N3 m" D, X9 g
係咩意思?
. A% ~: ^+ |; |( e/ Y咩環境? 點樣客觀法?
作者: 中國心    時間: 2010-2-28 12:58 PM

38# yorker * k0 B* ?1 g0 d3 c) q9 i
我很贊同~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0