標題: 香港真係咩人都有~~~ [打印本頁]

作者: vbvb    時間: 2010-2-15 04:21 PM     標題: 香港真係咩人都有~~~

今午在食店午餐, 見個外表幾新潮斯文的男人唔滿意侍者捧來濕炒牛河(佢order乾炒)
. q7 L- `! G1 A9 `& x# c% G$ v個女侍應問可否嘗試食呢碟費事等好耐, 個男人竟然拿起雙筷子碇落檯面
2 B  a! B8 ^5 ~# U' U- C' I然後一聲不響起身慢步行出食店, 強調 係好慢好慢~~~~~~~) t. u* f8 M# U1 z: t, ~) Y
) E  ^4 G5 F' \1 ?- P3 ^
咁惡劣態度好少見, 都唔知係唔係未食藥嗰種人?????
作者: vv1668vv    時間: 2010-2-15 05:12 PM

今午在食店午餐, 見個外表幾新潮斯文的男人唔滿意侍者捧來濕炒牛河(佢order乾炒)+ u/ r7 @0 a  {& j4 u1 R/ ^; b9 y. w7 ?" g
個女侍應問可否嘗試食呢碟費事等好耐, 個男人竟然拿起雙筷子碇落檯面: g/ B5 _8 j: Y$ p& N& n. x
1 f5 X+ G! q# t& ^( }# ]然後一聲不響起身慢步行出食店, 強調 係好慢好慢~~~~~~~% E  F7 i& e/ f; N! @. B. O, Z: S& Y3 a  j, B6 ^/ n5 c) \
: C9 {6 b; q1 p7 _( n8 X' p1 Z0 U+ d9 G
5 {+ A8 M% G, V$ N, S3 [; j/ }咁惡劣態度好少見, 都唔知係唔係未食藥嗰種人?????
今午在食店午餐, 見個外表幾新潮斯文的男人唔滿意侍者捧來濕炒牛河(order乾炒)+ u/ r7 @0 a  {& j4 u
9 n, [3 y% Y( g% F7 U# p
個女侍應問可否嘗試食呢碟費事等好耐, 個男人竟然拿起雙筷子碇落檯面
  Q4 B( e  M- I# D  T
後一聲不響起身慢步行出食店, 強調 係好慢好慢~~~~~~~% E  F7 i& e/ f; N! @. B. O, Z: S) ]! O6 }, d( `5 G( e% n% J. [5 Z

7 |9 Q9 V0 T# g4 D6 W$ |
咁惡劣態度好少見, 都唔知係唔係未食藥嗰種人?????
! t8 \- B0 O$ e1 s+ Y  O! G ! T. ?: ]9 m8 X, O
2 a) ~# T  F# |, @/ B

- P' N: E5 L0 }) _- Z8 F, F你講個侍應?
9 I* d2 l) Y8 G3 q3 w- N

作者: 中國心    時間: 2010-2-15 05:37 PM

今午在食店午餐, 見個外表幾新潮斯文的男人唔滿意侍者捧來濕炒牛河(佢order乾炒)+ u/ r7 @0 a  {& j4 u3 ~5 m# W2 M# v4 R- w2 U
個女侍應問可否嘗試食呢碟費事等好耐, 個男人竟然拿起雙筷子碇落檯面4 ~: Y' h3 ^' ]. K, c1 U* z2 V: o
1 f5 X+ G! q# t& ^( }# ]然後一聲不響起 ...7 j8 k5 i- m% w" m
vv1668vv 發表於 2010-2-15 05:12 PM
應該話個食客吧
作者: vv1668vv    時間: 2010-2-15 05:41 PM

應該話個食客吧
# Y4 `6 }  ~+ G中國心 發表於 2010-2-15 05:37 PM
& H# {7 s# Y) i) J: }! j4 |# N4 {

: K; \3 |3 i  m& o, X! E. B, Y何解?
作者: 中國心    時間: 2010-2-15 05:48 PM

7 I9 |  d( L) t( T* y% ?$ d

E: t1 u- H& X0 n& ?何解?2 B2 p# H5 J$ x/ G5 ~& e
vv1668vv 發表於 2010-2-15 05:41 PM
" ], n* F' A' N; H$ C  x; E0 ?
擲筷子  V! P5 B) N3 c; N+ A2 A8 Y
大可以話趕時間唔等
作者: 艾官    時間: 2010-2-15 09:12 PM

咁可能係個男人本身既心情唔好~加上佢認為件事係餐廳做錯而竟然叫佢當無事發生照食碟濕河~咪發老脾囉7 Z: k, I7 t$ y7 |+ X
D人情緒一黎就好難講架啦~佢無再找個侍應麻煩咪算好囉
作者: vbvb    時間: 2010-2-15 09:31 PM

咁可能係個男人本身既心情唔好~加上佢認為件事係餐廳做錯而竟然叫佢當無事發生照食碟濕河~咪發老脾囉
& m4 k) I0 B2 {D人情緒一黎就好難講架啦~佢無再找個侍應麻煩咪算好囉 ...
9 ?$ ]7 i( C: x艾官 發表於 2010-2-15 09:12 PM
咁又係, 如果遇著個火爆既可能仲搞事...
作者: vv1668vv    時間: 2010-2-16 08:46 AM

咁可能係個男人本身既心情唔好~加上佢認為件事係餐廳做錯而竟然叫佢當無事發生照食碟濕河~咪發老脾囉) i/ @( N% k0 s# d3 [' s" l! e& ]
D人情緒一黎就好難講架啦~佢無再找個侍應麻煩咪算好囉 ...
: z. I; Q. I" d" B) n8 R艾官 發表於 2010-2-15 09:12 PM
" Z  C( u$ Q* j
: @  X. Z: B( b
# f4 t9 l" f+ T1 `( J! f. J+ [- R2 a( j. H: C

' K: M# }  p2 ]4 h) ?! L很同意呢
. W5 g% y5 \$ a; T$ K! C6 d+ q% N! Z% t
會唔會由于此位食客已經等左好耐?& q: K1 `0 L  v" u# Y. }- S$ F
地伲落錯單??廚房出錯貨??雖然無人知曉....... r7 n; _. _; ^* `
明明食店自己搞錯仲要借意“再要等好耐”??) W$ K$ b5 U9 C% \. P$ F5 K- F
屈個食客從新再等?? 唔系就 屈個食客“硬食”自己唔想食既食物??$ V2 V4 }6 X' e5 ]& x

: T: z; j7 x$ R6 \喱間系乜野食店??
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 05:35 PM

俾著我都唔知點應付?
作者: kaidai    時間: 2010-2-16 06:18 PM

唔駛咁大反應呀, 效鬆D啦香港人
作者: kuru    時間: 2010-2-16 06:37 PM

個侍應態度真係有問題, 罷明係佢懶唔想做
作者: bobo21    時間: 2010-2-16 06:41 PM

係個男食客EQ低, 少事一單嘟控制唔到自己啲皮氣, 佢點同人相處呢.
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 07:53 PM

係個男食客EQ低, 少事一單嘟控制唔到自己啲皮氣, 佢點同人相處呢.& R& ]6 {; n; o
bobo21 發表於 2010-2-16 06:41 PM
我很贊同!
作者: skyhookii    時間: 2010-2-16 07:56 PM

日日放啲中國人落嚟咪會變成咁囉...
作者: bobo21    時間: 2010-2-16 08:01 PM

本帖最後由 bobo21 於 2010-2-16 08:03 PM 編輯 & p6 _7 O! _/ e) j7 \# j! c0 g
5 |5 X0 M( L: l: G8 u. o. H. k; o
我很贊同!$ n; a  H3 z4 O. @
vbvb 發表於 2010-2-16 07:53 PM
5 w8 x' H1 \/ x# g
  ]# k* E% G# ^. n
又唔係自己唔啱(講個男食客), 洗鬼發皮氣, 洗鬼發噤大皮氣咩, 真岸9., w; V" l8 F5 [6 g1 Z0 Q  I
: ?1 o8 H* _  T) c6 c  ?
又要睇苟苟_苟芸慧嚕...
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 08:12 PM

# n( ^) V+ j! B

% j( z0 }) q. S' i1 w, J* f 又唔係自己唔啱(講個男食客), 洗鬼發皮氣, 洗鬼發噤大皮氣咩, 真岸9.) p6 j1 B/ u) R0 B1 m' W5 [

% O/ k0 |5 a0 j2 D! p4 r又要睇苟苟_苟芸慧嚕... + o0 N" l9 Y* C" c
bobo21 發表於 2010-2-16 08:01 PM
仲係好大力掟筷子
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 08:13 PM

日日放啲中國人落嚟咪會變成咁囉...) r3 |$ t7 X. ~' C6 c  f+ K
skyhookii 發表於 2010-2-16 07:56 PM
睇個食客應該係香港人..
作者: bobo21    時間: 2010-2-16 08:17 PM

仲係好大力掟筷子- v& H( T8 s& a9 m/ ~
vbvb 發表於 2010-2-16 08:12 PM
2 D- C/ \3 i* ]- u- @% X
, f4 c# K, p+ M. q
我支, 你有講過, 旦, 喱啲人..>晒氣.
作者: vv1668vv    時間: 2010-2-16 08:32 PM

0 Q6 m) [+ g+ `' P. `
8 c; z# U. Y% e3 E; {
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 08:37 PM

係個男食客EQ低, 少事一單嘟控制唔到自己啲皮氣, 佢點同人相處呢.
* ~/ [* b! N1 K. Ubobo21 發表於 2010-2-16 06:41 PM
隨便在公共場所發皮4 的人 eq高極有限
作者: vv1668vv    時間: 2010-2-16 08:40 PM

, z/ K2 T0 L* M8 \' xvbvb 發表於 2010-2-16 08:37 PM
' \5 p" B2 n7 q( x) t: N0 r( B# a  O) i4 x8 E7 e3 A. I& P2 V. o

作者: bobo21    時間: 2010-2-16 08:45 PM

5 w: w4 \/ k+ \" l2 f
4 E, U" _6 V- Yvbvb 發表於 2010-2-16 08:37 PM
: k- P7 p4 K7 G1 m3 k5 p5 i0 b3 L, S# M2 I( n
香港有好多ed人, 其實我嘟係一份子, 呀, 應該話, e+個世界有好多ed人呢.
作者: vv1668vv    時間: 2010-2-16 08:49 PM

作者: 12d3    時間: 2010-2-16 09:31 PM

其實我會選擇發脾氣, 做服務業的, 大多怕惡, 他跟你說很多事辨不通, 但你一發惡, 便辨通.
作者: skyhookii    時間: 2010-2-16 09:37 PM

睇個食客應該係香港人..
. ?6 Z, `/ m, g1 \: h: uvbvb 發表於 2010-2-16 08:13 PM
# r( P* I5 r$ N$ x6 n: k
但係見得多都會學到少少習慣…
作者: vbvb    時間: 2010-2-16 10:04 PM

% k! e+ n. |2 V  z( \+ I+ v/ |+ K但係見得多都會學到少少習慣…
  B' G# Y3 [9 ?5 E& T4 Tskyhookii 發表於 2010-2-16 09:37 PM
搖擺人?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0