標題: 俾少少對電視/網站意見就等如抬高自己? [打印本頁]

作者: lalawest    時間: 2010-3-8 01:43 AM     標題: 俾少少對電視/網站意見就等如抬高自己?

本帖最後由 lalawest 於 2010-3-8 01:50 AM 編輯 4 D1 K! k$ e9 ?: e  Q$ @1 O

2 D, z% {7 h6 F對唔住﹐ 各位C-hing﹐ 家陣我點抬高自己~?
, T6 Y, A2 v) g+ h% U. _, x3 @9 M) w1) 唔鐘意“電車男”套劇係我自由﹐ 批評係我言論自由~ 點解你地可以批評其它野但我唔得~? 你地成日叫D藝人做“偽人”又好有品咩~﹖( J. D5 `9 z7 c7 j% n8 R) @  y( f/ }
2) 我俾少少意見26fun娛樂aio就話我偽君子, 乜事~?  g: V% D1 j/ Y" W. q
3) 我睇明報South China Post唔代表我高尚﹐ 由始至終我無用過“上等人”黎形容自己~' J; C3 n3 D9 @
4) 我有個女朋友關你地乜事~?8 I& _: F1 t6 O% F0 n) O
5) 我無話過你地全部係宅男﹐ 除非你地心有shit認為自己係﹐ 何必要給我這反應~??????????6 J" ]/ K9 E6 \$ t2 X+ b! z* c
6) 宅男係不受歡迎﹐ 係事實~﹗﹗﹗﹗﹗ 唔係我講﹐ 你問下身邊D女性朋友(如果有既話)邊個愛宅男~~~????????( e' a. ~0 m/ a9 B2 Z+ t

" a, \: x/ L# [0 D" Z同一道理﹐ 若果我講﹐ “你地唔鐘意TVB就轉台﹐ 槽乜野~???” 係唔係好霸道~~????" ^4 p( C' w/ }" g: p: M: Z( m
有D人成日係呢道講民主﹐ 根本自己係左仔~! 呢D就係真正既偽人啦~!!!!!!!
作者: infjlam    時間: 2010-3-8 02:11 AM

本帖最後由 infjlam 於 2010-3-8 02:16 AM 編輯 " @. t% z2 j1 S" V" ]/ \: i; b

4 ]/ k  T3 x( t' \8 [! w, C; ?樓主你確是百病叢生,
+ F+ B" Q2 _/ d% q6 S又失憶,又思覺失調,又精神分裂,自己講過同做過D乜,轉個頭,都可以忘記得一乾二淨,. J" p1 Q# k4 }- }0 Y
睇o黎就算華陀在世,都愛莫能助 ! C# a* M$ ^5 |
, O( l: g$ U; S) x: `* z# {
遠o既唔講,請睇返前兩日你自己寫過D乜:$ \8 {. _; w) B! l2 Z8 l3 H6 x
http://www.26fun.com/bbs/thread-222004-1-1.html
6 [  C5 s4 |" |. P% H/ t- b( S) I' u  R7 s2 X( n7 Q2 j2 |
你那裡是俾少少對電視/網站意見?你根本不是俾意見,而是徹頭徹尾的人身攻擊!3 ]* b5 ^  l4 }0 I& p/ S. t
閣下thread的標題為:某些香港男士要投(透)過娛樂網站來發泄﹐ 真可悲# P5 c+ L  b, ~9 o: f) e, O* Y2 a

1 J9 v8 S1 C- O# S  F& y# A或許正如其他網友所講,你並沒有抬高自己,因為你是在說你自己,你是在自我批判,是在懺悔認錯,! U$ g# j- m& R

; [3 j" E% ~% [想到這裡,大家確實有點同情你,可憐你,祝 早日痊癒
作者: 搜索手    時間: 2010-3-8 02:46 AM

1) 唔鐘意“lalawest”係我自由﹐ 批評你都係我言論自由~ 點解你可以批評其它野但我唔得~?+ t; F. [6 v9 B) G% ^4 h
2) 我地俾少少意見lalawest, 你就要開新post澄清, 乜事~?8 y/ J  l5 V& b0 v4 m& K
3) 你睇明報South China Post唔代表我要知道﹐ 由始至終你係唔係想用過“上等人”黎形容自己~
, [% [2 m/ u) S4) 你有冇女朋友關我地乜事~?
, t5 ~1 j# {; ]5) 我地亦冇全部批評你﹐ 除非你地心有shXt認為自己係﹐ 何必要給我這澄清~??????????
7 |) Q) @  \; g6) 你這樣做都係不受歡迎﹐ 係事實~﹗﹗﹗﹗﹗ 唔係我講﹐ 你問下26fun娛樂會員& g/ k: o/ y: g2 r
: X: d# J4 ]5 G  w, g
同一道理﹐ 若果我講﹐ “你唔鐘意26fun娛樂轉論壇﹐ 糟乜野~???” 係唔係好霸道~~????
1 J4 S* y2 a# m" Q6 E; J1 ^8 }7 E4 O# o
你有冇用同樣方法諗諗自己~師兄。: V+ l* L- h6 a# L$ z6 a( y4 f8 K
網上言論自由,我都預左比人批評
作者: lalawest    時間: 2010-3-8 02:51 AM

4 C+ D  ]" t; d- b
樓主你確是百病叢生,8 i4 q) @* Y1 k; k+ F
又失憶,又思覺失調,又精神分裂,自己講過同做過D乜,轉個頭,都可以忘記得一乾二淨,
& ?1 D% q* b, T- [% U9 E睇o黎就算華陀在世,都愛莫能助
. S% N2 H/ D$ o1 K! W* r4 o, T; T, |3 n: c; @, m1 q
遠o既唔講,請睇返前兩日你自己寫過D乜:# r: i( T6 |0 a  w, R2 q+ t. u) T/ z2 }
http://www.26fun. ...
' F) E  Z! d: ^+ D/ t# y" dinfjlam 發表於 2010-3-8 02:11 AM
2 t6 q# P7 N! t5 r6 f1 ~, y- j+ r
2 g/ y: O/ }% o# B9 E+ k! I( `下~﹖ 你做乜要話我有病~? 我有權批評某D香港男士~ 我無話全部wor~
$ S. z; F% o( F# q# |' b6 f我唔滿意某D野﹐ 我有權出聲~ 又唔係話緊你~
+ h8 {% R9 N* W- g一時又話我精神分裂~ 你都痴痴地~ 又話乜我驚俾人告~
+ S% s2 {3 n" s; _# l完全唔知你UP Mutt~
作者: lalawest    時間: 2010-3-8 02:52 AM

1) 唔鐘意“lalawest”係我自由﹐ 批評你都係我言論自由~ 點解你可以批評其它野但我唔得~?# r$ Q9 x. G$ W! ?6 _
2) 我地俾少少意見lalawest, 你就要開新post澄清, 乜事~?) m3 H4 \3 a: f; d2 l6 E# {8 S
3) 你睇明報South China Post唔代表我要知道﹐ 由始 ...' P6 z6 l. G( m2 v+ Z
搜索手 發表於 2010-3-8 02:46 AM
" X1 y* ]' V( L( r8 i0 h/ t. Z/ S
) z, v, c/ R9 |5 x& J
喂﹐ 你係宅男咩~? 你唔係我講既野唔關你事~
作者: jojojojoj    時間: 2010-3-8 03:13 AM

算罷啦你0 }2 P3 H* W% |/ {
, u: q: [' l- e* u+ t
你果d咁都叫比少少意見?! j7 \9 ~/ W% }7 O
你做埋d野咁都唔叫抬高自己叫乜?
作者: selena127    時間: 2010-3-8 06:23 AM

仲駁嘴 !!!1 q) O, [4 G8 c! Q

, R& Q1 `" m3 e' e1 ?- n: r9 w討厭 , agree 佢有人身攻擊 !!   l6 u. Z0 w5 u0 v1 L9 K

8 d8 K. C9 t! Y& G2 z) T1 wexamples : 可能係宅男和水平口味問題 , 可能又係宅男賤男的怪癖 ,
% z( K4 c& r! @$ H: u' r& u5 i電車男"真係一套垃圾劇集~
' g* p7 Q( u( u8 [  u; F又係一套俾宅男自我安慰既劇~
! E' r: o; g; Z! R5 b( e
, F8 F: M! G" t# D1 g( ^" I你太過火啦 , 請自我檢討 , 反省及收儉 dd !!& t; z& d. ?* H  z
  |1 T( q' ?1 D, F  b5 y9 Z" H
ps , 係咪 post 錯區 ??
作者: 乂小林乂    時間: 2010-3-8 03:10 PM

1 ~$ u' e# _( I; t. c& |+ X2 c" ?# l" v" R6 @1 w
佢咁似之前個乜乜既 又係發左篇唔知乜乜 之後勁多人彈
. B) K" a# b5 h8 l9 G  p然後連續幾日發多幾張貼 又係講埋D低B野 撩人鬧佢 之後潛水.......
作者: yorker    時間: 2010-3-8 03:19 PM

咪7啦* ^! a* ]8 S4 ?! A. u! ]

' ?5 Q7 H7 U  m咁如果我唔鍾意你, 我都可以鬧你係狗屎, 社會敗類, 垃圾?* s  _% R- j% y% m( {
呢d係叫討論/言論自由?0 Z) @" _$ \; q5 m2 @" y; H
好多藝人被叫做偽人, 係因為佢地表裡不一, 口講一套做就第二套,
& N2 k+ `7 G# {' }; w" w; _而家你好清楚宅男? 宅男原來o既定義你又清唔清楚?
4 t/ R* ?+ V5 D5 v你有咩論點講人地係敗類係垃圾?
; B8 Q2 Z: p2 U3 E, I7 I+ ?6 i/ r1 u2 u$ _& j1 u! P2 W
同埋點解你唔係舊果個討論串回駁返其他人?; G/ D* R! e8 A! |
唔係仲直接?
作者: KIU    時間: 2010-3-8 08:45 PM

以後咪回呢d post由得呢條友病發算啦, u+ H5 _9 q& \! R- W
佢瘋癲戇狗時我地同佢理性討論
; x% ]  B& m# C% w誰認真就輸了
作者: e_e    時間: 2010-3-8 08:53 PM

1) 唔鐘意“lalawest”係我自由﹐ 批評你都係我言論自由~ 點解你可以批評其它野但我唔得~?* E/ y* M9 k' l3 _: G- r
2) 我地俾少少意見lalawest, 你就要開新post澄清, 乜事~?4 b# @7 ~0 ^$ A* _0 m
3) 你睇明報South China Post唔代表我要知道﹐ 由始 ...! ]  L3 G0 m. T; M& I
搜索手 發表於 2010-3-8 02:46 AM
1 D  P& h6 W6 k/ m$ g( x
勁呀 !!! 全部反彈無回頭
作者: infjlam    時間: 2010-3-8 11:15 PM

以後咪回呢d post由得呢條友病發算啦
" m0 u) N$ N7 h7 p. h佢瘋癲戇狗時我地同佢理性討論
4 ~4 I: n' X+ d% y! S; D/ ^誰認真就輸了0 l4 w& y: o2 \
KIU 發表於 2010-3-8 08:45 PM
- H/ J3 ^  p" d
  t; A7 m( o- H* @' B
條友咁Kai,想對他認真其實也很難罷...
作者: 中國心    時間: 2010-3-8 11:29 PM

[url=thread-222256-1-1.html]俾少少對電視/網站意見就等如抬高自己?[/url] ...8 Z* z; u$ c: s2 i  M! \/ R
lalawest 發表於 2010-3-8 01:43 AM
2 w" ~6 @  b9 g# R; O6 I8 B
係你自己爬上30米高台大大聲話呢度D人係低等人下第人架, 你唔記得?
作者: amigofans    時間: 2010-3-9 01:10 AM

好耐無番過黎, 尤其sport果邊靜過鬼....6 N7 A+ p( P) q6 P

5 e) L6 N6 y" R- {0 T7 X2 T好日post, 一上就見有人嘈交....
% ~6 e5 R7 w0 R) \5 R3 I/ F* K3 u9 S4 |% a7 v+ b: O1 F8 v( G
好開心, 嘈多d, 咁先係froum
作者: 奉命    時間: 2010-3-9 01:22 AM

好耐無番過黎, 尤其sport果邊靜過鬼....5 x) R2 b" C* J, W) s3 j9 z* ?
9 e1 \6 H! ?% r4 p* ]
好日post, 一上就見有人嘈交....2 \& I5 e# K) L% i
1 S4 ?5 Z6 l1 o0 R: \8 E, d# j
好開心, 嘈多d, 咁先係froum
5 H) u9 c, D% }% h; Ffilter-052fans 發表於 2010-3-9 01:10 AM
已經嘈左好耐啦! S! V% }  X. d6 h# X
唔嘈就死氣沈沈
作者: 奉命    時間: 2010-3-9 01:39 AM

對唔住﹐ 各位C-hing﹐ 家陣我點抬高自己~?" o# n' q. ^( X6 g
1) 唔鐘意“電車男”套劇係我自由﹐ 批評係我言論自由~ 點解你地可以批評其它野但我唔得~? 你地成日叫D藝人做“偽人”又好有品咩~﹖
8 s8 ^, |9 N" W# {3 c/ [2) 我俾少少意見26fun娛樂aio就 ...
# x) U4 v: G: ]: N: jlalawest 發表於 2010-3-8 01:43 AM
世界有言論自由,每1個生物都係1個個體,所以我明白你有你嘅睇法你有你嘅想法* s0 ~0 k1 T, R* j6 W2 Z- t# U
但係第6點真係有DD問題喎宅男只係1個唔多出街,冇咩野朋友嘅人,何解會咁黑人曾呢
! f  s1 g, k+ q: n[宅男]不等待只係識睇AV睇甜相的男仔,其實[宅男]=[內向的男子]
( g- J+ E- f2 f; D' _4 L我識好多女性朋友都會喜歡宅男,因為覺得他們純純,好似1張白紙,好容易相處
作者: amigofans    時間: 2010-3-9 01:43 AM

4# lalawest : q6 ~* Y# j, a# Y% d

! i7 e, n6 B5 t) d4 }- }' h9 ]6 C1 p我撐你發癲咬佢地, 唔洗驚, 同佢地片過!!
作者: infjlam    時間: 2010-3-9 01:53 AM

4# lalawest
2 w, n/ b9 G. ?  S6 H/ G4 [" F9 N: l9 N" J' T/ _
我撐你發癲咬佢地, 唔洗驚, 同佢地片過!!
4 Z  n- @& C. U8 f, F* H/ J0 C2 v7 Ifilter-052fans 發表於 2010-3-9 01:43 AM
6 X& [+ o' C& r8 }  R
7 m0 D: [8 P. y0 `/ h0 s
Sorry, 呢位level差太遠,一出場就被K.O.,冇得片
作者: 小小種子    時間: 2010-3-9 04:13 AM

師兄精神分裂又病發
! h9 H1 Z* ?2 J+ X你應該珍惜呢個壇  有咁多師兄做你社工0 ?3 S% Y! y) y7 e5 H
幫你走回正途: D, x6 l; Y* l

# w5 n& S. m. Wps. 我做人日子雖然短 但至少都知做人識謙卑好緊要  4 s: G  J% F1 {9 d$ f
      做男人  有內涵好緊要  
; L% K$ t0 }0 V" j4 X     何謂內涵? 打個比方  叻而且有品既人唔會周圍同人講自己好醒  4 Y. a7 Q0 A. q& R
     更加唔會周圍無風起浪走去恃才傲物 恃勢凌人
, }. s& G$ h( E3 @* }
3 ^/ I6 W) w2 j3 _我唔知你係咪真係有學歷 有智慧 有事業   但可以肯定一點  
  r9 B- N" P" c7 P$ n7 n你絕對唔係一個有內涵的人
* V. r% j2 l7 ?更加唔會係一個有品既人
2 _/ r- w1 ^% K  {8 T$ i更甚  你唔改下自己既言行  你係社會上唔會係一個受歡迎且得到尊重的人
作者: amigofans    時間: 2010-3-9 09:23 AM

18# infjlam
9 u  ~9 B" X, S2 y* E8 ]8 m5 q# g% e7 h1 B
都唔係丫, 10揪1, 佢又還唔到拖, 有時睇人係度鞭屍, 都幾過癮
作者: lalawest    時間: 2010-3-9 12:20 PM

18# infjlam
) B7 M2 R0 l5 y3 b$ |! n! U1 h
1 A) ?$ W& |8 T% b6 J8 Z都唔係丫, 10揪1, 佢又還唔到拖, 有時睇人係度鞭屍, 都幾過癮
. O% y3 m7 }- [* Y6 I) E: Y* afilter-052fans 發表於 2010-3-9 09:23 AM
) {0 ]5 x- k  p% x' }# d

) i4 y+ ]/ K' J! |/ |, T其實呢道好多人既所謂攻擊唔係好有point~ 只有自認淫虫既人最多~* C7 ]: k- d& _6 N9 J7 s; G
同埋成日屈人精神分裂~ 痴線~
作者: lalawest    時間: 2010-3-9 12:23 PM

/ M8 M8 v  H  C9 R' S% D( F" h5 f; |6 }' S& o6 `6 X( H; I
1) 唔鐘意“lalawest”係我自由﹐ 批評你都係我言論自由~ 點解你可以批評其它野但我唔得~?* m; ?( s+ t7 }( j- U6 a5 I
2) 我地俾少少意見lalawest, 你就要開新post澄清, 乜事~?
% \7 M" C: ]* q, [. U: v! B/ ~3) 你睇明報South China Post唔代表我要知道﹐ 由始 ...
; V& O7 v1 k7 u# m7 w: Q搜索手 發表於 2010-3-8 02:46 AM
9 r8 p5 t$ Z% \8 M! Y
8 Y0 w" Q3 C' `4 B+ K9 x: L* H1) 我幾時話你唔批得我wor ~
. T* D! r- _# h$ L' @$ m7 s2) 我鐘意呀﹐ 吹呀~﹖﹖﹖ 4 F# y* I; g) G% B- c) V
3) 我係有睇wor, 表露真性情﹐ 唔俾呀~﹖﹖﹖+ `7 x) B% @  Z4 u2 ^
4) 我有女友唔怕認﹐ 大把人有女﹐ 你都可能有
( ^3 v, l( K+ s8 X5) 原來你係宅男~﹖   P7 t% r. I: k4 H( q% l" G! U
6) 我覺得我幾受歡迎wor~ 大把回貼~
作者: lalawest    時間: 2010-3-9 12:26 PM

# a( s8 G0 h3 k
/ H& |4 J& d2 T+ ]! c& r$ I& O& V% a& y
Sorry, 呢位level差太遠,一出場就被K.O.,冇得片' _4 g1 P9 m! _3 P
infjlam 發表於 2010-3-9 01:53 AM
  H. g" \$ L, Q: U. L+ A- n8 Q. ~+ Z: i/ \, z
我知呀﹐ 你LEVEL太低﹐ 你一出場就被K.O.,冇得片
作者: amigofans    時間: 2010-3-9 12:36 PM

21# lalawest $ Y$ G6 C/ M9 `
係架, 仲有分身,小朋友, 通常都係呢度嗌交既慣常用語, 你仲未慣?
' F' n$ z  j' Z
2 F$ `$ _/ K& ?1 U$ D不過, 若果你以為大把人回你post就表示你好受歡迎既話, 咁就....
9 x" u% u  x2 d9 Y% N9 ^* G# T$ j, ~/ x# P  `1 h8 m4 p1 ]% z/ b6 \
btw, 你鐘意嘈, 呢d post應該po去吹水版, 大把人同你癲...$ F) L* A' A! ~) E% V4 ]9 S" k. m' J
; y5 M/ h' H" W& F; w9 y
呢版咩"娛樂", 我睇你開幾個post, 半點娛樂油水也無...
5 e) ?) [. ]) e; M, _8 E
# j8 p9 l7 d& x; ~! v所以話呢個froum, 真係....唉
作者: Winters    時間: 2010-3-9 12:51 PM

21# lalawest : u% m  i+ U: R: w7 W
係架, 仲有分身,小朋友, 通常都係呢度嗌交既慣常用語, 你仲未慣?
9 V4 w8 E. q, v9 T8 c1 r; w/ O' |5 O: @, Q9 D+ T, w
不過, 若果你以為大把人回你post就表示你好受歡迎既話, 咁就....
$ D" s9 a" X+ p4 K) P
( f7 W9 I% t" _' S/ Y. H9 P6 u: }btw, 你鐘意嘈, 呢d post應該po去吹水版, 大把人同你癲.. ...$ w$ ]: p/ ^, ~% V. Z
filter-052fans 發表於 2010-3-9 12:36 PM
- }: m2 W( ?4 ^% L1 B而家呢度一潭死水了無生氣,有人嘈下仲好過無
作者: amigofans    時間: 2010-3-9 01:01 PM

" w8 j& v: K* W而家呢度一潭死水了無生氣,有人嘈下仲好過無
7 O. ^% u  u7 j! _# ?& ^Winters 發表於 2010-3-9 12:51 PM
  z( u+ }/ }# ^: Q
$ ^/ |9 U; [7 @1 R+ T+ G4 l; D0 a係呀, 我就係見到咁先興奮左一陣...
7 X: }* D! W1 G5 ]9 d: D4 V
8 w5 S) t$ O* x- L: ~1 s0 Z: P
7 A- G; {8 f/ S1 s7 l5 u8 q不過睇真d內容...+ s8 S3 `' V) f/ ]5 b8 h

& K% K6 @5 ^$ I+ K我要玩可以開一萬個post, 因為全部都係...
/ f; T$ o! ?1 t$ L4 O
& [$ F) K" @- v$ B$ Q4 d& ~0 Y1) 係呀, 吹咩?
; p- Y9 a6 S; W2) 我係智障唔怕認, 可能你都係!, L3 @/ P9 E) ^: u
3) 咩野係分身, 唔明...
1 t* ^+ @4 t  R4) 我鐘意wor, 唔比咩?
3 _$ k( }7 ^/ T7 ^, F9 j5) 原來你係男人!!
9 R( |( W0 m' n+ P8 s2 ^/ L% O7 R- C' j1 n' ~; k' b( ^* n
大佬呀, 比d實料唔好咁多水份ok?0 N; |; f7 c9 k( B

" k: j+ B; R& ]; D連嗌交都嗌得唔精采...
作者: Winters    時間: 2010-3-9 01:04 PM

* G. r. S7 ?, x+ g8 }8 \
! Z6 d( p. K* L' A3 p係呀, 我就係見到咁先興奮左一陣...
- S; p- o5 n7 b' X! R& ~5 J) M. s1 w  X

: W8 ?2 Y7 p4 o5 ~3 h不過睇真d內容.../ A6 j7 n6 z* `0 R7 t! g$ x

9 {% ^) b+ r) k' K3 c; }4 g3 _2 F* q2 z我要玩可以開一萬個post, 因為全部都係...' _: R/ @0 I0 N  L9 g  W
4 j' \, I$ c+ Y( p( p3 p/ a
1) 係呀, 吹咩?( _- S, Y) M0 o$ q: \) F1 c) D
2) 我係智障唔怕認, 可能你都係!# p1 V; p! B9 y; R) a
3) 咩野係分身, 唔明...
7 }" r+ E3 O+ I( G4) 我鐘意wor, 唔比咩?
  I- f4 \3 \2 r" c; b5 ~( Y5) 原 ...
2 u: G( R, g: l; Vfilter-052fans 發表於 2010-3-9 01:01 PM
( e9 [% U' Z* _; J呢啲同實際年齡或思想年齡有關
/ @9 I% v# z$ k7 p) i. p係小學個陣,我都係咁
作者: 魚佬    時間: 2010-3-9 01:42 PM

咩事
作者: 奇    時間: 2010-3-9 09:02 PM

佢咁似之前個乜乜既 又係發左篇唔知乜乜 之後勁多人彈
3 X, t0 t, G7 [然後連續幾日發多幾張貼 又係講埋D低B野 撩人鬧佢 之後潛水.......
$ Z1 ]9 d- L8 w% B7 W3 g8 ^8 ]9 q乂小林乂 發表於 2010-3-8 03:10 PM
+ n# e) U  W" I7 P
可能想呃分,由得佢0回覆啦!唔好中佢計

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0