標題: 在線會員 - 總計 3592 人在線 [打印本頁]

作者: Winters    時間: 2010-3-10 08:32 PM     標題: 在線會員 - 總計 3592 人在線

一個咁多人在線嘅論壇,發貼回貼嘅人數真係少到
作者: jojojojoj    時間: 2010-3-10 09:11 PM

預左啦
作者: 奇    時間: 2010-3-11 08:42 AM

會員有廿幾萬...真係唔覺
作者: 打狗棒    時間: 2010-3-11 09:07 AM

等於中國13億人, 但公開討論政府的人少之又少, 點解呢?: Y3 c& ]4 k! x2 e
呢度就係中國的縮影..........
作者: Winters    時間: 2010-3-11 03:10 PM

等於中國13億人, 但公開討論政府的人少之又少, 點解呢?
. h5 a* F9 g% V! D6 E  ?* T呢度就係中國的縮影........... C( q8 o6 u9 O# q' n
打狗棒 發表於 2010-3-11 09:07 AM
' O5 }3 J8 U5 n: V9 A5 z1 Q7 e咁又係,呢度都有條「煽動顛覆國家政權罪
2 K2 X. {( F  J8 [+ m5 J8 P"歡迎吹水,請注意全論壇禁談大陸政治主題違者禁言1月。"
作者: e_e    時間: 2010-3-11 03:19 PM

會員有廿幾萬...真係唔覺7 C  c7 q( d$ u' o
奇 發表於 2010-3-11 08:42 AM
1 ?. a' d* A$ n* E1,有好多人已經唔再來 ...
1 ^" E6 d0 j) R  }2 ^5 O; L8 }2,一人多身 ...
7 N) O* O9 L5 O" }: X2 p3,只係上來睇相 ...( i+ l5 }. r( @1 P

* p+ Z* |* x* g1 q... 係4年前開始 , 我曾經大力評擊 , 大量貼相POST , 1 }; k; V6 n, J& N5 R1 N+ T' q
只會讓ENTFUN(當年的26FUN) , 淪為一個POST相網 ...
3 m; l& I6 r1 v
! u: S. t. ~& b) w! p' [/ ]5 Z3 o! b結果??? 我咪做左板主眼中釘羅
作者: 魚佬    時間: 2010-3-11 03:23 PM

多數上來睇相
作者: Winters    時間: 2010-3-11 03:44 PM

( r$ M3 D, c# t% [! }1 p1,有好多人已經唔再來 ...1 t4 J4 d+ D8 C; E
2,一人多身 ...9 N7 Y, d1 H+ P; e
3,只係上來睇相 ...$ I# ?* [; O3 a7 F! s  L5 _  ]

- X7 W) Z8 K! ^1 y... 係4年前開始 , 我曾經大力評擊 , 大量貼相POST , 9 n! |8 H, W& b* G  j
只會讓ENTFUN(當年的26FUN) , 淪為一個POST相網 ...; l6 Q. C& t% L6 [- }; m! S, B7 M

# u; S1 U' f. ?% E. L% S結果??? 我咪做左板主眼中釘羅 ...
% M3 L# B' g! [/ f+ q3 we_e 發表於 2010-3-11 03:19 PM
; u$ x1 K' K8 p0 X* T
版主眼中釘?
作者: 奇    時間: 2010-3-11 10:04 PM

: f3 J; k: `8 \/ S, h2 [1,有好多人已經唔再來 ...
" Q7 ?" a% \  {3 y- I) T2,一人多身 ...- F' U, L( @) Z9 D; _/ n
3,只係上來睇相 ...
- F3 s% s6 C) O. d$ K1 w
! H0 E( ~% q( x$ b5 c& `( r  M... 係4年前開始 , 我曾經大力評擊 , 大量貼相POST ,
* M2 N  b9 T6 X6 q+ M( p: B只會讓ENTFUN(當年的26FUN) , 淪為一個POST相網 ...
" P8 ?' ]- K$ @6 ^
. R8 I) P! z$ f" u7 H; a% S結果??? 我咪做左板主眼中釘羅 ...! z+ ~$ R, w! K( [/ p7 o
e_e 發表於 2010-3-11 03:19 PM
4 E) r& M; v- N/ Y' r# D
不過而家睇相要留言儲分,唔係用放大鏡睇咩
作者: andyho    時間: 2010-3-11 11:13 PM

4# 打狗棒
+ D1 ^) E! U8 _( [; Z
9 M% @% `: F, t9 |呵呵!好"狗"無見了!大家別來無恙嗎?
* w+ q* Z' e/ C6 ?! H2 f4 Y! F7 k我只係選"我的最愛"時按錯掣至入左來,你話我幾耐無入來丫。
: g( D* v% B0 H3 H! O雖然平日我個分身定時入來cap下相。
3 g% A# M, z% g2 n/ C
' Y6 h& V1 E5 m8 r9 P回應埋甘仔,我正正係你所指的完全唔來,又或者入來只cap相的會員。 7 J- {  q* V, y3 Q2 D: H
以前我算是半個活躍分子,但後來entfun的所作所為及新版規的要求," N7 `+ Z* F! n) P) e3 o& F" q
絕對令人失去討論意欲,甚至完全唔想再發言,又或者索性不入來,
- [2 K4 r6 h. v( d; ~所以3000幾人在線,大家都是默默睇post及cap相而已,俾你30000人在線又如何?
" h) M, [0 z7 Q* F7 Z/ b/ {$ I# V; q7 e4 L8 |
我現時大多在人網睇下post,發言都少了,忙嘛,還是懷念以前的entfun,) \$ x$ s) b$ `- z, ~0 z3 [
雖然會員之間成日有爭拗,但擦出火花總算是一種光芒,好過黑沉沉,了無生氣。
作者: Winters    時間: 2010-3-11 11:56 PM

10# andyho
7 O( h' Q' l9 w8 `" \+ A講得好啱,而家上黎好多時都係貼相/睇相,有時想吹下水嗌下交都無機會
作者: e_e    時間: 2010-3-11 11:58 PM

4# 打狗棒  / M" b, ]# C( i. R$ h/ I

% |! M- r* [; Y, ]呵呵!好"狗"無見了!大家別來無恙嗎?  e4 Y( S) q) `3 c0 S% I2 C8 L4 z
我只係選"我的最愛"時按錯掣至入左來,你話我幾耐無入來丫。 7 ?3 k. ^. q" a1 ~6 }
雖然平日我個分身定時入來cap下相。
  G$ Z7 @: E" z) o% M0 I2 F4 D7 m8 n8 m/ D' o5 o+ k: ?
回應埋甘仔,我正正係你所指的完全唔來,又或者入來只cap ...$ b1 X9 C' K( \8 z6 y" x7 T% O# Q
andyho 發表於 2010-3-11 11:13 PM
" Y9 ?3 p% u  P如果大大記得 , 我當年是推崇 "快樂互吊主義" 的 , 可惜各版主選左 "河蟹" ...
作者: 打狗棒    時間: 2010-3-12 12:35 AM

4# 打狗棒  1 N5 [9 V# N1 i  Q
: m% f4 x% A0 W
呵呵!好"狗"無見了!大家別來無恙嗎?! U; r) q, y- ]  b4 s! k
我只係選"我的最愛"時按錯掣至入左來,你話我幾耐無入來丫。
  B) ]3 c) t3 U: \4 ~雖然平日我個分身定時入來cap下相。
. i7 _& D" l. ?+ ^9 ~+ K: x! ^/ G, J
回應埋甘仔,我正正係你所指的完全唔來,又或者入來只cap ...4 Z$ o' s, z- Z5 @$ D4 f+ @
andyho 發表於 2010-3-11 11:13 PM
+ j; x4 Y$ w( J* v
andy哥, 你好嗎? 呢排仲有冇"kimochi"呀?
; N3 {) d1 c+ H( F講番forum"河蟹化"無可厚非, 一樣米養百樣人, 有人想做烈士, 有人想做太監, 本不存在對或錯。
作者: Winters    時間: 2010-3-12 10:55 AM

7 U* O; s# I3 G7 _5 N
andy哥, 你好嗎? 呢排仲有冇"kimochi"呀?
5 c4 R; N. O9 L  i講番forum"河蟹化"無可厚非, 一樣米養百樣人, 有人想做烈士, 有人想做太監, 本不存在對或錯。
3 x8 C  q( }2 i4 P打狗棒 發表於 2010-3-12 12:35 AM
6 [1 ~" m4 e6 W+ c" @% @, [- |前幾日又有奴才重提23條
作者: andyho    時間: 2010-3-12 11:45 AM

11# Winters
7 G. U+ W4 I0 h" H$ W4 u2 @( H5 D( ^5 Q+ j) w
自從entfun改版面,我睇唔慣,加上話時事討論空間有限制,由那刻起至昨天,來過不足3次,6 q! y* a! g  h4 B
如兄台所講,嗌下交都是好現象,只要限制著唔出粗口唔人身攻擊就ok,
" D3 [$ ^4 b; [1 `+ z1 j不過版有版規,由得佢囉,反正香港仍有些討論區未被河蟹的。
作者: andyho    時間: 2010-3-12 11:56 AM

4 P2 o4 h- v3 B5 N4 c  n  d  Aandy哥, 你好嗎? 呢排仲有冇"kimochi"呀?
, t1 U+ b! _3 ~- d! m1 J講番forum"河蟹化"無可厚非, 一樣米養百樣人, 有人想做烈士, 有人想做太監, 本不存在對或錯。: w6 i) `; R# \- t
打狗棒 發表於 2010-3-12 12:35 AM
) x2 _- _1 W: J, G* p; L
0 O# j7 q- i" u/ @我ok喎,忙囉,但今時今日忙係好事,但不忘睇睇日本AV kimochi ii下 7 [4 k+ V# o* J  ~+ g* o- N) }$ H
連golden那個level的forum都礙於現實被河蟹,何況呢度呢?
: V. [8 v5 A( l1 [  P! \我近幾次入來見到發言人次及閱讀人次,真係少到得人驚,我以為自己入錯地方呢。( X4 k7 e1 P& o6 n" n
狗哥你近況又如何?+ c" ^8 H. H6 C  u8 ?( [! i
2 U, g+ i5 \% A" q6 G- c) V
順便回埋甘仔,政策向來都是少數人漠視大眾意見而獨斷話事,( G) }5 G  |3 }
你的意見有可取處亦未必一定受理,無所謂啦,正所謂有因有果,
3 c4 L" }0 T0 C7 K; f9 Q1 Z0 y; l# f造成今天的果就是昨天的因,善哉善哉。
作者: e_e    時間: 2010-3-12 05:53 PM

1 d8 n) W9 E* w; G
5 b4 h1 }4 J8 [' ]' @. ?我ok喎,忙囉,但今時今日忙係好事,但不忘睇睇日本AV kimochi ii下
/ |! C" v4 P" S3 j連golden那個level的forum都礙於現實被河蟹,何況呢度呢?
) T' K" h7 c; c我近幾次入來見到發言人次及閱讀人次,真係少到得人驚,我以為自己入錯地方呢。4 T% ^" O. S4 S  {
...
4 u, a7 ~4 s/ E/ randyho 發表於 2010-3-12 11:56 AM
4 f& m" N: N8 }  ^7 b+ \唸起一句歌詞 "維持著表面的和諧 ... 明明說好分開旅行 , 為何感覺像結局???"
8 i5 i5 D& @: k6 p# i) o, M; N* Q! e我只係覺得如果要表面和諧而內心咒怨 , 點解唔要互吊而互傾心呢???. W2 {! N& y. \& i( f' K  M# Y3 i. A
(另外 , 我覺得我果一代討論區宅男 , 有料過E+果D好多 ...
, a. Y5 q4 w8 ]- Q! ?甚至想過發起 "真宅" 聯盟TIM~~)7 m; p" q- \; k2 [, T1 C3 `0 c
7 h% r6 {& x  B, M" W  r% x9 W' L
註 : ADMIN兄 , 唔駛請我地食 "河蟹" 喎 , 我地唔會唔唱 "草泥馬" 架~~
作者: Winters    時間: 2010-3-13 03:09 PM

. n* S' H9 v6 F) \
唸起一句歌詞 "維持著表面的和諧 ... 明明說好分開旅行 , 為何感覺像結局???"
. i- ^1 e! ?& ?. M" k4 ~* J我只係覺得如果要表面和諧而內心咒怨 , 點解唔要互吊而互傾心呢???
" k' {( o0 h3 P  D) a0 e(另外 , 我覺得我果一代討論區宅男 , 有料過E+果D好多 ...
% N- s$ S" X8 V" k# o甚至想 ...% H# p, w1 E2 o. m  l, K, W2 K
e_e 發表於 2010-3-12 05:53 PM
, u% e/ R( x$ w5 P
互相吊下先有樂趣
作者: Winters    時間: 2010-3-13 08:14 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=222878&extra=&page=1
/ N* Q- G2 u: r" }真係要好似睇咸相咁,回覆先有得睇先有人回
作者: jojojojoj    時間: 2010-3-13 09:43 PM

http://www.26fun.com/bbs/viewthread.php?tid=222878&extra=&page=1( D, q5 K' X4 x9 G
真係要好似睇咸相咁,回覆先有得睇先有人回5 j0 \( ~3 L" o; d6 n2 O2 ~
Winters 發表於 2010-3-13 08:14 PM
0 I' T, o# |0 I/ |5 b1 I

# w4 H1 _, `9 s2 \- `但係好多都係罐頭回覆咁就算多人回又有乜意義?
作者: Winters    時間: 2010-3-13 10:55 PM

7 |4 ^+ I; @: x% ?3 k& B
- W- j; F1 d9 Q! @! e8 B
但係好多都係罐頭回覆咁就算多人回又有乜意義?0 A& s! `% Z. g
jojojojoj 發表於 2010-3-13 09:43 PM
( i/ Y- H, C1 y: M7 q# h( v6 X& X; L
梗係啦,我黎左呢度都唔係好耐,唔知之前發生過乜野事.! N- ~3 U$ Z' h; W* E+ L
我開post就係想了解下點解一個咁多人在線嘅壇,8 d3 V8 C' T- v: j1 z. T5 L
討論嘅人數點解可以少過一啲在線人數不過百嘅壇
作者: andyho    時間: 2010-3-13 11:19 PM

/ b8 ]6 Y9 M! E. u7 g7 I
梗係啦,我黎左呢度都唔係好耐,唔知之前發生過乜野事./ w, m$ [, {* c7 M+ p
我開post就係想了解下點解一個咁多人在線嘅壇,! I7 I8 U  u, \5 }1 g& }
討論嘅人數點解可以少過一啲在線人數不過百嘅壇 ...
7 M0 D  u, X. aWinters 發表於 2010-3-13 10:55 PM
; `% q% f( B6 [, _) U; u; i0 Z: y

' z% N" h$ r6 e' L一個曾經好熱鬧的論壇變成今日的純cap相網站,# z, p9 S# H. H' _" `
不是一朝一夕的事,背後不會無因,你嘗試自己猜想下吧。
作者: 奇    時間: 2010-3-13 11:44 PM

! v1 C) g. }9 _6 r2 E' V+ _
8 W; C$ s6 M, l% t3 M4 v6 |一個曾經好熱鬧的論壇變成今日的純cap相網站,! z( ?; K( h+ k
不是一朝一夕的事,背後不會無因,你嘗試自己猜想下吧。6 r! U' q0 X. @; ?- h% Q; B7 p/ H( o
andyho 發表於 2010-3-13 11:19 PM
; O8 v5 T/ f5 l2 n+ {- [' F5 u/ k河蟹
作者: andyho    時間: 2010-3-13 11:50 PM

6 F6 }; {' D! k) e河蟹
( n& X2 L/ w+ u8 [奇 發表於 2010-3-13 11:44 PM
$ e) y# ^) F" u' o
3 U+ m/ \5 t" L* m5 V  ^河蟹已是後話,在之前好多資深會員已意興闌珊。
作者: 奇    時間: 2010-3-13 11:58 PM

係咪個別板主問題
作者: andyho    時間: 2010-3-14 10:28 AM

: l& K, |% f# K/ P5 S+ K$ x, k* m  t/ X* v8 f5 M0 v
係咪個別板主問題
( P2 b3 X7 W, n7 L" n" N! w- V奇 發表於 2010-3-13 11:58 PM
7 o. S' l& O( E; y
% E/ p1 K6 C8 w8 W5 k( H個別版主就無謂講啦,我嘗試用最簡單的方法解釋。
& b. m1 z- U5 m' O; e, \- ?
- ^; X$ m- F/ p! q8 t7 r1 M其他討論區,大家入去主要為了討論,但entfun賣點是明星相而非論壇。+ @- O( D* x* i- F- o
在其他討論區不滿版主或版規,只可選擇完全退出或忍受不合理行為,
; l0 [0 |* w) X7 j; g4 M(大多選擇忍受,因為某些討論區人流多,退出左難找另一處熱鬧的平台)3 E4 K0 U, z* Z
但我不滿entfun某些人或事,我就選擇利用其他平台發言,
8 K/ S" ]+ y! m( h& c( U5 ]# Y回來只為了睇相,不少資深會員跟我一樣變成了CD-ROM。) D+ J3 ^1 U- X, T7 M9 u7 |

r. q% ~0 _8 |( n. d以上應解答到樓主及一眾新加入版友的疑問吧。
作者: ATX-828    時間: 2010-3-15 06:45 AM

本帖最後由 ATX-828 於 2010-3-15 06:49 AM 編輯 # W% A7 `2 s% @' S2 H1 p

/ A$ D- U* j6 s; T) A
4 w0 D0 S! t7 }: Y$ J2 L1 q, f
: t- U9 g7 S5 _0 O! [) ~個別版主就無謂講啦,我嘗試用最簡單的方法解釋。. a& A6 o. v& E8 ~2 A6 \* R; W: k/ D

" K! m& K! E8 i$ p其他討論區,大家入去主要為了討論,但entfun賣點是明星相而非論壇。1 q6 M# S1 s. S( y
在其他討論區不滿版主或版規,只可選擇完全退出或忍受不合理行為,
/ N# q2 m0 c. _7 |! k(大多選擇忍受,因為某 ...2 P! m. x% k5 d0 o" R/ g; B/ ?
andyho 發表於 2010-3-14 10:28 AM
5 k- }) ^9 U; r" \7 a( d0 q: h& ?) X& i! q* W/ p
可能係扣留量制嚇走哂d人, 甚至出現唔Login就肯定唔扣流量既心態, 相信Andy兄都會係呢類 - H+ i) b* S* c: L5 d
+ M9 g* f/ n) M. t
不過唔login就無可能留過言, thx過作者.. R& q. u7 ]* y  x

@5 \8 t, C: T( e0 ?* n但因果循還一些現在仲經常出去影星既自拍版友, 見無乜人鼓勵支持/回文都已心淡變回私藏拍友,影既相即日回家落HDD就算
. y5 g9 I: C* z+ [+ B7 ~3 A1 o, Y2 J7 [6 L
又或變成只在明星Fans網站發佈......而每日來此都係只吹水收吓暗紛消息...% @- [/ k. k5 P- l3 s: g

! c* T. |) q+ A6 G, h同樣只做CD-Rom Cap圖唔回問題不止在26fun/Starhk,
8 s8 W  `4 X0 W1 B0 ^% I0 q8 p: d, I& }6 U3 R# M2 S% h
連外影model 自拍相為主既Av buzz都係, 究竟問題最終點樣改變, 的確係要有關論壇搞手值得心思.....
作者: Winters    時間: 2010-3-15 09:14 PM

) E5 J6 A$ h, a0 E) L5 I# r) M, \# d
" n* j' K, S9 \
可能係扣留量制嚇走哂d人, 甚至出現唔Login就肯定唔扣流量既心態, 相信Andy兄都會係呢類 + i7 r1 R8 I+ p# x

& ?- n8 N8 \4 P: j不過唔login就無可能留過言, thx過作者.
. W- C7 p' h3 S& E3 j, A3 B% n- U
$ N+ i" G) |3 L但因果循還一些現在仲經常出去影星既自拍版友, 見無乜人鼓勵支持/回文都已心 ...
+ q2 h5 ^8 T# |' Z; A( ?ATX-828 發表於 2010-3-15 06:45 AM
& M# @4 g7 @2 O+ e. ?8 L

作者: e_e    時間: 2010-3-15 10:29 PM

; |/ X& J( f' V# J0 Z8 f& R9 ^' ^/ f' i7 j0 L3 Y
Winters 發表於 2010-3-15 09:14 PM
- U4 b- |* F. O+ v! Y9 ]% @, ^9 s我這一排想到 , 其實寫色情小說都是需要感動的存在 ...  S% Z: [$ x% B: W
如一對分離已久的情侶 , 重適時對對方的那種渴望~~
作者: Winters    時間: 2010-3-15 10:35 PM

+ m3 D& s$ F* F5 }4 ~) [
我這一排想到 , 其實寫色情小說都是需要感動的存在 ...
6 i) [4 X" D  L% n/ \如一對分離已久的情侶 , 重適時對對方的那種渴望~~
( J4 k1 ?. H1 S) ve_e 發表於 2010-3-15 10:29 PM
2 b9 D  X* |4 O
除左色文,你係咪仲有寫其他小說?
作者: e_e    時間: 2010-3-15 10:44 PM

* m9 _7 [8 k. M+ A0 E2 c除左色文,你係咪仲有寫其他小說?
9 O* e* N9 g7 {& f* c0 cWinters 發表於 2010-3-15 10:35 PM
8 r/ i7 Y0 D' _; l; S3 g( C
... 高中文學果時有羅 ...0 @' Q, p, O- W! E, l$ H; F
但我覺得性愛小說的最高境界 , 就唔會只係性愛小說 ,
4 f# n4 J7 ]( U而我正向著此目標~~
作者: Winters    時間: 2010-3-15 10:48 PM

+ S4 U0 e4 X+ A* y# G" U" O
... 高中文學果時有羅 ...
2 u) f) r3 U( y; @但我覺得性愛小說的最高境界 , 就唔會只係性愛小說 ,4 L8 Z0 F3 p' G/ d; A
而我正向著此目標~~
$ N% L3 B( l  c/ G3 |9 J& @) ee_e 發表於 2010-3-15 10:44 PM
" }8 z. X8 D- [努力
作者: e_e    時間: 2010-3-15 11:02 PM

( S. {$ d* c$ L2 G
努力
+ t0 {; q/ S/ \& _& Z8 HWinters 發表於 2010-3-15 10:48 PM
. C) U" b6 F: p; T+ N我岩岩睇奧斯卡 , 有一節話雖恐怖片銷情一直理想 ,
7 G0 _( k8 Z* ^# X0 B- L但在大頒獎禮 , 永遠被歧視 ... 同樣一句話 , 希望唔好歧視出色的情慾小說~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0