標題: 台灣成為全球出生率最低地方 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-3-17 01:19 AM     標題: 台灣成為全球出生率最低地方

步入發達國家水平  
, p! t% h# M/ l* \6 i- Y3 G+ d# W
  g* R4 q8 O7 l' H3 }( L3 y  F/ N[youtube]XjiywGx3_zo[/youtube]
作者: 中國心    時間: 2010-3-17 01:21 AM

冇強制節育?
作者: e_e    時間: 2010-3-17 05:29 PM

其實我覺得現代人太沒有責任感,也太自私了,+ {$ G- A2 }* W( @; t" J7 H
沒責任感是不想被父親的角色限制,自私就是根本還想玩。。。" \) x; E3 L1 n
. O3 m5 ?( C1 G) B6 {8 U, d  [
另外,整體風氣也是個問題,我看過一個廣告咁講:
6 _5 M/ ?9 z( \6 }"我戒了煙,戒了酒,戒了朋友,我的嗜好越來越少,她的學歷越來越高。。。"2 e) o! p3 h. r2 N( t
E個廣告係想用感動,SELL孩子教育基金。。。+ c' `/ y. h, Q! ^3 E) Q- c
我吊!!!講到咁恐怖,邊個會想生呀,仆X!!!
作者: mnbvc    時間: 2010-3-17 08:51 PM

/ n1 M6 I  O! ?% i6 I

[/ U. i- e' E2 H4 L% X我戒了煙,戒了酒,戒了朋友,我的嗜好越來越少,她的學歷越來越高。。。
. i, j; p* l4 S2 T
8 b. K$ u  o0 @e_e 發表於 2010-3-17 05:29 PM
( ]& h/ [, ~& _但我唔煙唔酒冇乜朋友冇乜嗜好就係冇女友
作者: 奇    時間: 2010-3-17 09:23 PM

) D" H+ K/ m& ?但我唔煙唔酒冇乜朋友冇乜嗜好就係冇女友' A' R9 Y9 q% a  D8 i3 X& y
mnbvc 發表於 2010-3-17 08:51 PM
- G* l' k5 a8 J5 Q5 J! @4 P  B
女人唔壞唔愛
作者: e_e    時間: 2010-3-17 11:23 PM

% S1 P* S" ~7 z* k: k
但我唔煙唔酒冇乜朋友冇乜嗜好就係冇女友+ r# P: t, E  e; d
mnbvc 發表於 2010-3-17 08:51 PM
8 G4 {3 X2 l0 _  G* h個廣告係講佢個女 , 唔係佢條女 ...

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0