標題: 發現超高水平本土電影--援交少女 [打印本頁]

作者: e_e    時間: 2010-3-21 09:30 PM     標題: 發現超高水平本土電影--援交少女

[url=http://www.youtube.com/watch?v=[youtubehd]SFq6qHrUX-4[/youtubehd]&feature=player_embedded]http://www.youtube.com/watch?v=SFq6qHrUX-4&feature=player_embedded[/url]
作者: starbuster    時間: 2010-3-22 12:31 AM

賣廣告嗎??
. Q! f7 E, N8 f4 C9 c6 e, O
7 y9 B5 Y0 P: F7 c5 m& b6 N睇TRAILOR冇咩特別, 同以往同類型題材的差不多, 又係為靚衫為條仔, 又係女仔打交, 俾仔打, 係個鏡頭搖得多D, 睇唔出有幾超高水平
作者: e_e    時間: 2010-3-22 01:18 AM

賣廣告嗎??& }& N2 W0 I) P5 ?" M) Z% h! _9 D
# {2 ^: t: g! u9 ^: m. V+ m: ^. m
睇TRAILOR冇咩特別, 同以往同類型題材的差不多, 又係為靚衫為條仔, 又係女仔打交, 俾仔打, 係個鏡頭搖得多D, 睇唔出有幾超高水平
* D7 S* {) v, {9 d1 E& Astarbuster 發表於 2010-3-22 12:31 AM
# T0 Y, k3 z9 _下 ... 以往有同類題材???
作者: BIGHEAD1987    時間: 2010-3-22 02:15 AM

好耐之前都有類似的
& r% ?# i  h+ }) S
8 [0 _7 o1 g1 [未睇過,唔知算唔算叫高水平
作者: 3double7    時間: 2010-3-22 04:47 AM

為何樓主會說是高水平之作呢?% f" @! I6 A+ r, g( \9 ]
不妨詳加講解一下。
作者: yorker    時間: 2010-3-22 05:42 AM

0.0...' P8 J0 V3 }; Y, f' f  `0 C  D

0 l6 T: u& G5 ~7 _9 T- J. k我好似見到有個shot係有把線鋸.......
" i! E) E" F% a" C6 H然後有d手手腳腳....?! & P& }! }2 z" A. p- a* ~
; o( j- y8 u, C( Q1 K' Q
都幾核突......
作者: e_e    時間: 2010-3-22 08:41 AM

好耐之前都有類似的4 ?( D, e+ ~5 Z
/ A- c. S5 a5 R  d# s4 Y
未睇過,唔知算唔算叫高水平
3 o  X, C# s  F8 g! e0 ?( X$ vBIGHEAD1987 發表於 2010-3-22 02:15 AM
4 V4 w+ k5 A3 e0 }' @/ @3 _$ L. W有D咩先??? 講來聽下~~
作者: 3double7    時間: 2010-3-23 02:04 AM

咁,到底呢套片點樣超高水平呢?
- D# d8 }' {! o9 H( p* z樓主可唔可以分享一下架?
作者: 12d3    時間: 2010-3-23 11:13 AM

感覺麻麻地, 日韓一定已經有類似題材出現過, 香港十年前有"PR Girls青春援助交際", 我也是差不多十年前已經知道援助交際這個term, 題材不算新鮮.0 y" a. k% k8 o9 s; Z. g
既不寫實, 也毫不誇張, 限制了觀眾的想像力. 這電影像是條歌頌青春的片, 粉飾了援助交際, 會帶來何種感動呢?
作者: e_e    時間: 2010-3-23 11:25 AM

感覺麻麻地, 日韓一定已經有類似題材出現過, 香港十年前有"PR Girls青春援助交際", 我也是差不多十年前已經知道援助交際這個term, 題材不算新鮮.; o: t% [7 g0 T! q, W9 ?
既不寫實, 也毫不誇張, 限制了觀眾的想像力. 這電影像是條歌頌青春的 ...( K" b+ _+ t9 w
12d3 發表於 2010-3-23 11:13 AM
8 O, Y+ C; q. w, ~4 H0 n" P" h$ N
係喎 , 係日韓先有羅 , 香港就十年一套羅
作者: 3double7    時間: 2010-3-23 06:44 PM

! x& t3 H: Y9 N+ j# o% Q: M係喎 , 係日韓先有羅 , 香港就十年一套羅
$ G  s9 ^6 l) `$ ?5 y' De_e 發表於 2010-3-23 11:25 AM
4 `9 x4 ^! g) |+ `! P+ b
. P" X# E) y  H2 U
十年一套都唔等於高水平噃
作者: e_e    時間: 2010-3-23 06:53 PM

8 v, i& d6 q3 @9 F+ L

: ^( Q) e8 k- `4 s4 p0 q十年一套都唔等於高水平噃
. }; e4 M8 e5 H" B9 u0 C/ L' A3double7 發表於 2010-3-23 06:44 PM
( f. v5 N( {7 K7 Q8 A; G' j, b
1 {1 J0 v+ f) y0 q6 XSORRY , 打漏左 , 係題材水平高 !!!
作者: 12d3    時間: 2010-3-23 06:54 PM

12# e_e
" h+ e0 U) p( E9 h3 v5 e8 t8 p9 p
, [- q1 v) Z  e: l1 V你一改口風, 我無話可說, 唯有同意!
作者: e_e    時間: 2010-3-23 06:58 PM

12# e_e
4 m1 n% @/ a% s# o
  S1 D& {: S% r% |你一改口風, 我無話可說, 唯有同意!, s8 G5 l8 W- g5 v' w
12d3 發表於 2010-3-23 06:54 PM
% _4 g7 |, f9 k% [4 m6 _! R只有能屈的人 , 是不可能打敗的
作者: 艾官    時間: 2010-3-26 07:07 PM

其實港產片有D低成本無宣傳既反而拍得好寫實逼真~以前係有線電影台睇過一套連個戲名都唔記得既港產片~入面無一個演員係識得既~我反而可以成套戲由頭到尾睇哂
作者: qqicq    時間: 2010-3-27 12:02 PM

好似幾正
作者: pp137pp    時間: 2010-3-29 12:24 AM

=0=唔係好覺啵~
作者: mnbvc    時間: 2010-3-29 12:37 PM

一睇就知講之前肢解援交單野

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0