標題: [時事] 最低工資立法張宇人主張低於二十元 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-3-22 12:52 AM     標題: 最低工資立法張宇人主張低於二十元

可恥牙  
* E4 I' D+ K8 s. b
/ }% O# N+ {6 n[youtube]PZeidQPtK-Y[/youtube]
作者: 自由神    時間: 2010-3-22 12:56 AM

1# 電梯男 最高工時係每日24個鐘?
作者: 打狗棒    時間: 2010-3-22 02:01 AM

呢d杏加橙, 祝佢下世做牛做馬, 連$20 per hour都冇得收........
作者: 奇    時間: 2010-3-22 03:08 AM

唔排除會低過$20,佢敢做我放長雙眼睇佢有無報應
作者: slwong3    時間: 2010-3-22 03:54 AM

lower than 20 dollars per hour.....' w+ ^$ o% ]) K9 J% U* C! H
3 R- d% p  t9 o$ c/ `) f, U4 Q* U
what's the point of making the law.....
6 N0 G5 L# b) M5 b) D/ e, S5 p
' M, Q7 X( l! H* sright now, some people are already earning lower than 20 dollars per hour....
作者: benbendy    時間: 2010-3-22 08:33 AM

呢個張X人正一撲X唔系人,沒人性.一系食得馬屎多,唔記得人系要食飯的.  \& j: f' H  V) u3 f
如果系我就唔會定20文,而系拿屎潑,至少都即時除兩只鞋釘死個X家鏟.
作者: 奇    時間: 2010-3-22 08:45 AM

呢個張X人正一撲X唔系人,沒人性.一系食得馬屎多,唔記得人系要食飯的.
$ @1 i* K. i6 X' T3 j如果系我就唔會定20文,而系拿屎潑,至少都即時除兩只鞋釘死個X家鏟.( ~% n! Z3 _6 F. ]! ^$ _
benbendy 發表於 2010-3-22 08:33 AM
5 D& Q, J" d" K& H( |' O7 _6 h% d5 g* ^
岩岩聽晴朗,正如朱薰講暢硬幣定都好
作者: infjlam    時間: 2010-3-22 11:33 AM

張宇人應該叫做「唔係人」
作者: 魚佬    時間: 2010-3-22 11:55 AM

呢 d 人唔死都冇用
作者: goodprice    時間: 2010-3-22 12:01 PM

what the filter-038
作者: jimjim12    時間: 2010-3-23 02:56 AM

要去佢D餐店舖潑屎,等佢冇人幫襯...
作者: bobo21    時間: 2010-3-23 05:25 AM

佢話廿雞, 若然唔夠用, 就去攞社會福利啦, 而治牛當就話, 呢個唔係佢哋咖立長, 佢哋是主張醉奀攻's定係廿4, 果然兩個嘟好識做戲喎, 妙呀.
作者: gt2686    時間: 2010-3-23 12:06 PM

佢應該食錯野,亂咁講野...
作者: 中國心    時間: 2010-3-23 01:26 PM

佢要小心出街被人碇屎
作者: goodnicelady    時間: 2010-3-23 04:06 PM

最低工資立法張宇人主張低於二十元﹖唔係麻﹖我無聽錯嗎﹖簡直火滾呀!!!叫佢去做吧!佢話如最低工資定到$30以上顧主會抄人﹖但現在唔係定日薪或月薪喎,規定時薪最少喎﹖簡直無理據咯……如定$20 下咁攞綜緩好過咯……
作者: 奇    時間: 2010-3-23 07:00 PM

佢出街食野真係要小心,真係個個希望加料比佢
作者: infjlam    時間: 2010-3-23 07:14 PM

本帖最後由 sfxc0000 於 2010-3-24 05:05 AM 編輯 " w$ Z! d0 I! j2 }

! z. L# i: u, {8 U& V& Z$ i佢都算巴閉!短短幾日,已經有facebook群組反佢!人數眨眼已經突破二萬
作者: Erocky    時間: 2010-3-23 07:49 PM

" 廿蚊,若然唔夠用,就去攞社會福利啦... "
) k7 w/ Z% k' z* u4 I
3 b# r' Z4 a& i3 Z9 C$ e# ]" c! J有無搞錯呀!?
. r+ L+ w  |8 }- v' E9 Q' s呢句係咪人講架? 真係聽到都火滾!
: r3 P- ^' Q% r% h+ e0 n' [4 U9 |  p' A5 ]4 r$ ]
佢唔幻想下時薪廿蚊,老百姓生活幾艱難都算啦!
! z3 M5 w0 [% |( y: F仲講埋d咁唔負責任既說話?  M9 c) m, L9 X# o* \# |$ G
* K8 i7 \. t/ K0 E+ R* p; b
佢俾我感覺係,
+ d) S/ T& t& l: g( R7 `4 T' x) x+ J
「我使乜理你地班小市民0者? 
- E% H, R' a/ U; [" W 我使乜理福利署果邊搞唔搞得掂0者? 到時個波推左俾你就係你問題啦! 你諗掂佢!7 F5 y& t" z9 Y& v% ]
 我只係理自己/業界利益架0者~」
$ N7 |1 S2 v4 @! w) [1 x9 w6 O' t& z7 I4 v' ~, e+ b
樓上d師兄講得0岩,( [! J5 x8 E2 c9 H8 r0 U
條友食屎食幪左,唔記得人要食米飯!5 p0 p1 q% H4 d: K) ^
遲早有報應!
作者: amigofans    時間: 2010-3-23 08:13 PM

哈, 佢養馬一個鐘都唔止洗20蚊, 呢D就係典型既香港...
7 w" t/ v2 {; v- J8 I; y3 N; T5 n2 K
: X: w9 Y, {9 N& u" c當唔吉到你既肉既時候, 你就會叫人唔好嘈, 唔好咁多野拗...
. a+ }5 i+ n8 [! m6 `/ R# M6 w% k0 |+ ]6 ?& D1 D$ ~2 M# D: \5 e
香港到底有幾多住半山日日高床軟枕既人, 會識同天天水深火熱, 就黎要訓天橋底既人諗下?
作者: bobo21    時間: 2010-3-23 10:01 PM

18# Erocky
6 I5 a, I7 j: {3 r$ p3 D3 w- v, r1 ^: v, s! Y
佢係咪仁就唔知囉, 旦, 星期日個[城市論壇]就聽住佢講, 廿蚊唔夠咪攞社會福利.
作者: mnbvc    時間: 2010-3-30 03:23 PM

" I  B* z. r( {, Z6 A" Z) E1 J9 Y1 [( P% ~岩岩聽晴朗,正如朱薰講暢硬幣定都好; x+ E" {5 i8 b9 ]7 L

9 ]- ]1 C6 L9 t  @8 r奇 發表於 2010-3-22 08:45 AM
' y" X7 a! Z1 W4 Z% L刨尖2蚊d角位去釘張廿蚊 " V, [, i# A, `/ d0 [
返工一個鐘可以釘到10次減壓

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0