標題: 有家有否看過政府的私煙廣告? [打印本頁]

作者: 費事高    時間: 2010-4-4 02:42 PM     標題: 有家有否看過政府的私煙廣告?

- t' A7 `$ x- Q! ~8 F' }# A( U' g; c2 D) y, g1 ?6 c
真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,
/ T1 I9 b' v; D' z/ j. i" a以我本人所知,私煙並沒有特長,: n9 _" J: j! n- K% y
又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,
" Z, n0 Z, e$ w2 b3 O" I我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,
0 R) p0 P; Q! g9 f" V其次買賣私煙交收時候,那會在公園交收?5 X. X' Q7 ^" ?9 C0 ?( ?" c2 P7 z
私煙老闆一定會叫伙記直接送上門,有根有據有門牌地址才會送貨給你,
$ X9 z# T5 K  Q& b  W公園交收?你真係試下搵一個私煙老闆肯咁做來給我看一看?# ^9 n# @4 q# A* J, `
白粉先係公園交收.....
( M) A- D  L. K0 B6 R一大班飯桶,是是但但做個廣告出來,
; n- \! l' A- Z- f+ d% p% i/ p但又完全脫離事實,可笑可笑.....
作者: selena127    時間: 2010-4-4 03:58 PM

有 d 阿婆真係公園賣 !!
作者: 奉命    時間: 2010-4-4 06:33 PM

真係好唔入流,唔全與平民百姓脫節,
# ?% ~' [- w% N: h% R6 s% b1 F5 |! p以我本人所知,私煙並沒有特長,
9 ]* I9 h1 t6 S" x# i又可以說[特長]這樣的煙,在我認知範圍內,已經沒再出現過,/ _4 R" Z+ X. ^/ g- a+ r
我中學年代,特長是興了一段小時間,但因煙味問題,一段時間後,已經被塗汰了,
( R7 ^/ [4 z" \其次買賣私煙交 ...
) v0 e+ \' A$ c+ t  P費事高 發表於 2010-4-4 02:42 PM
你確實好唔入流,認知範圍都低
( T6 ]% I& x  S- I9 b[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添
作者: 打狗棒    時間: 2010-4-4 07:32 PM

自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;
! D6 u" P+ r$ Z' R" W近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
( S( N  U. c# y) @: J所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............
作者: 艾官    時間: 2010-4-6 12:29 AM

以前就真係好多阿伯阿婆係公園賣~而家就唔知啦~睇怕都好難搵
作者: 費事高    時間: 2010-4-6 03:35 AM

有 d 阿婆真係公園賣 !!7 y. c$ v& B* ?) d
selena127 發表於 2010-4-4 03:58 PM
. J7 l! U" E1 T6 O2 v+ ^+ i6 s

$ `$ `) b+ R8 y我意思係幾條幾條咁交收,
2 ~7 V9 H  [4 X1 P0 b我以前都係公園幫襯過D公公婆婆賣煙,) p5 T/ w, a- R, ^8 N' Y+ F
但只限於一,二,三...包咁賣,當然...
3 ~6 V% {, x8 A& F) U2 J$ U你出得起錢,佢地只然會比貨你,6 k, q' }( I4 v' V- _; O/ ^
但佢地本質上,只係諗住一包一包咁賣。
作者: 費事高    時間: 2010-4-6 03:35 AM

& t, M9 p* N0 E( p, g
你確實好唔入流,認知範圍都低0 ?- s) t7 \7 }0 T
[特長]係仲有得賣,仲要係硬盒添# Y6 e  ^5 c) G
奉命 發表於 2010-4-4 06:33 PM
3 n) v& m) R0 R& w+ w6 T
- L5 k: L8 P6 O9 Z# B# Z8 j
咁我見識少囉
$ N  L5 G- \7 U2 k8 Y但我幫襯私煙多年,我就未曾見過有[特長]可以比我買
作者: goodprice    時間: 2010-4-6 09:34 AM

直接送上門?? so stupid wor??
作者: Winters    時間: 2010-4-6 01:26 PM

自從"香港解放區政府"實施部份地點禁煙後, 身為煙民的本人覺得只有交稅的義務, 沒有吸煙的權利, 所以再沒有在香港境內買過一包完稅煙;5 m% X6 f. b2 g( w
( G+ t# F  S$ L; |2 t近幾日有調查報告, 香港的長壽比率是全世界排第二位, 香港污煙漳氣, 生活日夕倒轉, 而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢? 可想而知, 說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多);
7 u. _; L; _7 h: r% K所以我發誓, 政府一日不取消偽禁煙令, 我就永遠買免稅煙和走私煙, 以表示不滿............8 E: `" P; l$ L3 v1 T0 a
打狗棒 發表於 2010-4-4 07:32 PM
1 H) s0 U1 K0 p8 W; C5 E0 H* R
而且政府日夜宣傳吸煙或吸二手煙會危害生命, 但為什麼人均壽命反而會增多呢?: A: H' }# d( ^- y1 I$ b
兩者有關係?$ {3 Y4 F4 F+ ?5 U) b
說吸煙危害生命根本危言聳聽(至少吸二手煙的禍害誇大得多)* k7 L: j, e# |% n' L1 s5 R- ~  s  w
我醫學知識比較貧乏,呢樣真係要聽下閣下高見

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0