標題: 母夢與愛兒玩耍 但願長睡不轉醒 失蹤「嬰屍」慘剩一塊肉 [打印本頁]

作者: selena127    時間: 2010-4-30 02:57 PM     標題: 母夢與愛兒玩耍 但願長睡不轉醒 失蹤「嬰屍」慘剩一塊肉

本港貨櫃車在[url=]深圳
% L- q( m, d9 U7 K3 ?[/url]布吉捲走男嬰案,證實年僅四月大的可愛男嬰已慘變成一團肉醬,殘屍難以辨認,交警現正安排其家人辨認殘餘衣服。堂伯懇求公安,始獲看其中一塊肉,心如刀割形容:「如掌心大小的肉塊,與街邊被車壓死的老鼠一般,很恐怖,好難過。」
8 ?) Z9 z; h7 c" q1 T7 o; l4 x% L( G8 s9 \
http://hk.news.yahoo.com/article/100429/3/hrah.html; l+ w2 q( @  Y# r5 C
% L5 g( V# S5 ?% Q. Z* L
點解可以咁殘忍 , 由內心湧出的悲痛 , 人真是如此自私自利 , 沒有價值觀 , 和野獸有什麼分別 !!6 i8 A1 G: k1 w. {8 s& Y. B  O

8 ?! C0 L/ T# \3 j& z# I若車主當時停車  , 恐怕不會搞出人命 !!
: h$ r- m6 m9 c7 D" l: z
" e* j  e! {1 j5 v人形禽獸 , 去死啦 !! 4 q5 D3 N7 v' J& K/ o4 J! A$ A: ^

- K5 K$ U. q8 F+ B
) P, @' T( i+ S% J6 }2 [0 ~8 E! R我想問 , 這單野香港判定大陸判 ??
作者: 奇    時間: 2010-4-30 04:07 PM

個司機當時知唔知架?
作者: slwong3    時間: 2010-5-1 01:14 AM

I guess the driver just thought he hit the mother but he never thought the baby was stuck underneath the truck.....  \$ X3 W9 w$ {1 P8 W: R
2 {) e# V& V) T
Either way, the driver will need to take all responsibilities.
作者: jojojojoj    時間: 2010-5-1 09:35 AM

就算停車都可能係死, 係大陸唔死都撞到你死既新聞經常有,
0 Z1 Y* ]8 S7 o# J& I我就覺個司機唔會唔知, 成大架嬰兒車被拖行, 唔係新牌仔喎,
" [$ @/ t8 k6 f$ Z  \架車個感覺唔同左佢點會唔知
作者: kuru    時間: 2010-5-2 02:03 AM

雖然個嬰兒係幾慘, 但係個司機唔停車可能驚得濟唔知點算,
! k. m! ?9 z0 U+ C或者可能諗會唔會一停車比人打劫及搶去車裡的東西, 真係好難判決

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0