標題: 【手機上網的問題】 [打印本頁]

作者: 奉命    時間: 2010-6-23 11:45 PM     標題: 【手機上網的問題】

我媽媽剛剛3G加了上網功能,但佢唔識SET上網功能所以走去門市問# t" _8 H* G0 S$ J" X% ]
3G個職員用好差嘅態度話大陸手機係唔可以上網的(我媽媽雖然係$1000大陸機,但個樣成部i-p4),但係我老母部手機桌面有整晒所有功能,facebook都有......又點可能上唔到網啊
* I* J% P0 [$ D6 k, Z$ }! b如果3G的上網組合唔FOR大陸手機,佢地點解唔白字黑字講到明大陸手機唔可以用呢  y$ Q+ `8 I. Z. _
究竟大陸手機係唔係在香港不能上網呢??
0 l# A) v1 B9 X. h我可唔可以告3G欺騙我簽合約呢??
: R4 n: t5 z  h6 v* M0 }, @有冇知情人事可以幫幫手解解話啊
作者: ktwu2007    時間: 2010-6-24 12:47 AM

* z( C: ~) N4 m  r3 y
( I: z% W1 F4 A0 Z9 T1 h1# 奉命
& Q; ]8 M" u* K  c$ e
, |3 e6 k5 z4 ?4 w啊! 你 post 下個型號出尼, 睇下係咪山寨機.5 `6 V" A) c' G. V: G
你係咪聽左 HXC 個廣告講:「依家唔係你去營合部手機, 而係部手機去營合你」
  n* }+ a' L& D0 ?按你的例子講:電話網絡供應商係提供上網服務比你, 而唔係包你擁有O既手機上到網.
+ _( H: U) Z: d1 b+ G係個 SALES 推銷上網服務合約O既時候, 佢同你阿媽講過咩, 無人知.
5 A. n+ W- H- GPS: 不如, 你孝順D 使2千幾蚊買部3G行貨機比佢, 好過要佢為左千幾蚊合約錢,
' {) r* {# `& |1 R0 d- e3 p上去o個d 要等成世同排幾廿萬個月先約到主任去投訴o既消費者委員會.
作者: 奉命    時間: 2010-6-24 01:28 AM

1# 奉命 4 h7 f) k( s; M+ _) ]7 f7 g

4 i8 i) `" F4 Y7 w) L( {  G啊! 你 post 下個型號出尼, 睇下係咪山寨機.
8 [% w( E$ x8 S/ t7 |5 U, m% J你係咪聽左 HXC 個廣告講:「依家唔係你去營合部手機, 而係部手機去營合你」/ O7 e) Q0 K/ M) o$ J
按你的例子講:電話網絡供應商係提供上網服務比你, 而唔係包你擁有O既手機上到網.
7 z. i$ n" Z* B5 Y9 ] ...
* m* B5 T1 S/ Y" B+ Xktwu2007 發表於 2010-6-24 12:47 AM
合約問題明白了
9 `- K5 t' A4 E. |8 c7 J咁係唔係冇牌子大陸手機就上唔到網??但係報紙上講到明係可以上網的,部手機先進到成部i-p3喎
作者: ktwu2007    時間: 2010-6-24 01:31 AM

合約問題明白了9 m/ e$ I6 g0 F6 e: i3 {" Z0 K
咁係唔係冇牌子大陸手機就上唔到網??但係報紙上講到明係可以上網的,部手機先進到成部i-p3喎
0 i" a0 I1 W& N4 I6 X) ]奉命 發表於 2010-6-24 01:28 AM
- \: u2 u2 N3 Z
) c% F6 c. R# `& v/ F/ x& f
咁你上去/ 打去個分銷商到問
作者: 奉命    時間: 2010-6-24 01:51 AM

" l2 A  {7 R/ F# [* J/ s- M1 a! q  p6 F: d# H
咁你上去/ 打去個分銷商到問
2 K2 Z; g) G6 j0 E0 V8 E6 [ktwu2007 發表於 2010-6-24 01:31 AM
都係好L亂
- r" G( V# P; v. Y. A不過都THX

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0