標題: 劉慧卿....收聲啦妳!! [打印本頁]

作者: HansChan    時間: 2010-7-16 03:05 PM     標題: 劉慧卿....收聲啦妳!!

* x; M# r; G' ?! D2 b$ {/ i; ~0 ^* `* i- t7 x8 ?
而家睇緊有線....哩條八婆...女權主義置上!!" F0 G( J0 Z# ?! F5 G
佢提出動議......講到應有多啲女人參與議會,哩樣嘢冇問題!# `; ~; ?; ~! d2 w
但又要話啲男人廢...啲女人點好點好.....
" N  ^6 j3 k, R! n# e4 w4 m佢岩岩舉例話"男人駛錢,鍾意買車,買煙,買酒..哩啲刺激,玩既嘢上面...但女人呢?佢哋會駛錢响屋企,為屋企人好....."
6 m( i, e& o/ b' t8 ]% B0 E$ q甘所以男人就唔為屋企人好喇???又唔講吓女人用幾多錢响著响身上面既嘢???  w- @* _: M( Y/ F( J, h
男同女各有喜好....哩條八婆講嘢就九唔搭八....3 J) Y6 s; n7 m' ~# w# g. r
基本上我係支持佢既動議....但實在不能接受哩條八婆甘講嘢!8 Z  T8 Y3 k, D0 L3 Y
基本上沉晚我睇最低工資動議"大學生實習,暑期工應該納入最低工資"既辦論己經到火都黎埋,不過又幾有趣.....啲生意佬講嘢又好嬲又好笑...基本上一講完"班後生係黎學嘢,所以唔應該俾人工"....你老味,佢哋就話"啲後生係好想學嘢,佢哋係唔計較有冇錢,點解你哋睇到佢哋甘低俗??"......班後生係學嘢定賺錢...論到佢哋決定既...癡那線!!後生都係人黎啫...若對你啲公司冇貢獻,你唔會請佢...你請得佢,又唔肯俾錢.....最後就所有工人都唔駛出糧就最好喇!!!X!
4 R' U% x5 H7 L幾場既辨論....水準真的太低!!!!!!
作者: 自由神    時間: 2010-7-16 03:27 PM

1# HansChan 我知你好嬲,但唔好爆粗呀。
; T5 W. P5 }8 s0 H; Q/ b
: [/ x* z- x( v4 [; j% l% v, M; h' N, u$ F4 y' U% V# p6 E
動議係多D女性加入議會?
) ~5 o3 Z& Y) L! w( q0 z! T但香港好似無立法限制女性參選立法會人數嫁喎。
7 j; y2 O8 c5 ^% N6 S( }( ?同埋議員係人民選出黎既?多男定多女係人民既決定
3 M! o4 j- ?: E我唔明個動議有咩意義?
作者: 電梯男    時間: 2010-7-16 03:30 PM

卿姐20年前應該幾索牙
作者: infjlam    時間: 2010-7-16 04:24 PM

女人到左更年期,係會有以上反應

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0