標題: 有冇人覺得吉野家越黎越唔好食 [打印本頁]

作者: kch123    時間: 2010-7-19 03:01 AM     標題: 有冇人覺得吉野家越黎越唔好食

今日去大沙田間吉野家,叫左個特盛牛肉飯,食d牛肉好似食緊香口膠咁,,,
7 a( M- Q/ }" Y! O. V2 a$ s0 M跟住出去叫人比碗牛汁,,,佢竟然用超細既紙皮杯裝少少比我,,,,(((乜d牛汁好貴ga咩?!)))3 o! o6 O- K' I3 @6 @' S1 |
d牛汁又好似冇以前咁濃咁........
作者: 勇勇    時間: 2010-7-19 03:09 AM

今日去大沙田間吉野家,叫左個特盛牛肉飯,食d牛肉好似食緊香口膠咁,,,
1 M3 J% q) Z0 B; @& i" h1 c6 W3 s3 U跟住出去叫人比碗牛汁,,,佢竟然用超細既紙皮杯裝少少比我,,,,(((乜d牛汁好貴ga咩?!)))/ N: r3 [6 E2 D7 M( J0 E* w. `
d牛汁又好似冇以前咁濃咁........ ...
. T# I( t5 \# Gkch123 發表於 2010-7-19 03:01 AM
唔係丫
3 W( ^! y2 O: F1 O7 r個雞牛雙併餐都好好食啊,又有泡菜又有湯4 F2 V6 a& U" L( d5 v5 z
講起天日都去食一食先
作者: mnbvc    時間: 2010-7-19 04:11 AM

一直刀唔掂
' N+ H' B) Z5 s$ S以前午市14好食
5 P  B. m/ q3 N) r- h$ K- M* Y但之後個股市炒到飛街所以佢刀不停加價刀算
& \' g; H0 ]/ ~$ J仲要d汁越黎越咸d牛就# r! \& v' f, a/ O- ?
早幾日行過見又加到17.5添
作者: ATX 828    時間: 2010-7-19 04:32 AM

唔係丫0 c2 d/ h$ I( J0 N1 ]7 p) Y
個雞牛雙併餐都好好食啊,又有泡菜又有湯
" o( o" v: `7 a3 ^; a( f* Y5 o講起天日都去食一食先
8 i5 P& z0 o% U; F3 s$ P: J( B* X2 W勇勇 發表於 2010-7-19 03:09 AM
, I2 m4 g3 S. m+ D  z5 K" g  U0 A4 Y' s2 S9 I
使多d 錢啦, 去食個定食....
6 b, S8 I. d" Z" N* A) H條囡會嗌大聲D 歡迎光臨
作者: 勇勇    時間: 2010-7-19 05:17 AM

一直刀唔掂% f) Q8 h: i, J4 B
以前午市14好食
& v7 _( O  K  r9 `但之後個股市炒到飛街所以佢刀不停加價刀算
' U. F% l9 d' ~, L仲要d汁越黎越咸d牛就# m( N9 m1 `1 M4 W' L3 o
早幾日行過見又加到17.5添
' S9 U. j- S8 \5 O% gmnbvc 發表於 2010-7-19 04:11 AM
唔係掛.......冇食3~4月,唔會變到噤差
作者: 勇勇    時間: 2010-7-19 05:22 AM

1 m: U/ R2 }# W- h

, o! K8 b! U  p$ d1 b% R$ n使多d 錢啦, 去食個定食....
( [: ^# }" H7 E, U條囡會嗌大聲D 歡迎光臨  l' V. s6 W% W3 E# u: @2 B
ATX 828 發表於 2010-7-19 04:32 AM
同意8 v8 c/ g' }7 a8 e, c2 s! `
所以我依期成日去食日本定食,($100左右)又多野食有好味道- F0 s# o6 E( J  I
沙田新城市有間(壽司派),唔係好貴,d野好食,食物個樣又靚
% u) U% O" h2 W$ g4 z7 a( X/ Cd拉麵都唔錯咖,$60有找
作者: Norman Chan    時間: 2010-7-19 08:33 AM

由此至終 都唔好食
作者: sm123456    時間: 2010-7-21 09:00 PM

細個都覺得麻麻,唔特別,到大個就好少食,因為覺得唔值咁既價錢
作者: wsy8    時間: 2010-7-24 11:24 AM

,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔
作者: wsy8    時間: 2010-7-24 11:24 AM

,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔,唔
作者: 打狗棒    時間: 2010-7-24 12:19 PM

細個都覺得麻麻,唔特別,到大個就好少食,因為覺得唔值咁既價錢
6 P" m) k9 [% f  O6 r7 }7 l' Rsm123456 發表於 2010-7-21 09:00 PM
6 Z+ I0 O$ ^) p: G+ dTotally agree, 以前有次食下午茶, 叫咗個甚麼麵, 點知食落口原來係"出前一丁"?: Z, P+ z  ]0 b
心諗有冇搞x錯, 一間咁有名嘅日本食店, 竟然用丁麵, 咁我使乜幫襯你, 我自己唔識煮咩? 從此都好少幫襯!!!
作者: d228216    時間: 2010-7-24 01:53 PM

好耐之前灣仔第一間店10年前...真係好好食, 牛又靚又有7寶粉又有酸薑...家陣乜都冇
作者: 打狗棒    時間: 2010-7-24 02:09 PM

好耐之前灣仔第一間店10年前...真係好好食, 牛又靚又有7寶粉又有酸薑...家陣乜都冇
1 v! n# o- S. d4 b  Ud228216 發表於 2010-7-24 01:53 PM
3 a6 @5 W4 }% `% v" o' H: L
所有嘢嚟到中國人地方都會慢慢變質, 因為佢地知中國人只重外表, 不重內涵, 美其名迎合中國人口味, 實質係偷工減料......
作者: infjlam    時間: 2010-7-24 11:31 PM

6 K2 T2 f% \5 y3 g. h7 K4 O所有嘢嚟到中國人地方都會慢慢變質, 因為佢地知中國人只重外表, 不重內涵, 美其名迎合中國人口味, 實質係偷工減料......
# i0 Q' H. p0 C3 Y. P- Q打狗棒 發表於 2010-7-24 02:09 PM
/ W% P( ]$ s6 u! X/ z$ h( k! X' v6 }* O$ z- i
要正宗,去日本食喇!) t1 x( c+ W* n9 W
雖然中point,但26fun抽水哥風範始終如一
作者: chewlun3    時間: 2010-7-25 12:32 AM

但吉野家套强姦片超好睇 bor
作者: d228216    時間: 2010-7-25 12:33 AM

' B( N+ w4 B  ]4 E, B0 s
& ~, b- w6 d; b# ?" _; g2 L要正宗,去日本食喇!
0 M* `4 S5 c- ~. w雖然中point,但26fun抽水哥風範始終如一
: k& |/ H* i% }1 Q' F5 @/ K3 B' Qinfjlam 發表於 2010-7-24 11:31 PM
100分
作者: infjlam    時間: 2010-7-25 12:52 AM

但吉野家套强姦片超好睇 bor0 O! W. R+ a$ h
chewlun3 發表於 2010-7-25 12:32 AM
0 k! H4 P. P$ O
0 I/ B2 p# s) v5 ^爛Gag,懶幽默...
作者: d228216    時間: 2010-7-25 12:55 AM

" N: M- o  K, h& O% L

+ A0 k+ W( y6 ]1 y1 s爛Gag,懶幽默...: l9 ^# {* w8 _+ v
infjlam 發表於 2010-7-25 12:52 AM
0分
作者: chewlun3    時間: 2010-7-25 12:56 AM

9 A5 l& k+ u: F+ a7 E8 b
2 h( y3 V2 W1 u! l" U1 T" j
爛Gag,懶幽默...% q: L3 f% |$ r, Q! c
infjlam 發表於 2010-7-25 12:52 AM
6 Y4 L4 ~* }/ t( C# L7 s% T

+ c6 r; `  z6 ^- `# n真人真事 bor.....
: k$ c$ T4 i* }; S' O( hnot gag or懶幽默
作者: infjlam    時間: 2010-7-25 02:28 AM

, n4 u+ j5 _/ v( l; S: X( N+ _3 }  {9 \& r( f
真人真事 bor.....) Z7 c2 J, x8 A# n8 p! i
not gag or懶幽默
. ]" v: ~2 R2 |4 Bchewlun3 發表於 2010-7-25 12:56 AM
0 h8 O6 y  [  t- w6 ?4 G/ f' @
9 P5 s, ]' ~  R/ g, v5 jSo?4 \6 n* k1 I! y, z  N
4 ^. t: z8 _2 n+ Q- f% q8 y
人地係問:有冇人覺得吉野家越黎越唔好食?
5 m* Q% r  w: x你覺得强姦片超好睇?你係咪睇4仔睇到精蟲上腦?
作者: chewlun3    時間: 2010-7-25 03:15 AM

吹水嘛.....
2 f. K/ U' H9 M3 _* }吹完...
7 l# B5 J+ b$ u3 b# K$ C$ i) Ook
作者: 呀傑    時間: 2010-7-25 03:31 AM

直到依家我只食過2次!!
作者: yakyi    時間: 2010-7-25 04:59 PM

may be, need to try a few outlets to check whether the standard is declining
作者: infjlam    時間: 2010-7-25 10:50 PM

話時話,其實點止吉野家,就連大家樂D水準都差晒喇,/ p2 B2 I. C# ]. R& R7 D
佢地依家杯熱檸茶係苦o既(以前好好多),
* `- k4 e; @4 ?8 j5 d% o2 B/ W就算冇其他選擇,都唔去大家樂食
# H, M" S0 L; k
0 ?/ t0 R, e: P+ A' v好多食肆,只要一發大o黎搞,到上埋市,就保持唔到以前食品水準和服務
作者: t.e.b    時間: 2010-7-25 11:45 PM

D烏冬好難食
作者: 娛樂    時間: 2010-7-26 12:33 PM

唉...而家d人只係識搵我地D錢...) f  l" J) V; X2 e
完全無諗過提高個D食物既質素  `) j2 ?3 g4 g# W
有陣時...比起大家樂啊...
  O4 h) P3 O4 E自己煮飯仲健康仲好食過佢TIM
作者: 02110833    時間: 2010-7-26 05:35 PM

一向難食

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0