標題: 14歲少年弒母殺弟妹後自殺 [打印本頁]

作者: goodnicelady    時間: 2010-7-25 05:08 PM     標題: 14歲少年弒母殺弟妹後自殺

http://hk.dv.nextmedia.com/template/dv_channel/index.php?fuseaction=dv15.player&range=d&sort=promo&mode=section&id=15335&dv_iss=20100724&iss_id=20100724&sec_id=15335&art_id=14272802&av_id=14273262
作者: yakyi    時間: 2010-7-25 05:13 PM

his behavior is still not understood
作者: jason24997    時間: 2010-7-26 09:35 PM

佢太變態了~殺自己呀媽同個妹...點殺得落手呀=.=& s+ \! F5 F" `* H9 [' P( [
就算打機上腦...都冇可能會咁呀....
作者: 娛樂    時間: 2010-7-27 02:14 PM

相信背後新聞可能沒報到過...報紙上既野唔係話可以100%信哂0 T% |: F" {3 V! N) h7 F/ M
我個人認為可能思想受到他人影響& l; }. d* _6 {- {) ?
更有機會接觸到邪教之類既東西
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-27 02:33 PM

相信背後新聞可能沒報到過...報紙上既野唔係話可以100%信哂
# y0 A1 t4 ^. F- d* c我個人認為可能思想受到他人影響! [8 W' ]5 ~. t) J7 M; Q
; Z2 E: X) H1 X娛樂 發表於 2010-7-27 02:14 PM
認同…可能還有隱性精神病!同香港最近單15歲男仔殺母妹案差不多…
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-7-27 03:01 PM

相信背後新聞可能沒報到過...報紙上既野唔係話可以100%信哂
1 Q1 ^+ E# o% ?( e' ?% M8 O5 ]我個人認為可能思想受到他人影響8 k: f. E1 `9 ]' w6 R
3 z% A# h- G! O, C: i2 k. L% {娛樂 發表於 2010-7-27 02:14 PM
; I8 ]2 d- R* e" t9 ?% L# y  B- }可只可以咁講 , 其實人人都有機會發狂 , 係本人十幾歲果陣 ,4 @& ]( {* u3 p( _
因為成日都比同學蝦 , 一樣唸住如果執到支鎗 , 就去隊冧班px ,9 W' B' D' @- f/ L! }* l7 q
之後就自殺 ... 細細個會唸埋一便有咩咁幾???, A) A) Q9 W& |
, G* T% L% z2 t
一d人郁下就叫變態 , 一d專家郁下就話係咩隱性精神病 ,
9 R2 I# i4 t$ i' j1 U8 {! }我肯定咁同大家講 , 有咁唸過既靚仔 , 至少都佔10% ,0 s- ]1 o5 F! u, C  K. x! f
只不過這10%中 , 又有90%之後會變得正正常常 , 好似我咁~~
作者: 娛樂    時間: 2010-7-27 03:04 PM

! z$ D4 G0 Q. N
可只可以咁講 , 其實人人都有機會發狂 , 係本人十幾歲果陣 ,+ |5 z3 ?% o* L" B: f  B- C$ R1 ?
因為成日都比同學蝦 , 一樣唸住如果執到支鎗 , 就去隊冧班px ,
5 R) c+ Q! B# ^  |: l之後就自殺 ... 細細個會唸埋一便有咩咁幾???
" W7 [0 R0 i+ F* z! q! L( R2 s, \
/ {: D, r% `- V7 I9 D一d人郁下就叫變態 , 一d專家郁下就話係咩 ...
+ T* V6 O3 I2 l+ V; B; z迦樓羅女王 發表於 2010-7-27 03:01 PM
9 o, C: V0 L3 d# n) \" m: j& _, i7 a+ t4 U4 B$ }& V; t3 p+ t% c) d
沒錯....而家社會真係好大壓力...令到好多人都受唔住壓力做出唔理性既行動
8 R  N% O5 A! F2 m, t0 e專家們可能忽視左個少年日常生活既環境....因為周圍唔同既野都可能影響一個人既行動
作者: goodnicelady    時間: 2010-7-27 03:27 PM

迦樓羅女王 發表於 2010-7-27 03:01 PM[/quote]
0 G& u- m' p1 }& i可只可以咁講 , 其實人人都有機會發狂 , 係本人十幾歲果陣 ,( @'
& g$ ~2 g; l! I6 n3 |' Q. d* n; B當然乜都有機會發生啦…話明機會呀麻!你發狂左幾多次呢﹖7 ^1 d9 `( X" X% l3 f
因為成日都比同學蝦 , 一樣唸住如果執到支鎗 , 就去隊冧班px ,7 K+ S' z' x6 S$ K3 t* X
我都試過被人蝦,但只想得饒人處且饒人!+ b  e9 ?5 F( V
之後就自殺 ... 細細個會唸埋一便有咩咁幾???& e0 u4 A7 @  J8 r+ G
殺完個蝦你的人去自殺﹖咁橫死掂死,打完劫益埋家人有錢使,先去自殺死,起碼被人話夠畺呀…死得咁笨架﹖咁奇﹖無人話奇喎﹖你又怎知人未試過﹖你殺的係蝦你的人,但題目主角所殺的是自己親人喎﹖好有分別架…& M2 @( ?4 g5 I1 C- P
T. d7 U7 G& `# S( V& r) J3 E
一d人郁下就叫變態 ,( z3 j4 a6 I! v7 ~% S
殺蝦自己人梗係好正常啦,但殺自己親人喎﹖如不咁形容有何形容詞呢
/ S9 W, `' o% P 一d專家郁下就話係咩隱性精神病 ,
* I0 h  J- D7 [" w2 w. |* f. h  J你話我呀﹖專家﹖受之有愧喎…$ Q' z/ I- m1 U* `5 _
( d1 m  q  z% Y; r. B/ h$ G你唔知咩﹖其實本人所指主角有精神病是體諒佢身不由己,是因病成禍咋喎﹖你不是話你年紀大了嗎﹖何解不懂理解架﹖
) X6 C5 w9 `3 l9 G4 @我肯定咁同大家講 , 有咁唸過既靚仔 , 至少都佔10% ,$ D3 d/ o( C2 }5 [) g- _  E* z5 i0 g2 O, c! K" K/ N
只不過這10%中 , 又有90%之後會變得正正常常 , 好似我咁~~5 l  ]* G) k, l7 t
你怎樣履定10%和90%呢二個數據呢﹖你正正常常﹖
$ {5 Z. W* \) I$ ]1 f7 ?7 v咁言下之意你都曾不正常,那用甚麼形容詞去形容你所謂不正常呢﹖
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-7-27 03:40 PM

迦樓羅女王 發表於 2010-7-27 03:01 PM
( N1 z9 q/ O& X1 v可只可以咁講 , 其實人人都有機會發狂 , 係本人十幾歲果陣 ,( @'
5 K: o% a5 {7 W( t8 D% ]* Q當然乜都有機會發生啦…話明機會呀麻!你發狂左幾多次呢﹖
( U' l+ f; Z7 E" ?" q! }因為成日都比同學蝦 , 一樣唸住如果執到支鎗 , 就 ...
, x! W& E$ w( x8 q" A; n6 }  _# Jgoodnicelady 發表於 2010-7-27 03:27 PM
  T: a6 M2 i& M+ I
答你最後一問 :
- b* D# H" O% z. ]- F; R5 r睇咸片鐘意睇 40yro+/50yro+熟女 , 或者重型sm ,. W5 [' V. p4 o; w! R
或者其他奇型怪狀(肥妹/肌肉妹/高妹/侏儒妹/平胸妹 ,
5 d  i1 _* l8 N層連孕婦同人妖相都睇過下) , 鐘意食人故事的文章 ...5 W) h9 ~, j6 l8 B
6 Z! h& H7 f8 B0 j; ]' M( Z* V  j
不過我其實輕度變態的 , 有男人專登滾大人地個肚 ,
1 x: f; K0 [2 Q, i又迫人落仔 , 果d先真正變態~~

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0