標題: 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:03 AM     標題: 掉那星副局長政治助理超高薪酬不變

1 a+ R, B; |  L4 s8 f" K$ D$ h- C6 z0 v+ s9 b5 q2 b; O
辦公室助理 = 6-7K (市價)
+ B3 T0 _- o! k# A: e' m; a
" J/ G4 v$ a, d/ E6 M政治助理 = 15K (天價)9 O% b% t. v* L/ V3 r& C5 K
0 w: w( e* N+ p! h
辦公室助理 = 政治助理 =   
- w1 _+ q2 G4 l: t. [: D+ M

, r/ Y, L/ R/ T* k' }1 n
* ?) s7 W. A+ T* E- `' I% D/ E[youtube]aHt02Yoauzs[/youtube]
作者: gt2686    時間: 2010-8-14 11:22 AM

咁多個就只係得梁卓偉做到野..
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:32 AM

用15萬請一個低B辦公室助理  
作者: andyho    時間: 2010-8-14 11:34 AM

7 ^% N9 n0 k6 C  b+ y4 M
% \. t7 N- h4 L2 ?6 |. v樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。1 p4 O3 t7 ]5 M( C9 r8 ]
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。  G7 \2 {7 j0 R: W! \# ?$ N! F
既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,6 a% x% o; _, S% u, y
10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倍人工都無問題,特權階級係好需要架。
% y9 O6 T( J( a1 B5 W& r# o
身為賤民的,有飯食,主人唔鞭打你都偷笑啦,仲想點有咩資格對政府指指點點呢 ' i& l3 E+ T' U
' B, o9 j3 R/ `0 I$ c7 `

0 k1 W9 q: R( ~% L* |" g& w9 e

作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:34 AM

掃地阿姐每日做到死刀係得 3-4K
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:37 AM

$ c' b! r& }5 t/ a2 Z
樓主鬧得對,政治助理唔應該凍薪,而係應該加薪。* |" U3 y' _% d6 Z$ u
香港人大部分係順民,成日話要和諧,最憎人鬧政府。
( h7 h# C8 u; ^" L既然無王管,我係特首,唔將政治助理呢d肥缺益自己友就傻啦,
* z& D; E2 g# V' \* c10幾萬一個月已經好節制,我覺得加雙倍甚至三倌 ...- b" |3 K1 z  c/ P
andyho 發表於 2010-8-14 11:34 AM
# T9 q$ M" U( Y; e. J( k/ D
# ^- M6 E: J0 A$ V* ]
快餐店平均時薪只得22蚊  
0 ?( A$ E) t* ], b* ]0 v/ P' C6 s% O4 l( n: H$ u' {  ~
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙
作者: andyho    時間: 2010-8-14 11:39 AM

" r7 H: x* D+ B+ H& N) B4 i
5 D) w* j1 O- j$ _- W" e快餐店平均時薪只得22蚊  
% K; h" v2 K. j& a( O6 l5 J9 M) }6 q; X* }: E
看更係全港人工最低仲要返足12個鐘牙 % e& @* \$ r3 N2 J# q/ q5 E; R( C0 w2 Y
電梯男 發表於 2010-8-14 11:37 AM
5 o/ z# N: X/ {) e
! ?5 ?  Q6 ?; E* Z& d
我學d愛國人士及有錢佬說「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?
作者: bozco    時間: 2010-8-14 11:45 AM

thanks for sharing
作者: infjlam    時間: 2010-8-14 11:56 AM

0 I/ f1 O) w& x# h' m
5 O* Q) F6 k/ q. |/ w挑!* R5 |8 \4 w& M9 o1 x4 ^$ H
成班狗官睜著眼睛,講一些連自己都唔相信o既大話,
0 t2 C6 p2 t8 X1 e6 W- x" I佢地連副局長同政治助理做過D乜都講唔出 ( B; s2 t  _2 C1 c1 z( I0 _
一句「整體而言工作表現乎合要求」(即係冇要求 ),
. u& |% O+ ~. F# ^" d- T/ R$ |4 K即係大鑊飯,無需問責咁解o羅
0 [8 i  M% f( T. m私人企業僱員若咁o既表現,一早豉椒炒魷喇 , e% q& k# w# v9 ^5 z& o; S! c
家下政府擺到明玩晒,你吹o羊 % ~: W# u8 V' S; q
檢乜鬼討?檢完,咪又係話薪酬合理o羅,
7 c8 B8 ?1 P& d" l. o所有人都係搵o野o黎做
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:57 AM

. \  k9 j  T% @# P9 T4 d

- a; j- Q+ Z4 e我學d愛國人士及有錢佬說:「咩呀?唔滿意去移民囉,嘈咩呀嘈?」
4 e5 ~  [1 `7 J! z& K* S9 M2 Zandyho 發表於 2010-8-14 11:39 AM
0 |9 }" r$ I5 Q3 w* [; m' s7 L4 B9 [* Z( _
炒撚埋林瑞麟條仆街三十萬月薪人肉錄音機  
作者: 電梯男    時間: 2010-8-14 11:58 AM

掉那星最低工資三十萬牙  
作者: 打狗棒    時間: 2010-8-14 12:22 PM

本帖最後由 打狗棒 於 2010-8-14 12:25 PM 編輯 , q: j( h4 ~0 h% D6 K3 l

, a) Q9 {+ W8 {無論何時, 財富與利益均是向權貴或親政府人士傾斜, 吹咩?
: Z& A- S3 X! |$ K夠薑就搞革命, 推翻現政府, 咁到時你鍾意委任邊個, 咪你話事囉!!/ I' T% z" z7 D9 R% e- J
唔好講班「副局、政助」, 就係班功能組別議員已經浪費公帑多年, 咁又點? 咬我食咩?1 r# U9 z  `- B; N1 k7 B
無權無勢, 無武器, 無外國勢力支援的蟻民, 只有逆來順受; ( H5 k1 M( M7 _' @
條氣唔順? 咪學大陸某些烈士般, 手起刀落, 白刀子進, 紅刀子出, 一個夠本, 兩個有利, 敢唔敢?( M- y8 Y2 B! E. l2 Q
唔敢? 咪咁多聲氣.........

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0