標題: 美國酒後駕駛判終身監禁 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2010-8-16 09:36 PM     標題: 美國酒後駕駛判終身監禁

全力支持牙  - ^: {2 W% r  O6 `5 s  \+ W
  c, _! U6 t7 \2 q9 I  u" m$ s6 X
[youtube]9JyiUZOxEP8[/youtube]
作者: HansChan    時間: 2010-8-19 01:05 PM

說話又唔係甘講!
/ S5 @. T2 o; L" g我係絕對認為飲咗酒係唔應該駕駛,亦應將哩啲人重罰!!!
/ N: s1 Y6 y3 |/ ~7 {0 I& O- @不過,因飲咗酒駕車而被終身奪去人生自由...係好過份同唔文明既做法!!有啲似大陸!!+ W& n) r% d3 A7 k, O8 s
即係等於我想強姦條女,我想之嘛!你可以話我有意圖甘做,到我禁住條女對手喇,差佬可以拉我入我罪,但會唔會係強姦罪呢??
/ J1 f1 T; i6 g6 h+ j3 I案中人係多次犯同樣既罪,但佢哩次斷正,有冇人命傷亡??冇吖嘛!!
9 s5 n5 a  }8 ~5 K甘罰法咪等同"未來報告"既法律一樣??
$ w' `! M4 t1 s) `+ v; G$ L3 j美國佬幾時變得甘唔文明??
作者: vv1668vv    時間: 2010-8-19 01:22 PM

# h2 O8 r6 R( H- \
7 S# n. ]. @2 C; C% z* M# P好有  興趣    想快d   知道    財判棺    點判   早兩日    鏟低    膠通景園   條   小
作者: 打狗棒    時間: 2010-8-19 02:09 PM

全力支持再減酒稅, 再炒死多幾件..........
作者: 155220    時間: 2010-8-19 02:11 PM

1# 電梯男
9 w9 }5 F8 F- g3 U8 F& Y$ e8 `- R" D$ S3 P
醉驚重罰係應該,如果造成傷亡,處以最重刑罰就最恰當。! ]8 M; H: R" ~
不過如果無撞親人,我認為終身吊銷牌照較為適合。
作者: vv1668vv    時間: 2010-8-19 02:59 PM

本帖最後由 vv1668vv 於 2010-8-19 03:12 PM 編輯 . M) J& C9 Y* o6 d9 r( j; S
  D8 h6 R& t9 y$ u
全力支持再減稅, 再炒死多幾件..........; y. p& G+ P0 w
打狗棒 發表於 2010-8-19 02:09 PM
+ {* v* T2 F# u
, U! r' g: v% j5 i9 S  j3 C+ [

' c' s$ ^/ ?1 k8 \如果; @3 r/ Y" c* a1 x2 a1 E
可以配以      97年特制兩款首掌 ,   瘋富焗搶    ,    加上    屍吸棺園 , 相信更添野味....

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0