標題: 中國人保釣 [打印本頁]

作者: aiqianli    時間: 2010-9-26 08:30 PM     標題: 中國人保釣

首先多謝admin 為我上次嘅貼評分,多謝你1 E2 r# G) A1 J6 h9 E

& s4 e! f# }4 X% w) u% J8 y講番,我地中國嘅釣問題,本來就屬於我地中國嘅,日本人真係好唔講道理,我好討厭,基本上唔會再去日本
& J7 G' c) G' z$ ^" F6 Z, h$ d$ N呢次中國直情就係俾一個態度話俾佢地聽,中國唔係好蝦嘅啦+ q3 T& T. \2 s7 H8 Q6 o% l9 n

" n7 u+ N* F+ e3 k4 L3 i而且,外交部講到明,雖然我地嘅船長番咗嚟中國,但中國係要求佢地道歉兼賠償,講到明就係俾壓力佢
1 j& K' C9 }9 D/ U: s) d" W2 `
4 C* N' f4 }( p, b$ v話俾全世界人知道,中國唔再好蝦嘅啦* t3 T( m1 p/ n; M- N- k
係中國人就頂起     頂頂頂頂頂
作者: chewlun3    時間: 2010-9-27 12:03 AM

% |& k' [& a9 n! }4 y, p8 S3 z( w
& o  F9 a2 I2 N* [' n1) 你唔好用日貨吖
' n8 q" J" c& U$ Q" Y! I7 Y2 B9 @' J1 {) e5 R) H! k
2) Sorry and compensation?.....
2 }$ _) v8 T6 o4 ]7 T發夢啦......
( l9 y, w8 r# Z3 |- W
* F! {5 Q5 u. ]& f8 G- T8 h; q8 n首相巳say No sorry and compensation....." m% a8 U0 q7 x+ C5 G5 O5 B8 c
鬼有壓力......个島自古以來....belongs to 大和/扶桑/東瀛啦.... 8 c# t, D1 V+ T; A6 r% t& k
' g" z; S% ~- C6 \) f
3) 我有battleship 係个島周圍.... : `) j( i! ]4 a
你中國有个屁
: {  Y* X7 w! D- K
7 v: h8 [# H. ~
4) 人哋插哂啦
) d- J# V' x4 V
3 }# g& F4 `4 \; r) F* `$ o2 a$ s7 @6 d$ Q' j5 m

2 C7 a7 T/ h$ Z9 i  V" ?1 }中國領土怎會由外國人行使主權?
2 {4 h* H( w- h7 Q* m! i5 V+ J$ K中國領土怎會中國人不得進入?
: L; f  q3 d4 Q6 W# }

作者: 電梯男    時間: 2010-9-27 12:13 AM

共慘黨收皮啦
作者: jojojojoj    時間: 2010-9-27 12:27 AM

! n6 S- f0 |$ Y
6 k, g; `* \6 P" n6 z; d: V6 M9 i個個都話保釣保釣,
# p5 T7 }! w% d- V! ~' H. S8 |  m強國政府講保釣根本就另有目的, 2 @2 Y: ]% Q2 B7 T$ D( [
真係咁想保釣就唔係只針對架仔,
! F* r" s8 C, G  t# D4 \美國佬大大聲話個島係人地既又唔見強國政府出一句聲?
% i: K( V' X- L1 h+ U什麼中國領土, 晒氣啦, 唔好咁易比人煸動
: Z0 q+ x5 }+ V! G成吉思汗以前夠打到去歐洲, 你唔好話果度又係中國領土,   |, ~  U, u0 ~
叫人比番個歐洲你?
作者: 電梯男    時間: 2010-9-27 12:33 AM

大隻江咪一樣出賣大片土地比俄羅斯丫   
作者: KNY    時間: 2010-9-30 01:30 PM

既然中國政府認為釣魚台係屬於中國 ~ 應該積極爭取啦 ~ 淨係靠把口捍衛有Q用咩      
作者: 打狗棒    時間: 2010-9-30 04:18 PM

首先多謝admin 為我上次嘅貼評分,多謝你% n3 O* X( ]( s8 k$ m
2 O8 x$ ^4 h, _
講番,我地中國嘅釣問題,本來就屬於我地中國嘅,日本人真係好唔講道理,我好討厭,基本上唔會再去日本% m/ g/ C0 _! n' h( ^
呢次中國直情就係俾一個態度話俾佢地聽,中國唔係好蝦嘅啦. U7 ^: m% z! \: A
6 ?" i6 a2 ~# q6 `1 l  Y' h* E) g
而且, ...
8 W: K  B- U) \% ^  a; f7 uaiqianli 發表於 2010-9-26 08:30 PM
4 `) q* s+ R/ O% D: B1 M4 i; N5 T老兄, 我支持你, 小日本鬼子真的欺人太甚, 基本上唔會去日本係唔夠,
/ Y8 z2 N# @9 q應該以後唔用日本電器(包括一般家電和遊戲機)、不看日本漫畫、不吃日本料理、
3 s+ R) p' d4 v+ V) ?7 }不看日本AV片、不再坐日本車(包括的士)......中國人萬歲, 香港人萬歲, 頂頂頂頂頂頂頂頂........
作者: infjlam    時間: 2010-9-30 10:05 PM

呢鑊野,小弟到依家都未睇得通點解日子當局會咁樣做...' b4 D. @' r" s
菅直人唔似咁蠢會做D傻事激怒中國大陸,
! }7 r5 p3 K0 r1 X" P: j至於中國人多年只口講保釣,根本得個講字...
. U" a) z! {4 A) u$ \2 @( H0 b
7 v4 x* U- S$ n# y& _當然,我最希望兩國能循外交途徑解決釣魚台糾紛,用不著軍事介入,3 |1 T6 @4 a* F; g
開戰甚或繼續僵持局面,只會兩敗俱傷...
作者: KNY    時間: 2010-10-1 12:30 AM

呢鑊野,小弟到依家都未睇得通點解日子當局會咁樣做...
4 ]0 P( Q9 V  r; X) B" X菅直人唔似咁蠢會做D傻事激怒中國大陸,! d) e5 j2 U2 _8 U  _1 Z8 \; o
至於中國人多年只口講保釣,根本得個講字...: ~: c$ y3 m. k4 ?$ C$ q4 k

& s* l+ q3 _" U+ i5 {+ m) W當然,我最希望兩國能循外交途徑解決釣魚台糾紛,用不著軍事介入,
, U( s" J- Z% I3 S開戰 ...' G$ r- M6 S+ |: _! W
infjlam 發表於 2010-9-30 10:05 PM
8 b5 C2 `' |1 d% L* T6 T, I2 i
3 |/ q9 G8 R; B  G- L0 m日本仔點解要咁做 ~ 的確好難理解 ~ 有可能係報復中國借推高日元來跟美國佬打貿易戰 ~ 害到日本政府要出手干預日元升勢 $ V  f( X- d( g) U( L
) P, d# D( j+ Q1 j* V* @
不過日本仔呢鑊真係蠢在唔識見好就收 ~ 反正遲早都係放人 ~ 就唔應該拖咁耐 ~ 到溫家寶發火先拿拿聲放人 ~ 反過來依家話要同中國修補關係 ~ 真係搵黎搞 ~ 早D放人攞個彩咪算囉
作者: kcmc909909    時間: 2010-10-1 12:45 AM

保釣???哈...
作者: 呀傑    時間: 2010-10-1 04:22 AM

今次日本威晒啦!!!中國一味嗌 放人!放人!!放人!!
% @* v. |$ B& n( j日本困住同胞困到過埋中秋先放人!!<中國人對食中秋飯睇得好重要>日本係咪睇中d點??
# n: s& p4 U0 A& R; x; }2 j3 B釣魚台   真係 未解決!!!
5 l8 b3 R- s- m5 K7 }+ F                                                            保釣人士仍需努力!!
作者: 電梯男    時間: 2010-10-1 10:35 AM

( B8 I- N$ S1 ^% Q$ D* a4 Z老兄, 我支持你, 小日本鬼子真的欺人太甚, 基本上唔會去日本係唔夠,
" y: ~+ P' D3 V3 o% f* A/ F應該以後唔用日本電器(包括一般家電和遊戲機)、不看日本漫畫、不吃日本料理、& z& E. x! p* s- T
不看日本AV片、不再坐日本車(包括的士)......中國人萬歲, 香港人萬 ...4 f! q/ E' x/ ~3 H3 f2 u
打狗棒 發表於 2010-9-30 04:18 PM
  Q- y! N( j" a: R! z( j- e0 N$ H" P4 q- I7 h) t4 n2 i
釣魚台可以5要" o: a% I' J4 j+ ]1 U" ^3 D* t( o
' {7 `% a( K+ T1 R! p3 j+ s/ m
AV片5可以5睇牙

作者: J.T.    時間: 2010-10-2 01:29 AM

i thought japan release the captain because china capture four japanese...................

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0