標題: [時事] 任亮憲:「我覺得有人整陷阱畀我踩!」 [打印本頁]

作者: lollypod    時間: 2010-12-27 12:10 PM     標題: 任亮憲:「我覺得有人整陷阱畀我踩!」

任亮憲被捕帶署後,獲准打了兩個電話,他首先通知律師,然後聯絡一名前女友,要求對方到警署保釋他。
7 [) Q. R, {/ E- Q
! _( c/ j2 q6 y消息稱,這名前女友年齡與案中女事主相若,樣子清秀,但並非社運界紅人。她與任亮憲在今年初認識,曾拍拖數個月,以為自己可以改變花心男,但事與願違,她忍無可忍提出分手,不過雙方仍保持聯絡。5 q9 Q4 j1 W3 G/ ]/ H
+ V3 z# a; l2 a' `6 f# J
任亮憲保釋離開警署後,第一時間向前女友誓神劈願說:「我真係無做犯法事,之前得罪過咁多人,我覺得有人整陷阱畀我踩!」而其前女友回應說:「已經話過你好多次,咁玩法遲早出事,唔係個個女仔都咁順攤,你係要咁至知驚。」( t4 h, p6 `* D7 x+ e, t7 j8 u
6 ~9 S# {  z- b) ?% G0 ?
與他傳過緋聞的多達六、七人,包括民主黨黨花鄭莉莉、民主小女神周澄、陳淑莊助理等。熟識他的人皆知,他到處「手多多」遲早爆出「大鑊」。今次涉嫌強姦女粉絲後,其前女友周澄公開狂數他隱瞞已婚身份追求,又一腳踏幾船。
7 w$ i7 P# s$ h' j  g  M8 I; k- v
http://alturl.com/taba97 C; k' J: v2 ~% g" W2 D
% D" u% N4 P, p6 O
周澄同佢咪又係一擔擔...
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-27 06:20 PM

任亮憲被捕帶署後,獲准打了兩個電話,他首先通知律師,然後聯絡一名前女友,要求對方到警署保釋他。; O8 Y% l. Q: ]  e8 k/ o

* ?& j' d$ j, p; @( N消息稱,這名前女友年齡與案中女事主相若,樣子清秀,但並非社運界紅人。她與任亮憲在今年初認識,曾拍拖數個月 ...8 t9 t4 F9 c' Q6 J, S
lollypod 發表於 2010-12-27 12:10 PM
& L- x( T( B) Q) ]" P' Q. Q... 如果係真 , 即前女友話佢比人拉係合理架喎 ...
作者: KNY    時間: 2010-12-28 01:31 AM

有人俾陷阱你踩 ~ 都要你肯行埋個陷阱度先踩到 ~ 算罷啦你   
作者: d228216    時間: 2010-12-28 01:52 AM

任亮憲:「我覺得有人整陷阱畀我踩!」: k* e; _+ l% f8 [3 ?6 H" t' y

" z( w0 O9 P% D) i4 g
/ H7 E; l& z& Y) X果個人咪你自已囉死ト街
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 10:27 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2010-12-28 10:51 AM 編輯 0 v( d& ]) r  M" s0 P9 T$ j- A" p& d
4 M5 O* x0 }% O7 d5 B
個人意見如下:0 \+ B" K. i& W
1) 馬草泥事件到目前為止, 只是發展至有人被警方拘捕, 涉嫌非禮及強姦, 但並未落案起訴;
! ]  n. ]6 r. x5 {0 s1 i2) 基於法律精神, 法庭一日未判決, 嫌疑人都是清白之身, 任何無根據的評論都是誹謗;
( p1 m. L0 O$ s5 z6 q3) 槍打出頭鳥, 由於馬草泥是反對派的一員大將, 不能排除一切有政治目圈套的可能性(俄羅斯美女特工事件歷歷在目);8 d1 v" ~8 b2 H+ ?: n, \
4) 香港人(尤其是一些溝唔到女嘅宅男)普遍仇視一些有本事穿梭眾女性之間的男人, / @* S) u! e' |: x4 y1 \' P# {
可能出於被妒嫉, 往往這類人會被冠以「賤男」、「花心漢」......等外號, 之前梁榮忠、陳冠希就有此遭遇,4 G+ z3 J& n" R% m  Q( M' Y
其實說真了, 個個都想做所謂的「賤男」, 只是自己沒有本事而已, 口誅筆伐只是出於「吃不到的葡萄是酸的」心理;
5 w' O/ {, N9 C' ~5 }5) 女人因為求愛不遂而心懷怨恨, 或男女歡好後因金錢問題, 男方被告強姦的事時有發生, 誰說得清?
; W/ }4 U$ {6 j4 j% T3 |- C# D
強姦是嚴重行為, 很多時案發時只有男女雙方二人, 法庭審判時往往考慮前因後果或案發地點等因素,
2 ]/ A* d; ]; N% |' g9 y$ t6 h據表面資料顯示, 一名相貌娟好的29歲女人主動結識馬草泥, 並流露傾慕之意, 更邀請他到家短聚, 事後到警處報案被強姦?  4 q" F* b0 R+ K
這故事暫時可以引證"便宜莫貪"和"世上冇咁大隻蛤蜊隨街跳"的真理外, 其他尚待定案。/ l' x" C6 K, b7 y' ^/ x
另外, 此事令我聯想起小說"倚天屠龍記"內, 趙敏手下鹿杖客遭明教苦頭陀設計陷害, 將王妃抱到床上, 令他百詞莫辯的一段(一笑)。
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 12:39 PM

3 ]4 W1 F9 B3 |( y5 F, }* j4 N. {1 @5 f1 }, V
李慧琼助理非禮罪判12個月感化
3 A2 F5 W4 @5 G( ^( o: f[url=http://l.yimg.com/mq/i/nws/partner/st2.gif]http://l.yimg.com/mq/i/nws/partner/st2.gif [/url](星島)2010年12月28日 星期二 11:50
& k6 P6 L* a2 f2 T. h- A5 h. K& o' U7 z
李慧琼助理非禮罪判12個月感化
& M4 |+ w8 {3 L' z' b  ?民建聯立法會議員李慧琼的助理歐陽儉文,早前承認在街頭非禮一名18歲少女,今早在九龍城裁判法院,被判接受12個月感化。
/ h% a8 B7 H- `8 w1 r37歲的被告,在庭上呈上李慧琼及民建聯九龍城支部一名黨員的求情信,及表示深感歉疚,希望改過。裁判官判刑時表示,被告接受12個月感化期內,需按感化官的指示接受所需的心理治療。
7 O6 w$ l9 p* r& V2 m案發在本月一日,被告在馬頭圍道飲醉酒,凌晨時分,非禮一名女售貨員,少事主報警,警員其後在家維村將被告拘捕。  y% _8 U' Z, A7 j: H5 _, _
$ G: v+ _+ E2 U7 L' O0 _
在前兩週的城市論壇上, 民建聯黨人大聲稱呼未定案的任亮憲為"情場禮義廉", 請問上文已定罪的民建聯人士又是甚麼?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 01:19 PM

本帖最後由 KNY 於 2010-12-28 01:32 PM 編輯 0 `. ~% E7 u" S, K( X+ e3 r

. j( O) q) n; i- ^" ]1 {政治目的?
- ^; ^/ E% G2 U8 ^5 J有好多傻仔fans竟然覺得呢條友對香港政壇有好大影響力 ~ 討論區見到好多青蛙仔 ~ on居到搵佢同阿桑奇,俄女特工相比 ~ 簡直係將一條雞蟲無限放大
# T3 s+ C) @1 e# Z  t
" I6 H, g5 b" i. y% _. s. Q" W  P) W9 T% f0 }) m, a# a( F" v
妒嫉?
0 X* ?' C; g. V& _如果陳健康忽然行政治 ~ 多d出來叫下口號 ~ 睇怕都有資格加入丐幫 ~ 一樣會有fans支持 ~ 反正有好多人對政治人物既個人道德操守標準定得好低  
作者: KNY    時間: 2010-12-28 01:21 PM

在前兩週的城市論壇上, 民建聯黨人大聲稱呼未定案的任亮憲為"情場禮義廉", 請問上文已定罪的民建聯人士又是甚麼?打狗棒 發表於 2010-12-28 12:39 PM
/ Y1 ~' L0 r- |) q. v; W$ f& \0 c( i9 _
% F3 `  D2 v6 F, R& H3 T/ W+ Z
乜"情場禮義廉"呢5個字係一種罪行咩?   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:35 PM

香港地有更多蠢人自比法官, 未審先判, 為咗擦共 產黨鞋, 甘願化身奴才寫手, 打擊異己;; J- E) ]$ d* u
亦有一些日日對住咸網打老飛嘅宅男, 將自己的自卑心態化成高道德標準, 妒嫉人地可以叫雞玩女, 自己就要靠五姑娘和廁紙自娛?
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:35 PM

5# 打狗棒
& u- v! g% L: ?' V) p) _; D6 I5,請你看回自己的2 , 叫人不要誹謗 , 請自己也不要 , 尤其那個是女生 ...
" Z$ m! ^; W! t8 d1 D. F; Q/ q  A5 G6,我近來也有和一些支持社民建聯的朋友 , 他們竟都認上得屋企就可以強人 ,5 C4 z( S+ [; F
這實在太令我驚訝了 ... 女生們 , 交往社民聯人時請小心~~
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:36 PM

香港地有更多蠢人自比法官, 未審先判, 為咗擦共 產黨鞋, 甘願化身奴才寫手, 打擊異己;/ A: ^4 H; I5 V1 U0 N
亦有一些日日對住咸網打老飛嘅宅男, 將自己的自卑心態化成高道德標準, 妒嫉人地可以叫雞玩女, 自己就要靠五姑娘和廁紙自娛? ...$ N: [5 c- O. f) Y
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:35 PM
$ e# @( A+ K0 M( P+ w, J... 我想講 , 未審先判(無罪)的 , 是你們吧~~
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:45 PM

5# 打狗棒  
% D$ {, q3 v2 ]9 F2 z6 o0 V5,請你看回自己的2 , 叫人不要誹謗 , 請自己也不要 , 尤其那個是女生 ...
3 j8 Q4 x. |' }$ p6,我近來也有和一些支持社民建聯的朋友 , 他們竟都認上得屋企就可以強人 ,
' n$ A1 r9 R1 @- x! |這實在太令我驚訝了 ... 女生們 , 交往社民聯人時請 ...' Y0 j/ h: i% r7 Q' }- K
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:35 PM
3 Y  M, V! @* E我如何誹謗那女生? 請道來!!!
- u; x9 U5 Y% {- k" }我冇話過上人屋企就可以強姦人, 如果法庭判馬草泥罪成, 我絕對鄙視呢個人。
+ {8 T. K6 Z, {( p! p睇嚟你都係果d唔尊重法律兼未審先判嘅人, 你都係寫番你嘅「樂而不淫」嘅色文, 唔好五十步笑百步。
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:50 PM

6 j* V% c" ?) M5 s# B... 我想講 , 未審先判(無罪)的 , 是你們吧~~
# |- `  U8 t- l迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:36 PM
0 V  a# T: I% H6 I! t2 w: p' Z3 ]
唔識法律精神就讀多d書, 在香港任何人未經法庭定罪者, 都屬無罪,
, k8 Z( O6 z$ s9 h, b+ ?" L有罪冇罪唔輪到我地話, 因為我地唔係法官!!!
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:54 PM

9 w7 h9 z# k% o# P* w) F8 X+ d! E我如何誹謗那女生? 請道來!!!1 x% U& W1 Z9 M7 T) t  `
我冇話過上人屋企就可以強姦人, 如果法庭判馬草泥罪成, 我絕對鄙視呢個人。
: Q* r, A: r3 ^睇嚟你都係果d唔尊重法律兼未審先判嘅人, 你都係寫番你嘅「樂而不淫」嘅色文, 唔好五十步笑百步。 ...% Z' K2 T; x' ~
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:45 PM
; I8 C! f/ L) m0 Z
寫有咩問題??? 我想強姦人的 , 才可以叫有問題吧 ...
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 01:57 PM

+ _3 A3 }2 ?+ D: ?) {5 v+ T4 E- m寫有咩問題??? 我想強姦人的 , 才可以叫有問題吧 ...
1 e  F0 W1 v' N迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:54 PM
$ `; l, ~! e9 S冇話你有問題, 兩者分別:7 ^' ?" [2 q$ z1 W4 U, d" o
寫------五十步
- b" @* Y& A& B; I# Y做------一百步
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:58 PM

3 Y  K+ h0 G5 f, g; |( H( @唔識法律精神就讀多d書, 在香港任何人未經法庭定罪者, 都屬無罪, - S" r: A" j( C: _
有罪冇罪唔輪到我地話, 因為我地唔係法官!!!, p" N* d1 L7 z# e' `
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:50 PM
3 Y3 l' E5 Q; C: B, O  B
... 你誤解了 , 所謂的無罪論 , 是指係判案前 , 不能以有罪人看之 ,
8 j) T+ W! ~- e+ g) E5 j而不是你們般斷言佢無做得羅~~
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 01:59 PM

3 {- p# ^; p% f& O( ]7 v
冇話你有問題, 兩者分別:
$ l* d! O2 h7 V0 F) A( Z5 ?9 j寫------五十步
8 ]) j1 H' B3 e/ u$ P% V$ @: m做------一百步' M% k6 Y- a; @) a" h1 a4 d' t+ g
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:57 PM
2 c; v" v: N: ^9 J4 n- Q
咁 "告白" "惡人" 個作者咪 ...
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:00 PM

# d) m+ A6 ]$ o- Z5 |. h) R
... 你誤解了 , 所謂的無罪論 , 是指係判案前 , 不能以有罪人看之 ,
% D  N7 q! U; T6 J( W3 a而不是你們般斷言佢無做得羅~~
! W* G8 |% P8 e/ v; O迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:58 PM
3 K& q1 v0 e! b) c4 i: ^. Z邊個斷言佢冇做過? 你唔係話我呀?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:05 PM

香港地有更多蠢人自比法官, 未審先判, 為咗擦共 產黨鞋, 甘願化身奴才寫手, 打擊異己;
0 h/ t% N: M4 F亦有一些日日對住咸網打老飛嘅宅男, 將自己的自卑心態化成高道德標準, 妒嫉人地可以叫雞玩女, 自己就要靠五姑娘和廁紙自娛? ...) k( @5 ?( `& U7 o$ ~' |' b
打狗棒 發表於 2010-12-28 01:35 PM
9 x# ~) R! c9 E" \

2 c, I, Q- V: q" U" d+ r) W唔好話俾我知原來連共 產黨都怕左呢位任先生? ~ 要搵寫手做佢卦? ~ 真係大揭秘喎 ~ 哈哈..............
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:08 PM

6 e3 n9 @) m5 Y4 N# n: g... 我想講 , 未審先判(無罪)的 , 是你們吧~~* z8 U; W4 H8 ]- g2 N
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 01:36 PM
/ V8 ^- \- W3 l% g9 j* {% o% N2 q6 `2 c9 A1 u6 w; V
要d傻仔去接受自己偶像做出一d天理不容既事 ~ 係好殘忍 ~ 傻仔唯一可以做 ~ 就係將一件天理不容既事 ~ 演說成偶像既風流韻事   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:18 PM

不過我覺得以馬草泥性格 , 真係唔知自己強姦左人 ... 人地反抗佢都以為係慾拒還迎架拉~~
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:28 PM

當人偶像要去接近人的, 正是報案者!!!& C$ @. l* @( ~9 Y8 h, H! r* t
有d五毛黨為了過活, 迫於無奈地為專政獨裁者作寫手, 倒也情有可原;: h. }1 f  S0 w  j* n
但係有d人天生犯賤, 自閹做奴才, 每樣事都要和爭取民主人權對著幹, . A! G$ Q$ g. Y: ]4 c3 i! h0 S0 o! x/ o
除了解釋佢地天生腦殘外, 別無他說!!!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:29 PM

不過我覺得以馬草泥性格 , 真係唔知自己強姦左人 ... 人地反抗佢都以為係慾拒還迎架拉~~" T! [) t* \- h# W7 L- _4 w) b% j
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:18 PM
! ~. Q+ ]( M3 @) Q/ j7 r3 z7 Y- K9 e, r! A& \- c
食慣免費餐卦?   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:32 PM

本帖最後由 KNY 於 2010-12-28 02:33 PM 編輯 2 [" F# k; _' `5 [1 a* m( O# f9 J

, Q, g0 g( T- t  e" d莫非一個有能力幫香港人爭取民主人權既人 ~ 就可以一邊披著狼皮 ~ 周圍玩女? ~ 醒下啦 ~ 鈍胎  
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:32 PM

睇到人地食免費餐, 自己則食五指餐, 果種自卑無奈完全可以理解!!!
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:34 PM

周圍玩女犯法咩? 你冇得玩又唔抵得? on9仔, 打你嘅老飛啦......
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:36 PM

睇到自己偶像最污糟辣撻既一面呈現於公眾 ~ fans未知應該點去接受 ~ 就要出哂奶力維護偶像 ~ 真係蠢得可憐   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:37 PM

周圍玩女犯法咩? 你冇得玩又唔抵得? on9仔, 打你嘅老飛啦......0 m8 x7 [4 m; I! ?4 u
打狗棒 發表於 2010-12-28 02:34 PM
6 C# j% i  |$ K& j
3 v9 ~- I4 n3 |- F# _) h
乜有人話周圍玩女係犯法咩? 你出現弱視呀?   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:40 PM

莫非一個有能力幫香港人爭取民主人權既人 ~ 就可以一邊披著狼皮 ~ 周圍玩女? ~ 醒下啦 ~ 鈍胎  & ]+ }% W3 c. s# v$ l* T4 U
KNY 發表於 2010-12-28 02:32 PM
! j' \3 G8 ?8 j1 |
老實講 , 自己睇左 吉野家事件 段片後 , 我就對強姦有新的理解 ...
2 x2 K  h1 N0 i1 ?現在的女仔己經唔似以前咁 , 可能怕反抗會招至更大的暴力 , 唔會或唔曉強烈到爆你缸的反抗了 ,
& L- A. t% ?+ D, K7 G9 m4 q9 U所以強姦不應以女性有無拼命的反抗作入罪否的理由~~
作者: d228216    時間: 2010-12-28 02:42 PM

又開波???咁過癮+ _9 [0 X* @* C2 f
. ]6 ]6 J. ~% \8 k% _4 ]/ \
  r, a, z  \! F- h, D不如玩大佢啦, 本貼內只要唔提老母, 唔講人屋企人, 到2011年前, 講乜都得!!(犯法除外)
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:43 PM

一個濕狗丐幫 ~ 太上皇一黨 ~ 新主席又一黨 ~ 成日自己人關埋門鬼打鬼 ~ 呢頭太上皇有個近身太監當紅 ~ 轉頭就俾人鋤到正 ~ 連本來係同路人既所謂小女神都出來加多一腳 ~ 可憐班鈍蠢fans仲成日疑神疑鬼懷疑個太監俾其他黨派整 ~ 從來唔諗下最有可能整佢既係邊班人 ~ 正一係屎蠢   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:45 PM

係有個蠢人宅男先引用人周圍玩女, 自己思覺失調, short X 咗?
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:46 PM

一個濕狗丐幫 ~ 太上皇一黨 ~ 新主席又一黨 ~ 成日自己人關埋門鬼打鬼 ~ 呢頭太上皇有個近身太監當紅 ~ 轉頭就俾人鋤到正 ~ 連本來係同路人既所謂小女神都出來加多一腳 ~ 可憐班鈍蠢fans仲成日疑神疑鬼懷疑個太監俾 ...; [& B2 F. H, J4 Y* i. m6 ?
KNY 發表於 2010-12-28 02:43 PM
) }3 a3 ]3 a- g) P, u5 I& c0 t! W
只有長髮道人處於事外 , 繼續專注真正值專注的東西上~~
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:50 PM

/ t4 T+ i$ r; O. F( X  u
老實講 , 自己睇左 吉野家事件 段片後 , 我就對強姦有新的理解 ...
: y6 O+ K- u4 |' v) Q. h! V% o5 `現在的女仔己經唔似以前咁 , 可能怕反抗會招至更大的暴力 , 唔會或唔曉強烈到爆你缸的反抗了 ,
: w- l# j. x" M8 `7 S& Z9 i, Y" L( d! E所以強姦不應以女性有無拼命的反抗作入罪否的理由 ...
* z$ O& z0 R9 Y# g1 t迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:40 PM
: N7 S( y* B$ l( [' M
3 W: H5 `; ~! k' r* [2 X. g3 Z如果問我 ~ 我覺得要告得入強姦罪係唔容易 ~ 所以我認為入罪可能性係唔大 ~ 但一個從政既人 ~ 形象都好重要 ~ 尤其平日滿口仁義 ~ 如今被揭發原來係一個借搞民運做藉口而周圍呃女既過街老鼠 ~  呢個先係重要 ~ 可惜仲有好多傻仔既著眼點祗係睇佢強姦罪是否成立 ~ 而唔係點樣去將一個政客既道德定標準 ~ 簡直係盲從! 
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 02:50 PM

喺天生為奴的太監觀點, 當然認為世間上每個政黨都要學他們親愛的共 產黨爸爸一樣嚴禁不同聲音,4 v5 w9 Q2 G/ i) p& p% D: u
有人鍾意各抒己見, 有人鍾意做舉手機器, 誰管得了?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:51 PM

- p. Q- b( H3 a+ ~( ~( w) r+ d1 l1 n1 u
只有長髮道人處於事外 , 繼續專注真正值專注的東西上~~) N9 M5 J+ S/ r% x) S- |( O4 G
迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:46 PM
& L# |. T, i' n( j0 D# x: w

9 \" X. n  z& c: e$ U當然有人喜歡弄權 ~ 亦會有人係堅持自己信念
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:52 PM

喺天生為奴的太監觀點, 當然認為世間上每個政黨都要學他們親愛的共 產黨爸爸一樣嚴禁不同聲音,( E4 `' U- R+ E2 Y0 b
有人鍾意各抒己見, 有人鍾意做舉手機器, 誰管得了?
: W! N( {/ {+ Y7 A9 K3 R$ b打狗棒 發表於 2010-12-28 02:50 PM
; [9 [. W% ^! z/ T+ u$ Y( \  ?我絕對filter_197 , 但filter_197唔係大晒 , 唔係話filter_197就可以強姦 , 唔係強姦可以唔駛坐監~~
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:54 PM

37# 迦樓羅女王 # R' p- ?* R3 Q
比人和諧左 ...
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:57 PM

喺天生為奴的太監觀點, 當然認為世間上每個政黨都要學他們親愛的共 產黨爸爸一樣嚴禁不同聲音,
9 k) U7 ]9 [* P+ H( h* K有人鍾意各抒己見, 有人鍾意做舉手機器, 誰管得了?- f& ?- z& Y' u' m  q' ~
打狗棒 發表於 2010-12-28 02:50 PM
! h9 Z, F3 F' {' i/ a
; |& X" R9 v' Q# E7 }  K8 z呢個世界上的確有好多人係天生為奴 ~ 君不見甚麼街頭衝擊行動 ~ 所見既都係一班視丐幫主席和太上皇為主既丐奴咩? ~ 仲有網上一班丐奴 ~ 不問道德價值而出力維護一個藉民主理想為藉口既淫棍為主子咩?  
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 02:57 PM

4 H( }8 {# b! a  T
; A6 m. _8 Y' s$ F如果問我 ~ 我覺得要告得入強姦罪係唔容易 ~ 所以我認為入罪可能性係唔大 ~ 但一個從政既人 ~ 形象都好重要 ~ 尤其平日滿口仁義 ~ 如今被揭發原來係一個借搞民運做藉口而周圍呃女既過街老鼠 ~  呢個先係重要 ~ 可 .../ `2 K3 ]- C7 _$ v& Y+ e/ N
KNY 發表於 2010-12-28 02:50 PM
& U8 k+ l3 @' G7 `( x都唔係既 , 香港有班 "法律教派" (公民果d呢 ) , 會將法律絕對義意化 , 信徒都唔少人架~~
作者: KNY    時間: 2010-12-28 02:59 PM

8 H3 O+ o( L! W- F, a3 f# @
我絕對filter_197 , 但filter_197唔係大晒 , 唔係話filter_197就可以強姦 , 唔係強姦可以唔駛坐監~~
/ K- f6 J" @! {9 B1 i4 T迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 02:52 PM
: D* k. G4 ]" z8 y7 \+ K+ _" v* m7 |/ U! R
丐奴們除左用呢類說法來為自己既丐主反擊之外 ~ 你認為仲有何方法?
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 03:01 PM

道德標準, 各有不同, 宅男套用自己的道德標準, 那是他的自由,. @( @$ \* U1 z% \' ?
從政的人只要對他的選民負責就好了, 如果選民覺得他有違反他們理念時, - K. H( {5 h- v+ P
自會用選票作出適當行動; 而一些天生沒有民主意識的太監閹人, 沒有資格批評。
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 03:05 PM

道德標準, 各有不同, 宅男套用自己的道德標準, 那是他的自由,
# o: {3 g# h$ ?6 B$ U& W從政的人只要對他的選民負責就好了, 如果選民覺得他有違反他們理念時,
. z4 |6 S+ I1 \& L9 V自會用選票作出適當行動; 而一些天生沒有民主意識的太監閹人, 沒有資格批評。 ...
* g  Y. K! r) b% }! C. O& i打狗棒 發表於 2010-12-28 03:01 PM
. j) N9 V; V) k各人有各人標準 ... 但如果社民的標準是強姦完人唔駛坐監 , 恕我不能接受~~
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:10 PM

哈哈....如果一句道德標準係各有不同就歪理變真理的話 ~ 咁社會上唔需要有法律啦 ~ 呢d簡直係滿口歪理 ~ 咁係咪任何一個強姦犯只要搬出呢番"道理" ~ 就可以為所欲為 ~ 鍾意姦邊個就姦邊個呢?   / z# n" L+ x' {; \; o' \

U* t9 k6 j, Z, B; j2 X: k
7 b5 x# h( F( r- D! d我認為一個真正民主社會 ~ 係要包容社會上不同意見 ~ 如果去審判某類觀念而界定有沒有資格批評 ~ 呢個已經唔係民主社會 ~ 果然係被丐幫洗左腦既丐奴
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 03:10 PM

& W2 b' L) z# k+ Z$ ^* d! l7 s
各人有各人標準 ... 但如果社民的標準是強姦完人唔駛坐監 , 恕我不能接受~~
4 w, }) m8 q- s: B迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 03:05 PM
) g9 X1 l7 f: {. p4 D! ?4 t
你係咪傻Q咗? 我幾時話強姦犯唔駛坐監? 而我亦唔係社民連;" ?7 v3 n" Q- f! K% j/ r
如果法庭判佢有做過, 我支持判佢最高刑罰!!!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:12 PM

& k! n+ e8 A9 O, ^0 d你係咪傻Q咗? 我幾時話強姦犯唔駛坐監? 而我亦唔係社民連;/ D. S. S* ?& D1 s
如果法庭判佢有做過, 我支持判佢最高刑罰!!!0 N+ x& z$ H+ Y6 T% X' |
打狗棒 發表於 2010-12-28 03:10 PM
# C! M6 m% p) L4 h) l. b; M9 Z, a4 t% V& D- v, p+ @1 ~4 Q
乜而家又唔係"從政的人只要對他的選民負責就好"咩?  
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 03:16 PM

土共太監竟然學人講民主包容? 真係笑x死人......
. _7 R, \4 O% @' @; F. `# \; @, U佢對一個未經法院審理嘅人私下定義說成強姦犯, 仲學人講包容?   y1 }. `- V5 e& P3 ^* q7 M5 w
乜嘢叫思覺失調, 已經呈現眼前.......
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:25 PM

土共太監竟然學人講民主包容? 真係笑x死人...... ) n' N& y$ K3 V* G' A4 r
佢對一個未經法院審理嘅人私下定義說成強姦犯, 仲學人講包容?
7 R1 ]( e, s; S2 n5 c( ]. g& A( {乜嘢叫思覺失調, 已經呈現眼前....... ...& O' t& v8 Q8 ?2 o+ {  a' ], l
打狗棒 發表於 2010-12-28 03:16 PM
) t7 T* C+ I' x# l/ I3 z8 v6 k9 g2 h; l' i
係囉 ~ 冇野好辯駁 ~ 最好就用土共來反駁啦 ~ 睇怕都冇乜邊招可以用?  
作者: hamsubboy    時間: 2010-12-28 03:27 PM

丐奴! 丐奴!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:30 PM

丐奴! 丐奴! 8 R$ ^7 u- T" w' a& e
hamsubboy 發表於 2010-12-28 03:27 PM
4 C8 a& _! D1 j. V6 q3 H: A, h+ d5 T* j5 d2 H! }! V
為丐奴鼓掌呀你? ~ 因住連你都變成土共呀  
作者: hamsubboy    時間: 2010-12-28 03:33 PM

0 }- X. i; z8 C

( ?6 Z% t2 i7 d! F% c# x* h為丐奴鼓掌呀你? ~ 因住連你都變成土共呀  6 k- ]" R) I1 U0 x6 F9 C  e
KNY 發表於 2010-12-28 03:30 PM
* b7 I1 d' ~& E+ y# c7 ~( K

" `; w- C- H% P9 a0 L& N  QI am not 土共, 只係因為 "丐奴" 這個字 太過 "恰到好處" 而為 brother 你歡呼!
作者: KNY    時間: 2010-12-28 03:46 PM

4 Q# o: y4 V. ~* H4 `6 f
/ B. u8 I$ }! AI am not 土共, 只係因為 "丐奴" 這個字 太過 "恰到好處" 而為 brother 你歡呼!8 Z0 |1 @: }: a4 h: p; c1 c
hamsubboy 發表於 2010-12-28 03:33 PM
& u- n3 V) k) T4 g4 s
' C2 C; B1 w8 S忽發奇想 ~ 假如任先生被個官判有罪 ~ 唔知個官會唔會即刻變左做土共呢?   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 04:39 PM

義和土共太監兵團又再集結出動, 我真係衰, 就係專門引d牛鬼蛇神出洞,
) m( D( H/ g* o, i. x' V4 q尤其有d中途加入, 發表d完全同主題無關嘅言論, 咁啱呢種人成日批評人抽水, % q" p/ x! `1 R" |% Z) d
咁佢自己又叫乜呢?
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 04:47 PM

香港被解放後, 大英爵士都可以變成狗奴才, 咁同文同種嘅所謂法官, 政治正確地變成土共亦有何不可?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:07 PM

蠢啫 ~ 唔等如衰   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:10 PM

係囉 ~ 總之法官判佢冇罪 ~ 就等如維持司法獨立 ~ 如果判佢有罪 ~ 肯定係政治迫害啦 ~ 劇本都寫好晒!
' \6 e" s% Y* V  E; f: X% K0 C4 h+ F. b. z$ A  {$ G! z
唔知到時太上皇會唔會吹雞 ~ 又坤班丐奴上街打衝鋒呢? ~ 唔知呢度有冇丐奴報名參加呢?  
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:12 PM

原來蠢會引到你呢類廢人出嚟?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:13 PM

* x9 w4 U5 W; J' N# q

3 c" s( C1 w, v' C. qI am not 土共, 只係因為 "丐奴" 這個字 太過 "恰到好處" 而為 brother 你歡呼!
5 G# G' I1 o4 e- W7 l! [& thamsubboy 發表於 2010-12-28 03:33 PM
. V* i) x0 t2 S2 @! C* ?% A5 n# F4 l7 M5 H$ u8 l/ z) ?3 x, b
為奴已經夠慘 ~ 做丐奴就簡直係......唉....講唔出咯   
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:16 PM

D盲炳唔單止冇睇清楚個主題係咪佢自己出 ~ 就連回應主題係邊個發言先 ~ 邊個發言後? ~ 邊個引邊個都未睇清楚 ~ 哈哈.....
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 05:18 PM

重回抗暴(民)現場 !!!
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:20 PM

做奴才已經慘, 仲要做一個腦殘土共, 成日坐住自己個腦袋, 死未?
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:22 PM

想知道邊個引邊個好簡單, 邊條廢人quote邊個言論先咪知道
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:25 PM

講下講下 ~ 丐奴真係現晒形 ~ 唔理有冇強姦都好 ~ 總之係丐幫既人就一定盲從支持 ~ 邊個批評丐幫既人 ~ 就一定被標籤係土共 ~ 果然冇估錯 ~ 中晒   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2010-12-28 05:28 PM

做奴才已經慘, 仲要做一個腦殘土共, 成日坐住自己個腦袋, 死未?
1 K7 N' u0 \, j9 u& J& J) V$ l. q打狗棒 發表於 2010-12-28 05:20 PM
1 G; }: j/ W5 ^- ]2 g; n: ~狗哥新理論 :
7 U) V" ^( }, [1 h支持社民=有智慧 , 支持建制=腦殘
* L2 f7 c% t* }2 m/ K& R
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:29 PM

隱約聽到有丐奴喊苦喊忽咁話 ~ 任長老呀任長老 ~ 你千祈唔好踎監呀 ~ 冇左你 ~ 我地唔夠班維園班阿伯揪架   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:32 PM

九哥新理論 :* f( }' U+ h  t5 y( i) D% `
支持法制=有智慧 , 支持未審先判=腦殘$
作者: KNY    時間: 2010-12-28 05:35 PM

$ k- u2 B8 T7 \' v6 \1 z6 }' t狗哥新理論 :+ t+ O5 o' s9 J, h* [3 f2 O2 x
支持社民=有智慧 , 支持建制=腦殘3 x/ O4 G' s% F0 \( a( d

2 o+ n$ U5 _& ~1 m# S+ X: e迦樓羅女王 發表於 2010-12-28 05:28 PM
& v2 ]; Y8 i0 _  N9 z; b
0 h  O! {4 `) i! @, l+ w0 u
1 M+ i0 c9 k+ `8 I. b$ s" x; x3 G錯  錯  超錯) N; y6 G  n4 `. G2 h( P3 T# \( j
狗哥新理論 :
4 b) D. K# y7 l  `# a& w+ h道德標準唔重要 ~ 從政的人只要對他的選民負責就好了 ~ 即係話就算(假設)真係做左強姦犯 ~ 丐奴一樣會死心塌地咁尊敬佢
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 05:36 PM

土共唔使人標籤, 由佢一出世起, 個頭已經鏨住"土共"兩個字!!!
作者: infjlam    時間: 2010-12-28 08:54 PM

& l8 _  t& P, l/ |
6 ~( R. B' N8 q9 n5 B: O係囉 ~ 冇野好辯駁 ~ 最好就用土共來反駁啦 ~ 睇怕都冇乜邊招可以用?  
  _( P& O0 x! i5 C. w2 C3 |KNY 發表於 2010-12-28 03:25 PM
+ o; Z- T+ N* R4 G" i1 t8 z

) R, @! u: z( I* O抽水狗不嬲都係咁,又何必趕狗入窮巷
作者: infjlam    時間: 2010-12-28 08:57 PM

呢位阿哥,結局係:馬騮打飛機
作者: alan3015chan    時間: 2010-12-28 09:26 PM

玩撚猿
作者: Winters    時間: 2010-12-28 11:38 PM

成班五毛又收左錢抹黑全港唯一真正民主派社民連嘅黨員,政壇明日之星,香港嘅未來希望?
作者: KNY    時間: 2010-12-28 11:56 PM

成班五毛又收左錢抹黑全港唯一真正民主派社民連嘅黨員,政壇明日之星,香港嘅未來希望?- Y- z5 u" w. ?9 v) S2 K
Winters 發表於 2010-12-28 11:38 PM
4 S4 _9 Z$ K8 Z1 ~3 t9 f
) D/ z' O5 V" z' ?4 A& r阿爺心腹大患 ~ 梗係要政治迫害佢啦   
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-28 11:59 PM

有條自命傻探嘅契弟, 佢自己最撚話人抽水, 偏偏自己又最撚鍾意抽水? 正宗人格分裂!!!
作者: infjlam    時間: 2010-12-29 12:00 AM

* d# Y2 B3 M  s  ?% R) ^6 L2 j: [6 L8 E' P/ {5 ^
阿爺心腹大患 ~ KNY 發表於 2010-12-28 11:56 PM
7 j# A, \  H! Z& M8 O
變左心腹大便
作者: 打狗棒    時間: 2010-12-29 12:02 AM

中國人不講法治, 不求證據入罪於人的醜惡DNA在本版表露無遺!!!!
作者: infjlam    時間: 2010-12-29 12:14 AM

只問一句,呢位阿哥,除左聲大大,冇貨賣之外,為香港民主到底有何建樹?
作者: J.T.    時間: 2010-12-29 12:18 AM

呢位阿哥,結局係:馬騮打飛機) J! ]! f& M7 p/ S1 @1 o3 |  D
infjlam 發表於 2010-12-28 08:57 PM
' V. o) c' p* P3 d, ^
# M3 ?- ]3 D8 [. M
玩撚猿$ Z6 Q& f! P0 q1 p* m- E
alan3015chan 發表於 2010-12-28 09:26 PM
% x" g5 n( e: M3 k9 b3 X* K+ e) k$ n3 W! z, U4 X
that's a good one  
作者: KNY    時間: 2010-12-29 12:42 AM

1 P, N: X6 }8 _( J. N. I8 ^
變左心腹大便
0 ]$ p5 U. O4 A4 B" R5 Winfjlam 發表於 2010-12-29 12:00 AM
2 G: u& J% c5 E4 l% v! r6 A- F

2 W0 `* A8 x( c; r) Z, `8 l班丐奴真係信架 ~ 如果唔係點會搵條蛋散同阿桑奇,俄女特工相比?  
作者: KNY    時間: 2010-12-29 12:49 AM

只問一句,呢位阿哥,除左聲大大,冇貨賣之外,為香港民主到底有何建樹?; r/ e+ B) |; D# N! Q9 ]* P
infjlam 發表於 2010-12-29 12:14 AM
; u$ k0 _8 J  P, {& S$ |1 ]2 u
  ~) K& ]( V( ~- E" [7 ?# f
講真 ~ 要搵人打壓都唔會係佢啦 ~ 表面就聲大大扮正義 ~ 俾人揭穿底牌原來只係一條急色雞蟲 ~ 仲要逢女都啱 ~ 大包圍 ~ 有腦有質素知佢為人既高班馬就醒爬唔吼佢 ~ 只有呃d俾佢個假樣坤到既fans ~ 呢條友真係賤到拍到住影圈嗰位淫虫大哥
作者: gt2686    時間: 2010-12-29 10:55 PM

成日都話政治打壓,真係悶到死..
; f% L$ ~) d5 z/ }9 v$ i總言之一句:清者自清" j$ u5 q2 x" Y
人在做,天在看!
作者: 電梯男    時間: 2010-12-29 11:16 PM

共慘黨美人計   
作者: 九萬    時間: 2010-12-30 03:01 AM

共慘黨美人計   
( J, b' L, b* C, i1 |電梯男 發表於 2010-12-29 11:16 PM
; b) p# r6 `% ]% l6 {
% F. X. W/ d0 ?1 a6 M+ O$ \3 R9 g
難得d柒頭皮中計果下陰公丫嘛

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0