標題: 陳偉業不認識長毛!!!!! [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2011-1-25 01:00 AM     標題: 陳偉業不認識長毛!!!!!

陌生人牙   ( V$ s/ p6 Y% C% ?' m& q
8 E/ c6 @( ?) P& B' B: U( A, C
[youtube]Qa0anRq5ANE[/youtube]
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-25 06:36 PM

長毛 - 一個非常聰明而且利用人民心理去賺取政治收入過活的人
2 ~0 l  ~' Z" e4 g) r& \  P* F
$ `; y  E7 R; R. D長毛絕對唔會冒險輕舉妄動, 從而令到自己既支持票流失....
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 07:13 PM

長毛 - 一個非常聰明而且利用人民心理去賺取政治收入過活的人: l$ L$ ~% @) S9 s: J% i
! {2 N/ c+ l6 \3 }. E0 a$ L" ?  {2 ]
長毛絕對唔會冒險輕舉妄動, 從而令到自己既支持票流失....& `/ Y9 |$ G2 ?" b; d
hamsubboy 發表於 2011-1-25 06:36 PM
7 z4 [6 ?2 N( c1 E' t; l對 !!! 不支持聖主毓民的 , 就是異端 !!!$ ]9 j, y! m2 ?0 K- |1 B5 F$ {
打倒長毛 !!! 打倒陶君行 !!! 打倒民主 ............. 黨 !!!6 x6 k; Z5 ?  r% _+ @) u) r- i, V

作者: infjlam    時間: 2011-1-25 08:36 PM

中國人有句說話:兄弟如手足,- s) \. J  X5 ]$ Q
手足都可以斷,唉...
作者: vv1668vv    時間: 2011-1-25 09:14 PM

本帖最後由 vv1668vv 於 2011-1-25 09:19 PM 編輯 , R$ n7 k. k  @  z

+ `: {% n4 D( @5 ~0 ^# F
中國人有句說話:兄弟如手足," o7 C% _3 m# V6 @* p! g
手足都可以斷,唉...
6 X1 ~! L* k  |9 ~1 |7 r% iinfjlam 發表於 2011-1-25 08:36 PM
+ O# A; w/ b4 R: G

2 I) S# S& }4 S; X8 O) \5 F: i4 B
, y3 b  }7 a6 e5 Z8 D! G政所謂....1醬攻城漫骨敷3 C2 u; T  I& J" y7 x) V
/ j! B' K, p: C6 h( @
E加 世界e學槍明,加裝 2肢或者 魔朮手魔朮腳 都唔系乜野新鮮事嚕....6 @8 L- q3 ?  O% W: Q, u( L

5 h- C* J# F9 p! J( P' e* |5 y其實,假聞煮黨,
1 C% b5 h" k/ S6 s3 h% I/ s- M6 w9 {; F早排都 皮膚病 鴉,切割手朮都唔駛造,D死皮就自動甩曬...仲收埋添...8 \% V- r2 ~  T2 s( u

0 A. h! @6 F3 c: W& @煮即話 D 死皮唔去,新皮唔生播.....
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-25 10:30 PM

一幫講民主為針對, 一個講民主為生活
作者: 電梯男    時間: 2011-1-25 10:38 PM

一幫講民主為針對, 一個講民主為生活6 _6 \* X$ ]( s- a5 K
hamsubboy 發表於 2011-1-25 10:30 PM
9 z" k/ h7 g4 t' w/ C4 |$ r

) W& }  l! M+ F7 p8 k" J0 {2 ]- O8 t共慘黨講民主就係十二億人食飯牙
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 10:54 PM

哈哈 , 才子新論 :
: g, \2 \' v1 l% Q反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~
* A# `  A9 j+ C6 |) z/ a9 C/ `6 U
作者: KNY    時間: 2011-1-25 11:03 PM

中國人有句說話:兄弟如手足,
9 H  Q6 r1 a: _6 Z1 e, \6 B1 s9 z, Y6 u手足都可以斷,唉...
2 ?7 S0 F, Q1 b9 |; t3 }infjlam 發表於 2011-1-25 08:36 PM
; h$ W, J9 e2 v1 [# |  }* G9 f& J
一齊打天下就係兄弟 ~ 意見不合就盡情將兄弟妖魔化 ~ 周圍唱衰抹黑 ~ 如果識著呢種人 ~ 簡直係不幸
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:03 PM

哈哈 , 才子新論 :. a- h1 `6 [4 k, V1 k' `
反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~
8 Z/ m# u# ]( h8 X9 N& t4 o . h9 W/ N. Z* U1 X* j3 W  n
迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 10:54 PM
2 [( I% D% s# j

1 H9 F* K- d, `3 X; S# [原註?
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 11:05 PM

$ @2 R% o. Y* E- Q
3 t1 {' s" [2 f9 J原註?
8 |' N0 {* s+ D8 B# Iinfjlam 發表於 2011-1-25 11:03 PM
+ {2 U  V2 `0 K3 L% G; d: l你聽星期一既節目拉
作者: KNY    時間: 2011-1-25 11:07 PM

哈哈 , 才子新論 :* a' R8 ~' U+ f
% f  P& a3 |+ O
% a' p' p' T  B$ c$ {# |0 u  m6 n) Y迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 10:54 PM
$ L& l& M: B7 \* o1 m5 z; `, D
8 i" G  P7 p3 a* ~; U呢d言論係同佢班奴隸講既 ~ 好似狗哥果d聽完一定即刻抄低佢當大道理      
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:32 PM

! @! l1 N9 R$ R  m
你聽星期一既節目拉
: ]9 z2 ]' T1 W' M5 B. U( Z/ T+ S迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 11:05 PM
, N* y' A9 j4 `" n4 p% y
- ?7 A& |( T% {" ^7 g' N& n
你係講第一節,開頭講那些嗎?8 m, C. h3 u' ^; m* P
唔係喎...
3 w# c- G1 y8 P% ^6 d' n+ D單就呢次,我又覺得蕭某就分析兩類社運人士,
+ p" r9 r- y; A! }! v2 r, U講得幾中肯,幾有道理喎
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 11:34 PM

. y2 L7 X( j$ K- J
  Q% I6 j, ]$ S/ C9 c# @2 N8 d6 H+ f
你係講第一節,開頭講那些嗎?
. c+ K" f7 ]" c& e  I- X唔係喎...
  i! l  P: M3 U0 X4 z! H/ {2 ^: R單就呢次,我又覺得蕭某就分析兩類社運人士,/ E( K6 _% v" ?$ A: [
講得幾中肯,幾有道理喎$ }, S! K) @4 b, W7 f- h5 t
infjlam 發表於 2011-1-25 11:32 PM
4 X1 u  W5 r& B呀 ... 如果你覺得佢講得岩 , 咁無野勒 , 係我幻左妄想症姐
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:40 PM

6 t8 C) C4 |  g5 s呀 ... 如果你覺得佢講得岩 , 咁無野勒 , 係我幻左妄想症姐
- B( X" |6 l& M/ r& M迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 11:34 PM
, ^' ~4 v3 \& f5 O& [* O
( t$ E1 f% d) N/ S
不如你講出佢錯係邊
# G( N& ?* u) c  W; N* k+ q4 R! K4 x以我理解,蕭某好似冇講過:3 P2 n! ]6 `4 P) ?; R/ P
「反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~」喎
作者: infjlam    時間: 2011-1-25 11:51 PM

原來星期一《風也蕭蕭》第一節中段,慢必有向蕭生提到小弟那個問題:$ R5 U! @, ?0 t7 d/ d3 a

, S* O" P/ B0 P& s
誰是誰非也好,只以事論事,
3 p' \& w! o( C1 G陶連立會都未選入,咁快交棒,接班做社民連主席,, V( p  t) B( @# X5 c) t. X
策略上亦唔太明智,# }: c" F9 ^2 R4 u  `8 r
有那個必要,非那麼快交棒不可嗎? ( r1 |2 A5 V! Z( {8 k* O
. T) V$ z$ u" J
唉...不過一切已成事實,也成過去... ...! U0 L  i# J( o; e+ l7 u
infjlam 發表於 2011-1-22 01:49 AM
1 a5 f; a1 k: W3 Zhttp://www.26fun.com/bbs/thread-242127-3-1.html+ E, H' q9 A+ G3 V, H

+ k  J* B( ?; u1 e8 w2 {8 u不過蕭生好似掛住講第二D,冇答到
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-25 11:54 PM

! t1 O: v) l0 f( o% ^6 `8 m& u7 _, B4 L5 K: c3 X
不如你講出佢錯係邊 7 B( \: \  x2 s
以我理解,蕭某好似冇講過:
3 i0 h% {- j. s6 g「反對我們的 , 都是失敗者 , 有人格障礙~~」喎
" m4 h+ Z; x) k" e1 A* n) D2 `infjlam 發表於 2011-1-25 11:40 PM
5 u$ a+ m* K  @2 x
每人聽每一個 "另一個" 講野 , 必然有不同的理解* t9 R, O5 ]% p3 P
一個聽出來的道理 , 好多時對另一個人而言係妄想 ...
( ~/ m; z4 b9 Z+ h根本上沒有對錯 , 所以 ... 不打緊拉~~
" D/ `4 `$ k! [' E7 t
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 12:06 AM

# S; e- H4 p" v: {$ W+ g+ P
每人聽每一個 "另一個" 講野 , 必然有不同的理解
3 L, ]  u4 G! i) D* h& T  q3 W一個聽出來的道理 , 好多時對另一個人而言係妄想 ...' x" D' Y; _3 x
根本上沒有對錯 , 所以 ... 不打緊拉~~+ a" D( L$ W5 o1 m: d' U0 A% L
...
' i7 n. z& |/ z4 p5 [/ [迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 11:54 PM
( Y7 J6 s1 g. j: |( n9 P4 D% i# v$ e5 _- E9 a  \6 u
吹下水,好淺白咁,交流下意見都唔得?
* s5 n+ Z7 N' o& m* r, J不過點都好喇,吹水o者,講唔講冇乜所謂喇
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-26 12:11 AM

. y; g* [6 v& u, |, M, U. G1 p
( ]" S2 W0 P( p6 c0 e/ D! a& [/ W( d吹下水,好淺白咁,交流下意見都唔得?
1 ~4 \9 `7 t2 j# O不過點都好喇,吹水o者,講唔講冇乜所謂喇: F( |6 u2 j  [
infjlam 發表於 2011-1-26 12:06 AM
: U+ Y3 F% I, \2 P唔係架 ... 我係facebook度吹下水 , 都得罪左個學運頭子 ...
% w4 H; Q  c2 r都係小心d好~~
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 12:18 AM

0 K7 \0 @! q- }* c% C
1 M3 r/ y8 e2 u( Z& O  J, u
% P. G5 _2 g& s( B& z6 t
唔係架 ... 我係facebook度吹下水 , 都得罪左個學運頭子 ...2 J7 ?2 |& Y; i  X: T0 t! d
都係小心d好~~
$ Y3 h3 M/ v; U) q/ z迦樓羅女王 發表於 2011-1-26 12:11 AM
  A6 @" m6 B& n) N; y/ z& e% H3 I( Z& L6 [
Facebook裡面好多人,有名有姓,根本就唔應該用黎吹水,2 j! @( m6 m$ [5 d& t* g
唔同政見o既所謂「討論」就更加冇得好傾,9 }: D2 y2 S# e% G
但講到圍威喂,集體自濁,打飛機就一流o既
. I; C, o% t- N, j" R' A$ r8 f8 I  h5 i; V
討論區裡面的吹水版就唔同,你唔識我,我又唔識你,9 o) R1 l7 L  N3 v9 w) w2 e
吹下水,交流下唔同意見,反而冇所謂喎
作者: andyho    時間: 2011-1-26 09:38 AM

哈哈 , 才子新論 :1 P/ U7 y, J: j8 U7 A" u
" a8 d3 x! d# b" `
, h) P5 \4 [1 i) L; S- g迦樓羅女王 發表於 2011-1-25 10:54 PM
+ M& ?: Y% |$ a' U
+ u( O4 V; _6 @7 a& X. k" Q
我有聽, 過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年
4 A  l2 b% X- n1 [, Q4 ?但細心想一想就會覺得好搞笑, 去睇睇佢個網撐黃毓民的死硬派支持者
! R1 F; K8 @7 ?思想同樣極端, 大把人上網時數累積數千小時, 如果是有正職的專業人士或在社會上撈得掂的人,
. @/ l% i+ \- A- T* g2 u得閒花咁多時間日日玩批鬥? 才子又唔覺得那班是社會的失敗者, 講到底因為撐佢撐黃毓民
- O/ y; T" U; Y/ f5 j7 M
1 c! N6 i& d; r: t) a難怪golden形容人網討論區是讓一班雙失青年利用滑鼠進行遊行示威, 靠鬧政府尋回自信的平台
作者: KNY    時間: 2011-1-26 10:30 AM

7 h- [0 f+ [, w0 I3 ?1 Y6 H' h

u3 T) i: w2 t! }4 A我有聽, 過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年" j; a- f% r9 T* U" O6 q
但細心想一想就會覺得好搞笑, 去睇睇佢個網撐黃毓民的死硬派支持者* ^) }) i5 t- F7 k" w1 c& M
思想同樣極端, 大把人上網時數累積數千小時, 如果是有正職的專業人士或在社會上撈得掂的人, 0 P* ^% x" L# ], Q' d
得閒花咁多時間日日玩批鬥? 才子又唔覺得那班是社會的失敗者, 講到底因為撐佢撐黃毓民  o$ h' d1 C; M1 O- p
% K/ _& U" s! y) M6 h難怪golden形容人網討論區是讓一班雙失青年利用滑鼠進行遊行示威, 靠鬧政府尋回自信的平台...
3 U! F+ ]. Z/ \* d, ~andyho 發表於 2011-1-26 09:38 AM
) `, N( L# o/ b4 K
- Y9 h# f! j; ^: R

& W3 c" s, V9 w' H過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年
% y& k8 P. w  u
6 A' v/ U: P( [/ v- o, K
社民連4年來都係靠呢班"失敗者"造勢上位 ~ 而家癲狗走左佢先講? ~ 唔知嗰班鈍胎丐奴聽完會唔會有種不是味兒既感覺呢?
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 11:47 AM

' h9 K) o0 d/ ^' n+ p( s2 Z5 \

$ |7 h) U7 n) v! H6 U* [# E( u% l我有聽, 過氣才子用「有人格障礙, 在社會撈唔掂的失敗者」形容批評佢的陶派青年0 W- i6 p! i, K. V0 `0 {
但細心想一想就會覺得好搞笑, 去睇睇佢個網撐黃毓民的死硬派支持者
' N# I: Q- @* q+ h. C. d思想同樣極端, 大把人上網時數累積數千小時, 如果是有正職的專業 ...
$ t5 z" S7 X9 z' {andyho 發表於 2011-1-26 09:38 AM
1 N( Y9 U6 S5 j4 s6 z  V, C( t  c
若唔熄電腦,唔離開該網頁,一兩年累積過萬都唔難
3 b$ r$ B. F, r6 r8 r, ]7 s上網多寡同係咪雙失,未必有關聯,
' d# h; l- R: P* v廿一世紀,流動上網盛行,
" ?. C6 X% R" f9 O更何況各行各業靠上網搵食既人士,大有人在
0 _7 ?0 W$ e- _- K
. p+ O' V) k/ d不過大致上,我都同意你所講,$ \7 \% J8 A, H( n
Facebook,微博,twitter,大小討論區,' O9 A3 @6 Z" Y  f5 U
沉迷上網的,有唔少騎呢怪,思想極端,. k( m7 U* b+ R
或多或少亦可能是有人格障礙,在社會撈唔掂的失敗者
作者: tungtung2046    時間: 2011-1-26 12:27 PM

政治就是................咁

作者: andyho    時間: 2011-1-26 12:44 PM

8 }4 V' w! W1 v1 H" {; T/ D
! L5 `8 S# ~4 a$ M% c5 n
9 d' e, \6 o4 x" k
8 ~! }) |0 Y$ s0 C5 R若唔熄電腦,唔離開該網頁,一兩年累積過萬都唔難 . J) l# b9 Q/ m- i
上網多寡同係咪雙失,未必有關聯,0 ?0 V/ O4 {' a( r4 f2 P
廿一世紀,流動上網盛行,
2 X! U2 m5 _9 @更何況各行各業靠上網搵食既人士,大有人在
1 _# N, V: {& t3 i) P) p5 @
1 Y7 E8 R& J+ q7 l不過大致上,我都同意你所講,
5 _7 F( V, |/ R" K, x) H/ \, yFacebook,微 ...
4 K1 N3 H5 A% {1 Q: ^: Sinfjlam 發表於 2011-1-26 11:47 AM
# v$ W! \% j. @1 P& K. o5 v7 f2 q. ?; R* |* B
我指累積1千幾百小時, 係單單在人網討論區的活躍時間喎
& y, }5 x- @2 x; q/ l那邊論壇好頂癮的, 如有新手開帖反黃毓民,
6 X3 p/ e5 Z8 R9 b就有人批評:「你個新手, 累積在線得幾小時, 你有資格評嗎?」) P  ]4 ~5 w/ H9 i
同樣係新手如開帖讚黃, 就有人加分讚好,
4 C) x& ^+ p& C& o/ [% T* l$ N' k' K有理性到呢個地步. 我身為旁觀者, 真係覺得勁好笑, 7 h, P2 a: F. m( U1 I
忍唔住定期要去睇下d發言娛樂下自己& J# F1 u7 ^& z: T

3 D# ?* F* C) ~7 f# u關於facebook, 微博, 見到唔少人無厘頭自言自語:
8 O, M/ d2 R/ z* A2 W$ V" r7 ^「唉~好悶」 「點解會咁架?」 「無mood, 有無人理下我?」  e9 F' i: G  e% Z6 w2 K
如你在街上見有人自言自語, 絕對懷疑佢精神有問題吧?9 B0 s6 D2 s$ L9 ?; M) C/ d' n- I
青山病院應加建大房或設兩人房, 至可收留得晒有需要人士囉
作者: andyho    時間: 2011-1-26 12:51 PM

我發覺自己離晒題, 回應主題, , @* O) {. w0 y/ `* g# j# l' c
曾經係戰友, 理念亦相同, 只因長毛唔退黨就當長毛是陌路人,
$ a, J( x  p2 |& `2 v3 z對陳偉業都幾失望, 分手也可以好言相向的
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:06 PM

' C- z% h2 R* ]2 K
) ?% s" m; A, T5 Z: V我指累積1千幾百小時, 係單單在人網討論區的活躍時間喎
' |* h9 T  \" j6 J5 X- z9 u3 Zandyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
5 G. [& ^$ |5 g& K9 ~7 X; A
累積在線時間≠活躍時間 8 [/ l/ ]' Y- t4 n
本身唔熟,亦唔識計
& B# M& n1 L6 L& ]9 ]' E+ Z' [anyway冇關重要
- o, p+ U7 o2 R  {- _7 r# ]* Y: B
! \9 e" Z; M' M9 p" p: J3 p6 c8 H
. v! D& N$ a) k" h' L9 a那邊論壇好頂癮的, 如有新手開帖反黃毓民,
/ ?+ i! ]/ ^9 f9 `) _就有人批評:「你個新手, 累積在線得幾小時, 你有資格評嗎?」' andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
( f+ w9 Q+ H1 m2 b3 Z唔同級數,根本溝通都成問題
8 ?0 \' q' s) o) y網上垃圾何奇多,又何苦去和他們計較?% N# L1 X7 N) M

5 j4 I: `: b( E( o2 w' a  X
" z% {: ~5 P2 z: s有理性到呢個地步. 我身為旁觀者, 真係覺得勁好笑, % Y) e% g1 u# b( J8 g" x
! K( h: ]# w) Q忍唔住定期要去睇下d發言娛樂下自己
# b+ t: v; g0 S0 u& y" e  Y: U5 andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
( E7 P9 w* s# X! L* N* f
無聊時想打發下時間,我都有咁做 5 S: [; b; @1 z. t+ g
/ o4 X+ n1 \0 S- T  w
( [: v4 Z! R! Z- x1 R$ m
3 ]3 M. |1 {8 f' w- Y
關於facebook, 微博, 見到唔少人無厘頭自言自語:0 `& y3 e3 Z- R6 f+ I- u
4 Y) c7 z7 Y3 @7 J( ]* j9 O「唉~好悶」 「點解會咁架?」 「無mood, 有無人理下我?」' ~3 w% D) H  W! J+ s# p
如你在街上見有人自言自語, 絕對懷疑佢精神有問題吧?2 f/ v+ B# q. s; Q* }
9 \# o6 P' |- w/ D3 J# x/ a5 @6 B! d青山病院應加建大房或設兩人房, 至可收留得晒有需要人士囉andyho 發表於 2011-1-26 12:44 PM
, z# F1 k$ }8 B5 I1 Y; F0 U# q; P8 M, ?
[youtube]50sgKrr2WcQ[/youtube]1 X. ]" ]1 i$ \) |  L4 B4 [
# a1 a5 y  \3 l) d4 ]" w0 Q" b& {

6 B( i% ^/ F) Y% d; f$ ^[youtube]sL-TEfk2vVk[/youtube]
1 c5 J" C* H0 u9 {( B& o) ^0 \1 E% M$ ]- g" z- f
Iphoneman(Lou記)近期hit爆,唔係冇原因架
作者: andyho    時間: 2011-1-26 01:10 PM

5 v" s5 ^; |6 h) l/ ^; O累積在線時間≠活躍時間 ) ^. J0 a/ h6 i. F- H
本身唔熟,亦唔識計9 `$ J: V2 D' l1 M7 B
anyway冇關重要
6 k  e9 `# k  e* Q4 \
; ~1 g4 V8 N& R* X/ {% e4 m5 q% @
唔同級數,根本溝通都成問題 % g( ?/ \  _2 Y# F% ?$ o" k
網上垃圾何奇多,又何苦去和他們計較?
' W7 r+ W3 |" D' P) y, |  \5 U3 X4 c
! ^" r2 @4 j+ F6 n. ^% U
無聊時想打發下時間,我都有咁做  ...# X7 Z% l  B3 J
infjlam 發表於 2011-1-26 01:06 PM
4 ~' D4 _' {3 P; y6 i; E& g! u0 T6 v0 |
呵呵, 我無你咁靚仔嘛, 我只係比里安納度有型少少, 5 g( I: G: u) W. i; p2 J$ V. m! f
有D自卑, 點敢公開露個樣見人呢?
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:16 PM

我發覺自己離晒題, 回應主題,
* H  _" ]1 v' U# l曾經係戰友, 理念亦相同, 只因長毛唔退黨就當長毛是陌路人,
- }2 m- I  S. x0 D0 E( u( M對陳偉業都幾失望, 分手也可以好言相向的: V  ^9 j2 z/ F) c- O1 m9 f
andyho 發表於 2011-1-26 12:51 PM
; ~) _& H) j9 t* J, Z! ]( c) E8 r/ `1 c: L
某程度上我都有同樣疑惑,
1 F0 `# s' u# i5 e3 `但我地唔係當時人,又唔太清楚前因後果,* {: `/ f. I; x* B3 ?4 E
但就我睇法而言,
3 D( Z/ f  a7 v. B8 E. }  u較傾向理解陳黃多於長毛,  t- }: b$ _0 z: u9 H) C$ L
依家個LSD,醫返都晒藥費(班所謂行委、支部,垃圾太多)
5 \' j7 @, U1 j/ R要唔要都罷
) }1 N0 U5 C3 z2 C5 F  W" B2 x3 p! u  N# z6 [
睇完以下片段,你就會明我講乜
+ a- L. k$ w3 l& `; a* p) |. w[youtube]DgvMQPAt1lQ[/youtube]
作者: KNY    時間: 2011-1-26 01:17 PM

我發覺自己離晒題, 回應主題,   G* ]; a( w+ \1 l  g' t
曾經係戰友, 理念亦相同, 只因長毛唔退黨就當長毛是陌路人,
" _% Z7 y: D" a# `! z對陳偉業都幾失望, 分手也可以好言相向的
5 F  G' z: W1 X7 }) Kandyho 發表於 2011-1-26 12:51 PM
% U7 }2 }! N) [# s6 A, R+ Y0 T, _3 h7 E0 P
凡意見同佢地不同 ~ 都例必被佢地妖魔化
+ h  |9 q6 g& G2 J, b+ `
+ Y* Y6 G, {5 u4 L0 m選舉時將公民黨妖魔化 ~ 政改問題將民主黨妖魔化
) [& M' X% r% i1 l- o) N: t0 e$ s
今日離開社民連 ~ 連昔日共同進退既兄弟都要妖魔化
作者: andyho    時間: 2011-1-26 01:22 PM

本帖最後由 andyho 於 2011-1-26 01:25 PM 編輯 : v  w1 q6 {' l, k8 m, }( s
7 q, f( A2 p* j* [+ d# x5 z
2 `! V5 h$ L) t! @
6 K+ y8 h- n! q' [* p) G
某程度上我都有同樣疑惑,- Z( h  x) L0 Q! v* d. \
但我地唔係當時人,又唔太清楚前因後果,) `% I# ~# u- u
但就我睇法而言,
; \5 [6 r& N9 _0 }' x+ g. t' O較傾向理解陳黃多於長毛,1 m7 \, {6 H' `
依家個LSD,醫返都晒藥費(班所謂行委、支部,垃圾太多)9 h( s$ ^3 O) @% |& K7 P+ ]5 b
要唔要都罷
0 |9 H0 n5 m! E% R
/ \3 M/ L5 ]/ _' y  ?6 Y睇完以下片段,你就會明我講 ..." P) Q+ O2 o/ ^9 W" b9 x
infjlam 發表於 2011-1-26 01:16 PM
0 d0 r) k/ {' s  \: O. X
% r& [* i& k: I- x+ k- Y$ b
你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃, % K& t7 b' ]1 m: X8 q) a
但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,
# r4 g4 Y6 N- R7 L9 F1 E5 x如覺得呢種行為無問題, 那我地唔好再批評曾特首,
. A9 u1 x0 c! B+ U. d+ ?; t* S因為佢都要聽北京話, 就好似好多人認為陶應該聽黃指揮一樣" H, E/ i& z$ w4 Q
/ |$ T/ x5 i# h1 x
短片之前已睇過, 行為確有問題, 但陶管促不嚴都未至於搞到決裂及退黨吧?
9 U! g, K4 r' L/ }如果講行為不檢, 黃點解又唔批評馬草泥呢? 佢反過來批擊陶為何不保住馬
) f/ e' T0 h5 P8 c9 L( d' h2 [8 o已是講立場講敵我, 而非中肯去講道理了
' ?, q, `/ J- l! G" ~2 J3 i9 C9 I; n1 C  \% Q9 K
我跟你看法不會相同, 唔緊要, 放長雙眼睇未來的選舉結果, 就知公眾支持哪一邊
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:26 PM

8 ~. o6 S% ?: E, [- K; Y
凡意見同佢地不同 ~ 都例必被佢地妖魔化
( |7 ]5 H8 Z! O+ i6 \選舉時將公民黨妖魔化 ~ 政改問題將民主黨妖魔化
' A& x  A3 y6 T) I6 S& {今日離開社民連 ~ 連昔日共同進退既兄弟都要妖魔化 ...
* K+ T7 w0 ~# s& ~" ~0 C6 p, JKNY 發表於 2011-1-26 01:17 PM
7 L* f8 |# i- t. O) a就我理解,
3 ~2 B7 B* B. s/ [3 b* {+ [# W毓民很多時太直,講野over左,得罪太多人,係事實,# K1 O! i; Y, O
公道講,佢本質心地唔壞,愛國,有情有義,有理想,呢個都係事實,
9 v) N+ ^9 A: `1 y* c7 \7 X7 q6 B# t; z6 l2 b* f
長毛可能有佢打算,我唔評論' H" r0 O1 X. G- k# E8 W
但黃陳感到surprise,亦屬正常反應
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:40 PM

; D3 `" B/ Y3 X3 {+ D3 L$ L8 T9 C8 I6 W
9 Y4 p2 h7 [) [5 F' \; x1 \  y8 b1 M
% F' r) b8 V. t% z  r1 y
7 P1 B/ U8 I( k1 W
你提開內鬥, 我又發表多幾句, 你傾向支持黃, - V+ A' {% D* |* ]6 w
! t* m* {4 g+ l! H, _% Uandyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
# q: r0 i$ h- m# M7 _* e0 K$ R! E/ R; s/ K2 M* G
看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,
+ _- ~% O  B) U3 Y9 z$ n/ u5 c黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,
& [: P6 |8 N9 J& y我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,- l% l0 _3 W3 n! K: b
事件發展至此,實屬不幸,
. W. Z" K) I/ N6 i$ J本人對馬草泥其實也談不上什麼好感,為人太輕浮唔夠踏實,上位也未免太急太快,造成反彈,8 V6 F. e' M9 {2 w8 }) i2 Y8 K, {
某方面來說,因馬較像黃,所以黃一心想栽培馬,繼承他的衣缽,但馬唔生性,自招官非,怪不得人
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 01:49 PM

3 @8 c# R6 S7 M- q8 q, K但我無法接受黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,andyho 發表於 2011-1-26 01:22 PM
7 q$ k/ X& \5 a, B8 A+ @& \1 G/ t無論從推理或事後看來,
' t" Q" `* d  n/ n% s我或多或少都感覺到,其實黃直至決定離開LSD前,都係擁陶的,. N$ C: A! ^+ J) [/ b
只係黃的表達方式,唔係人人接受到
) u& h/ S9 [$ t  ^3 K& K( z( ^誰是誰非,唔到我判斷,
' x% e' v" z" S) ]4 ?再講多次,事已至此,實屬不幸
作者: andyho    時間: 2011-1-26 01:49 PM

0 z5 p, z& T" D3 g
7 M, Z% E9 f+ p8 e) ^
看清楚,我是說,我傾向理解黃而已,8 k% x6 w) O  c3 A' z+ [% ]# f5 j
黃身為前主席在節目公開抨擊新主席,時間點上我不清楚,大家各說各的,又是羅生門,
) _& v0 G+ A' ?我只能理解,黃陶彼此之間的認知、理念、期望和行事作風,落差都頗大,; G: \# F! K8 n6 }# w: ^+ S# d
事件發展至此,實 ...
  k$ f9 I9 [8 H3 Qinfjlam 發表於 2011-1-26 01:40 PM
- X* |! t, l. u, x
. j& }5 ]! g7 @3 P% _. h聽你最後幾句, 真感到高興, 你傾向理解黃, 但仍中肯地去睇馬呢個人0 e1 a$ R6 Y! j  ?
我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準* c- m0 ]$ B, p  [8 Q
下次同你再talk過
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-26 02:19 PM

35# andyho asje nili 最強最強理論係 "上得樓就唔叫強姦"
作者: infjlam    時間: 2011-1-26 10:30 PM

$ l8 H$ ^3 _7 k4 z
+ h" \7 M$ T2 M2 f3 c
, }/ y+ ?5 A( P1 A* B( p0 m
我見太多人一邊批評陶去夜總會, 但覺得馬溝女無問題, 完全是雙重標準5 v1 z4 d; \! v- W* p1 ^, c1 d
下次同你再talk過 ...
( I' S( m* D: Y" i4 w; l% A0 Kandyho 發表於 2011-1-26 01:49 PM
# u9 b) D+ K, S: N  L  O' Z
/ C3 D( _% X2 @唉...怎樣說呢,綜觀香港人(其實全世界都是),
9 m; _4 S& ^- H) _冇自己思考和批判能力的盲目死忠派何奇多,
. h6 d, }6 H4 P% |6 z5 ^能理性客觀分析事物的人,相對地少很多,/ c+ s- h( H' y
那些死忠派,礙於頭腦資質和性格所限,4 T9 w' s- Q- Q& g
無謂對他們要求過高,那是死症~ / B6 ?8 [8 Q& d1 \% J

: F8 r, g& C" f- Y, z和閣下交談,獲益良多,先謝過

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0