標題: 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2011-1-27 12:29 AM     標題: 特衰必亡系列︰曾任權拒絕王丹入境

將來必以其人之道還治其人之身 7 F: |" n& R$ ^2 S2 \

! U4 v* ~  p( O# i  F% _[youtube]bwUbYniT2RE[/youtube]
作者: 硬膠人    時間: 2011-1-27 01:29 AM

又唔系同巴菲特一齊黎,你擺明一早都知佢唔會批咖啦。
7 U, m: v2 `2 n, [( a) Y' m真系有心黎,游水又好,插對翼又好,靜雞雞鞠完躬走人啦!/ H( N. E( u6 D8 v: @8 b" d6 [# Y
搞到洋曬,擺明字己落閘放9咬人1 b# i# }% k0 P" Z- i2 r/ c/ _
仲夠膽死走去接班!?真系唔能你都話9我懶
: I/ I7 V  g/ }% |) u& J6 Y9 h
0 w8 ~& U2 F8 T0 w9 o廢柴?!珍系醒過劉醒呀
9 J" |+ c  s8 }! k0 m: |( |晃問,直投擺華粟尚台做擋戰牌( O" ~% W  J, N' `8 b# h; T' y: w
唔會為華肅放棄自己自由!?
% Q& k. w  S0 k: j0 M" f* Rfour邊個親字救奶嫁? zero of 柴!?
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-27 12:36 PM

咁又唔好咁講, 香港特別解放區政府只不過係共 產黨嘅看門狗,沒有主人首肯, 隻狗邊有膽量放行? 將責任全推到看門狗身上, 唔係咁公平!!!
作者: KNY    時間: 2011-1-28 12:07 AM

根據茂利邏輯 ~ 邊個對特衰政府口誅筆伐 ~ 邊個就係心底裡對特衰政府最是愛慕      
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-28 12:12 AM

一國兩制...... 五十年不變.......
) O2 E9 m. J. O4 x3 J8 S不一年五制......兩年十變
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-28 12:16 AM

根據茂利邏輯 ~ 邊個對特衰政府口誅筆伐 ~ 邊個就係心底裡對特衰政府最是愛慕       
% O  {. {0 I/ |: N0 cKNY 發表於 2011-1-28 12:07 AM
0 q2 j7 O5 g9 C# S' J5 c
3 R( n1 I4 m7 z) Y  S- p- a+ U) }$ W哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?
作者: KNY    時間: 2011-1-28 12:42 AM

# R0 I' {9 j3 \7 T9 K  G+ \0 @+ C9 P
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕不拒絕關你撚事?1 C' f; K, Y! l1 a, ^/ F
hamsubboy 發表於 2011-1-28 12:16 AM
% b! j9 C: U" `& b" ~
' I) K5 n2 Z$ h$ @1 p; `
乜都話關你撚事 ~ 不如叫壇主將成個吹水版摺左佢啦 ~ 改為盡訴心中情 ~ 只可以發表自己既事 ~ 咁就一定冇關你撚事呢樣野啦   
作者: 九萬    時間: 2011-1-28 03:06 AM

有無得來真係關人撚事囉
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-28 06:02 AM

根據茂利邏輯 ~ 邊個對特衰政府口誅筆伐 ~ 邊個就係心底裡對特衰政府最是愛慕       , R# ?; |( h4 c: {* b" s
KNY 發表於 2011-1-28 12:07 AM
8 L& M6 \3 y3 C% i: D( T" W# g6 s無錯 ... 其實我們每個(包括黃毓民) , 都是愛國愛黨的好人呢~~
作者: KNY    時間: 2011-1-28 10:01 AM

: _* r' b+ y  y無錯 ... 其實我們每個(包括黃毓民) , 都是愛國愛黨的好人呢~~: [! U6 J3 N: X- B! Z& S( C# J
迦樓羅女王 發表於 2011-1-28 06:02 AM
4 I7 a( [2 a; t; P1 u/ R; }

" c5 T+ h" S3 s- y  T* o呢層毫無懷疑啦 ~ 如果唔係因為日日憂國憂民 ~ 點會大意到18萬都填錯78萬呀   
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 02:02 AM

See!!! 又一次看到一眾小學程度的拳民們的德性, 七嘴八舌地抽水和攻擊異己, 發表完全與主題無關的廢話? 沒說錯了吧!!!
作者: 九萬    時間: 2011-1-29 03:34 AM

係呀, 真係見到條濕狗棒棒呀
作者: 九萬    時間: 2011-1-29 03:42 AM

三更半夜入黎都係呃下post, 抽下水姐.
1 _+ [, C) H/ q$ K# D  @6 Q
' k( {  x, l5 j2 o唔通入黎抽濕咩
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 09:55 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2011-1-29 09:56 AM 編輯 9 \! }; G! L7 }+ B: K  ]
; ^+ m( _* N; c
0 j! q) v7 d  }5 G九萬 發表於 2011-1-29 03:34 AM
黑鬼阿差屌你老母九萬鑊.......(自衛還擊)
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 09:58 AM

三更半夜入黎都係呃下post, 抽下水姐.4 P: r( f; X+ F( L# d& u0 e
# [- Y" Y+ H7 [5 a0 j9 G" l; x
唔通入黎抽濕咩. t  Q! o$ D8 r4 x6 H
九萬 發表於 2011-1-29 03:42 AM
咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水.........(自衛還擊).
作者: BOYDWAN    時間: 2011-1-29 05:36 PM

好喇好喇, 大家適可以止ok?
8 K) |3 ~( z* @/ R% n  Z你地每位嘅用字同個人見解都有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實無傷大雅, 只希望大家識放識收." i! j; `' z2 f
多謝合作, 唔該晒~
作者: KNY    時間: 2011-1-29 08:46 PM

好喇好喇, 大家適可以止ok?
4 U5 s0 Q* f; z- ^你地每位嘅用字同個人見解都有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實無傷大雅, 只希望大家識放識收.1 ?1 N2 S; y& b8 X
多謝合作, 唔該晒~ ...- `" d, V3 {5 R) H* ?/ [$ I3 F0 I$ d2 I
BOYDWAN 發表於 2011-1-29 05:36 PM
$ c; b! L; c3 f) g9 i8 U( c2 h/ [2 t( F  z
原來x人地老母都可以叫做適可而止 ~ 叫做無傷大雅 ~ 仲得到版主極為欣賞 ~ 真係大開眼界!   
作者: infjlam    時間: 2011-1-29 10:38 PM

: s2 M  [8 P1 B2 V9 ~& ^/ l, o
' d4 O- J6 b( b1 q& w& }% R原來x人地老母都可以叫做適可而止 ~ 叫做無傷大雅 ~ 仲得到版主極為欣賞 ~ 真係大開眼界!    + c9 g: Z  ~0 }7 ]# {. T9 R
KNY 發表於 2011-1-29 08:46 PM
0 |& G  ~% c( v5 q9 `7 F' b! P5 t

& A  Z& G; ]* d# V狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-29 10:44 PM

一句 .........(自衛還擊)..... ) ~1 v: p! C: ~
% i) C9 }% {9 b- N8 J2 r6 B! r
或者 BOYDAWN兄 覺得:
7 T- e& f. O. `8 z(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)3 Q2 Q9 M& \! `0 Z: u+ o
and3 O8 G! H( ~3 h' B0 B1 `1 g( G
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
; l' @$ Y! J: w% {( P9 `屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實無傷大雅" L- F6 }3 [6 ^/ I& n$ l  l

- I6 k+ ]+ c4 {5 z2 N% W我都抽吓BOYDAWN水先
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-29 10:51 PM

, \2 ^9 ~3 @3 L* ?. g- F4 C$ s
4 a7 H' |0 y; w$ k/ |狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇+ q) K# f# i+ D! g1 F1 S
infjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
$ Y! e) m8 {. }6 V# Y' z' k9 N+ j8 e' N4 F& O
只有俾錢睇相(打JJ) = 權貴
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:00 PM

2 @; H! S% E7 i$ W/ }+ p9 c1 G2 r- J

0 A% l: r/ Y. n  p2 @狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
! ~& e7 _1 k( h1 p: oinfjlam 發表於 2011-1-29 10:38 PM
* z7 T0 A6 `+ E3 E3 F

' c) g, s3 v# o唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:04 PM

一句 .........(自衛還擊).....
! h0 h) i* G- c) o+ T9 P6 E
* d! H1 E+ C; D或者 BOYDAWN兄 覺得:  E, r. l2 C7 G, Y1 r7 g! Q
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)# |. u: B2 X9 e# C* p
and' P2 S7 {" N1 r3 B
(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
* h: P) v3 b9 A  i屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...0 v" h7 y" r$ N9 L4 i
hamsubboy 發表於 2011-1-29 10:44 PM
! U* H+ E' X% R. _9 l1 s6 r. Q9 x' N, R5 W7 p/ L: ~+ h
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   
作者: infjlam    時間: 2011-1-29 11:06 PM

0 _/ j# S& ^' K0 ~; }1 K8 R6 A
8 i( V: C& G4 I3 \# D; @& w
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此    5 p2 h$ T4 n) _9 [$ [
KNY 發表於 2011-1-29 11:00 PM
7 B3 v+ d; i0 i+ G
5 h; }. f0 V3 }" K
小兄弟,睇路呀
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-29 11:25 PM

% P% ?9 Y- n: s' j) D: ?/ Y2 V. ^! r) G' [% R, w( e6 D& F
乜兄台唔知香港法律 ~ 人打狗會被控瘧畜坐監 ~ 但狗咬人就未必有仇報咩?   0 M# I; Z' ~" V3 `7 B
KNY 發表於 2011-1-29 11:04 PM
1 x. Y* @6 u; A, ]; [$ N
  f7 S, K% p) N9 Z! p/ M
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:40 PM

: ^+ H& i3 Q: o# u
5 q/ o7 @( Y! w$ Z小兄弟,睇路呀
$ r; t4 O0 |+ W; v% uinfjlam 發表於 2011-1-29 11:06 PM
+ Z( ~6 k. Y) L% u6 f5 Z3 ^$ q  y
, Z: v  Z9 I" ~  l  f9 F
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦   
作者: KNY    時間: 2011-1-29 11:42 PM

% v8 i) M  t) U1 X( |. Q% O1 T0 a* C
用棒打物件, 在廣東俗語說可以用"仆",  狗扑野係用狗陽具, 狗陽具 在廣東俗語中稱為"狗能"....  SO....唔會咬人
5 p) K2 O! ~* I! [- lhamsubboy 發表於 2011-1-29 11:25 PM
# r( }9 q- o. k! X- N8 f3 B5 z+ e
- m5 G; ?" b. s/ P% j1 M; i* P* i
棒都有好多種 ~ 有種叫棉花棒 ~ 軟"謝""謝"   
作者: BOYDWAN    時間: 2011-1-30 11:24 PM

一句 .........(自衛還擊)..... - _+ {" A8 w: t9 n

' f, T$ h4 l& d0 Z0 o$ d0 o或者 BOYDAWN兄 覺得:9 X! m: o! f1 V' k' C, ~
(黑鬼阿差屌你老母九萬鑊)
; A, n% i  c) f' S1 `, s; Iand
' F3 F, @" L* n% L1 Z% H( a) n(咁撚鍾意抽水? 幫你老 母抽囉, 佢咁撚多水)
) C. X/ h; |, {  F0 P屬於 --->有趣獨特, 小弟極為欣賞; 有時侯離題抽吓水搵對方笨開對方玩笑確實 ...
& `  P9 l6 I! J4 r, j* M, phamsubboy 發表於 2011-1-29 22:44
" c! X4 _2 v7 T6 W" p8 t% c& V$ Q! s( X
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
作者: KNY    時間: 2011-1-30 11:38 PM

# ~5 w6 _8 E& @, i) E- A- r- T7 L* [* n
  K2 ~3 o* i/ r0 R  @; |: B! I) X/ [; i' |& k. P) {2 r7 a
可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
. V  E! M7 Q3 }& z* _BOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
. r. v4 T& h. V; Q7 E
, ^5 v8 Z8 P' D5 `' B: V; \3 g見到版主出現 ~ 都好想問問版主 ~ 究竟版主你對x人老母呢d說話 ~ 係咪真係認為係無傷大雅呢? ~ 好想從閣下既回應中了解貴網對會員言論既底線準則 ~ 好讓會員知道假如日後輪到自己受到呢種言論辱罵之後 ~ 應該如何作出反應
作者: 自由神    時間: 2011-1-30 11:45 PM

$ _1 l8 ~7 @) d# P3 r2 g

c/ H  p; {6 e- |2 J可惜多年來, 朋友你全無進步.........我呢番說話亦包含對你嘅忍讓.
: M5 j7 L9 c8 D* hBOYDWAN 發表於 2011-1-30 11:24 PM
本帖隱藏的內容需要積分高於 18000 才可瀏覽

作者: BOYDWAN    時間: 2011-1-31 12:10 AM

從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
& W9 a6 f' R1 s5 C1 v但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.$ @& ~- U2 I3 {, T! L) l
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.  D; w1 \$ i9 I) r/ g$ c
何謂理所當然?
" R& g( ~' }, M; y! l3 {你要話人問侯家人唔合理, 咁你地三番四次聯群結黨針對性人身攻擊, 又係唔係合理?   F/ U9 ]( B1 {5 Z* J- R
你要將斷章取義合理化, 咁人地嘅就係歪理? 你嘅就係真理?
( F7 @' l( n( W6 h- e+ T& k人地過份, 你地就唔過份? 咁請問以下嘅說話:
4 a1 O( {( a& c4 V2 J8 I0 U
! R: F3 ], u( y1 {  I& m
  V$ p* F  F: R! r
, |0 _! t6 J7 _9 a
哈哈, 如果狗棍不是心裡對曾任權or王丹產生傾慕的話, 那麼人家拒絕拒絕關你撚事?8 g+ m, K' A5 q
[url=redirect.php?goto=findpost&pid=3549187&ptid=242427]hamsubboy 發表於 2011-1-28 00:16[/url]
& r& O' r( }  x' d% V8 I

' L; C& `' f3 v3 ^乜嘢係狗棍? "關你撚事"呢句說話係唔係斯文有禮?2 w+ N" \* n0 ]7 h) D3 B8 q# \! {

) m2 e$ W8 j4 z) f; f6 t7 O- r. L! R% d- \) D
5 W7 C/ d3 O4 z) @/ j九萬 發表於 2011-1-29 03:34
# t/ \" N6 r/ b/ V# ]4 N
, e1 d1 ~8 k1 H# a5 \
人地一個回應出言不遜, 就立刻講"見到條濕狗棒棒", 何謂"濕狗"? 如果唔係意指諧音粗口, 請列明出處./ f0 U. A8 @+ c3 f) O

T- D- L- p( _3 |9 }
! y+ k( J# R1 Q- g; v
1 V5 m& o8 z$ k5 J
狗棍係26fun's Amina,你唔恨得咁多o架喇
6 F, e2 T1 ^1 S: T1 L" u$ S, ?infjlam 發表於 2011-1-29 22:38
4 J8 V0 _7 D9 ^. X# G9 S0 H  M; m. D; |2 G4 |
與其話人地係26fun's Amina, 倒不如問問自己又係邊個? 煽風點火你真認為火喉十足?' {: g! X; A0 U% C( s

, u; r3 t8 U. z% ?
0 S/ c0 \5 ?6 D5 ~$ d" V/ e* C
: P. F4 c$ r+ ~) s( S
唔怪得我之前入版務區見到有會員踩26fun班版主踩得咁盡啦 ~ 原來如此   
" L2 K& ~! b+ W3 VKNY 發表於 2011-1-29 23:00
' e& E( N' c" Q0 {
8 |% W" n2 @$ z$ U" M- _- w
會員踩26fun班版主踩得盡, 只係基於26fun版主希望會員自重, 以論壇運作為重下凡事儘量免傷和氣, 並唔係表示26fun版主無能, 更唔係意味版主唔識反唇相稽; 若非版主們容忍, 你認為你可以放肆到如斯地步?% r; A+ P) C( {
% J4 W5 T; V) g0 U
' }7 T% e0 I$ e* m
9 U! O. W9 f: v* Q% B; x
小兄弟,睇路呀6 _1 Y. l( w  z) l* ]$ w- J
infjlam 發表於 2011-1-29 23:06
4 C( u5 y+ J. }
( k( }1 `* x2 D" A7 ?7 e假忠告? 真撥火? 要向人宣諸於口倒不如先對自己告誡. , L7 \0 r/ E) s

* H6 f% `6 [& X" u2 a5 G$ v
$ F5 L7 O2 k/ V  d3 N. a0 f$ l' T
% Z$ S* K* U( h$ P; x/ }" W$ }
上網吹水娛樂下 ~ 睇唔睇路都係咁話啦    * E! Z/ k$ x# d
KNY 發表於 2011-1-29 23:40
' y4 R2 J9 t+ u3 Y' Y$ L+ f" V# ^( W9 D8 w1 q* {
既然你識得講上網吹水為娛樂, 咁唔知你嘅娛樂係以攻擊傷害人為主? 抑或以輕鬆享受為重? 人地就要上網比你攻擊受氣?
% R+ q6 B( i$ ~* H' K) N% Y4 C. a' b  x7 P1 c8 q# `9 I, }( S4 u) _
  q1 P/ F' f. @1 D: o" |

3 M. z4 Y# z3 {3 t$ V. M小弟向來唔覺得版主高高在上, 只係希望以一己綿力協助admin 去令論壇運作暢順, 並令各會員可以各得其所; 但今日所見只覺部份會員全無自律, 言行更屬狂妄目空之流, 既然幾位對小弟向對大家尊重珍惜之心哧之以鼻只以言惡言相向, 小弟亦不勉強, 不飲敬酒就請罰酒好了.9 ?# b4 u; c  w
"人必自侮而後人侮之", 呢句係小弟最後一句要同你地幾位講嘅說話.5 N# G. a/ A% P( ~% X

% T4 ~( C# ?& }( \以上幾位會員即ban, 打狗棒雖只因受挑釁而出言不遜, 但亦須禁言一星期.$ B9 M! r; k' i" T2 w0 A

作者: Winters    時間: 2011-1-31 01:16 AM

一國兩制從未實行,何來滅亡?/ X! L1 x2 ?  }9 g4 `
0 L2 ]9 q7 M$ A% P: ?) F
另外,唉,可惜各位巴打並無以史鑑今
9 l/ s& X( P& k/ s0 w希望第日仲有機會係度同你地暢談風花雪月,至於家事國事就免啦
作者: 盤神    時間: 2011-1-31 12:33 PM

一國兩制從未實行,何來滅亡?
; E" L8 p+ d2 q# Q* G. N# NWinters 發表於 2011-1-31 01:16 AM
十分認同, 從來沒生存過, 何以稱滅亡?
0 U3 k: D% X7 Z1 m# s表面上, 大家可以找到很多所謂"兩制"的例子, 但是只局限於民生範疇,
  z. i8 B8 e: h4 Q) C; W但政府施政和制定政策方面, 自1997年7月1日起, 已經和中國大陸沒兩樣;1 }3 L. W" `# }4 |" L7 L% W+ ~
兩制之說, 不過是香港可以公開賭馬賭波、經營夜總會等可以名正言順罷了(所謂馬照跑、舞照跳),7 y6 l1 q* ~% c$ I1 J; z, x8 n" ?
其他較大的政策施行, 哪有一種是不按「一國」前提下辦事?, e. p" }( X5 n
不過, 此未嘗不是一個好的反面教材!! 香港淪陷於赤共, 可是偏安一隅的台灣還沒有!!!
- p- i2 R+ a# l1 w0 {7 l3 V4 u- M台灣人, 請看清香港被解放後的情況, 再慢慢思考所謂「一國兩制」是否適用於你們?
作者: K2K    時間: 2011-2-1 12:49 PM

從來對你地, 我都抱三分忍讓, 七分尊重.
. T( O, z5 ~; @* J但如果你地覺得三五成群一唱一和就等如好有本事, 咁我只有用可惜去形容.7 J! d) Q4 L& q# B" [3 F
自問從來唔干預你地嘅討論話題, 只有不斷鼓勵去令你地盡情暢所欲言, 但你地唔領情只覺理所當然.2 O& Y; N) d" M
何謂 ...6 N0 v# u. y. q6 t+ ^* r
BOYDWAN 發表於 2011-1-31 12:10 AM
6 z6 \5 h! _' D+ s- j
( B6 I% X" q1 `. Z6 Q( X
版主哥哥,$ r" o% ~# r8 p" x
得罪講句, 如果你覺得將咁多會員一次過ban走, 以為等如好有本事咁將個問題解決左 咁我只有用可惜去形容, 因為你呢個做法, 只會俾人睇到你根本冇能力去handle個版面, 冇能力去handle一件事, 唯有利用自己唯一可以使用既本事, 就係斬腳指避沙虫, 似隻鴕鳥咁去處理, 既可以幫自己避開問題, 又可以將事情淡化, 如果你懂得站離版主崗位去睇, 我諗你都會覺得自己既處理係幾失敗.
: W* `7 S4 B! l) O0 N ! T6 e2 I  f" [: C
你所管理既係一個吹水版, 話明吹水, 就係讓會員之間可以暢所欲言, 而版主既職責就係要注意有冇會員犯規, 有就要制止, 而唔係你所講既三分忍讓, 有會員唔止一次用粗口問候其他會員家人, 你做版主視而不見, 甚至無稽到用適可而止來形容, 就係你既所謂三分忍讓, 令到被問候既會員選擇用自己方法去還擊, 久而久之咪出現你唔想見到既針鋒相對局面囉. # P4 K8 j; L: a- N; @
) D& O; V4 Y( r( O# b
如果你懂得在適當時候控制, 你就係一個大公無私, 受人尊重既版主, 但而家睇到既, 只係因為版主既處事能力被會員既質問, 無言以答, 關係到自己應變能力, 先唯有出手制止, 大家睇到你既處理方法, 就係事不關己, 得過且過, 但當有會員”辣”到自己既處理能力問題, 以免越講越出醜, 唯有美其名好有權威地大喝”唔發火當我病貓”, 但其實就係乘機切斷個問題唔俾其他會員再追問你而令自己難堪, 你既處理能力之差, 完全表露無遺, 你所能使出既, 就只限於利用版主權力去壓倒問題, 而唔係真正以理解決, 容我得罪講句, 其實真係幾無能.
+ I7 S4 F9 ^0 Z/ j( E2 b4 L9 Q + X1 ?0 o) ^, m& c
你認為會員唔自律, 狂妄, 其實你認為自己做版主既有冇責任? 枉你仲話希望以一己綿力去令論壇運作暢順, 你根本就冇呢個能力, 幸好每個論壇版主都有ban會員既能力, 你先可以草草率率咁解決問題, 唔俾個問題糾纏落去, 唔怕再暴露到你自己既處理能力.
6 g# j* t4 O: O1 O: Y" `- d% D' _% |
6 e* w- K/ R! L" D- ?, d5 N- }+ S任何論壇既吹水區都唔可能冇紛爭出現, 你根本冇一套方法去平衡會員各方面聲音, 唔係話版主自己分身開個新a/c扮新人, 出個打招呼主題, 就可以引得起其他會員出聲, 除非你有好特別既話題, 否則呢個方法係相當低能.
9 {/ G1 n& c0 ~6 K9 t
2 s: C1 m; T) ~/ u: P最後, 奉勸版主們, 唔好再咁天真, 一廂情願咁旨意會員之間所謂”自律”, 和和氣氣來幫你搞到個吹水版熱熱鬧鬧, 只求會員唔好令你難做, 亦好向壇主交代, 抱住呢種不求功但求無過既想法, 永遠唔會有進步.$ m7 A6 w7 M0 E3 l5 B/ y

$ w& g0 L5 m9 Z7 v) M8 ^4 `祝大家新年快樂!!
作者: BOYDWAN    時間: 2011-2-1 10:29 PM

版友弟弟, ) k" @, ~5 C  ~# t
一直唔鎖呢個帖, 只為等你再開個a/c 24小時後再發言, 以示最後嘅尊重.& x' ?. J2 j: F% M8 n/ f
服你地當然唔會服, 我更唔期望你地會; 但既然覺得心中有氣, 我亦唔介意你地要衝住我而嚟去宣洩.( q* l) [) s) |6 w) N
你嘅批評我會以多謝作為回應; 至於其他, 永遠都唔會有絕對嘅答案, 就由其他人心中去判斷好了.
6 A: G- V1 U; N) ?- t- U6 }1 {若要人似我, 除非兩個我; 大家道不同自然不相為謀, 無謂浪費大家時間去執抝喇.  9 u7 p2 N& {2 l' D8 k
總之, 我樂於承擔所做嘅一切, 亦無愧於心.% d5 @4 y. a: a1 V) D
8 J4 X* _' Q( \
兔年將至, 祝你身體健康, 新年進步.; W# t: U( x& M, b% m
4 }9 ]: v# J8 r: @/ r
6 ^' j8 b: E5 z4 P3 M; _6 P
主題關閉.
5 h6 F% M! t! r* l3 ?3 u& }7 O

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0