標題: 丐幫分裂, 26Fun拳民爭相發表偉論? [打印本頁]

作者: 打狗棒    時間: 2011-1-27 09:58 AM     標題: 丐幫分裂, 26Fun拳民爭相發表偉論?

一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!2 W0 G) O: Q- K; M
正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不是政策制定者, 二不是公營機構, 三不影響自身利益?7 X% ~! f& W1 g  W1 @* R. P( n2 K. m
如果一眾拳民土共不是心裡對丐幫產生傾慕的話, 那麼人家分裂不分裂關你撚事?, {' _* n% \+ c/ S- J: @
拳民們充分表現出中國人DNA裡「喧嘩八卦」、「人云亦云」的優良習慣,
" m  }9 O" |  m. {3 F  K) d# Q亦證實英國鬼對香港150年的統治絕對教化不了同是中國種的香港人成為文明人, 中國人始終都是中國人!!!
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-27 10:06 AM

我終於知道 ... 乞兒原來係咁打jj既~~
作者: andyho    時間: 2011-1-27 10:28 AM

一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!
0 u' W+ j. |9 R4 m* g! c2 t正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不 ...
$ N" G$ Y: A4 @# h打狗棒 發表於 2011-1-27 09:58 AM
. W, x% H: K( T, ?- x, {& E* o9 ?" i3 F  T9 Y
狗哥開帖, 我點都要來湊下熱鬧, 但小弟今次要反下你了, 呵呵!
" n1 }: k. |. ^, i  ^' @: [香港仍未有全面民主,丐幫帶來新衝擊, 自然對呢個黨有d寄望,
: N0 i7 t6 E0 \5 [丐幫內鬥反裂, 參與評論好自然
* r" v- }7 C9 z% ?% S+ c" D況且上次選舉我本來投公民黨的一票都改投丐幫" }9 e/ F& K& b/ ]

M# x3 a$ l4 t# D9 V9 z5 [我由丐幫成立至五區公投, 至倒閣事件, 至季詩傑退黨,
, [% T8 Y; T  s, S: u9 r" G至花都夜總會指責, 至馬草泥涉案, 至丐幫前幫主退黨等, 件件清楚瞭然,
, b( x* c1 ]6 H7 D3 i) ^: ~; o講到呢度, 我係你所指中國式的諸事八卦, 抑或係文明人式的關心政治呢?7 S, Y, o1 d+ v  v- Q4 a
我當然心中有數啦
作者: 大邪神    時間: 2011-1-27 10:58 AM

一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!  Q* [" j3 s5 @- G. ]0 {
正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不 ...; V, E% c% c/ B4 z$ Y
打狗棒 發表於 2011-1-27 09:58 AM
太精彩啦狗哥!!!!!!!
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-27 12:30 PM

" z) S, k7 u5 x- x: \
% x! H. T+ P0 t1 y狗哥開帖, 我點都要來湊下熱鬧, 但小弟今次要反下你了, 呵呵!
/ J( B8 D5 r; a  c: ~香港仍未有全面民主,丐幫帶來新衝擊, 自然對呢個黨有d寄望,
7 r( i* Y* I; l# w0 `3 y丐幫內鬥反裂, 參與評論好自然
0 s; K; y+ n2 y9 i況且上次選舉我本來投公民黨的一票都改投丐幫: e! j8 m1 L' i2 z. y& \
, h3 P8 o& P" B  a' P
我由丐幫成 ...
: Z6 Q4 K" c3 i3 q$ g% ]' iandyho 發表於 2011-1-27 10:28 AM
哈, andy哥, 一...你又唔係拳民土共, 二...你係曾經有投票給丐幫的選民, 當然有資格討論批評丐幫內亂!!!) C. b3 |/ j+ A; X. R
我上文所指嘅係一眾平日對丐幫中人持反對意見嘅拳民土共, 佢哋其實內心深處不知幾咁崇拜和關心丐幫事情,  r0 S! I* x/ ?- J# L# m4 U
渴望成為他們一份子, 正所謂"打者愛也", 如果你對一些人或事不關心, 根本唔會花時間去討論, 是嗎?
7 }  J. l) ~+ Q5 j我本人唔係丐幫, 亦從來冇投過任何丐幫中人一票, 「太平天國式內亂」我冇興趣知, 亦冇資格下評語討論,1 D& `+ P& k4 ]7 f1 A
因為就算佢哋死晒, 亦都對我生活冇影響, 中國人爭取民主只不過是口號, 再過5000年都唔會有西方式民主;
4 Q1 _$ _. e3 @* u; j# q% t6 Z9 x我唔會好似一眾天生鍾意睇「溏心風暴式 」吵鬧喧嘩劇嘅低智商拳民般七嘴八舌, 始終果句: "事不關己, 己不勞心"。
作者: infjlam    時間: 2011-1-27 04:06 PM

我沒看錯了罷? 打狗工具語氣點解十足十中國外交部發言人?
0 y9 T4 s( b- f版友只係開個topic,等大家吹下水,講下香港社運o者?原來咁就叫做愛慕?
1 |5 I) t. M+ M( Y: s討論下時事,就叫做「喧嘩八卦」?
: c  S3 c$ N; c  h' A; @+ E; x. e+ Y7 w
看來打狗工具的腦退化和思覺失調病症,越來越嚴重呀
' E( P/ Z! R0 t! Q, N3 Z唔該入廠修修佢喇
作者: hamsubboy    時間: 2011-1-27 06:00 PM

$ d9 F5 ?: ]9 C! \% K# y
+ z" \8 k3 \0 j3 d: M9 _/ J( P
一向對社民連(所謂丐幫)口誅筆伐的26Fun義和團拳民們, 突然對此幫發生濃厚興趣?一連開了幾個丐幫topic, 對幫中分裂爭相發表偉論, 繪影繪聲,  原來心底裡對丐幫最是愛慕!~!!& a3 \$ v8 ^8 e9 \7 ]1 o$ B. Z. ^
: p) {9 W6 b- l' y正所謂「事不關己, 己不勞心」, 丐幫一不是政策制定者, 二不是公營機構, 三不影響自身利益?( U! m1 d$ o& D* r% l- ?; C2 x' ^
如果一眾拳民土共不是心裡對丐幫產生傾慕的話, 那麼人家分裂不分裂關你撚事?
: }: {2 ]3 O" n1 l' @. [0 q7 ?
拳民們充分表現出中國人DNA裡「喧嘩八卦」、「人云亦云」的優良習慣,
3 j( L5 `; q; L$ k~亦證實英國鬼對香港150年的統治絕對教化不了同是中國種的香港人成為文明人, 中國人始終都是中國人!!!.
4 a8 H8 x# k. D* I打狗棒 發表於 2011-1-27 09:58 AM
* k/ p/ l. v/ K3 L6 P0 ^
- h/ `. ]+ i& @如果一眾拳民土共不是心裡對丐幫產生傾慕的話, 那麼人家分裂不分裂關你撚事?
: [* A2 Q. H% x狗哥, 你呢句話.....日後將會成為金句. a* }* R& B1 F: v; w+ e1 h2 z

( |6 H" I1 W6 M' [! T3 ?仲有狗哥請問你係咩國籍?
4 u* ~$ k9 E5 ~5 o4 p2 `2 W5 M: F3 \3 O; n6 R* K# U  B
+ `. }0 @$ a6 \9 J% ?( i
. b& T& S5 E! J0 a

作者: hamsubboy    時間: 2011-1-27 06:12 PM

哈, andy哥, 一...你又唔係拳民土共, 二...你係曾經有投票給丐幫的選民, 當然有資格討論批評丐幫內亂!!!
' \8 l* ]9 J( Z8 q9 T% `我上文所指嘅係一眾平日對丐幫中人持反對意見嘅拳民土共, 佢哋其實內心深處不知幾咁崇拜和關心丐幫事情 ...  n+ M1 Q1 }* F) V& {: P0 Y- }) @
打狗棒 發表於 2011-1-27 12:30 PM
5 ~: l4 u  o( J9 U" G: r6 ]
$ c$ J7 Q( ^# U2 I! `( _5 N0 q
狗哥, 請問8 P0 @5 |6 E- s- i6 @$ a7 O! L: D
1) 我五區公投有投票給他們, 我是否可以討論?7 L( |3 }0 H6 Q* O
2) 如果一個17歲半未投過票的人.....可否討論?3 q, s" ]$ W+ B, A. M' f5 W
3) 唔討論過....又點知好唔好呢?..... 你其實係唔係幫社民燒票? 幫黃民偉業拉票?
作者: KNY    時間: 2011-1-27 11:51 PM

終於有鈍胎丐奴忍唔住要爆發內心悲憤喇     
作者: KNY    時間: 2011-1-27 11:54 PM

我沒看錯了罷? 打狗工具語氣點解十足十中國外交部發言人?. l7 _$ |3 l: L9 ]8 X
版友只係開個topic,等大家吹下水,講下香港社運o者?原來咁就叫做愛慕?
8 ~" \7 V8 i; y; e討論下時事,就叫做「喧嘩八卦」?
: z& c! J9 S* F  J* W3 ~+ @0 b. E" i9 [3 {/ G
看來打狗工具的 ...
' v: M- n- ?& B9 V# O8 e8 K6 L: Ginfjlam 發表於 2011-1-27 04:06 PM
' g1 X. x1 N& |0 b! o

0 D6 s; k* }4 M$ N* d呢D咪叫報喜不報憂囉 ~ 咁多人講丐幫D醜事 ~ 丐奴梗係食唔安瞓唔落啦 ~ 所以你話丐幫同土共有咩分別?   
作者: KNY    時間: 2011-1-27 11:59 PM

/ R3 t! z& \/ K# w6 t
" u( v: }* L* M1 \) S8 l7 ?狗哥開帖, 我點都要來湊下熱鬧, 但小弟今次要反下你了, 呵呵!
9 X( t( G& u1 _5 r: }- n% H香港仍未有全面民主,丐幫帶來新衝擊, 自然對呢個黨有d寄望,
0 J* q/ e! U# A$ w& f6 b4 d丐幫內鬥反裂, 參與評論好自然* `- [# t% [7 F
況且上次選舉我本來投公民黨的一票都改投丐幫( r, G) w. c( y; Y
. h  U2 `( c7 J
我由丐幫成 ...
; D' t2 }3 B! Oandyho 發表於 2011-1-27 10:28 AM
0 r. `8 ?. q4 ?) ~( |% @

& t+ {+ \0 l* S' G) q: E癲狗大舊長毛都係立法會議員 ~ 出糧係出公帑 ~ 對於立法會議員既道德問題 ~ 只要係香港既納稅人都有資格批評啦   
作者: KNY    時間: 2011-1-28 12:04 AM

原來發表丐幫偉論就等如心底裡對丐幫最是愛慕 ~ 根據呢個邏輯 ~ 咁我知道呢度有邊幾條茂利先係filter_199養既狗咯      
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-28 02:51 AM

: G( Y3 I" S/ s4 c% Y( ?* {1 l4 N# b7 w+ W9 _+ S. p" O9 t) M
See!!! 看到甚麼叫「一眾天生鍾意睇「溏心風暴式 」吵鬧喧嘩劇嘅低智商拳民般七嘴八舌」了沒?.....
作者: 九萬    時間: 2011-1-28 03:01 AM

自以為是
( o& E% Y$ t+ d
, J( j) Q# \) Y7 G0 @" |$ B濕九棉花棒
作者: infjlam    時間: 2011-1-28 07:19 AM

See!!! 看到甚麼叫「一眾天生鍾意睇「溏心風暴式 」吵鬧喧嘩劇嘅低智商拳民般七嘴八舌」了沒?.....
. \6 Y1 g* }# M( d+ m) u. D- p9 X打狗棒 發表於 2011-1-28 02:51 AM
- k* Y, q. s# v
! ]: S9 M  H% @( R( N閣下讓我諗起魯迅的《阿Q正傳》中的阿Q,在任何時候都認為自己是勝利的,別人則是失敗的。
3 d/ B# D* L7 p自己輸到貼地,還以為贏開巷,好一個精神勝利法    A6 P0 f. N0 N- C3 B+ c  G

4 p* O2 w# {8 P9 G! g' }  K9 A阿Q──小說主人公,社會中的小人物,一窮二白,但自尊心很重。每次遭遇到不幸的事,都會找些似是而非的理由為自己安慰。
作者: KNY    時間: 2011-1-28 09:55 AM

吵鬧喧嘩劇 ~ 又係丐幫最拿手既好戲 ~ 點解丐奴最鍾意批評他人既事 ~ 幾乎都係丐幫最拿手表演既項目?   
作者: KNY    時間: 2011-1-28 09:56 AM

a+ N. G" t/ @8 Z' V' o3 h2 D& ?
9 C5 c( E2 I; S閣下讓我諗起魯迅的《阿Q正傳》中的阿Q,在任何時候都認為自己是勝利的,別人則是失敗的。
6 k/ f: ]6 _9 I+ o6 E自己輸到貼地,還以為贏開巷,好一個精神勝利法  
0 C) P( a# q+ U# [8 _. \. E% L, t% p9 [- w6 w1 E; y
阿Q──小說主人公,社會中的小人物,一窮二白,但自尊心很重。每次 ...2 H# e& ^% W) J+ d4 o
infjlam 發表於 2011-1-28 07:19 AM
0 [+ ]/ l9 ]2 O* m" c4 G$ N$ v
阿Q好似好早死喎 ~ 你咁比喻咩意思?   
作者: KNY    時間: 2011-1-28 10:05 AM

5 p0 Q4 P: `. \/ g) Y
# w6 _% r% k; e
閣下讓我諗起魯迅的《阿Q正傳》中的阿Q,在任何時候都認為自己是勝利的,別人則是失敗的。
- K  W+ @/ u+ I: j自己輸到貼地,還以為贏開巷,好一個精神勝利法  
* C6 U, C+ v! A6 Z
6 C4 c/ ]* ^0 V2 @& O4 [4 S阿Q──小說主人公,社會中的小人物,一窮二白,但自尊心很重。每次 ...9 ^. K; _5 M7 a' l
infjlam 發表於 2011-1-28 07:19 AM
1 d( W" I% E3 w2 v7 W5 u# J3 O
5 j# l( d: \: _  Y+ C8 n. J呢輪大家都討論緊丐幫既醜行 ~ 搞到班丐奴一個二個縮埋晒個龜頭 ~ 難得狗哥"終於"肯現身 ~ 都係唔想呢度變成一言堂 ~ 你竟然咁樣形容佢   
作者: infjlam    時間: 2011-1-28 10:33 AM

* R/ H" t7 ^1 n: q# v

9 a. Q  |" i1 h# d& [呢輪大家都討論緊丐幫既醜行 ~ 搞到班丐奴一個二個縮埋晒個龜頭 ~ 難得狗哥"終於"肯現身 ~ 都係唔想呢度變成一言堂 ~ 你竟然咁樣形容佢    6 U2 ?; G% {) u% g2 ~- I
KNY 發表於 2011-1-28 10:05 AM
: Z* ]. o1 @/ @0 ^% Z8 v1 I
6 a7 h; p' e+ ^+ U5 L4 b小兄弟,狗哥那不知所云的說法,固然可笑,
- T2 o) g' _) X+ |8 ?但你那無不帶有嘲笑和強烈仇恨心的言詞,大家也看在眼裡,
& k  w- A# j. P( [" ]7 ?* S希望你說話留一線,不要太過份
作者: KNY    時間: 2011-1-28 07:19 PM

u* H- b& P3 c$ `
1 }) N: `6 x( C# \+ R5 C5 y
小兄弟,狗哥那不知所云的說法,固然可笑,- D, E/ ?) F- E  [) J
但你那無不帶有嘲笑和強烈仇恨心的言詞,大家也看在眼裡,& ?3 R+ |. t& E+ Y1 m
希望你說話留一線,不要太過份- v  \  r9 X2 `+ I* X/ O2 f; U; e
infjlam 發表於 2011-1-28 10:33 AM
6 P+ F0 r+ K: u5 Q  f4 g8 E
. [* l% X1 e4 H  d0 w1 W9 i
你鍾意用你既嚴肅方法討論 ~ 我鍾意用我既方法吹水 ~ 如果我有邊d留言你認為反對既 ~ 歡迎提出 ~ 但請閣下不要以自己既尺度去要求他人跟隨   
作者: 迦樓羅女王    時間: 2011-1-28 08:16 PM

; M# [% ~+ n' K點解無人嚴肅討論茉莉花革命???
作者: 打狗棒    時間: 2011-1-29 01:36 AM

點解無人嚴肅討論茉莉花革命???' ]9 Q$ Z+ X, R+ M
迦樓羅女王 發表於 2011-1-28 08:16 PM
因為本版拳民們只會對同宗同種的「溏心風暴式」的胡鬧政治感興趣!!! 5 C/ g  v  A( c, m
如果你想有人捧場? 快開一個"賭王家族爭產風暴"topic, 包保他們爛熟於胸, 連綿不絕發表偉論, 信否?

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0