標題: 范婦人藐視中國茉莉花革命 [打印本頁]

作者: 電梯男    時間: 2011-2-22 12:02 AM     標題: 范婦人藐視中國茉莉花革命

肥彭棄將  % g! D, g' ]3 P4 A

- X4 X+ E  U/ }, ^3 H' W! A  H# t[youtube]jgQaUrY_Wzg[/youtube]
作者: infjlam    時間: 2011-2-22 12:44 AM

乜野叫做無端端?
8 N1 A) L1 }* a" ^不過呢,做得痕大,唔講人話,只講狗話屁話,好正常
作者: 打狗棒    時間: 2011-2-22 01:27 AM

范太今次又冇講錯喎, 向來君臣有序的中國人, 除了沒飯吃或自己人謀朝篡位外, 都唔會搞甚麼革命?
7 L2 ^% ~8 b: a, w- G! s) x  U; n何況現在的中國所謂崛起來, 被稱甚麼2000年內最盛, 13億人中起碼有7000萬人(黨員)可以分享特權成果, 4 H5 E( P; I+ U  q* ~( F
搞革命? 搞腸沙就會!!!$ k+ d4 n9 H% j. O
現在的中國人十分識走位, 在國內搵錢, 在國外消費; 在大陸就噤若寒蟬,在外國就講人權自由(自己的權益)!!!
1 B% r. i# V8 ~/ [4 l" x所以妄想中國人會甚麼和平演變, 甚麼花、甚麼瓜革命? 門都沒有!!!
作者: K2K    時間: 2011-2-22 09:52 AM

<在大陸就噤若寒蟬,在外國就講人權自由(自己的權益)!!!>- F* ?7 I1 M9 [8 V7 L
) n, d0 Y$ K7 P4 g6 u( w$ y
呢個講法同時適合香港人,  香港都係中國一部份,  點解有d港燦個心咁想見到大陸延續呢場茉莉花浪潮?  但香港人自己又冇帶動發起運動呢?  原因咪就係港燦們只係想隔岸觀火囉,  茉莉花運動最初都係由互聯網小數人開始發起,  最終演變成一場革命,  平日呢度咁多人發表不滿,  唔知又有冇邊位義士夠膽行前一步為"水深火熱"既同胞行動呢?  定係又係得把口,  講行動就噤若寒蟬呢?
作者: infjlam    時間: 2011-2-22 10:24 AM

<在大陸就噤若寒蟬,在外國就講人權自由(自己的權益)!!!>! C) y8 C# l/ |) {6 b7 t/ Y$ e8 C# V
K2K 發表於 2011-2-22 09:52 AM
7 D" X( n/ g! P8 R' C: e

8 m- d* A5 v( c/ Z0 Q* u聲大大,冇貨賣,佢o既說話,完全適用佢自己身上,咪呢種o羅
作者: K2K    時間: 2011-2-22 10:49 AM

7 y) R" Q# _5 e1 ]8 N9 Q- V
1 A& y  i! S! C
聲大大,冇貨賣,佢o既說話,完全適用佢自己身上,咪呢種o羅
9 X) p: k9 X4 [7 Qinfjlam 發表於 2011-2-22 10:24 AM
+ Z; U( U' A2 }  `
9 G9 `; S+ W  r2 C( @1 n9 P3 d
有d港燦淨係想隔岸觀火,  最叻只係對住個互聯網放臭屁打飛機,  見到其他人流血就興奮莫名,  人家搞革命用血液,  佢哋班港燦搞革命用精液!   
作者: andyho    時間: 2011-2-22 01:21 PM

6 |# {# v  S" R5 Y
0 Z; Q% _5 E( X) s5 d3 P6 |
有d港燦淨係想隔岸觀火,  最叻只係對住個互聯網放臭屁打飛機,  見到其他人流血就興奮莫名,  人家搞革命用血液,  佢哋班港燦搞革命用精液!   0 |0 ^! T) N5 }5 ^
K2K 發表於 2011-2-22 10:49 AM
* l# m1 v3 h$ X) `0 W- \
1 g; h! X- o3 t9 K* o
我未至於想睇人流血, 但隔岸觀火是否有問題呢?
, x# Q. Z& V/ q我滿意目前生活, 關心下世界政局發展就算, 頂多網上同大家吹下水6 i4 K  A# A4 i; u8 u0 B9 y' _
我既不是政客, 又不是革命家, 唔通要我流血搞革命?
作者: infjlam    時間: 2011-2-22 06:55 PM

( F( V/ W* H( e; @5 Q. A$ [5 c! z, M3 m
所謂隔岸觀火,火永遠都燒唔到自己,這說法才講得通
, @& _0 A( e. H& P* i# V( V1 ?# B) t* j+ E+ ]3 L' L
大家吹下水,交流下,冇所謂,+ I/ p3 r& |+ s+ u3 H
只是長期聽到一些帶有嗜血、侮辱自己同胞的言論,有些反感而已,
# D2 v+ @- [' M那位仁兄最叻吃裡扒外,最叻就係扮外國人,扮置身事外(大家都知邊個 ),$ A4 A" I- O+ _; d* o
打嘴砲一流,自己落手做就九流
9 M2 U  d6 @& O8 F8 v/ N講就兇狠,做就
作者: 打狗棒    時間: 2011-2-23 12:57 AM

講嘢唁撚得呀? 我x你班義和團契弟老X!!! 關你地撚事呀? 係咪又聚眾玩針對? 話我得個講字, 你地班撚樣又幾把閉, 做撚過d乜? 咪一尻樣得過講字? 我X你XX!!!
作者: K2K    時間: 2011-2-23 01:57 AM

咁多X?  果然俾人ban過一次就回晒塘!   
作者: K2K    時間: 2011-2-23 02:01 AM

所以話,  好多港燦在網上世界就窮凶極惡,  查實只係識九up老作.....  
作者: 打狗棒    時間: 2011-2-23 08:58 AM

, }* A6 F- w0 P5 s8 `( K9 F3 |1 l3 u2 S( U- H
哈, 我用XX代替伯母, 只係唔想你d不孝子成日帶阿媽出街俾人X!!!講到回塘? 有d契弟連真身都唔敢用, 開個分身撩事鬥非, 廢撚到冇人有!!!
作者: 打狗棒    時間: 2011-2-23 09:12 AM

本帖最後由 打狗棒 於 2011-2-23 09:13 AM 編輯 1 ?# J+ M5 n1 u- ^4 {! g1 |- b

7 \) i3 Q8 a/ w& m鄭重警告義和拳民, 我發表言論, 只對事不對人, 每次都係你地玩個人針對, 你班人有「翻生保護權」, 唔代表可以聚眾結黨搞排除異己, 以後我有我發表, 你有你9up, 河水不犯井水; 如要做不孝子帶埋老母俾我X, 我一定成全你地, 講完!!!
作者: infjlam    時間: 2011-2-23 09:30 AM

鄭重警告義和拳民, 我發表言論, 只對事不對人, 每次都係你地玩個人針對打狗棒 發表於 2011-2-23 09:12 AM
0 t( e+ j7 {8 p5 R: G" e$ t) K( c
開口拳民,埋口拳民,
3 g: g- p# F% O( x9 v6 d- o3 f. e( F凡有中國人新聞,都一定踩幾腳,你還好意思說是對事不對人?' @" x) S8 _8 Q1 s
老是玩針對的,是閣下罷?
9 i$ A+ n6 v! X& @. U  d( n+ s" K+ _7 @- c! t. Y' x5 l
(各位版主,本人絕無意引起罵戰,只係睇唔過一些逢中國人必反的言論,才不得不作出回應而已)
+ C' g. U3 b% k% d  R. f
2 o% I# l9 X1 z為免對大家引起不必要麻煩,就此閣筆
作者: K2K    時間: 2011-2-23 10:18 AM

唔怪得話而家d宅男,  現實世界係失敗廢柴,  唯有寄情網絡世界尋回自我,   & G3 |6 `8 d# L1 }6 _1 J
網上世界,  何謂真身?  網名用打字行頭,  唔通個親生老豆原來姓打咩?    ) G* H# G7 y" J: k
4 w/ E7 s- j; \3 R
不過亦難怪,  呢類失敗宅男,  年年月月靠上網先可以得到自我價值,  連去官涌買飛睇戲都唔捨得,
; _2 b: U3 d# n9 U要靠上網積積埋埋咁多分先可以睇下咸片自凟,  冇左個名,  等如冇左半世人生,  冇得靠分睇咸片,  5 m% y; Z& N# q1 }0 k
自凟無門,  發洩無路,  冇左個網名,  慘過掉左身分證,  難怪受過教訓之後就回晒塘!  
作者: K2K    時間: 2011-2-23 10:28 AM

! r% |5 F( v  M3 j$ x% g) W: a9 G
. K0 v' ^5 O" j2 r3 q6 u/ D開口拳民,埋口拳民,& j/ ]. s8 k  R% v9 g
凡有中國人新聞,都一定踩幾腳,你還好意思說是對事不對人?5 W- X: u" @2 q9 {
老是玩針對的,是閣下罷?
: e6 X4 `# t+ _0 x* B
1 x- E/ r, W. H- n: f6 _+ u6 z' p(各位版主,本人絕無意引起罵戰,只係睇唔過一些逢中國人必反的言論,才不得不作出回應而已)
( h! Q/ O2 \" u: C6 E- T) A3 k) R' v4 l: @
為免 ...* |/ i8 r. c7 H) _* M
infjlam 發表於 2011-2-23 09:30 AM
# O' n. o8 u# I# |1 M( X1 U
" \6 O1 B4 y: o2 S" r! O0 a( z
網絡世界,  詞窮或者失敗既人,  只可以用語言暴力,  其實好可悲!  
作者: hamsubboy    時間: 2011-2-23 04:55 PM

對事不對人,
: ^6 i; R/ u, |$ ?: u9 P被窒碌野痕,
6 x/ b# Q4 b  V3 I  K. o0 I細佬不起立,
1 E8 L8 r0 a% I" l# l唯有發牙痕.....; Y  B/ V6 j, r" X

歡迎光臨 娛樂滿紛 26FUN (http://26fun.com/bbs7/) Powered by Discuz! 7.0.0